Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By kobulis
#75418 Λίγο χλωμό το βλέπω να το βγάλεις άκρη.

Πριν ένα χρόνο ανακάλυψα στο Taxis ένα ακόμα αυτοκίνητο στο όνομά μου που βρισκόταν σε ακινησία.
Ήταν ένα lancia Y που το είχε η αδερφή μου από το 97 έως το 99 που το τράκαρε, βρισκόταν στο όνομά μου εκείνη την περίοδο, το έδωσε σε αντιπροσωπεία ως προκαταβολή για να πάρει άλλο (στο όνομά της αυτή τη φορά).

Το αυτοκίνητο εμφανίστηκε ξαφνικά με καταθεμένες πινακίδες πέρισυ στο Taxis, ενώ όλο το διάστημα 99 έως 2014 δεν υπήρχε.

Φυσικά το επόμενο πρωί ήμουν στην εφορία και εξήγησα στην υπάλληλο πως η αντιπροσωπεία που το αγόρασε έχει κλείσει εδώ και χρόνια, ενώ δεν μπορώ να βρώ κανένα χαρτί της πώλησης 15 χρόνια μετά.

Η απάντηση: Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, άστο και βλέπουμε, κάποια στιγμή μπορεί να βγεί κάποια νέα διάταξη που να καλύπτει την περίπτωσή σας.
Άβαταρ μέλους
By liostemi
#86220 Το 1981 αγόρασα ένα Peugeot 205.
Το 1984 μου το έκλεψαν...
...έκανα καταγγελία στην αστυνομία και δήλωσα την κλοπή και στην ασφαλιστκή εταιρεία. Έξι μήνες μετά και αφού το αυτοκίνητο δεν βρέθηκε, η ασφαλιστική με αποζημίωσε για την κλοπή.

Έτος 2014, τέλος της χρονιάς και μπαίνω στο taxisnet όπου φαίνονται όλα τα οχήματα της οικογένειας, για εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας...
...το Peugeot 205 που μου έκλεψαν το 1984 - και που αποζημιώθηκα όπως έγραψα για την κλοπή - φιγουράρει πρώτο-πρώτο ανάμεσα στα άλλα, με την ένδειξη "σε ακινησία"... που σημαίνει ότι δεν μου ζητάνε να πληρώσω κάτι, ούτε πιάνεται σαν τεκμήριο, αλλά ωστόσο, τυπικά, θεωρούμαι κάτοχος ενός ακόμα αυτοκινήτου... :omg:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#86554 Στην αστυνομία το δήλωσες οπότε δεν θα κυνηγάνε αν κάποιος κάνει κάτι με αυτό και θα σε βρούνε να στο φέρουν αν βρεθεί.
Στην ασφαλιστική το δήλωσες και τσίμπησες και το κατιτί σου.
Στην εφορία όμως δεν το δήλωσες οπότε γιατί φαντάζεσαι ότι η εφορία θα το ξέρει ότι δεν το έχεις. Και χάρη σου κάνει που λέει ακινησία και δεν σου λέει ότι πρέπει να πληρώσεις το σήμα από το 1984 με πρόστιμο! :s_crazy
Φαντάζομαι σκηνικό να πας με το χαρτί της αστυνομίας του 1984 (αν υποθέσουμε ότι το έχεις φυλάξει) να τους πεις να κάνεις διαφραφή!! :lol:
Άβαταρ μέλους
By liostemi
#86701 @ sknipper,
...δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό που λές, γιατί μετά την κλοπή το 1984, η εφορία ουδέποτε μου έστειλε ειδοποίηση για τέλη κυκλοφορίας για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και άλλωστε έπαψα να το δηλώνω και στην χρονιάτικη δήλωση εισοδήματος... οπότε και μόνο από αυτό φαίνεται ότι δεν υφίσταται αυτό το αυτοκίνητο...
Άβαταρ μέλους
By Jimvar
#90617 Μια ερώτηση για δίτροχα καθότι άσχετος: Φίλος έχει παρατημένο 50άρι και λέω να του το πάρω για το χωριό ίσα να πηγαίνω στο χωράφι. Πόσο κοστίζει η μεταβίβαση; Και για να γίνει μεταβίβαση πρέπει πρώτα να πληρώσω τη τέλη που είναι απλήρωτα καθώς και ασφάλεια; Άσε που ούτε δίπλωμα έχω :tomato: Θα πρέπει για να το ασφαλίσω στο όνομά μου να βγάλω και δίπλωμα; Και πόσο εν πάση περιπτώσει θα κοστίσει όλο αυτό;
Άβαταρ μέλους
By koubeast
#91086 Αν δεν έχει αλλάξει κάτι τον τελευταίο 1.5 χρόνο, θα πληρώσεις τα παράβολα της Τροχαίας που είναι περίπου στα 18€ άνα έτος που χρωσταει. Για ασφάλεια έχω δει προσφορές για 50cc ετήσιες, με 50€ το έτος. Τώρα για τη μεταβίβαση, δε γνωρίζω σε 50άρι πόσο πάει, αλλά υποθέτω το πολύ 40-50€.
Άβαταρ μέλους
By Jimvar
#91215 Κοίτα, εγώ στη ζούλα ήθελα να πάει η δουλειά καθώς το μηχανάκι δεν θα πατήσει καν σε χωματόδρομο, από μονοπάτι θα πηγαίνω στο χωράφι και μόνο γι αυτήν την διαδρομή. Απλά ο φίλος δεν δέχεται να μου το δώσει αν δεν γίνει η μεταβίβαση. Κι άντε πες την έκανα, σ΄αυτά καταθέτουν πινακίδες;
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#91227 Όχι για το 50ράκι
Άβαταρ μέλους
By koubeast
#95855 Σχετικά με τον φόρο πολυτελείας στα υψηλού κυβισμού αυτοκίνητα:

Ενίσχυση του φόρου πολυτελείας που επιβάλλεται σε μεγάλα αυτοκίνητα, σκάφη και πισίνες (με έσοδα 20 εκατ. ευρώ)

Από εδώ
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#95866 Θα ξεπινακιδωθούν και τα τελευταία εναπομείναντα μεγάλα.

Κρίμα, και έκανα ό,τι μπορούσα για να το κρατήσω σε κυκλοφορία.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#95931 προφανώς δεν αλλάζει κατι στον χαρακτηρισμό του τι είναι μεγαλο αμάξι έτσι?
δηλαδή θα εξακολουθούν οι 14 φορολογήσιμοι να θεωρούνται "μεγάλα αυτοκίνητα"?
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
koubeast έγραψε:Σχετικά με τον φόρο πολυτελείας στα υψηλού κυβισμού αυτοκίνητα:

Ενίσχυση του φόρου πολυτελείας που επιβάλλεται σε μεγάλα αυτοκίνητα, σκάφη και πισίνες (με έσοδα 20 εκατ. ευρώ)

Από εδώ

Δηλαδή τελικά αυτό που έλεγαν πριν τις εκλογές, ότι είναι άδικα τα υψηλά τέλη και ότι κάποιοι συμφορουμητες πίστευαν "δε γίνεται χειρότερα" δεν ισχύει :( ??
Άβαταρ μέλους
By criuser
#95945 Εμένα το δίλιτρο , πέρασε την 5ετία , οπότε ο φόρος πήγε στα 308 και μέχρι την δεκαετία , επειδή φορολογικά μετράει σαν χρόνος το έτος αγοράς , φέτος και άλλα τρία χρόνια θα το έχουν . Δεν θεωρώ ότι μπορεί να κλείσεις ένα αμάξι , επειδή θα πρέπει να δώσεις 1200 € σε 4 ετήσιες δόσεις . Σαν να πληρώνεις διπλά ασφάλιστρα είναι . Οχι ότι δεν πονάει , αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική .