Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#720554 Μάλλον έχεις μπλέξει κάποια πράγματα. Θεωρείς πως στο Ζεφύρι δεν υπάρχουν άριστοι ή στην Βουλιαγμένη πήζουν από την αριστεία; :lol:
Προφανώς και είμαι κατά των διακρίσεων, γενικότερα και ειδικότερα. :)
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Anonymous Founder έγραψε:Βρέχει πολύ Βρυξέλλες;
Φυσικά όλα σχετικά είναι αλλά η εντύπωση που έχω είναι ότι από το Λονδίνο είναι και βροχερότερο* και δροσερότερο.
*το πολύ απαλό drizzle δεν το θεωρώ βροχή, το χρεώνω σαν υγρασία στο αέρα.... :innocent:

Προσοχή, μην συγχέουμε την διάκριση με άλλες έννοιες όπως διαφορετικότητα, ανικανότητα, αχρηστία, αγραμματοσύνη κλπ ή απλά καταλληλότητα. Όπως τα λάδια, πρέπει να κάνεις επιλογή, επιλέγεις το πιο κατάλληλο για το αυτοκίνητό σου, τον τρόπο που οδηγάς, τα φορτία, τις στροφές κλπ, την τιμή τους ή απλά τα γούστα σου (άμα σου αρέσει να κοκκινίζει το λάδι θα το προτιμήσεις από ένα ξανθό). Δεν σημαίνει ότι τα άλλα είναι κακά ούτε ότι κάνεις διάκριση απλά είναι ακατάλληλα.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#721080 Kilo θα αφήσεις την Αυστρία που είναι χαρά Θεού για να πας στις Βρυξέλλες;

Οι Βρυξέλλες έχουν έντονο multicultural στοιχείο, από τη μία είναι καλό γιατί χάνεται κανείς, από την άλλη υπάρχουν σκουπίδια σε δρόμους, δεν υπάρχει η τάξη που βρίσκεις στην Αυστρία κτλ. Ορισμένα προάστια μου έκαναν πολύ κακή εντύπωση.

Εγώ στη θέση σου δε θα άφηνα την Αυστρία τόσο εύκολα. Πολύ καλό βιοτικό επίπεδο, με τα παιδιά θα πηγαίνετε ο για σκι τώρα που μεγάλωσαν, το καλοκαίρι ποδήλατα. Ελλάδα είναι σχετικά εύκολο με αμάξι, από Βρυξέλλες ξέχνα το.

Επέστρεψα τα ξημερώματα από Ελλάδα οδικώς, έκανα μια διανυκτέρευση Graz και μετά πήγαμε μια βόλτα Hallstatt (πολύ τουριστικό, δε μου άρεσε η φιλοσοφία) και κοιμηθήκαμε στο Pitztall (φτάνοντας τα ξημερώματα οδηγώντας τα τελευταία 28 χλμ στις στροφές στις 12 το βράδυ, θα τα γράψω στο ανάλογο τόπικ).

Αυτά δεν υπάρχουν στις Βρυξέλλες. Σκέψου το καλά. Έχετε και το σπίτι που έχετε τη βολή σας.

Ίσως αξίζει για πολύ περισσότερα χρήματα, αλλά σε επίπεδο ζωής μάλλον θα χάσετε. Υπάρχει προοπτική εξέλιξης στην Αυστρία;

< >
Άβαταρ μέλους
By GTS
#721083 Πολυ ωραια η Αυστρια αλλα νομιζω επαγγελματικα μιλαμε για θαψιμο και πολυ υψηλους φορους εξω απο τον οργανισμο που ειναι ο Κιλομητερ.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#721775 H δικιά μου αίσθησι είναι οτι δεν αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής σου μετακινούμενος από Βιέννη Βρυξέλλες. Τα παραπάνω λεφτά (που πρεπει να ειναι πολύ παραπάνω για να έχει νόημα, αλλίως θα τα φας στα κόστη και την αναπροσαρμογή) προφανώς μπορει να ειναι ένα δέλεαρ, αλλά για εναν έλληνα θα θεωρούσα πιθανή αναβάθμιση την κάθοδο σε πιο νότια φάση με αντίστοιχα λεφτά. Αλλίως αυτά που χάνεις μου φαίνονται περισσότερα απ αυτά που κερδίζεις (παρέες, δικιές σου και παιδιών το σημαντικότερο)
Πολύ απλουστευμένα μεν, αλλά νομίζω ειναι κατανοητό αυτό που γράφω.
Η κουβέντα βέβαια δεν βάζει στο ζύγι το θέμα της καριέρας, εκεί προφανως δε μπορούμε να εκφέρουμε καμία άποψη
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#721820 Ευχαριστω για προτασεις σχετικα με προάστια κτλ, πολύ χρήσιμα, καθως και για τις διαφορες σκέψεις.

Στα προηγουμενα posts δεν ανεφερα καπου το θεμα χρηματων, γιατι δεν ειναι μεσα στα driving forces για αυτη την πιθανη αλλαγη.Οχι οτι ειμαι υπερανω αλλα δεν ειναι σημαντικη η διαφορα με την τωρινη κατασταση. Οπότε δεν ειναι περίπτωση ‘follow the money’

Αν ήμουνα 10 χρόνια μεγαλύτερος δε θα υπήρχαν αυτες οι σκέψεις , θα περίμενα τη σύνταξη .
Ομως στα ~45+ εχω ακομα σχεδον το μισο εργασιακό βίο εμπρός μου .
Το UN συστημα εχει εξαιρετικα παγιωμένες δομές και μετακινήσεις – εξελίξεις ειναι πολυ δύσκολες.... ειδικα επειδη οι περισσότεροι ειναι δεινόσαυροι που εχουν χτίσει καριέρα εδω μέσα απο τα 20τους με internships ακολουθωντας τα χναρια των γονέων ή συγκενών (συχνά απορώ πως πέρασα τις αιτησεις – συνεντευξεις in the first place....)

Πιστεύω ειναι υγιες να εχεις ακομα όνειρα και φιλοδοξίες και κατα βαση το ερωτημα ειναι εδω πόσο θες να ακολουθήσεις τα όνειρα σου ή κάθεσαι στα αβγά σου και τη βολή σου.
Αυτό που μπορώ να καταφερω τώρα φέυγωντας ισως μπορω να το κανω εδω μετα απο 5 χρόνια και ΑΝ...
Ομως εγω μετα απο 5 χρόνια θα ήθελα να κανω ξανα το επόμενο (και τελευταιο πιθανως) άλμα ... και καθόλου απίθανο δεν το εχω να ξαναγυρίσουμε μετα απο χρόνια εδώ Βιέννη, ομως με την επιπλέον προυπηρεσία γίνεσαι position σημαντικά καλύτερα... καπως ετσι ειναι το timeline και μετα τέλος....

Σχετικά με το επίπεδο ζωης , γενικα αν με ρωταγε κανεις θα ελεγα οτι Βιεννη>Βρυξέλλες αλλα δε με ανησυχει αυτο καθολου γιατι ουτε στην πολη μεσα θα μείνω , θα βρω ενα καλο προάστιο και θα ειμαστε παλι στο expat bubble οπως και τωρα με μηδενική επαφή με τους ντόπιους ... Στη Βιέννη κατεβαίνω ελάχιστα και τώρα , μονο να δω τις χριστουγεννιατικες αγορές ή κανα εστιατοριο συγκεκριμενο κτλ... αντίστοιχα και στις Βρυξελλες (ισως και περισσότερο) δεν εχω πρόθεση να πηγαίνω σχεδόν ποτέ, αντε τα βασικα τουσριστικά στην αρχή λιγο να δουμε πως ειναι. Θυσιάζουμε κάποια άλλα πράγματα (την ποιότητα ζωης στο Νότο πχ και την εντοπιότητα) αλλα τουλαχιστον οσο αφορά κάποια πρακτικά (πχ ακριβα προάστια . κόστος ζωης κτλ) δεν εχουμε να ανησυχούμε, ετσι υπάρχει κάποια ισορροπία (μαζί με άλλα πλεονεκτήματα βέβεια).
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#721848 Στο μυαλό μου αυτούς τους οργανισμούς τουλάχιστον για θέσεις engineering τους ειχα πολύ αξιοκρατικούς, ενδιαφέρον.
In any case, καλάκάνεις και κοιτάς δυνατότητες, ο πήχυς ειναι ψηλά και θέλει χρόνο να βρεις κάτι άλλο, δεν το αφήνεις τελευταία στιγμή
Άβαταρ μέλους
By Chris
rx8_drifter έγραψε:Στο μυαλό μου αυτούς τους οργανισμούς τουλάχιστον για θέσεις engineering τους ειχα πολύ αξιοκρατικούς, ενδιαφέρον.

Απο τα λιγα που εχω ακουσει για παρεμφερη οργανισμο, για να καλυφθει καποια θεση κοιτανε:

εσωτερικα -> contractors -> εξωτερικα με βαση την χωρα καταγωγης (ωστε η αναλογια υπαλληλων απο καθε χωρα να ακολουθει καπως τις υπογεγραμμενες συμβασεις με την καθε χωρα, πχ αναλογα τον πληθυσμο, τη συμμετοχη στο πατσετ κλπ)
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
Chris έγραψε:
rx8_drifter έγραψε:Στο μυαλό μου αυτούς τους οργανισμούς τουλάχιστον για θέσεις engineering τους ειχα πολύ αξιοκρατικούς, ενδιαφέρον.

Απο τα λιγα που εχω ακουσει για παρεμφερη οργανισμο, για να καλυφθει καποια θεση κοιτανε:

εσωτερικα -> contractors -> εξωτερικα με βαση την χωρα καταγωγης (ωστε η αναλογια υπαλληλων απο καθε χωρα να ακολουθει καπως τις υπογεγραμμενες συμβασεις με την καθε χωρα, πχ αναλογα τον πληθυσμο, τη συμμετοχη στο πατσετ κλπ)

ετσι ειναι
επιπλεον θελουν να φτασουν πλεον και το 50-50% στην κατανομη φυλλων που πρακτικα σημαινει οτι εμεις οι αντρες εχουμε φαει αγγουρι , απλα παίρνουν σε αυτη τη φάση μονο γυναικες σχεδον σε ολες τις θεσεις που ανοιγουν
(ενας απο τους πολλους λογους που οδηγουν στην παραπανω απόφαση)
Άβαταρ μέλους
By Chris
#721863 Να ρωτησω αν προσπαθει καμια εταιρεια/οργανισμος να κανει και το hr 50/50 που ειναι παντου μονο γυναικες, ή θα με πειτε σεξιστη? :lol:
Τελευταία επεξεργασία από Chris και 23 Αύγ 2021, 17:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By harpymonk
#721865 Εννοειται οτι σε αυτους τους οργανισμους (ΟΗΕ, κλπ.) η αξιοκρατία δεν υπαρχει. Ο Κιλομιτερ ειναι με συμβαση η οποια μπορει ανα πασα στιγμη και για οποιοδηποτε λογο να μην ανανεωθεί. Ειναι δε θαυμα που καταφερε να μπει εστω και ετσι.

Μετα απο αυτα ομως τα περι expat κομμενα, expat ειναι μια λεξη που ανακαλυψαν οι ασπροι για να μην τους λενε immigrants που ειναι οι μαυροι.

Απο κει και περα ως immigrant ειναι δυνατον να ζεις ετσι; Να μην εχεις καμμια επαφη με ντοπιους, να μην μιλας τη γλώσσα να εχεις τα παιδια σου κλεισμενα σε immigrant σχολεια. Τι μελλον θα εχουν αυτα τα παιδια; Και τι μελλον θα εχεις εσυ ως contractor; Πως μπορεις να μεγαλωσεις παιδια ετσι; Τα εξοδα τους μονο αυξανονται και η θεση contractor ειναι τουλαχιστον ανασφαλης. Η δε γυναικαι ειναι κλεισμενη σπιτι και μαγειρεευει ως χανουμι.
Τι να πω, η θα αλλαξεις για κατι καλυτερο (i.e. μονιμος και κατα τη γνωμη μου εκει που εισαι πιεζοντας τους) και θα ενσωματωθείς στην κοινωνία (ιδιαιτερα δυσκολο στην Αυστρια αν δεν μιλας τη διαλεκτο) η το μελλον διαχραφεται ως οχι ακριβως λαμπρο.
Αν δεν γινεται εκει κοιταξε να βρεις κατι αλλο μονιμο αλλου σε μια κοινωνια στην οποια μπορεις εσυ και η οικογενεια να ενσωματώθειτε για να εχετε μελλον, αλλιως πισω ψωροκώσταινα.
Τελος το μελλον του ιδιου του ΝΑΤΟ ειναι αμφιβολο οποτε κανόνισε.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
harpymonk έγραψε:Εννοειται οτι σε αυτους τους οργανισμους (ΟΗΕ, κλπ.) η αξιοκρατία δεν υπαρχει. Ο Κιλομιτερ ειναι με συμβαση η οποια μπορει ανα πασα στιγμη και για οποιοδηποτε λογο να μην ανανεωθεί. Ειναι δε θαυμα που καταφερε να μπει εστω και ετσι.

Μετα απο αυτα ομως τα περι expat κομμενα, expat ειναι μια λεξη που ανακαλυψαν οι ασπροι για να μην τους λενε immigrants που ειναι οι μαυροι.

Απο κει και περα ως immigrant ειναι δυνατον να ζεις ετσι; Να μην εχεις καμμια επαφη με ντοπιους, να μην μιλας τη γλώσσα να εχεις τα παιδια σου κλεισμενα σε immigrant σχολεια. Τι μελλον θα εχουν αυτα τα παιδια; Και τι μελλον θα εχεις εσυ ως contractor; Πως μπορεις να μεγαλωσεις παιδια ετσι; Τα εξοδα τους μονο αυξανονται και η θεση contractor ειναι τουλαχιστον ανασφαλης. Η δε γυναικαι ειναι κλεισμενη σπιτι και μαγειρεευει ως χανουμι.
Τι να πω, η θα αλλαξεις για κατι καλυτερο (i.e. μονιμος και κατα τη γνωμη μου εκει που εισαι πιεζοντας τους) και θα ενσωματωθείς στην κοινωνία (ιδιαιτερα δυσκολο στην Αυστρια αν δεν μιλας τη διαλεκτο) η το μελλον διαχραφεται ως οχι ακριβως λαμπρο.
Αν δεν γινεται εκει κοιταξε να βρεις κατι αλλο μονιμο αλλου σε μια κοινωνια στην οποια μπορεις εσυ και η οικογενεια να ενσωματώθειτε για να εχετε μελλον, αλλιως πισω ψωροκώσταινα.
Τελος το μελλον του ιδιου του ΝΑΤΟ ειναι αμφιβολο οποτε κανόνισε.

χμ.... πέφτεις λίγο έξω , το expat σε NGOs/πρεσβειες με το immigrant εχει τεραστια διαφορα

OHE προσελήφθην ως staff κανονικα οχι contractor, γιαυτο και τα διπλωματικα benefits , απλα δε σου δινουν ευκολα (για αρκετα χρονια) μονιμοτητα αλλα συνεχεις επεκτασεις, ειναι η πολιτικη τους. Στο ΝΑΤΟ παρομοιως , ειναι fixed staff position, δε θα πηγαινα για ενα χρονο εξωτερικος συνεργατης κτλ χωρις τα full benefits
Αν δεν εχεις ανησυχιες η δεν εισαι κανας παραλιας πρακτικα δεν εχει ορίζοντα η δουλεια εδω... ομως αν εχεις προσδοκιες και απαιτήσεις δεν υπάρχει καμια εγγύση .. Εργασιακή ασφάλεια που ανεφερα δεν εχει να κανει με το μεροκαματο και τον επιούσιο αλλα με το να πετύχεις την πορεία που θέλεις... για τα εξοδα που αυξανουν ειναι το λιγότερο που με προβληματίζει , ειναι non-issue
Το hoping απο agency σε agency ειναι πολυ διαδεδομενη πρακτικη και τροπος ζωης για ολους οσους κανουν αυτες τις δουλειες σε διεθνης οργανισμους πρεσβειες κτλ .. τα international schools ειναι ετσι δομημενα που φευγεις απο το ενα και πας στην αλλη ακρη του πλανητη και συνεχιζεις απο εκει που εμεινες με βαση το ΙΒ πρόγραμμα . Το τι μελλον εχουν τα παιδια που τελειωνουν τετοια εκπαιδευτικα ιδρυματα κανεις δεν το εγγυαται, δε συμμεριζομαι την αποψη ομως οτι ειναι χειροτερο απο τις τοπικες δομες.
Τι ειναι το expat bubble .. δε συμμετεχεις σε καμια τοπικη δομη, συνηθως εκπαιδευση υγεια κτλ ειναι ολα ιδιωτικα, καμια φορολογια, καμια συμμετοχη σε εκκλησιες σταθμους τηλεορασης κτλ , εχεις αλλη ταυτοτητα διπλωματικη με την οποια περνας παντου και διαφορα αλλα
Integration δεν κανεις ευκολα για πολλους λογους , οχι γιατι δε σε κανουν παρεα οι ντοπιοι αλλα γιατι δε θες εσυ να τους κανεις, γενικα υπαρχει ενα κλιμα σνομπαριας προς το local πληθυσμο. Τη γλωσσα δεν εχεις κανενα κινητρο να τη μιλησεις γιατι δεν εχεις καμια αναγκη απο το local community. Φυσικα βολευει σε κατι φασεις παραγγελνω να φαω εξω κτλ αλλα ως εκει.
Προσωπικα με αφηνουν αδιαφορα ολα αυτα και δεν συμμεριζομαι το ελιτιστικο attitude αλλα η αληθεια ειναι οτι ποτε δεν εχω νιωσει την αναγκη να κανω παρεα με καποιον ντοπιο.. ουτε με τη χωρα αναπτυσεις κανα δεσμο, αδιαφορο ειναι το host country .
Εχω ακουσει απειρες ιστοριες ρατσισμου καθως και οι Αυστριακοι ειναι καργα ρατσιστες, φανταζομαι αυτο εννοεις ως πικρα...; εμεις δεν ειχαμε ποτε το παραμικρο θεμα γιατι το international community το θελουν για πολλους λογους και παλευουν να κρατησουν τα HQ των agencies ως πόλη της Βιέννης, αλλα πιστευω οτι δε θα μας αρεσε και δεν θα την πολυ παλευαμε αν ειχαμε τετοια θεματα, οποτε καλυτερα στη χωρα σου σε αυτη την εριπτωση.

Τωρα τα υπολοιπα που γραφεις περι γυναικας είναι το λιγότερο μακριά της πραγματικότητας

οσο για το μέλλον του ΝΑΤΟ, ειδικά στο cyber front που προορίζομαι, δε νομιζω οτι θα προλαβει να εχει πρόβλημα προ της συνταξιοδότησης