Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#732278
Asimov έγραψε:Ε μια χαρά δεν το λες, γιατί κατέληξε στο Ντιρι.
Που γενικά οι γόνοι ανεξαρτήτως IQ, κάτι Χάρβαρντ, Γειλ και Ταφτς τα έχουν ψωμοτύρι.
Οπότε μάλλον ο εν λόγω είναι πολύ κάτω του Μ.Ο.
Να τα λέμε αυτά


Α, συγνώμη, τόσο χάλια;;; :(

Δηλαδή θέλεις να πεις Βίρνα ότι υπήρξε τιμωρία και για την αντιγραφή;; :shifty: Και δυσφήμιση για το σχολείο που αντί να τιμωρήσει τον μαθητή, κρατώντας υψηλά τα στάνταρ του ( :shifty: :shifty: ) απέλυσε την καθηγήτρια που έκανε το λάθος να τον πιάσει να αντιγράφει;; :shifty: :shifty: Φαντάζομαι κανείς δεν πάει να γράψει τα παιδιά του πλέον εκεί, έτσι;; :shifty: :shifty: Αφού η ελεύθερη αγορά τιμωρεί... Ή όχι;; :hmmm:

Σε ότι αφορά την κατάταξη του Deree, το επόμενο επιχείρημα: Είδαμε που μας κατάντησαν και οι απόφοιτοι από το Harvard :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#733243 https://www.kathimerini.gr/society/5615 ... to-pierce/

Νηπιαγωγείο και δημοτικό θα αποκτήσει το Pierce

Εικόνα

– Η εισαγωγή μαθητή στο σχολείο πώς θα γίνεται;

– Η εισαγωγή στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό του Pierce ξεκινάει με την υποβολή αίτησης από την οικογένεια και ακολουθεί συνάντηση του υποψηφίου με εκπαιδευτικούς (και ψυχολόγο) του σχολείου. Εάν ο μαθητής φοιτούσε προηγουμένως σε άλλο σχολείο, θα συνεκτιμηθούν οι ακαδημαϊκές του επιδόσεις. Η διαδικασία εισαγωγής αξιολογεί τις ικανότητες των μαθητών, τη δυνατότητα να αποδώσουν και να επωφεληθούν από τις μοναδικές ευκαιρίες που προσφέρει το Pierce και η εκπαιδευτική του παράδοση.


Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By fokion
#733316 Όπως σε ολα τα πράγματα δεν ειναι άσπρο μαυρο.... υπαρχουν και οι.... 50 αποχρώσεις του γκρι στο ενδιαμεσο...

εχοντας την μεγαλη σε ιδιωτικό την εποχη του λ7 υπαρχουν ( οχι στα... πρωτοκλασάτα που αναφερθήκαν) είναι εμφανές ενα 'fine balance" μεταξυ του σε βλεπω σα πελατη με το σε βλεπω σα μαθητη.
Οσο πιο fine ειναι αυτο τοσο πιο καλα.... Σαφως σε καποια γερνει εμφανως υπερ του "πελατης" και σε αλλα λιγότερο...
Συν βεβαια το γεγονος οτι κι εμεις οι ιδιοι μπαινουμε σε ενα mode "εγω πλΕρωνω".....

επισεις υπαρχουν και δημοσια αν δε κανω λαθος - τα πρωτυπα - που εχουν αξιολογηση για να γραφτεις, θυμαμαι την εποχη μου ηταν το Βαρβακειο ( αν θυμαμαι καλα)

το θεμα ειναι οτι τα ιδιωτικά εχουν πιο προχωρημένα προγράμματα (εσω και εξωσχολικά θεματα) ετσι ωστε ο στουρνος να πιασει εναν καποιο αποδεκτό μεσο ορο IQ (πιο ευκολα απο οτι σε ενα Δημοσιο), και ο καλός να γινει καλύτερος αν το θελει... Ας αφησουμε στην ακρη την υλικοτεχνική υποδομη που ειναι απλώς η μερα με τη νυχτα....
Αν για το δημοσιο σχολειο της μικρής κορης μου που εχω αποψη - δεν υπηρχε ενας ακουστός εφοπλιστής, τα κομπιουτερ θα ηταν ακομα με επεξεργαστές 386 και windows 3.11.... Καλα να ειναι ο ανθρωπος καθε χρονο ολο και κατι "χωνει" στα σχολεία... μια κομπιουτερ μια βιντεοπροτζεκτορες.....

ενω στο δημοσιο επαφιεσαι στο "πατριωτισμό" του καθηγητή - ασχετο, ενα απο τα καλα που δημιουργησε (κι ελπιζω ειλικρινά αυτο να μεινει ) ειναι οτι λογω της τηλεκπαιδευσης α.) δημιουργήθηκαν επιτελους "ηλεκτρονικές βιβλιοθηκες" (αντι για "φωτοτυπίες") των μαθημάτων που ο μαθητής μπορεί να ανατρεξει, και β.) ο καθηγητής που λεγαμε πιο πανω να βαζει πιο πολύ και πιο συγχρονο υλικό ( βιντεο, συνδέσμους κ.λ.π.) απο το κλασικό "βιβλίο"....

Anyway
Αυτο που σου προσφέρει παραπάνω το ονομαστο ιδιωτικό ( και ειδικά στα τελειώματα του λυκειου) ειναι το networking με "ονοματα" της "πιατσας" με οτι αυτο συνεπάγεται για την μελλοντική επαγγελματική σου εξέλιξη.... καθόλου "τυχαιοι" οι διαφοροι "συλλογοι αποφοιτων" που "σπονσοραρονται" εν πολλοις και απο το ιδιο το σχολειο με τις διαφορες "ξενοφερτες" ονομασίες τυπου allumni κλπ.

Η βασική - για μενα - "διαφορά" μεταξυ ιδιωτικου και δημόσιου ειναι οτι το ιδιωτικό διαλέγει τον πιο καταρτισμενο δασκαλο (που θα του υποβαλει βιογραφικό) ενω στο δημοσιο ειναι "οτι πει η επετηριδα" και στουρνος να εισαι θα πας σε σχολειο κι ο θεος βοηθός στα παιδακια... ( το φαγαμε με τη μικρή αυτο στο δημοτικό - μια δασκαλα αλλου ντ' αλλου τους αφησε ΤΑ ασυμμάζευτα κενα στην Πεμπτη - τι κι αν φωναζαμε ως γονεις, τα χερια του διευθυντή ηταν δεμενα καθοτι αυτη ηταν η "οργανικη" της θεση συν τοις αλλοις....)

εδω λοιπον ειναι που πρεπει να υπαρχει καποια αξιολογηση με τροπο που ΔΕΝ ξερω και ΔΕΝ μπορω να κρινω, (παρα μονο εκ του αποτελεσματος) καθοτι δεν εχω τις γνωσεις για κατι τετοιο...
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#733324
fokion έγραψε:Αν για το δημοσιο σχολειο της μικρής κορης μου που εχω αποψη - δεν υπηρχε ενας ακουστός εφοπλιστής, τα κομπιουτερ θα ηταν ακομα με επεξεργαστές 386 και windows 3.11.... Καλα να ειναι ο ανθρωπος καθε χρονο ολο και κατι "χωνει" στα σχολεία... μια κομπιουτερ μια βιντεοπροτζεκτορες.....


Mαρτίνος?
Άβαταρ μέλους
By fokion
#733325
Ove20 έγραψε:
fokion έγραψε:Αν για το δημοσιο σχολειο της μικρής κορης μου που εχω αποψη - δεν υπηρχε ενας ακουστός εφοπλιστής, τα κομπιουτερ θα ηταν ακομα με επεξεργαστές 386 και windows 3.11.... Καλα να ειναι ο ανθρωπος καθε χρονο ολο και κατι "χωνει" στα σχολεία... μια κομπιουτερ μια βιντεοπροτζεκτορες.....


Mαρτίνος?


Yiep...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#733341 Ε όσο να ναι στόχευε και σε μια πολιτική καριέρα για την κόρη
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#733343 Όχι, προσφέρει παντού, εντός κι εκτός Ελλάδος. Και δεν έχει σταματήσει παρ'ότι η κόρη του έχει εκλεγεί προ πολλού. Είναι πολύ διαφορετική πάστα ανθρώπου.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#733350 Άσχετο με τη θεματολογία, ο Μαρτίνος και πριν και μετά την εκλογή της κόρης του, βοήθησε τρομερά ο,τι σωματείο πολιτιστικό, αθλητικό και εκκλησίες που υπάρχουν στη δυτική Αττική. Και ακόμη βοηθάει, αν και η κόρη του δεν εκλέγεται στη περιφέρεια μας. Ο τύπος είναι από τους λίγους.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#733351 Ότι και να κάνεις πάντα θα βρεθεί ένας κομπλεξικός να πει την εξυπνάδα του :roll:

Εξάλλου, οι σπουδές σε ελληνικά ΑΕΙ/ΤΕΙ είναι σίγουρα υπερτιμημένες.
Το πτυχίο/δίπλωμα από ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα είναι -ισάξιο- με το δίπλωμα οδήγησης ΙΧ & ελαφρού ΦΙΧ. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By GTS
#733352
Anonymous Founder έγραψε:Τα γνωστά ιδιωτικά τύπου Κολεγίου και Μωραϊτη φυσικά και έχουν και πόρτα. Παίρνουν κυρίως λεφτάδες και γνωστούς, και γι'αυτό και τα δίδακτρα είναι αυτά που είναι. Τα μικρά ιδιωτικά, ψάχνουν πελάτες με το τουφέκι, και ποντάρουν στο "κωλοχανείο" του δημοσίου.
Φυσικά, όταν το 95% των εισακτέων στα ελληνικά πανεπιστήμια, έρχεται από τέτοια "κωλοχανεία", είναι ν'απορείς πώς γίνεται και οι απόφοιτοι των ελληνικών πανεπιστημίων μια χαρά καριέρα κάνουν έξω, είτε σε εταιρείες είτε σε πανεπιστήμια.
Το άλλο που θα πω εγώ είναι πως όσοι δίνουν 10Κ το χρόνο για σχολείο, σημαίνει πως χοντρικά μέχρι και το πανεπιστήμιο θα δώσουν πάνω από 100Κ. Υποθέτω πως τα έχουν υπολογίσει και πως αξίζει να τα δίνουν. Να θυμίσω πως και μετά μπορεί να χρειαστούν κι άλλα, αν επίσης δεν προτιμήσουν τα άλλα "κωλοχανεία" που είναι τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, και πρέπει να τα στείλουν πχ σε κάνα ιδιωτικό στο UK, ή στην Βουλγαρία ή στην Κύπρο. Εκεί μιλάμε για άλλα ποσά βέβαια, το UK πια που είναι εκτός ΕΕ έχει ξεφύγει στα δίδακτρα, αλλά ακόμη και η Κύπρος και η Βουλγαρία θα είναι άλλο ένα 10Κ το χρόνο.
Εννοείται σαν ιδιωτικά, θα έχουν πολύ ανώτερο επίπεδο από τα ελληνικά δημόσια, εγώ τουλάχιστον αυτό κατάλαβα από τα λεγόμενά σας, σωστά;
:s_blush
Γενικώς, το κοστούμι, μπορεί να φτάσει σε επίπεδα πολύ υψηλά και μακάρι να έχετε πάντα χρήματα για να πληρώνετε. :s_yes


Εγω θυμαμαι παντως στο Πολυτεχνείο οσοι ηταν απο ιδιωτικα (μεσαια και μεγαλα ονοματα) δεν ειχαν διαφορα σαν φοιτητες απο τους αλλους ουτε καλυτεροι ουτε χειροτεροι, εξαλλου ολοι εδωσαν πανελληνιες και γιαυτο δεν εχουν ακαδημαικη διαφορα. Η διαφορα ομωσ ειναι οτι ειχαν καλυτερες εγκαταστασεις και εξτρα απασχολησεις αρα περασαν και καλυτερα και ετσι ηταν λιγοτερο αγχωμενοι.

Αν κανουν το ΙΒ πρεπει να πανε σε συγκεκριμενα πανεπιστημια και εκει πρεπει να παιζει το Deree νομιζω, δηλ ειναι η μονη τους επιλογη στην Ελλαδα, κακο δεν ειναι σε Business/Marketing απλα εχει περιορισμενα πτυχία. Επισης εχει καλη συνδεση με την αγορα εργασιας.

Επισης για ΙΒ ειναι και ελαχιστα τα πανεπιστημια στην Ευρωπη που μπορουν να πανε. Αρα αν δεν πας τελικα στις αγγλοφωνες χωρες την πατησες αν κανεις ΙΒ.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#733354 Δεν ισχύει αυτό που ισχυρίζεσαι για το ΙΒ

Μεταξύ του «όλοι οι δάσκαλοι στα δημόσια την παίζουν ολημερίς» και «τα ιδιωτικά είναι μόνο για την σκαπουλάρει ο γιος του Σαμάρα» υπάρχει και μια μέση οδός.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#733356 Μεσ-ος.

Η εκφραση "μεση οδος" ειναι νεολογισμος.

Ουσιαστικα θηλυκου γένους σε -" ος " ονομαζονται ομοφυλα και επαμφοτεριζουν και το επιθετο που τα συνοδευει.

Ετσι, το σωστο ειναι

η μεσος οδος,
η αποτομος ανοδος,
η αναλυτικος μεθοδος
η πισος διοδος

κλπ

:)