Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#719421
Scotch έγραψε:Ναι, αλλά αυτό δεν σου δίνει το δικαίωμα να κάνεις ό,τι θέλεις. Πολύ απλά, έκανες κακή έρευνα αγοράς και κακώς δεν πήγες κάπου αλλού.


μια χαρα ερευνα εκανε,απλα δεν μπορουσε να μυρισει τα νυχια του οτι το συστημα δεν θα λειτουργει επαρκως σε συνθηκες αυξημενης ζεστης.Φυσικα του το απεκρυψε ο ιδιοκτητης που τηρει τη νομιμοτητα και βγαζει φλυκταινες σε καθε τι αναρχικο/καστομια/μπουρδελο.
Και θα του κουνησει το δαχτυλο κιολας οτι δεν ειναι νομιμος.
Η αληθεια ειναι οτι ο ιδιοκτητης με τους υπολοιπους ιδιοκτητες δεν θελουν/τσιγκουνευονται να φτιαξουν το προβλημα,και το γυρνανε στη νομιμοτητα για να κρυψουν την ΤΡΙΜΠΟΥΡΔΕΛΟΣΥΝΗ τους.
Ακριβως οπως η δικη μου σπιτονοικοκυρα για τον ηλιακο.Νομιμοτατη ηταν,ΤΡΙΜΠΟΥΡΔΕΛΗ δε.
Ετσι απλα για να μην κοροιδευομαστε μεταξυ μας.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#719435 Η λύση είναι να τα βρει με τον ιδιοκτήτη και όχι να παραβεί τον κανονισμό. As simple as that.

Όσον αφορά τον ιδιοκτήτη, είναι ίδιος και χειρότερος από τους ενοικιαστές που έχουν περάσει μέχρι τώρα. Ηγέτης στις γυφτιές και τις καστομιές. Και φυσικά επικαλείται τον κανονισμό μόνο όταν τον βολεύει. Κανονισμός a la carte. Ευτυχώς είναι λίγοι σαν αυτόν.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#719442 Η ακαλυπτη θέση υπήρχε από πριν.
Στο θέμα όμως την θέρμανσης - ψυξης, σας είπαν και λογικά την πληρωσατε κιόλας, ότι είναι αποδοτική σε κάθε συνθηκη.
Ε δεν είναι.
Εδώ θα έπρεπε να έχει κληθεί ο κατασκευαστής, ο μελετητής μηχανικός, να δώσουν λυση.

Αν δεν είναι κανείς ευχαριστημένος από την κατάσταση ο κανονισμός αλλάζει πανευκολα.

Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#719448 Όλοι οι ιδιοκτήτες "εξαπατηθήκαμε" τότε, αλλά μετά την απομάκρυνση από το ταμείο...

Ο κανονισμός δύσκολα αλλάζει, λόγω ειδικών συνθηκών.

< >
Άβαταρ μέλους
By skous
#719456
Scotch έγραψε:Όλοι οι ιδιοκτήτες "εξαπατηθήκαμε" τότε, αλλά μετά την απομάκρυνση από το ταμείο...

Ο κανονισμός δύσκολα αλλάζει, λόγω ειδικών συνθηκών.

< >
Σε κάθε περίπτωση δεν νομίζω σε δικαστήριο να βγει λάδι ο κανονισμός, εφόσον ισχυριστει ο άλλος ότι υπέφερε και δεν δεχοντουσαν οι ιδιοκτήτες να φτιάξουν την εγκατάσταση.
Σας φέρνει και μια προσφορά 100.000€ και αν δεν την προχωρήσετε απλά έχει και +1 χαρτί υπερ του.

Γενικά (και ευτυχώς) ο κανονισμός δεν υπέρισχύει του νόμου ή της κοινής λογικής.


< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#719459 Μια διευκρίνιση. Το κάθε διαμέρισμα έχει αυτόνομη ψύξη (έχει το δικό του εξωτερικό μηχάνημα στην ταράτσα και δεν σχετίζεται με μηχάνημα άλλου διαμερίσματος). Συνεπώς, αν κάποιος ιδιοκτήτης νοίκιασε το διαμέρισμά του με ελαττωματικό σύστημα κλιματισμού δεν έχει ευθύνη κανένας εκ των λοιπών ιδιοκτητών (ούτε οφείλει να κάνει κάτι για αυτό).

< >
Άβαταρ μέλους
By Serf
#719461 Μπορεί ένας ιδιοκτήτης μόνος του να σηκώσει καλύπτρο του δικού του μηχανισμού για να μην πυρώνει; Λογικά όχι. Άρα μια αλληλεξάρτηση υπάρχει. Εκτός κι αν προκρίνουμε ως μοναδική λύση την αλλαγή εξωτερικής μονάδας.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#719470 Απ' όσο γνωρίζω δεν έχει αρνηθεί κάποιος να στεγαστεί. Μάλλον τεχνικοί είναι οι λόγοι που δεν έχει προχωρήσει αυτή η λύση.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#719493 Σκοτς αν φύγει έρχομαι εγώ παρέα με ντιπλοματ. Δεν πιστεύω ο Κανονισμός να αναφέρει τίποτα για είδους μουσικής.

Που σαι Ντιπλοματ, ρίξε ενα Pig Destroyer να μπούμε στο κλίμα.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#719495 Εντάξει, δεν ενοχλεί και τόσο η εξωτερική μονάδα. Και το βράδυ δεν την ακούω καθόλου, κι ας είναι πάνω από το υπνοδωμάτιό μου :ninja:
Άβαταρ μέλους
By 224v
#719504 μα κοιμάσαι με ανοιχτό παράθυρο??? δεν βάζεις και εσύ κλιματισμό?? όταν κάνει υπερβολική ζέστη. αυτοί που είναι κάτω από την ταράτσα με τις εξωτερικές μονάδες δεν τις ακούν...ειδικά τα βράδυα??

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#719509 Γενικά έχουμε δροσούλα και μόνο τις ημέρες με πολλή ζέστη (όπως τις τελευταίες) βάζουμε a/c κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το βράδυ εξαιρετικά σπάνια χρειάζεται (1-2 φορές έχουμε βάλει φέτος το καλοκαίρι).

Αυτοί κάτω από την ταράτσα δεν έχουν παραπονεθεί. Δεν κάνουν πάντως ιδιαίτερη φασαρία τα μηχανήματα πάνω, είναι και σχεδόν εντοιχισμένα (γύρω - γύρω ~ 2 μέτρα τοίχος).
Άβαταρ μέλους
By markvag
#719569
Scotch έγραψε:Ο κανονισμός ίσχυε εξ' αρχής. Σε όποιον δεν άρεσε, μπορούσε να επιλέξει να πάει να αγοράσει/νοικιάσει αλλού. Το να έρχεται και να κάνει ό,τι γουστάρει (το a/c δεν είναι το μόνο), δεν είναι αποδεκτό. Παράλογο;



Οι κανονισμοί είναι για να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Όχι για να τηρούνται τυπολατρικά, τη στιγμή που δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να δυσκολεύουν τη ζωή όλων! Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αλλάζονται. Και αν (όπως εσύ) είχα φτάσει σε σημείο να έχω σοβαρό θέμα, επειδή υπάρχει ένας κανονισμός που ταλαιπωρεί όλο τον κόσμο, αλλά 5 @@ρες δεν θέλουν να αλλάξει, απλά θα τους έγραφα στα @@ μου. Ιδίως αν υπάρχει πχ κάποιο θέμα υγείας στο σπίτι. Πχ η μητέρα μου, λόγω καρδιάς, έχει σοβαρό θέμα με τον καύσωνα (και έχω χάσει και τη γιαγιά μου στον καύσωνα του '87). Δεν θέλω καν να σκεφτώ να πρέπει να μένει σε σπίτι χωρίς κλιματισμό τέτοιες μέρες, επειδή το υπάρχον, αισθητικώς "σωστό" σύστημα δεν δουλεύει και δεν με αφήνει ένας ξερός κανονισμός να το κάνω σωστό...


Επίσης, προσωπικά μεταξύ του "σωστή εικόνα" και του "σωστή λειτουργικότητα" εννοείται προτιμώ το δεύτερο. Χωρίς ούτε καν σκέψη. Το ότι υπάρχει στην Ελλάδα AC που σταματάει να δουλεύει όταν κάνει ζέστη, ειλικρινά το βρίσκω εξωφρενικό!
Άβαταρ μέλους
By edmond
#719571 Σπύρο δλδ τώρα αυτή την ώρα που μιλάμε, αυτές τις -ιδιαίτερες- μέρες να πω, ΔΕΝ έχεις κλιματισμό σπίτι σου;
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#719572
markvag έγραψε:Οι κανονισμοί είναι για να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Όχι για να τηρούνται τυπολατρικά, τη στιγμή που δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να δυσκολεύουν τη ζωή όλων!


Αυτο που περιγράφεις είναι να παρακάμψεις τον κανονισμό για να κανείς τη δίκη σου ζωή εύκολη στη υποθετικό σενάριο αγνοώντας τις επιπτώσεις στους άλλους

Εκεί έρχονται οι κανονισμοί για να μας προστατεύσουν από την αυθαίρετη ερμηνεία του καθενός που και ποσό επιτρέπεται να διευκολύνει τη ζωή του σε βάρος κάποιου άλλου.