Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#736224 Η red bull το 2017-2018-2019 βγηκε 3η.
Δεν ηταν χρεπι φυσικα. Δεν ηταν Γουλιαμς, Ισπανια racing ή Φοντμενταλ.

Αλλα πως ακριβως θα σαρωνε τις pole και τις νικες δεν μπορω να καταλαβω.
Απο το 2014 μεχρι και το 2020 ΚΕΡΔΙΖΕ μια ομαδα με την μεγαλυτερη συχνοτητα

Φετος εχει αλλαξει αυτο. Τοσο δυσκολο να γινει κατανοητο?

Δλδ ο Λεκλεραρος ο pole destroyer τι εκανε ολο το 2020 Κορτο? Πηρε καμια? Επαψε να ειναι Pole destroyer?? Φετος track related πηρε το μονακο (που μαλλον θα την εχανε αν δεν το εκανε τροπετο) και το Μπακου και 1000 μπραβο ειλικρινα!
Στις αλλες πιστες τι εκανε? Το εχασε το χαρισμα?
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
George_Prix έγραψε:Ο σχεδιασμος ενος μονοθεσιου εχει σα βασικο κριτηριο ποσα κιλα αεροδυναμικη πιεση θα βγαλει, την ισορροπια αναμεσα στους αξονες, να μην εχει ντραγκ κτλ Τα υπολοιπα καλουνται ως στησιμο κι ειναι στο χερι του οδηγου και του μηχανικου να βρουνε την ακρη. Οπως τη βρηκε φετος ο Ναντο, ο Σαινθ, ο Ρικ...

Ο σχεδιασμός ενός μονοθεσίου είναι αρκετά πιο περίπλοκος απ' ότι περιγράφεις. Για αρχή, υπάρχουν παράμετροι που δεν ρυθμίζονται (ή είναι πολύ ακριβο να ρυθιστούν), αποφασίζονται από την αρχή και κλειδώνουν.

Επίσης η αεροδυναμική πίεση δεν μετριέται σε κιλά.
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
uncle_nontas έγραψε:Ούτε η ροπή αλλά το χρησιμοποιούν όλοι, για κάποιο λόγο.

< Note 7 >

Είμαι σίγουρος οτι και ο Γκόρντον Μάρει μετράει ροπή και πίεση σε κιλά. :lol:
Άβαταρ μέλους
By mirage

< Note 7 >
Ποιοί ειναι οι ολοι;
Άβαταρ μέλους
By uncle_nontas
mirage έγραψε:

< Note 7 >
Ποιοί ειναι οι ολοι;
Δημοσιογράφοι κατά βάση.

< Note 7 >
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
A-Viper7 έγραψε:
George_Prix έγραψε:Ο σχεδιασμος ενος μονοθεσιου εχει σα βασικο κριτηριο ποσα κιλα αεροδυναμικη πιεση θα βγαλει, την ισορροπια αναμεσα στους αξονες, να μην εχει ντραγκ κτλ Τα υπολοιπα καλουνται ως στησιμο κι ειναι στο χερι του οδηγου και του μηχανικου να βρουνε την ακρη. Οπως τη βρηκε φετος ο Ναντο, ο Σαινθ, ο Ρικ...

Ο σχεδιασμός ενός μονοθεσίου είναι αρκετά πιο περίπλοκος απ' ότι περιγράφεις. Για αρχή, υπάρχουν παράμετροι που δεν ρυθμίζονται (ή είναι πολύ ακριβο να ρυθιστούν), αποφασίζονται από την αρχή και κλειδώνουν.

Επίσης η αεροδυναμική πίεση δεν μετριέται σε κιλά.

Επιτελους κι ενα μηνυμα στο οποιο μπορουμε να κανουμε κουβεντουλα :s_howdy

Για την αεροδυναμικη πιεση πραγματι δεν ειμαι σιγουρος σε τι μετριεται. Την εχω ακουσει σαν "μοναδες" ή καπως ετσι. Δηλαδη σε φαση που εσπασε το πατωμα, μια πτερυγα ή κατι αλλο στον αγωνα, λεγανε "μετα τη ζημια εχασε τοσες αεροδυναμικες μοναδες". Και σαν κιλα το εχω διαβασει (εστω κι αν δεν ισχυει οπως ειπες). Κι επειδη δεν ειμαι σιγουρος κι αλλη φορα που μιλουσαμε με το Τζεισον αν θυμαμαι καλα κι ειχα αναφερθει, παλι το αφησα στο γενικο "ο αεροδυναμιστης κοιταει νουμερα. Δε μορ δε μπεττερ". Κοιταει δηλαδη το κρατημα για να το πουμε λαικα. Ποσο κρατημα βγαζει το μονοθεσιο. Σε οτι μοναδα και να γραφει το μηχανημα, αυτο κοιταει. Οχι "πως αρεσει στο Μαξ και πως αρεσε στο Μανσελ".

Σωστο αυτο που ειπες με τις κλειδωμενες παραμετρους, το οποιο επισης ειχα αναφερει. Οι σχεδιαστες ξερουν οτι το διαφορετικο ρεικ, μεταξονιο κτλ δινουν διαφορετικα χαρακτηριστικα στο μονοθεσιο. Αλλο υπερτερει στις αργες στροφες, αλλο στις γρηγορες, αλλο εχει περισσοτερο ντραγκ κι αλλο λιγοτερο, αλλο τρωει/ζεσταινει τα λαστιχα με τον ταδε τροπο κι αλλο με διαφορετικο τροπο. Τα βαζει ολα κατω λοιπον ο σχεδιαστης (και πολλα ακομα εκτος απο τα χοντροκομμενα που ανεφερα), σκεφτεται τι πιστες εχει το καλενταρι και λεει οτι τα βασικα στοιχεια του μονοθεσιου θα ειναι ΑΥΤΑ. Το κλειδωμα που σωστα ανεφερες. Και στη συνεχεια αρχιζει να σχεδιαζει τα γυρω-γυρω αεροτομες, διαχυτες κτλ, ωστε να βγαλει τα μεγιστα δυνατα "κιλα", ισορροπια στους αξονες...

Κατα τη διαρκεια της χρονιας, προσπαθουνε να φτιαξουνε τα κουσουρια. Αν δεν εχουν καλα μουτρα και φτιαξουν νεα αεροτομη, το κανουν και για τους 2 οδηγους. Οποτε ακουω για προβληματα σε μονοθεσια κι οι 2 οδηγοι αναφερουν το ιδιο προβλημα κι αν φτιαχτει ειναι και οι 2 χαρουμενοι. Για παραδειγμα περσι με η Ρεντ Μπουλ και φετος στην αρχη με τη Μερσεντες. Και οι 4 οδηγοι μιλουσαν για νευρικο κωλο. Ασχετα αν οι Αλμπον/Μποττας ηταν μισο δευτερολεπτο πισω απο τους #1, δε λεγανε "δεν ειναι στα μετρα μου το μονοθεσιο". Και οι 4 οδηγοι ανεφεραν το ιδιο κουσουρι σαν προβλημα. Αλλα αν τα "κλειδωμενα" σχεδιαστικα χαρακτηριστικα ειναι λαθος απο την αρχη, ζορικα τα πραγματα. Οσες αεροτομες κι αεροτομακια να αλλαξουν κατα τη διαρκεια της χρονιας, μικρη διαφορα κανουν σε σχεση με τα "κλειδωμενα" που δε γινεται να αλλαξουν.

Φετος που ξεκινησαν τοσοι οδηγοι με προβληματα προσαρμογης, κανενας δεν ειπε "δε μου ταιριαζει γιατι ειναι ραμμενο στον αλλον". Ολοι δε σταματησαν να λενε "αφου το μονοθεσιο βγαζει χρονο με τον ομοσταβλο, κατι δεν κανω καλα εγω και πρεπει να αλλαξω κατι στην οδηγηση μου". Αλλαξαν κατι λοιπον, συνηθισαν το διαφορετικο απ' οτι ειχαν συνηθισει, βρηκαν το σεταπ που τους ταιριαζει κι αλλος νωριτερα αλλος αργοτερα, βρηκαν (ή ακομα βρισκουν) το δρομο τους.

Ετσι που λες Κορτο μου. Δε σκισανε το καλοραμμενο κοστουμι του Νορρις που φορουσε για γαμπριατικο πανω στα βαθρα απο την αρχη της χρονιας, για να φτιαξουν κοστουμι για το Ρικ μπας και τον καμαρωσουν κι αυτον γαμπρο. Ασε που ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ αυτο που ειπες, ΕΙΔΙΚΑ στη μεση της χρονιας, θα ηταν κι εντελως βλακωδες να σκισουν ενα νικηφορο κοστουμι ΜΠΑΣ ΚΑΙ ταιριαξει το καινουργιο στον αλλο γαμπρο της ομαδας.
Τελευταία επεξεργασία από George_Prix και 14 Νοέμ 2021, 15:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
George_Prix έγραψε:
Ετσι που λες Κορτο μου. Δε σκισανε το καλοραμμενο κοστουμι του Νορρις που φορουσε για γαμπριατικο πανω στα βαθρα απο την αρχη της χρονιας, για να φτιαξουν κοστουμι για το Ρικ μπας και τον καμαρωσουν κι αυτον γαμπρο. Ασε που ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ αυτο που ειπες, ΕΙΔΙΚΑ στη μεση της χρονιας, θα ηταν κι εντελως βλακωδες να σκισουν ενα νικηφορο κοστουμι ΜΠΑΣ ΚΑΙ ταιριαξει στον αλλο γαμπρο της ομαδας.

Πολυ σωστα. Και επισης μην ξεχναμε οτι ολα αλλαζουν αρδην του χρονου οποτε τετοιες μεγαλες αλλαγες στα μεσα μιας χρονιας ειναι απαγορευτικες.
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
George_Prix έγραψε:Για την αεροδυναμικη πιεση πραγματι δεν ειμαι σιγουρος σε τι μετριεται. Την εχω ακουσει σαν "μοναδες" ή καπως ετσι. Δηλαδη σε φαση που εσπασε το πατωμα, μια πτερυγα ή κατι αλλο στον αγωνα, λεγανε "μετα τη ζημια εχασε τοσες αεροδυναμικες μοναδες". Και σαν κιλα το εχω διαβασει (εστω κι αν δεν ισχυει οπως ειπες). Κι επειδη δεν ειμαι σιγουρος κι αλλη φορα που μιλουσαμε με το Τζεισον αν θυμαμαι καλα κι ειχα αναφερθει, παλι το αφησα στο γενικο "ο αεροδυναμιστης κοιταει νουμερα. Δε μορ δε μπεττερ".

Η αεροδυναμική πίεση μετριέται σε μονάδες πίεσης (--> μονάδες δύναμης ανά επιφάνεια). Αμα μπεις wikipedia θα βρεις μια αναλυτικότατη λίστα.

Όπως σωστά αναφέρεις, στην Φ1 χρησιμοποιείται συχνά το lift coefficient (Cl, δες στο γκουγκλ για ορισμο) το οποίο είναι αδιάστατο μέγεθος και το μετράνε σε "μονάδες".

Τα κιλά γενικά χρησμοπιούνται για να μετρήσουμε μάζα και πουθενά αλλού.

George_Prix έγραψε:Κοιταει δηλαδη το κρατημα για να το πουμε λαικα. Ποσο κρατημα βγαζει το μονοθεσιο. Σε οτι μοναδα και να γραφει το μηχανημα, αυτο κοιταει. Οχι "πως αρεσει στο Μαξ και πως αρεσε στο Μανσελ".

Δεν νομίζω να υπάρχει αεροδυναμιστής στον πλανήτη που να μετράει την αεροδυναμική απόδοση μέσω κρατήματος μιας και θα ήταν μια αρκετά indirect μεθοδος (--> παρεμβάλονται τα λάστιχα στο ενδιάμεσο). Σε μικρές κατηγορίες, συνήθως μετράνε το downforce με βάση τη δύναμη στα pushrods. Σε πιο μεγάλες κατηγορίες, μετράνε κατευθείαν τη διαφορά πίεσης πάνω και κάτω από την πτέρυγα / πάτωμα / κοκ.

George_Prix έγραψε:Σωστο αυτο που ειπες με τις κλειδωμενες παραμετρους, το οποιο επισης ειχα αναφερει. Οι σχεδιαστες ξερουν οτι το διαφορετικο ρεικ, μεταξονιο κτλ δινουν διαφορετικα χαρακτηριστικα στο μονοθεσιο. Αλλο υπερτερει στις αργες στροφες, αλλο στις γρηγορες, αλλο εχει περισσοτερο ντραγκ κι αλλο λιγοτερο, αλλο τρωει/ζεσταινει τα λαστιχα με τον ταδε τροπο κι αλλο με διαφορετικο τροπο. Τα βαζει ολα κατω λοιπον ο σχεδιαστης (και πολλα ακομα εκτος απο τα χοντροκομμενα που ανεφερα), σκεφτεται τι πιστες εχει το καλενταρι και λεει οτι τα βασικα στοιχεια του μονοθεσιου θα ειναι ΑΥΤΑ. Το κλειδωμα που σωστα ανεφερες. Και στη συνεχεια αρχιζει να σχεδιαζει τα γυρω-γυρω αεροτομες, διαχυτες κτλ, ωστε να βγαλει τα μεγιστα δυνατα "κιλα", ισορροπια στους αξονες...

Πολύ χοντροκομμένο παράδειγμα και αρκετά μακριά από την πραγματικότητα. Μόνο το "ισορροπία" στους άξονες που ανέφερες σηκώνει μέρες συζήτησης και γενικά είναι διαφορετικό μεταξύ οδηγών. Δεν μιλάω για μεγάλες διαφορές (όλοι οι οδηγοί θέλουν μέγιστο σταμπίλιτι στην είσοδο και έξοδο της στροφής και πολύ μικρότερο σταμπίλιτι στο άπεξ) αλλά το πως ο κάθε οδηγός διαχειρίζεται διαφορετικά τη μετάβαση από είσοδο σε άπεξ και σε έξοδο.

George_Prix έγραψε:Κατα τη διαρκεια της χρονιας, προσπαθουνε να φτιαξουνε τα κουσουρια. Αν δεν εχουν καλα μουτρα και φτιαξουν νεα αεροτομη, το κανουν και για τους 2 οδηγους. Οποτε ακουω για προβληματα σε μονοθεσια κι οι 2 οδηγοι αναφερουν το ιδιο προβλημα κι αν φτιαχτει ειναι και οι 2 χαρουμενοι. Για παραδειγμα περσι με η Ρεντ Μπουλ και φετος στην αρχη με τη Μερσεντες. Και οι 4 οδηγοι μιλουσαν για νευρικο κωλο. Ασχετα αν οι Αλμπον/Μποττας ηταν μισο δευτερολεπτο πισω απο τους #1, δε λεγανε "δεν ειναι στα μετρα μου το μονοθεσιο". Και οι 4 οδηγοι ανεφεραν το ιδιο κουσουρι σαν προβλημα. Αλλα αν τα "κλειδωμενα" σχεδιαστικα χαρακτηριστικα ειναι λαθος απο την αρχη, ζορικα τα πραγματα. Οσες αεροτομες κι αεροτομακια να αλλαξουν κατα τη διαρκεια της χρονιας, μικρη διαφορα κανουν σε σχεση με τα "κλειδωμενα" που δε γινεται να αλλαξουν.

Αν δεν έχεις καλά μούτρα στο άπεξ (για να χρησιμοποιήσω το παράδειγμά σου) θα προσπαθήσεις να βελτιώσεις την εμπρος αεροτομή (μετάξυ άλλων) και αν τα καταφέρεις θα χάσεις σταμπιλιτι σε είσοδο και έξοδο. Οπότε αν ο ένας οδηγός σου είναι πιο ευαίσθητος στο πόσο στέιμπλ είναι το αυτοκίνητο σε είσοδο και έξοδο θα επηρεαστεί περισσότερο (αρνητικά) από μια τέτοια αλλαγή.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#736251 Απο το να δαγκωνει η Οχια, προτιμω να την ακουω να μιλαει :s_smile

Ωραια αναλυση εκανες απο την οποια εμαθα μερικα πραγματα. Αλλα επισης με χαρα μου καταλαβα, οτι αυτα που ηδη ηξερα δεν ηταν μπουρδες κι οι βασικες γραμμες/αρχες που περιγραφω (εστω και χοντροκομμενα οπως ειπες) τελικα ισχυουν...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#736424 Διαστημοπλοιο. Τετοιο που δε θελω να εχουν οι αντιπαλοι και φυσικα ΟΥΤΕ ο οδηγος μου. Πανω που χαρηκαμε οτι τελειωσαν οι τσοντες, μας προσγειωσε στην πραγματικοτητα παλι ο Τοτος.

Ωραιος ο Λουης, πολυ καλο αγωνα εκανε χθες. Απλα κοψτε κατι παιδες, γιατι διαβαζω διθυραμβους στα φορα. Απο 5 χερια προσπερασεις που εκανε, το 1 χερι φτανει και περισσευει για να μετρησουμε τις καλες προσπερασεις του ΣΚ. Οι αλλες δεν εγιναν καν στα φρενα. Εγιναν στη μεση της ευθειας. Ευκολακι.

Επειδη για τον αγωνα δε σηκωνει και πολυ αναλυση, να απαντησω σε κατι ψυχογραφηματα στους 2 Γιωργηδες που διαβασα απο φιλους εδω μεσα...

Μας λεει ο Ριππερ εδω και λιγες μερες συνεχεια την ατακα "σας ειπαμε οτι ο Μαξ εκανε καλυτερο πρωταθλημα φετος κι εσεις εκει, μας τα κανετε τσουρεκια".
- Ποιος το ειπε ωρε ριππερ? Εσενα στο βγαλαμε με το τσιγκελι 1-2 αγωνες πριν (και ΜΠΡΑΒΟ σου εστω και τωρα που το παραδεχτηκες). Προηγουμενως εκανες γαργαρα και διαφημιζες το Λουη κι επισης μας εβγαζες "ελαφρως καλυτερη" τη Ρεντ Μπουλ ακομα κι οταν δεν ηταν. Οι υπολοιπες Λουιτσες εδω μεσα συνεχιζουν τη γαργαρα και θα τη συνεχισουν μεχρι να σβησει ο ηλιος.

Βγαινει ο συμπαθεστατος κατα τα αλλα Γιουγκο και λεει "Ναι ετσι. Δεν τους φτανει που βαζουμε το Μαξ στους κορυφαιους, θελουν να παραδεχτουμε οτι ειναι καλυτερος απο το Λουη".
- Δε σου ζητησε κανενας να παραδεχτεις τιποτα φιλε. Αν εσυ πιστευεις οτι Μαξ/Λουης κανουν τον ιδιο βαθμο ξεζουμισματος, πες το. Αν πιστευεις οτι ο Λουης το ξεζουμαει περισσοτερο επισης πες το. Αν εγω πιστευω οτι ο Μαξ το ξεζουμαει περισσοτερο, γιατι να τους βαλω στα ιδια? Ειλικρινα δε μπορω να καταλαβω το σκεπτικο σου.

Μου ειχε πει ο ΧαιΦαι "ο χαμος οι τρολλιες και τα βιντεο ειναι αντιδραση σε σενα, επειδη τους προκαλεις με τα ξεζουμισματα που δεν ενδιαφερουν κανεναν".
- Διαβασε το τοπικο του αγωνα της Βραζιλιας φιλτατε ΧαιΦαι και πες μου ποιος ευθυνεται για το χαλι που βλεπεις. Πες μου αν αυτο ειναι το επιπεδο που θα ηθελες να εχει το φορουμ σου. Με τσιμπουκια, κωλοτρυπιδες, υπονοουμενα και δεκαδες τρολλιες. ΘΛΙΨΙC γενικα κι ακομα περισσοτερο για μενα που ειχα φαει μπαν οταν μετα απο νικη του Μαξ πριν 2 χρονια (που ηταν και σπανιες τοτε) ειχα τολμησει να πω "σημερα ηταν ο Μαξ ο ενεργητικος στην τσοντα". Επαναλαμβανω: ΘΛΙΨΙC

Απο αντικειμενικοτητα τι να πω?
- Κανει ο Μαξ ΓΑΜΑΤΟΥΣ αγωνες και στο φορουμ διαβαζουμε σε 4 ποστακια ποσο καλο αγωνα εκανε. Και τα 2 ειναι απο τους Γιωργηδες και δε μετρανε καν.
- Κανει ο Μαξ την προσπεραση της χρονιας στις 2 Μερσεντες στην 1η στροφη κι ο ηχος της γαργαρας ακουγεται μεχρι το φεγγαρι. Κραζουμε το Μποττας που δεν επαιξε καλα το ρολο του γουινγκμαν.
- Ειναι η Ρεντ Μπουλ 1 δεκατο καλυτερη και διαβαζουμε 100 φορες τη λεξη διαστημοπλοιο. Ειναι η Μερσεντες 4 δεκατα μπροστα κι ο ηχος της γαργαρας ακουγεται μεχρι τον ηλιο.

Μια οαση ηταν τα ποστακια του Εντυ που σας λεει οτι εχετε καταντησει χειροτεροι απο τους 2 Γιωργηδες που κοροϊδευετε κι υποτιθεται οτι προκαλουν προβληματα εδω μεσα. Αυτοι ειστε κυριοι.

Χαλαρωστε λιγο και καλη συνεχεια συντροφοι :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#736428 Τα ειπες ολα. Φανταζομαι χαμογελο και χαρα οταν ο g εκανε το ποστ βοθρο. Θα το ειχε ετοιμο λογικα .Αυτα δεν ειναι αυθορμητα ξερεις :lol: :lol:

George καλο ηταν οσο κρατησε. Τουλαχιστον το παλεψε οσο δεν πηγαινε ο Μαξ.
Ας ελπισουμε οι κανονισμοι του 2022 να ανακατεψουν την τραπουκα (κλισε το ξερω)
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
George_Prix έγραψε:Βγαινει ο συμπαθεστατος κατα τα αλλα Γιουγκο και λεει "Ναι ετσι. Δεν τους φτανει που βαζουμε το Μαξ στους κορυφαιους, θελουν να παραδεχτουμε οτι ειναι καλυτερος απο το Λουη".
- Δε σου ζητησε κανενας να παραδεχτεις τιποτα φιλε. Αν εσυ πιστευεις οτι Μαξ/Λουης κανουν τον ιδιο βαθμο ξεζουμισματος, πες το. Αν πιστευεις οτι ο Λουης το ξεζουμαει περισσοτερο επισης πες το. Αν εγω πιστευω οτι ο Μαξ το ξεζουμαει περισσοτερο, γιατι να τους βαλω στα ιδια? Ειλικρινα δε μπορω να καταλαβω το σκεπτικο σου.

Δε είπα αυτό και κυρίως με το ύφος που παραθέτεις...
Αυτό που έχω πει είναι ότι θεωρώ το Μαξ κορυφαίο όσο λίγους, στη μικρή ελίτ διαχρονικά, παρότι δεν έχει πάρει κούπα. Δεν κοιτάζω στατιστικά.
Δεν μου είναι εύκολο να αποφασίσω αν είναι λίγο καλύτερος του Λούη γενικά.
Φέτος, μέχρι τώρα, έχω γράψει ότι κάνει καλύτερο πρωτάθλημα και θα το είχε τελειώσει αν δεν είχε ατυχίες.

Σε αυτό που εστιάζω είναι ότι και οι δύο έχετε το εξής θέμα.
Δε σας ικανοποιεί που ο Μαξ θεωρείται κορυφαίος και που σαφώς μπορείτε να πίστευετε ότι είναι καλύτερος του Λούη σε λογικό, κοντινό βαθμό, όπως αξίζει σε δύο κορυφαίους.
Αλλά μέσα σας και με τον τρόπο γραφής σας και διατυπώσεων σας, εκεί που μετράει, παρουσιάζετε μια μεγάλη, πολύ σημαντική διαφορά μεταξύ τους, σχεδόν θεοποιώντας το Μαξ και υποβαθμίζοντας το Λούη.

Άλλο λοιπόν να αποδεχτώ ότι εσείς σαν οπαδοί του Μαξ τον θεωρείτε λίγο καλύτερο.
Άλλο το να αποδεχτώ το πόσο, έμμεσα η άμεσα, κατά καιρούς έχετε υποβαθμίσει το Λούη.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Yugo_para_siempre έγραψε:Δε είπα αυτό και κυρίως με το ύφος που παραθέτεις...

Αρχικα να ξεκαθαρισω οτι οταν λεω "ειπε ο ριππερ οτι του τα καναμε τσουρεκια" (μιλαει πιο ευγενικα ο ριππερ) ή αυτο που ανεφερα για σενα, δεν τα λεω ανα λεξη. Τα λεω λιγο χοντροκομμενα* για να βγει το ρεζουμε. Αλλα προσπαθω να μην παραποιησω τα λεγομενα του αλλου :s_dunno

Yugo_para_siempre έγραψε:Αυτό που έχω πει είναι ότι θεωρώ το Μαξ κορυφαίο όσο λίγους, στη μικρή ελίτ διαχρονικά, παρότι δεν έχει πάρει κούπα. Δεν κοιτάζω στατιστικά.
Δεν μου είναι εύκολο να αποφασίσω αν είναι λίγο καλύτερος του Λούη γενικά.
Φέτος, μέχρι τώρα, έχω γράψει ότι κάνει καλύτερο πρωτάθλημα και θα το είχε τελειώσει αν δεν είχε ατυχίες.

Τα ποστακια σου ειναι τοσο καλα κι αντικειμενικα τις περισσοτερες φορες, που δεν εχω κανενα προβλημα ακομα και τις λιγες φορες που διαφωνουμε :s_howdy

Yugo_para_siempre έγραψε:Σε αυτό που εστιάζω είναι ότι και οι δύο έχετε το εξής θέμα.
Δε σας ικανοποιεί που ο Μαξ θεωρείται κορυφαίος και που σαφώς μπορείτε να πίστευετε ότι είναι καλύτερος του Λούη σε λογικό, κοντινό βαθμό, όπως αξίζει σε δύο κορυφαίους.
Αλλά μέσα σας και με τον τρόπο γραφής σας και διατυπώσεων σας, εκεί που μετράει, παρουσιάζετε μια μεγάλη, πολύ σημαντική διαφορά μεταξύ τους, σχεδόν θεοποιώντας το Μαξ και υποβαθμίζοντας το Λούη.

Άλλο λοιπόν να αποδεχτώ ότι εσείς σαν οπαδοί του Μαξ τον θεωρείτε λίγο καλύτερο.
Άλλο το να αποδεχτώ το πόσο, έμμεσα η άμεσα, κατά καιρούς έχετε υποβαθμίσει το Λούη.

Αρχικα να σου θυμισω οτι εχω πει ΠΟΛΛΕΣ φορες, οτι ο Λουης ειναι ΠΟΛΥ καλος οδηγος. Οσες φορες εχω πει εγω μονος μου το συγκεκριμενο, δεν εχουν πει καλη κουβεντα για το Μαξ, ολες οι Λουιτσες συνολικα (κι ειναι και πολλες παναθεμα τες αν βαλεις μεσα και τις κρυφολουιτσες που το παιζουν "οπαδοι ομαδας" :s_tongue )

Απο εκει και περα, εφοσον πιστευω οτι υπαρχει και το 0.8777 κλικ καλυτερος, γιατι να μην το πω? Και δεν το λεω για να αλλαξω τα μυαλα σε κανεναν ουτε για να θεοποιησω το Μαξ ή να βγαλω σκαρτο το Λουη. Βλεπω κουαλι τους Μαξ/Λουη/Μποττας στο ιδιο δεκατο και τον Τσεκο μισο δευτερολεπτο πισω. ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ. Το λεω. Αν δεν ακολουθησουν ειρωνιες και γινει δεκτη σαν μια ακομα αποψη, δε σκοπευω να το πω καμια 300αρια φορες. Υποβαθμιση του Λουη δεν ειναι καν η αναφορα στα φετινα του λαθη. Υποβαθμιση της νοημοσυνης μας ειναι τα αλλα τοπικα που δεν εχει γραφτει η απαγορευμενη λεξη ΛΑΘΟΣ :thumbsdown:

*
Ειπα "χοντροκομμενα" και θυμηθηκα αυτα που λεγαμε χθες με την οχια!
Και τις αεροδυναμικες μοναδες "ηξερα" (κουτσα στραβα :s_tongue) κι ειπα κιλα καπως χοντροκομμενα οπως γραφεται συχνα...
Και παραγοντες οπως λαστιχα, ασφαλτος κτλ που οριζουν το απολυτο οριο του μονοθεσιου εχω αναφερει πολλες φορες εδω μεσα, αλλα χθες το ειπα χοντροκομμενα σαν κρατημα που πραγματι δεν εξεταζει ο σχεδιαστης του μονοθεσιου...
Και πανω στη διευκρινηση των χοντροκομμενων μου, ειπε και 2 πραγματα παραπανω το παλικαρι και μαθαμε ολοι κατι. Καλη διαθεση να υπαρχει και βγαινει ακρη ακομα κι οταν διαφωνουμε :s_drinks