Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By j.marr
g8777 έγραψε:Θα το εξηγήσω και γω για να μην παρεξηγηθω. Αμα ακούω πρεπει και δεν πρεπει για το πως θα φαει κάποιος συφιλιαζομαι. Το πως, τι θα φας είναι προσωπική σου υπόθεση. Φάε και σκατά αν σε γεμίζει. Μην κουνας όμως το δάχτυλο οτι αυτό δεν γίνεται έτσι και μλκιες..

Αμα στη φέρνανε (της κουτσούνας) σε πιτσαρία θα την έτρωγες και θα πλήρωνες ή θα εκανες μανούρα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
j.marr έγραψε:
g8777 έγραψε:Θα το εξηγήσω και γω για να μην παρεξηγηθω. Αμα ακούω πρεπει και δεν πρεπει για το πως θα φαει κάποιος συφιλιαζομαι. Το πως, τι θα φας είναι προσωπική σου υπόθεση. Φάε και σκατά αν σε γεμίζει. Μην κουνας όμως το δάχτυλο οτι αυτό δεν γίνεται έτσι και μλκιες..

Αμα στη φέρνανε (της κουτσούνας) σε πιτσαρία θα την έτρωγες και θα πλήρωνες ή θα εκανες μανούρα.

Εγώ θα κάνα μανουρα. Ο Γκεο θα αφηνε 100€ tip. Εσύ θα λεγες "Το μανιτάρι έχει μαζευτεί κάτω από βελανιδιά;" Μάντεψε ποιος δεν περνάει καλά.
Άβαταρ μέλους
By j.marr
g8777 έγραψε:Εγώ θα κάνα μανουρα. Ο Γκεο θα αφηνε 100€ tip. Εσύ θα λεγες "Το μανιτάρι έχει μαζευτεί κάτω από βελανιδιά;" Μάντεψε ποιος δεν περνάει καλά.

Δεν έχει να κάνει με το ποιος περνάει καλύτερα αλλα με το τι αποτέλεσμα βγάζει ο κόπος που βάζεις. Απο τι στιγμή που θα πιαστείς να κάνεις κάτι νομίζω αξίζει να το κάνεις σωστά ή έστω με τρόπο που θα δώσει ενα καλό αποτέλεσμα. Για το φαΐ σου πρόκειται στην τελική.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#73281 Ναι μάνα μου το "σωστά" όμως περικλείει άπειρες παραλλαγές και προτιμήσεις. Η κουζίνα και μαγειρική δεν εξελίχθηκαν επειδή κάναμε τα πιάτα "σωστά".Και σε τελική πόθεν προέκυψε το σωστά; Υπάρχει κάποιος απαράβατος κανόνας σε οτι αφορα το μαγείρεμα; Αν έρθω στο σπίτι σου καλεσμένος και μου σερβιρεις μισοψημενο φιλέτο (για να "κρατάει το ζουμί του") έχεις την εντύπωση οτι θα ευχαριστηθω το πιάτο μου; Ή την φιλοξενία σου;
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#73297 Οσο περίεργο και να σου φαίνεται υπάρχει σωστό στη μαγειρική. "Χειρισμός" υλικών τεχνικές κλπ. Και εξελίχτηκε και εξελίσσεται επειδή υπάρχουν άνθρωποι που δεν αρκούνται απλά στο να γεμίσουν το στομάχι τους αλλα στο να ευχαριστηθούν περισσότερο.

Το ότι κάποιοι δεν μπορούν να πιάσουν διαφορές στη γεύση ή στην υφή ή έχουν συνηθίσει σε κάτι -επειδή έτσι το έκανε η μάνα τους πχ. - δεν σημαίνει οτι έχουν και δίκιο. :s_smile
Άβαταρ μέλους
By g8777
#73304 Ειδαμε και σενα που βρωμανε τα χνωτα σου αγαμια τι τρως. :svivhaha:
Ακριβως επειδη "υπάρχουν άνθρωποι που δεν αρκούνται απλά στο να γεμίσουν το στομάχι τους αλλα στο να ευχαριστηθούν περισσότερο." δεν υπαρχουν "σωστα" και "λαθη" στο τελικο πιατο μας. Σκεψου το λιγο.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#73349 Υπάρχουν σωστά και λάθη, και γι' αυτό ορισμένα πράγματα γίνονται συνταγές (aka στατιστικά αρέσουν, και δεν είναι για τυχαίους λόγους) ενώ κάποια άλλα όχι.

Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι όπως-και-δήποτε πρέπει να σου αρέσει κάτι σωστό, ή ότι πρέπει να ντρέπεσαι που σου αρέσει κάτι λάθος.
Φυσικά και μπορείς να ευχαριστιέσαι ό,τι γουστάρεις και γούστα είπε ο πίθηκος κι έφαγε το σαπούνι κ.ο.κ. Έτερον εκάτερον.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#73376 Το παιχνιδι παιζεται ως εξης:

Φιλετο σε εστιατοριο και καρβουνο, παει πισω.
Φιλετο σε σπιτι και καρβουνο, τρωγεται κανονικα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#73419 g είσαι φάουλ. Ασχέτως από τι τρως σπίτι σου υπάρχει το σωστό και το λάθος, ή αλλιώς η λεγόμενη "κλασσική συνταγή". Πχ για κάποιον είναι σωστό να μη βάζει αλάτι στο φαγητό ενώ για μένα είναι λάθος.

Τέλος πάντων δε θα τσακωθούμε για τη πίτσα του Γιώργου :lol:

Btw η κέτσαπ δίνει μια πιο γλυκιά γεύση στη πίτσα, όσο φάουλ και να 'ναι. Φρέσκια τομάτα ftw βέβαια αλλά μπορεί να μην είχε ο άνθρωπος.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Dimitris_P έγραψε:g είσαι φάουλ. Ασχέτως από τι τρως σπίτι σου υπάρχει το σωστό και το λάθος, ή αλλιώς η λεγόμενη "κλασσική συνταγή". Πχ για κάποιον είναι σωστό να μη βάζει αλάτι στο φαγητό ενώ για μένα είναι λάθος.

Τέλος πάντων δε θα τσακωθούμε για το ψωμοτύρι του Γιώργου :lol:

Btw η κέτσαπ δίνει μια πιο γλυκιά γεύση στη πίτσα, όσο φάουλ και να 'ναι. Φρέσκια τομάτα ftw βέβαια αλλά μπορεί να μην είχε ο άνθρωπος.

εντιτ :shifty:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#73470 Ωχουυυυυ...let me rephrase then....
Ναι , υπαρχουν σωστα και λαθη στην εκτελεση ενος πιατου, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι επειδη η συνταγη ειναι μια, δεν μπορεις να 1) "επεμβεις" και να την διαμορφωσεις αναλογα με τα γουστα σου (ο Geo προκαλεσε τεχνητη ελλειψη γκουντα/ενταμ/μυζηθρας κτλ στην αγορα ο μαυραγοριτης) 2) καθε φορα θα εχεις το ιδιο αποτελεσμα .
Αν ειναι ετσι, δειξτε μας το Χρυσο Βιβλιο της Μαγειρικης να το αποστηθισουμε για να μην ξανακανουμε λαθος.

Και ΑΝ, λεω ΑΝ, βρεθει καποιος να αντικρουσει τα πακτωμενα επιχειρηματα μου, φιλικη συμβουλη:

ΜΟΥΣΑΚΑΣ. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#73474 Τα επιχειρήματά σου είναι πακτωμένα σε κέτσαπ, κάτι σαν τα ζαμπόν του geakou.