Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#746803 Η μπάρα λογικά δεν είχε τοποθετηθεί εκεί, αλλά ποιο κοντά στο δρόμο. Και όπως την βλέπω, είναι σίγουρα παλιά και δεν υπακούει στο πιο νέο και αυστηρό πρότυπο. Επιπλέον, να ξέρετε πως για να τοποθετήσεις έναν ιστό οδοφωτισμού, πρέπει να τον βάλεις πιο μέσα από την λωρίδα κυκλοφορίας και να προστατεύεται και από την μπάρα ασφαλείας. Θεωρώ πως αυτό ίσχυε και εδώ.
Πέραν όλων αυτών βέβαια, είμαι περίπου βέβαιος πως μάλλον δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας. Γιατί οι μπάρες και όλα τα μέτρα ασφαλείας, για να έχουν κάποιο αποτέλεσμα, προϋποθέτουν πως τα βασικά τηρούνται απαρέγκλιτα, βλέπε ζώνες, αερόσακοι κλπ κλπ.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#746839 Η μπάρα φαίνεται που βρισκόταν, καθώς και το κάθετο κολονάκι που την συγκρατούσε και έχει παρασυρθεί εντελώς από το αυτοκίνητο (ακριβώς στην πορεία της ροδιάς).

Με την κατεύθυνση που έπεσε το αυτοκίνητο, δεν θα έπρεπε η μπάρα να το συγκρατήσει σε ένα βαθμό ή να το επαναφέρει προς τον δρόμο όπως στο παρακάτω βίντεο (στο 2:10); Εδώ φαίνεται από τα σημάδια να σκάει πάνω στην βάση της κολόνας σαν να μην υπάρχει τίποτα ενδιάμεσα.


Η μπαριέρες είναι προφανώς παλιές, αλλά δεν θα έπρεπε να αντικατασταθούν από την στιγμή που μιλάμε για Εθνική Οδό;

Η ζώνη τι να πρωτοκάνει, έτσι που τσάκισε το αμάξι, ειδικά αν σκεφτούμε ότι μιλάμε για ένα Fiesta με τρία άτομα στο πίσω κάθισμα. :(

Κρίμα τα παιδιά....
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#746842 Οι μπαριέρες οφείλουν ν'αντικατασταθούν μετά από κάποια χρόνια ή όταν δεν θεωρούνται αρκετά ασφαλείς. Προς πληροφόρηση όλων, παλιές μπάρες υπάρχουν σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους, ναι και στους ιδιωτικούς. Σύγχρονες μπάρες έχουν μόνον όσοι αυτοκινητόδρομοι κατασκευάστηκαν τελευταία. Πχ η Ελευσίνα-Κόρινθος έχει ακόμη παλιές και τώρα αντικαθιστώνται σιγά σιγά.
Τέλος, μην ξεχνάμε πως μια μπάρα μπορεί να μην κάνει σωστά την δουλειά της γιατί έγινε λάθος τοποθέτηση.
Κλασικό πρόβλημα είναι το κάθετο κολωνάκι να μην μπορεί να μπει στο βάθος που απαιτείται γιατί βρήκε βράχο. Ο εγκαταστάτης, αντί να κάνει το σωστό, δηλαδή να το βγάλει από εκεί, να βγάλει το βράχο, να σκάψει κλπ κλπ, κόβει το κολωνάκι στο πάνω μέρος! Έτσι το κολωνάκι δεν έχει αρκετό βάθος, άρα δεν μπορεί ν'αντέξει την πρόσκρουση για την οποία έχει σχεδιαστεί!

Και πολλά άλλα τέτοια που γίνονταν και συνεχίζουν να γίνονται, ειδικά αν δεν έχεις αυστηρή επίβλεψη.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#746888 βάλε και το γεγονός τα μπουλόνια να μην είναι σφιγμένα!!! μου έτυχε σε παραλαβή των τελευταίων 10 χιλμ στην Εγνατία από τον κόμβο του Αρδανίου μεχρι τους Κήπους. όλα έδειχναν σωστά αλλά τα μπουλόνια απλωςητσν στις τρύπες τους χωρίς σφίξιμο!!!.των παξιμαδιων... έστω και έτσι για πλάκα δεν μιλάμε για ροποόκλειδο...

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#747345 "Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι νεκρός είναι γνωστός επιχειρηματίας 35 ετών ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητο για πρώτη φορά σήμερα"

"Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στη Ferrari ήταν και η σύντροφός του η οποία εκτινάχθηκε από το παράθυρο μετά την σφοδρή σύγκρουση."
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#747346
Scotch έγραψε:"Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι νεκρός είναι γνωστός επιχειρηματίας 35 ετών ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητο για πρώτη φορά σήμερα"

"Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στη Ferrari ήταν και η σύντροφός του η οποία εκτινάχθηκε από το παράθυρο μετά την σφοδρή σύγκρουση."
Αλλού διάβασα ότι ο οδηγός ήταν 45 ετών...
Τέσπα, μικρή σημασία έχει...
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#747350 Εικόνα

https://www.carandmotor.gr/nea/nekros-s ... errari-toy

ήμαρτον ρε , ήταν και η σύζυγος μέσα λέει

κουράγιο στους δικούς του ανθρώπους πλέον
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#747352 Κάπου διάβασα ότι πήγε να αποφύγει πεζό... (όχι ότι δεν θα έτρεχε βέβαια).
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#747353
kubiak έγραψε:
Scotch έγραψε:"Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι νεκρός είναι γνωστός επιχειρηματίας 35 ετών ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητο για πρώτη φορά σήμερα"

"Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στη Ferrari ήταν και η σύντροφός του η οποία εκτινάχθηκε από το παράθυρο μετά την σφοδρή σύγκρουση."
Αλλού διάβασα ότι ο οδηγός ήταν 45 ετών...
Τέσπα, μικρή σημασία έχει...


Φοβερό τροχαίο με Ferrari στη Βούλα - Νεκρός ο αδερφός της βουλευτού Κατερίνας Μονογυιού - Δείτε βίντεο


https://www.protothema.gr/greece/articl ... tokinitou/
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#747363 Βασικά απίστευτα τυχερή η γυναίκα του που εκτινάχθηκε από το αυτοκίνητο και γλίτωσε την φωτιά :lipsealed:
Πρώτη μέρα Ferrari, καλά πήγε αυτό...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#747364 Στην ευθεία κιόλας; Ποιος ξέρει τι έγινε, κρίμα νέος άνθρωπος, κουράγιο στους δικούς του. Ας ελπίσουμε η γυναίκα του να είναι καλά.