Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Chris
#712444 Παρομοιο που κανω εγω: κατσικισιο τυρι σπασμενο με το πηρουνι πανω σε φρυγανια, μπολικο πιπερι και αβοκαντο σε φετες απο πανω (και ελαχιστο μελι πανω στο τυρι δουλευει)
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#714890 Εχω κολλησει εδω και καιρο με τις rib eye. Και σε γευση τις γουσταρω καργα κι επισης αισθανομαι οτι καπως προσεχω τη διατροφη μου (η εναλλακτικη θα ηταν γυρος και πανσετες!!!). Μετα απο αρκετο ψαξιμο βρηκα 2 χασαπικα κοντα μου που φερνουν, οποτε δεν εχω σαν μονη επιλογη αυτες του λιντλ οι οποιες ειναι μετριες.

Το θεμα ειναι το εξης:
Αν φερουν καμια φορα καλο κομματι, πλεον τα εχω μαθει κι ειμαι σιγουρος με το που το βλεπω. Αλλα και παλι δεν αγοραζω πανω απο 2 μπριζολες για να μη χαλασουν. Αντε να φαω τη μια σημερα και τη δευτερη μετα απο 3-5-7 μερες, οσο κραταει στη συντηρηση του ψυγειου δηλαδη. Και παω την επομενη φορα να αγορασω κι εχει μαπα που την πληρωνω 30-60 ευρωπουλα το κιλο και ξενερωνω. Και παλι καλυτερες απο "απλη" μοσχαρισια φυσικα, αλλα οχι για τοσα λεφτα, τουλαχιστον οχι για μενα που δε μου περισσευουν.

Το ερωτημα ειναι το εξης! Τι κανω την επομενη φορα που θα βρω καλο κομματι? Παιρνω 6 μπριζολες και βαζω τις 4 στην καταψυξη ή μετα την αποψυξη εχουν χασει σε γευση και χαρακτηριστικα? Κανενας αλλος ενδεδειγμενος τροπος να παρατεινω ελαφρως τη διαρκεια ζωης τους?
Άβαταρ μέλους
By skous
#714897 Μια χαρά είναι σε κατάψυξη, αρκεί να τις αποψύξεις σωστά. Μιλάω πάντα για ψήσιμο σε bbq (υγραερίου ή μη)
Μπορείς επίσης να αρχίζεις να πειραματίζεσαι με σίτεμα, αλλά αυτό θέλει $$ για να το μάθεις σωστά.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#714904
skous έγραψε:Μια χαρά είναι σε κατάψυξη, αρκεί να τις αποψύξεις σωστά. Μιλάω πάντα για ψήσιμο σε bbq (υγραερίου ή μη)
Μπορείς επίσης να αρχίζεις να πειραματίζεσαι με σίτεμα, αλλά αυτό θέλει $$ για να το μάθεις σωστά.


Ποια ειναι η σωστη αποψυξη? Εγω οταν θελω να φαω κατι αυριο, σημερα θα το βγαλω απο την καταψυξη στο ψυγειο και λιγες ωρες πριν το μαγειρεμα (αναλογα με το ποσοστο του ξεπαγωματος) το βγαζω εκτος ψυγειου.

Οσο για το σιτεμα εχω βρει μια δικια μου "πατεντα". Προσεξα οτι στο κατω ραφι, τα παγωνει πιο πολυ. Δηλαδη το κρεας το κανει αναμεσα σε παγωμενο και κατεψυγμενο. Ακομα κι οταν το πιανεις ειναι μισοσκληρο κι οχι τουβλο. Αν βαλω εκει μια μπριζολα και τη γυρναω κιολας καθε μερα, σε κανενα 10ημερο (δε ρισκαρω παραπανω) εχει σκουρυνει το χρωμα οπως το θελω και φυσικα χωρις το παραμικρο ιχνος αλλοιωσης. Βασικα δεν το λες και σιτεμα, απλα κερδιζω μερικες μερες ζωης...

Η σωστη δουλεια φυσικα ειναι με κανενα ψυγειο ξηρης ωριμανσης κρεατος, αλλα απ' οτι ειδα τα φθηνοτερα κανουν 2-3 χιλιαρικα, οποτε το ξεχναω προς το παρον. Αυτο ειναι ενα ακομα πραγμα που εχω προσθεσει στη διαρκως αυξανομενη γουις λιστ μου :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#724895 Λιγουρεύτηκα πριν την κλασσική τυρόπιτα του κυλικείου. :lol: Άντε να βρεις την ίδια.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By markvag
#724904 Παντού υπάρχει αυτή... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#724907 Κάτι άλλο θα εννοεί. Όντως αυτές παντού υπάρχουν. Μπορώ να ζωγραφίσω τη μυρωδιά τους.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#724911 Aυτή του κυλικείου πάντως δεν είναι άξια λιγούρας ΙΜΗΟ. Λαδίλα που δε μπορούσες να ξεπλύνεις με δίλιτρη motion. Μάλλον αυτό ήταν το κόνσεπτ θα μου πεις. :lol:

Εμένα μου έχει λείψει η σωστή η κουρού, κατά προτίμηση με κασέρι μέσα. :eat:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#724919
diplomat έγραψε:Aυτή του κυλικείου πάντως δεν είναι άξια λιγούρας ΙΜΗΟ. Λαδίλα που δε μπορούσες να ξεπλύνεις με δίλιτρη motion. Μάλλον αυτό ήταν το κόνσεπτ θα μου πεις.

Εμένα μου έχει λείψει η σωστή η κουρού, κατά προτίμηση με κασέρι μέσα. :eat:
Κουρου με τυρι Ελλασόνας.... μπουκιά και σγχωριο

< >
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#733360 Μας εκανε καλο καιρο χρονιαρα μερα, οποτε θα ηταν αμαρτια να παει χαμενη η ευκαιρια...

Πρωτο ημιχρονιο:

Εικόνα

Δευτερο ημιχρονιο:

Εικόνα

Και μια ψησταρια μονο πιττες στις καθυστερησεις του αγωνα.

:s_drinks
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#740559 Υπάρχει κανά δοκιμασμένο θερμός που να κρατάει τη θερμοκρασία του φαγητού ζεστή για 7-8 ώρες; Να ψήνω την μπριζόλα δηλαδή το πρωί και όταν είναι να τη φάω μεσημέρι στο γραφείο να μην έχει κρυώσει εντελώς. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Chris
#740564 Δε μπορω να φανταστω κατι πιο παπαριασμενο απο μια μπριζολα που εχει περασει 8 ωρες μεσα σε ενα θερμος :lol:

Καλυτερα εχε ενα γκαζακι μαζι σου να την ψηνεις επιτοπου στο γραφειο. Μπονους ποντοι αν εχεις και 2-3 βηγκαν συναδελφους
Άβαταρ μέλους
By g8777
#740567 https://www.terramare.com.gr/sta-023/

Εχω αυτο , για τις απαιτησεις σου θα σε υπερκαλυψει, το μονο θεμα ειναι να μπορεσεις να περασεις την μπριζολα μεσα απο το στομιο (δεν το εχω δοκιμασει σε μπριζολα, η ομελετα παντως ειναι λες και βγηκε απο το τηγανι :thumbsup: ).