Το θεμα ειναι το εξης:
Αν φερουν καμια φορα καλο κομματι, πλεον τα εχω μαθει κι ειμαι σιγουρος με το που το βλεπω. Αλλα και παλι δεν αγοραζω πανω απο 2 μπριζολες για να μη χαλασουν. Αντε να φαω τη μια σημερα και τη δευτερη μετα απο 3-5-7 μερες, οσο κραταει στη συντηρηση του ψυγειου δηλαδη. Και παω την επομενη φορα να αγορασω κι εχει μαπα που την πληρωνω 30-60 ευρωπουλα το κιλο και ξενερωνω. Και παλι καλυτερες απο "απλη" μοσχαρισια φυσικα, αλλα οχι για τοσα λεφτα, τουλαχιστον οχι για μενα που δε μου περισσευουν.
Το ερωτημα ειναι το εξης! Τι κανω την επομενη φορα που θα βρω καλο κομματι? Παιρνω 6 μπριζολες και βαζω τις 4 στην καταψυξη ή μετα την αποψυξη εχουν χασει σε γευση και χαρακτηριστικα? Κανενας αλλος ενδεδειγμενος τροπος να παρατεινω ελαφρως τη διαρκεια ζωης τους?
Μπορείς επίσης να αρχίζεις να πειραματίζεσαι με σίτεμα, αλλά αυτό θέλει $$ για να το μάθεις σωστά.
skous έγραψε:Μια χαρά είναι σε κατάψυξη, αρκεί να τις αποψύξεις σωστά. Μιλάω πάντα για ψήσιμο σε bbq (υγραερίου ή μη)
Μπορείς επίσης να αρχίζεις να πειραματίζεσαι με σίτεμα, αλλά αυτό θέλει $$ για να το μάθεις σωστά.
Ποια ειναι η σωστη αποψυξη? Εγω οταν θελω να φαω κατι αυριο, σημερα θα το βγαλω απο την καταψυξη στο ψυγειο και λιγες ωρες πριν το μαγειρεμα (αναλογα με το ποσοστο του ξεπαγωματος) το βγαζω εκτος ψυγειου.
Οσο για το σιτεμα εχω βρει μια δικια μου "πατεντα". Προσεξα οτι στο κατω ραφι, τα παγωνει πιο πολυ. Δηλαδη το κρεας το κανει αναμεσα σε παγωμενο και κατεψυγμενο. Ακομα κι οταν το πιανεις ειναι μισοσκληρο κι οχι τουβλο. Αν βαλω εκει μια μπριζολα και τη γυρναω κιολας καθε μερα, σε κανενα 10ημερο (δε ρισκαρω παραπανω) εχει σκουρυνει το χρωμα οπως το θελω και φυσικα χωρις το παραμικρο ιχνος αλλοιωσης. Βασικα δεν το λες και σιτεμα, απλα κερδιζω μερικες μερες ζωης...
Η σωστη δουλεια φυσικα ειναι με κανενα ψυγειο ξηρης ωριμανσης κρεατος, αλλα απ' οτι ειδα τα φθηνοτερα κανουν 2-3 χιλιαρικα, οποτε το ξεχναω προς το παρον. Αυτο ειναι ενα ακομα πραγμα που εχω προσθεσει στη διαρκως αυξανομενη γουις λιστ μου
Citroen C4 Picasso 1,8 => Η (Γουρου)Νίτσα => Πωλήθηκε!
MWB 320i Ε90 => Η μπεμπέκα
https://jimmuclarku.blogspot.com/
Εμένα μου έχει λείψει η σωστή η κουρού, κατά προτίμηση με κασέρι μέσα.
diplomat έγραψε:Aυτή του κυλικείου πάντως δεν είναι άξια λιγούρας ΙΜΗΟ. Λαδίλα που δε μπορούσες να ξεπλύνεις με δίλιτρη motion. Μάλλον αυτό ήταν το κόνσεπτ θα μου πεις.Κουρου με τυρι Ελλασόνας.... μπουκιά και σγχωριο
Εμένα μου έχει λείψει η σωστή η κουρού, κατά προτίμηση με κασέρι μέσα.
< >
Πρωτο ημιχρονιο:
Δευτερο ημιχρονιο:
Και μια ψησταρια μονο πιττες στις καθυστερησεις του αγωνα.
Καλυτερα εχε ενα γκαζακι μαζι σου να την ψηνεις επιτοπου στο γραφειο. Μπονους ποντοι αν εχεις και 2-3 βηγκαν συναδελφους
Εχω αυτο , για τις απαιτησεις σου θα σε υπερκαλυψει, το μονο θεμα ειναι να μπορεσεις να περασεις την μπριζολα μεσα απο το στομιο (δεν το εχω δοκιμασει σε μπριζολα, η ομελετα παντως ειναι λες και βγηκε απο το τηγανι ).