Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By touring the m3 1.6
#761163 Ρε αδερφέ,μου θυμίζεις αυτόν που βουτάει στο σακί με τα όσπρια ψάχνοντας τα χαλασμένα και μόλις βρεί κάποια,σηκώνει το χέρι του φωνάζοντας:"το είδατε...τί σας έλεγα;"...και το χειρότερο είναι πως δεν τα τρώει!!
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#764565 Αγαπάτε αλλήλους: https://i.imgur.com/P8mMXVk.mp4


Άβαταρ μέλους
By popolaros
#765994

καντε ολοι την προσευχη σας να σωθουν αυτοι οι ΑΓΙΟΙ πατερες.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#765995 Να μας πούνε και πόσοι νοσηλεύτηκαν με AIDS την τελευταία δεκαετία γιατί μάθαινα από την ξαδέλφη μου στον Ευαγγελισμό οτι ήταν πολλοί και τους μοίραζαν σε διάφορα νοσοκομεία για να μη φαίνονται.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#766262 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By g8777
#766266 Υπέρτατο τρολ, ξέρει ακριβώς ποιιες χορδές ( με πι, μόνο εγώ αυτά ) του Ελληνιολη
πρέπει να αγγίξει.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#770691
Οι επιπρόσθετοι κληρικοί πληρώνονταν και πληρώνονται κανονικά από το Κράτος, παρά το γεγονός ότι η πρόβλεψη παρέμενε στον αριθμό των 6 χιλιάδων.


Και που δεν ήταν μόνιμοι...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#770744
glf έγραψε:Άλλη εκκλησία έχει η Κρήτη και άλλη ολόκληρη η Ελλάδα;


Ναι... Από την ένωση με την Ελλάδα, η κρητική εκκλησία έχει παραμείνει αυτοκέφαλη (αυτό έγινε επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας ακόμα) και υπό την άμεση δικαιοδοσία του πατριαρχείου στην Κων/πόλη...
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#770843
glf έγραψε:Άλλη εκκλησία έχει η Κρήτη και άλλη ολόκληρη η Ελλάδα;


It's complicated... Όταν ιδρύθηκε η αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδας, τα σύνορα του κράτους (και άρα των Μητροπόλεων που κάλυπτε η Εκκλησία) ήταν μικρότερα από σημερινό κράτος. Οι περιοχές αυτές (Κρήτη, Μακεδονία-Θράκη, 12νησα κλπ) ήταν ακόμα μέρος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και άρα παρέμειναν κάτω από την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Όταν αυτές οι περιοχές απελευθερώθηκαν τελικά, καταλήξαμε σε ένα ιδιώτυπο καθεστώς των 'Νέων Χωρών' όπου οι Μητροπόλεις τους διοικούνται από την Εκκλησία της Ελλάδος αλλά παραμένουν τύποις με το Φανάρι.