Corto Maltese έγραψε:Όχι. Εννοείται πως όχι. Τα δέντρα έτσι κι αλλιώς δεν ψηφίζουν (συνήθως) και όσοι θα ψήφιζαν με βάση την τύχη των δασών δε βγάζουν ούτε βουλευτή, όχι κυβέρνηση
Corto Maltese έγραψε:@kubiakΌπου και οικονομοτεχνικα να το αναλύσει κάποιος, το κόστος καλύτερης δασοπυροσβεσης αποκλείεται να ξεπερνάει το κόστος των φωτιών που θα προλαμβαναμε. Ήδη κάτι λέγεται για ένα δις κόστος των πυρκαγιών αυτών των ημερών. Κάνω την απλοϊκή παραδοχή ότι και με σούπερ-ντούπερ δασοπυροσβεση τη μισή έκταση (κόστος) φωτιών δε θα τη γλυτωναμε (συν ότι μέρος των φωτιών "επιβάλλεται" για την ανανέωση της φύσης). Άρα θα γλυτωναμε κάτι εκατοντάδες μύρια ευρώ...
Πολιτική απόφαση όμως ήταν, όσο και αν η λέξη σας είναι φτου κακά. Αποφάσισε κάποτε ο Σημίτης ότι οι πυροσβέστες αρκούν για την προστασία των δασών και αυτό ήταν. Στο φινάλε θα πληρώνουμε δασική υπηρεσία 12 μήνες για δέκα μέρες το χρόνο; Σοβιέτ είμαστε;
Κλασικές κοντόφθαλμες περικοπές, χωρίς σοβαρή οικονομοτεχνικα ανάλυση.
< Note >
Hellenic tifosi έγραψε:theo13 έγραψε:Hellenic tifosi έγραψε:Εγώ δεν καταλαβαίνω παντως γιατί τόση μανούρα με τις εκκενωσεις;
Γιατί εισαγγελέας.
.
Οχι, δε με κατάλαβες. Εννοώ γιατί τόση αντίδραση και βρίσιμο για τις εκκενωσεις;
Κατά την ταπεινή μου άποψη, το "αλήτες καιτε την Ελλαδα και κάνετε μόνο εκκενωσεις" είναι κριτική στα όρια του γελοίου κομματοσκυλισμου. Η νοοτροπία του να πεις "οκ παιδιά, καταλαβαίνω γιατί τις κάνατε αλλά μήπως μπορεί να γίνει καλυτερα" είναι η μοναδική που μπορεί να πάει αυτή τη χώρα μπροστά.
Mάλλον δεν εχεις εικόνα του τί εχει γίνει στην Εύβοια, γι αυτο εισαι τοσο γαλαντόμος. Εντελώς φιλικα
(Από Ρωσία, Γαλλία, τα Έρικσον που νοίκιασε ο Μυτιληναίος από την Αυστραλία και όποιες άλλες ενισχύσεις που δεν γνωρίζω)...
Ή μήπως περιμένουν να καεί ότι έχει απομείνει μέχρι το Σεπτέμβρη;
Serf έγραψε:Corto Maltese έγραψε:@kubiakΌπου και οικονομοτεχνικα να το αναλύσει κάποιος, το κόστος καλύτερης δασοπυροσβεσης αποκλείεται να ξεπερνάει το κόστος των φωτιών που θα προλαμβαναμε. Ήδη κάτι λέγεται για ένα δις κόστος των πυρκαγιών αυτών των ημερών. Κάνω την απλοϊκή παραδοχή ότι και με σούπερ-ντούπερ δασοπυροσβεση τη μισή έκταση (κόστος) φωτιών δε θα τη γλυτωναμε (συν ότι μέρος των φωτιών "επιβάλλεται" για την ανανέωση της φύσης). Άρα θα γλυτωναμε κάτι εκατοντάδες μύρια ευρώ...
Πολιτική απόφαση όμως ήταν, όσο και αν η λέξη σας είναι φτου κακά. Αποφάσισε κάποτε ο Σημίτης ότι οι πυροσβέστες αρκούν για την προστασία των δασών και αυτό ήταν. Στο φινάλε θα πληρώνουμε δασική υπηρεσία 12 μήνες για δέκα μέρες το χρόνο; Σοβιέτ είμαστε;
Κλασικές κοντόφθαλμες περικοπές, χωρίς σοβαρή οικονομοτεχνικα ανάλυση.
< Note >
Δεν ξέρω τί θα γλιτώναμε, αυτό που ξέρω είναι ότι το ετήσιο ρεκόρ καμένων εκτάσεων με επίσημα στοιχεία (https://ypen.gov.gr/perivallon/dasi/prostasia-dason/) είναι 222.000 εκτάρια, πάνω από δυο εκατομμύρια στρέμματα το καταστροφικό 2007 τόσο σε έκταση όσο και σε ανθρώπους. Γενικά παρά πολύ σπάνια υπερβαίνουμε τα 100.000 εκτάρια από ότι βλέπω.
Η Εύβοια έπιασε το 1/4 με 1/3 αυτής της έκτασης μόνη της σε πέντε μέρες μπουνάτσα και μαζί με όλες τις άλλες πυρκαγιές πιάσαμε το εκατομμύριο με τις φωτιές να καίνε και ένα επικίνδυνο μήνα ακόμα μπροστά μας. Έχει δε μόνο η Εύβοια ξεπεράσει άνετα τον ετήσιο πανελλήνιο μέσο όρο.
Δεν ξέρω πόσα θα σώζαμε με άλλη νοοτροπία και άλλη διαχείριση, άλλωστε ποια; Αυτού που διέλυσε τη δασική υπηρεσία; Αυτού που το μόνο που ήθελε ήταν να μη σκάσει στραβή; Ή αυτού που περιμένει να την σβήσει τη φωτιά η θάλασσα αρκεί να μην καεί κανένας; Καλά που δεν άναψε φωτιά στο Περτούλι να περιμένουμε να σβήσει στα Σύβοτα.