Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By rafi
#764562 Πρέπει όντως να είναι κύρια κατοικία κάποιου, του ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή και αυτό διασταυρώνεται από τη φορολογική δήλωση. Μπορείς να το κάνεις και με τροποποιητική στη φορολογική δήλωση του προηγούμενου έτους.
Δεν απαιτούνται άλλα δικαιολογητικά για την απόδειξη κύριας κατοικίας.
Άβαταρ μέλους
By HighFidelity
#766784 Και συνεχίζουμε να χτίζουμε το "μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο", να δούμε τελικά στο τέλος τι θα περισσέψει από ελεύθερους χώρους...
Συμφωνία Lamda με Orilina για επένδυση €70 εκατ. στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού
https://www.capital.gr/epixeiriseis/363 ... -ellinikou
Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε η Lamda Development με την Orilina Properties, βάσει του οποίου θα εξεταστεί επένδυση από τη δεύτερη ύψους 70 εκατ. ευρώ επί συνολικής δομήσιμης επιφάνειας 5.790 τ.μ. στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία που αφορά τα γήπεδα της ευρύτερη περιοχή της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά, προβλέπει την ανάπτυξη από την Orilina κτιρίου κατοικιών και άλλων βοηθητικών εγκαταστάσεων (έως 4.565 τ.μ.) καθώς και κτίριο με χώρους εστίασης, αναψυχής, ευεξίας, εκδηλώσεων, καθώς και πώλησης συναφών προς την εστίαση προϊόντων (έως 1.225 τ.μ.).

Τα εν λόγω κτίρια θα αποτελέσουν αναπόσπαστο μέρος των ευρύτερων αναπτύξεων της συγκεκριμένης περιοχής του Παράκτιου Μετώπου, και της γενικότερης αξιοποίησης του Ελληνικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Lamda Development:

"Η LAMDA DEVELOPMENT S.A. ("Εταιρεία"), σύμφωνα με τον Κανονισμό 596/2014/ΕΕ και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έκαστος όπως ισχύει, ανακοινώνει τα εξής αναφορικά με το εμβληματικό έργο του Ελληνικού:

Στο πλαίσιο εφαρμογής του επιχειρηματικού σχεδίου για την ανάπτυξη του Ελληνικού, η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε. σύναψε Μνημόνιο Συνεργασίας (εφεξής το "MoU") με την ORILINA PROPERTIES ΑΕΕΑΠ (εφεξής η "ORILINA PROPERTIES"), δυνάμει του οποίου τα μέρη θα εξετάσουν την απόκτηση από την πλευρά της ORILINA PROPERTIES του δικαιώματος επιφανείας επί τμημάτων της Ζώνης Ανάπτυξης του Παράκτιου Μετώπου του Ελληνικού και ειδικότερα επί γηπέδων, στην ευρύτερη περιοχή της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά.

Τα εν λόγω γήπεδα, με δυνατότητα συνολικής δομήσιμης επιφάνειας μέχρι και 5.790 τ.μ. βρίσκονται ανάμεσα στον οικιστικό πύργο Riviera Tower και τον εμπορικό προορισμό του Riviera Galleria. Εντός των γηπέδων αυτών, θα αναπτυχθούν από την ORILINA PROPERTIES, αφενός κτίριο κατοικιών και λοιπών βοηθητικών εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης αυτών (με δυνατότητα συνολικής δομήσιμης επιφάνειας μέχρι και 4.565 τ.μ.), και αφετέρου κτίριο που θα περιλαμβάνει χώρους εστίασης, αναψυχής, ευεξίας, εκδηλώσεων, καθώς και πώλησης συναφών προς την εστίαση προϊόντων (με δυνατότητα συνολικής δομήσιμης επιφάνειας μέχρι και 1.225 τ.μ.).

Η συνολική επένδυση από την ORILINA PROPERTIES για την εν λόγω ανάπτυξη υπολογίζεται σε €70εκ.

Το εν λόγω MoU αναφέρεται σε ανάπτυξη κτιρίων που θα αποτελέσουν αναπόσπαστο μέρος των ευρύτερων αναπτύξεων της συγκεκριμένης περιοχής του Παράκτιου Μετώπου, και της γενικότερης αξιοποίησης του Ελληνικού".
Άβαταρ μέλους
By rafi
#766796 Πάντως νομίζω είσαι άδικος εδώ, το ποσοστο της έκτασης που θα ανήκει σε κάθε χρηση, μεταξύ αυτών και το πάρκο έχει καθοριστεί πριν χρόνια και δεν γίνεται να αλλάξει.

<>
Άβαταρ μέλους
By HighFidelity
#766803 Μια χαρά γίνεται ν'αλλάξει, αρκεί να είναι πρόθυμη η Βουλή (εν προκειμένω η κυβέρνηση που έχει απόλυτη πλειοψηφία).
Κάθε τόσο περνάει ένας νόμος που τροποποιεί το αρχικό σχέδιο.
Όπως πάμε, θα χτίσει μια νέα πόλη εκεί η Lamda που όλο και θα μεγαλώνει, ειδικά με τις τιμές που πουλάει πλέον εκεί.
Το παραλιακό μέτωπο κοντεύει να είναι όλο απροσπέλαστο, ενώ και η παραλία θα είναι με είσοδο (αυτό εννοούν ελεύθερο αυτοί...).
Άβαταρ μέλους
By skous
#766908 Τα Europa σε κάτι προσφορές που έχω λάβει είναι τα πιο ακριβά κουφώματα.

Όντως η διαφορά σε τιμή πχ 20% που βλέπω ανταποκρίνεται στην ποιότητα;


< >
Άβαταρ μέλους
By skous
#766921 Διαβάζοντας δεξιά και αριστερά πάντως ΔΕΝ βλέπω διαφορές μεταξύ των διαφόρων εταιριών, αν καταλαβαίνω καλά την διαφορά την κάνει ο πιστοποιημένος κατασκευαστής....
Άβαταρ μέλους
By dimik
#766924 Ο πιστοποιημενος μάστορας θα έλεγα, αν είναι συνεργάτης της εταιρείας, παρακολουθεί σεμινάρια κλπ και φυσικα είναι και καλός στην δουλειά του.

Όταν πχ είχα πάει στην αντιπροσωπεία Alumil μου έδωσε λίστα με μάστορες που είναι συνεργάτες και μπορούν να βάλουν Alumil.

< >
Άβαταρ μέλους
By rafi
#766936 Ο μάστορας και φυσικά η σειρά με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά (U, u glass, θερμοδιακοπη κλπ) που θα επιλέξεις.
Η μάρκα δεν λέει απολύτως τίποτα.


<>
Άβαταρ μέλους
By glf
#766939 Έτσι ακριβώς. Ε εντάξει πχ η ποιότητα στιβαρότητα των μηχανισμών ανακλισης ίσως έχει κάποιες διαφορές αλλά το βασικότερο είναι η σωστή τοποθέτηση και κατασκευή.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#766941 Last but not least, σαφώς και έχει σημασία η ποιότητα-->κόστος των διαφόρων μηχανισμών που θα εξοπλίσουν ένα κούφωμα. Μπορεί πχ η ανάκλιση μετά από 3-4 χρόνια να ξεχαρβαλωθεί και να σου σπάει τα @@δια.