Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777

In analysis undertaken for the BBC, Martin Blaiklock, a consultant with international experience of privatised utility funding, concluded that under Macquarie's control, the total returns made by the bank and its investors from Thames Water averaged between 15.5% and 19% a year.

Mr Blaiklock has 40 years of experience in such matters and said these returns were "twice what one would normally expect".

The Environment Agency prosecuted Thames Water over the pollution and, in March this year, the company was fined £20m - a record for such an offence.

At Aylesbury Crown Court, Judge Francis Sheridan said there had been "inadequate investment, diabolical maintenance and poor management".

Assessing incidents as being in the "reckless" or "borderline deliberate" category, Judge Sheridan concluded: "Knowledge of what was going on went very high indeed."

Thames Water accepts that there was a failure of management, but denies that there was a link between the sewage pollution and high investor returns. The company points out that there have been "significant management changes" since that time.

In this letter, Sir Peter reveals that, of the £2.8bn acquisition debt, no less than £2bn had subsequently been repaid. Not by Macquarie and its investors, who had originally borrowed the money, but from new borrowings raised by Thames Water through a Cayman Islands subsidiary. Martin Blaiklock said: "That letter was a red flag to me because it showed clearly that the debt which Macquarie funds had used to buy Thames Water had been transferred over to Thames Water."

:lol: :lol: :lol: :lol:

Since selling its final share of Thames Water in March this year, Macquarie and its investors are out of the picture, taking the benefit of the £2bn debt repayment with them.

Both Ofwat and UK politicians have the power to scrutinise these transactions further.

But, for Thames Water and the 15 million customers it serves, forced to pay the bills the regulator sets for them, it looks like a case of water under the bridge.

How Macquarie bank left Thames Water with extra £2bn debt

ΤΑΦ
ΨΙ
ΡΟ
ΜΙ

:vava: :vava:

Ουτε πομολο. :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#725364 Το πιο ωραίο είναι πως είναι και περήφανοι γι αυτήν την πώληση, που ούτε καν ο Σοιμπλε δεν την είχε ζητήσει από καμιά κυβέρνηση.
Μιλάμε, όλο γίνεται για να βγάλουν λεφτά κάποιοι στο χρηματιστήριο και να πάρουν τα πριμ ο Στάσης και η παρέα του.
Άβαταρ μέλους
By Ove20
In this letter, Sir Peter reveals that, of the £2.8bn acquisition debt, no less than £2bn had subsequently been repaid. Not by Macquarie and its investors, who had originally borrowed the money, but from new borrowings raised by Thames Water through a Cayman Islands subsidiary. Martin Blaiklock said: "That letter was a red flag to me because it showed clearly that the debt which Macquarie funds had used to buy Thames Water had been transferred over to Thames Water."

ωραία κουμάσια.....
Άβαταρ μέλους
By markvag
#725885 Σήμερα είχα εμπειρία με τη ΔΕΗ. Εξηγώ:

Το σπίτι που μένω το νοικιάζει η εταιρεία που δουλεύω (ήταν στην αρχική συμφωνία). Επειδή, για λόγους εκτός του ελέγχου μου αναγκάστηκα να μετακομίσω αυτές τις μέρες, ήθελα να διακόψω τη σύνδεση που είχα με τη ΔΕΗ στο παλιό σπίτι και να τη μεταφέρω στο νέο.

Στο παλιό σπίτι είχα κάνει ένα πρόγραμμα που είχε με η ΔΕΗ με 24μηνη δέσμευση και για να μην πληρώσω τη ρήτρα που έχει έπρεπε την ίδια μέρα της διακοπής να κάνω τη νέα σύνδεση. ΟΚ, κανένα πρόβλημα. Πάω λοιπόν σήμερα με τα χαρτιά μου στο κινητό, όλα καλά και ωραία, μέχρι που μου ζητάει να δώσω το συμβόλαιο.

- Απλά ενημερώνω, λέω εγώ, πως το συμβόλαιο είναι στο όνομα της εταιρείας που εργάζομαι. Φυσικά αναφέρει ότι στο σπίτι μένω εγώ (και δηλώνεται σχετικά στο taxis, κτλ).
- Α, τότε κύριέ μου, δεν μπορούμε να κάνουμε τη σύνδεση στο όνομά σας, θα πρέπει να γίνει στο όνομα της εταιρείας.
- Μα, το είχαμε κάνει στην παλιά σύνδεση.
- Έχει αλλάξει πλέον.
- Ναι, αλλά δεν γίνεται... Η εταιρεία μου παρέχει ΜΟΝΟ το σπίτι.
- Ε, να κάνουμε τη σύνδεση στο όνομα της εταιρείας.
- Πως θα γίνει αυτό; Αφού εγώ πρέπει να το πληρώνω...
- Ε, τότε δεν γίνεται.
- Κοιτάξτε, είναι πάνω από 10 συνάδελφοι που το κάνουν έτσι, το είχα και εγώ μέχρι χθες.
- Πλέον δεν γίνεται...
- Μα, πως θα βγαίνει ο λογαριασμός στο όνομα της εταιρείας και να τον πληρώνω εγώ; Μαύρα θα τα δίνω τα λεφτά στην εταιρεία;
- Τί να σας πω τώρα... Δεν γίνεται να γίνει το συμβόλαιο στο όνομά σας;;
- Όχι, αυτό είναι αδύνατο. Μα, είναι δυνατό αυτά να τα δέχεται η εφορία, οι τράπεζες, η Cosmote, όλοι, εκτός από τη ΔΕΗ;;
- Τί να σας πω κύριέ μου;; Εμείς πάντως δεν μπορούμε να το κάνουμε...
- :s_whiteflag

Οπότε, η ΔΕΗ με έχασε οριστικά και αμετάκλητα από πελάτη, γιατί τώρα θα μου ζητάει και ρήτρες που προέκυψαν από τη μ@λ@κί@ της :rant: . Βγαίνοντας πήγα στη ΖΕΝΙΘ και έκανα μία σύνδεση κανονικά στο όνομά μου.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:Για πες όμως, ΟΤΣ έχει το νέο συμβόλαιο. :lipsealed:

Προφανώς και έχει :help: ... Το πιο οικονομικό πρόγραμμα της ΖΕΝΙΘ έκανα, να σου πω την αλήθεια, δεν το έψαξα πολύ, η τύπισα που πήγα είναι συνεργάτης στη δουλειά και με έχει ανάγκη, αυτή και η οικογενειακή τους επιχείρηση, οπότε θεωρώ πως δεν θα με σκίσει. :lol: Ελπίζω δηλαδή... :lol: :lol:

Δεν ήθελα να φύγω από αυτό το πρόγραμμα που είχα, ούτε από τη ΔΕΗ, αλλά, όπως είπα παραπάνω, δεν ήταν επιλογή μου. Ήταν επιλογή της ΔΕΗ να με διώξει, γιατί είναι γίδια. :rant:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#725959 Φυσικά και θα σε σκίσει, ειδικά με τα τωρινά δεδομένα, η ΟΤΣ είναι εγγύηση πως θα σε σκίσει. Η φιλική σχέση δεν έχει καμία σχέση, δεν έκανες το συμβόλαιο με την φίλη σου, αλλά με την εταιρεία.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:Φυσικά και θα σε σκίσει, ειδικά με τα τωρινά δεδομένα, η ΟΤΣ είναι εγγύηση πως θα σε σκίσει. Η φιλική σχέση δεν έχει καμία σχέση, δεν έκανες το συμβόλαιο με την φίλη σου, αλλά με την εταιρεία.

Εννοούσα ότι δεν θα με έσκιζε δίνοντάς μου "λάθος" πρόγραμμα. Για το ΟΤΣ, το ξέρω, δυστυχώς... Επιλογές όμως δεν υπήρχαν... Δεδομένου του ότι το σπίτι θα θερμαίνεται με AC το χειμώνα, ετοιμάζω από τώρα τα οπίσθια... :help:

Δυστυχώς, ενώ ήθελα να παραμείνω στη ΔΕΗ και στο πρόγραμμα που είχα, αναγκάστηκα να φύγω, επειδή η ΔΕΗ διοικείται από γίδια.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#726108 Και ποιό θα ήταν το πρόβλημα αν παρέμενες στο ίδιο συμβόλαιο και πλήρωνες κανονικά online τον λογαριασμό, ή σε γκισέ; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Dimitris_P έγραψε:Και ποιό θα ήταν το πρόβλημα αν παρέμενες στο ίδιο συμβόλαιο και πλήρωνες κανονικά online τον λογαριασμό, ή σε γκισέ; :hmmm:

Άλλαξα σπίτι. :rtfm: :lol: :lol:

Θα πλήρωνα το ρεύμα άλλου; :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#726130 H αλήθεια είναι ότι πλέον, δεν έχεις οφέλη-κέρδος με τους εναλλακτικούς παρόχους ρεύματος.
Οχι όμως ότι θα χάνεις κιόλας, έναντι ΔΕΗ.
Αν ήσουν βέβαια ήδη πελάτης εναλλακτικού παρόχου , είχες μέχρι την ενεργοποίηση της ρήτρας (πρίν 2-3 μήνες) κέρδος περί το 20-30 % στο πληρωτέο του λογαριασμού, έναντι ΔΕΗ, ειδικά μέχρι λίγο πρίν το τέλος του 2020, όταν και η ΔΕΗ έβγαλε κάποια προγράμματα για να μειώσει τη διαφορά με τους "ανταγωνιστές" της.
Τι να κάνουμε , στη ζωή δεν έχουμε πάντα κέρδη..... :s_no
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#726132 Η ΔΕΗ ήταν πάντα συμφέρουσα, εκτός από την αρχή αυτής της κυβέρνησης που έκαναν αυξήσεις και σχεδόν εξαφάνισαν την έκπτωση συνέπειας. Και επειδή είδαν τότε πως πολύς κόσμος έφευγε, έβγαλαν τα νέα προγράμματα όπως το Home Enter.
Τώρα, αν πιστεύεις πως όντως εσύ στον εναλλακτικό πλήρωνες λιγότερα, δεν θέλω να σε κακοκαρδίσω! Έτσι θα είναι! :lol:

ΥΓ: Για κανένα λόγο 20-30%, ρίξε μια ματιά στην ΡΑΕ που έχει αναλυτικά νούμερα, κάτι τέτοιο δεν έπαιζε ποτέ.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
markvag έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Και ποιό θα ήταν το πρόβλημα αν παρέμενες στο ίδιο συμβόλαιο και πλήρωνες κανονικά online τον λογαριασμό, ή σε γκισέ; :hmmm:

Άλλαξα σπίτι. :rtfm: :lol: :lol:

Θα πλήρωνα το ρεύμα άλλου; :lol:

Να έκανες την αίτηση αλλαγής διεύθυνσης στο ήδη υπάρχον συμβόλαιο εννοώ, και ας τραβιόταν η εταιρεία μετά :lol: