Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#711425 Εγω επειδη ειχα αρρωστια με το σκυλι, στην ταυτοτητα ειχα βαλει:
Ονομα
Τηλεφωνο
Αμοιβη 300€

Ειχα την αισθηση οτι αυξανει τις πιθανοτητες να χτυπησει το τηλεφωνο μου, αν καποιος εβρισκε το χαμενο μου σκυλι...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#711748
fokion έγραψε: εχει τσιπ, δηλωστε το το μαμημενο....


Όταν είναι τσιπαρισμένος ο σκύλος αυτόματα δεν είναι δηλωμένος σ'ένα γενικό μητρώο;
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#711753
Dimitris_P έγραψε:Όταν είναι τσιπαρισμένος ο σκύλος αυτόματα δεν είναι δηλωμένος σ'ένα γενικό μητρώο;

Εικόνα

όλο το κατηχητικό στο petrolheads μαζεύτηκε.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#711792
Dimitris_P έγραψε:Όταν είναι τσιπαρισμένος ο σκύλος αυτόματα δεν είναι δηλωμένος σ'ένα γενικό μητρώο;
Είναι μεγάλη βλακεία που δεν υπάρχουν επίσημα κρατικά (δωρεάν) μητρώα με τους κωδικούς των τσιπ των ζώων.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#711794 Δωρεάν γιατί; Η διατήρηση ενός τέτοιου μητρώου εχει ενα Α κόστος οπότε πρέπει να υπάρχει και το αντίστοιχο αντίτιμο για τον ιδιοκτήτη.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#711796
mirage έγραψε:Δωρεάν γιατί; Η διατήρηση ενός τέτοιου μητρώου εχει ενα Α κόστος οπότε πρέπει να υπάρχει και το αντίστοιχο αντίτιμο για τον ιδιοκτήτη.
Πληρώνεις το τσιπάκι. Έπρεπε να είναι στο κόστος αγοράς.
Και να είναι ένα ενιαίο μητρώο εθνικό ή καλύτερα ευρωπαϊκό.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#711809 Σαφως και υπαρχει μητρωο. του Υπουργειου Αναπτυξης.

Κι εδω ειναι η λακαμια ΟΛΩΝ των νομων ( και του νεου υπο ψηφιση).
Και να σας τα εξηγήσω ( Καθότι για ενα φεγγαρι η συζηξ ετρεχε το προγραμμα αδεσποτων του Δημου)
1. ( και απο δω ξεκινανε ολα) ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ στοιχείων μπορεί να κανει ΜΟΝΟ πιστοποιημένος ( στο προαναφερόμενο μητρωο) κτηνιατρος. ΜΟΝΟ.
2. Πρόσβαση ( εστω για ανάγνωση και ΜΟΝΟ ) δεν ειχε ΚΑΝΕΙΣ πλην κτηνιατρων (εξ ου και οι διαφορες "παραλληλες" βασεις τυπου Get a pet κ.λ.π. ) . Πριν κανα χρονο ίσως και 2 αλλα οχι παραπανω, απεκτησε και ο Δημος για να ελεγχει τα αδεσποτα/δεσποζομενα του, η αστυνομια και το δασαρχειο. ΟΜΩΣ κι αυτο εχει 2 προβληματα

2.1. Και οι 3 κρατικοι φορείς ΔΕΝ εχουν σκάννερ εκτός ελαχίστων τεμαχίων ( κι αυτα απο δωρεες ή "τρελα" του ιδιου του υπαλληλου ) εξαιρεσεων
2.2. Και να εχουν σκανερ πρεπει στο σημειο ελεγχου να εχουν ONLINE προσβαση για ταυτοποιηση ( οπως πχ μπορουν να τσεκαρουν ενα αυτοκινητο ειναι ασφαλισμενο ή οχι.

Και το γαιτανακι συνεχιζεται.
3.Τα πετ σοπ πουλανε τσιπ ΑΚΑΤΑΧΩΡΗΤΑ. και προφανώς λογω του 1. ΔΕΝ μπορουν να τα καταχωρήσουν.
4. Πας εσυ λοιπον κι αγοράζεις ενα τσιπ και το αυτοκολλητο που εχει μεσα το κολλάς στο βιβλιαρακι.
5. Λογω του 2.1 αλλα και του 2.2 ακομα πες οτι ελεγχουν ενα κυνηγοσκυλο (πχ) στο βουνο... Δειχνεις βιβλιαρακι εχει αυτοκολλητο = συννομος με οσα μεσα (δεν) εχει ο ελεγχων. Ετσι απλά. Δε χρειάζεται ΚΑΝ να καρφωσεις το τσιπακι στο ζωο. ( που πολλοι το καρφώνουν μόνοι τους όπως και ενεσεις να γλυτωσουν τι? 10 ευρω εκει που ξοδεουν τα μυρια οσα για οπλα φυσιγκια αυτοκινητα κλπ)

καλο ε???
Ετσι λοιπον αρχιζει το παραμυθι βρεθηκε παρατημενο κυνηγοσκυλο /τσοπανοσκυλο / λυκοσκυλο φυλακας / κλπ κλπ κλπ. χωρίς στοιχεία.....

Ο και οι προηγουμενοι νομοι πασχουν εκει που πασχουν ΟΟΟΟΟΟΟΟΛΟΙ οι νομοι στην ελλαδα. Δεν προβλεπεται ΠΩΣ θα ερφαμοστει, ΠΟΙΟΣ θα τον εφαρμοσει ( κτηνιατροι κατ' εμε) και ΠΩΣ ελεγχεται ο εφαρμοζων.
Δυστυχως ( και παλι κα' εμε) για τους περισσότερους κτηνιατρους τα χωα ειναι "πελατακια" κι οχι "ασθενεις" εξ ου και ακομα κοβονται ουρες κοβονται αυτια κλπ για ανουσιους καθαρα αισθητικους λογους.

Ποιος κτηνιατρος (πχ) θα του παει ζωο ατσιπαριστο/ακαταχωρητο και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ( καλώς ή κακώς αυτος ηταν και ειναι και θα ειναι ο νομος) θα το τσιπαρει και θα το καταχωρησει ΕΠΙΤΟΠΟΥ στη βαση του ΥΠΑΝ....

Οσον αφορά το κοστος ( του τσιπ )
Θεωρώ αστεια οποιαδηποτε τετοια συζητηση για πολλους λογους.
1.Μιλαμε για ενα κοστος στη χειρότερη 30 ευρω. Απαξ.... δηλαδη αν το βαλεις σε σχεση με τα υπολοιπα βασικά εξοδα ετησίως του σκύλου ειναι αστειο. Κι αν δεν εχεις λογικά δεν εχεις ουτε για να το ταϊζεις που λεει ο λογος.
2. Πολλοι Δημοι εκαναν και κανουν δρασεις δωρεαν ή στο κόστος ( 10ευρώ) τσιπαρισματα δημοτών. Αρα οκ τωρα δεν υπαρχει καμια δικαιολογία....
3. Επισεις πολλοι Δημοι αναλλαμβανουν το κοστος αυτο για ατομα που ανήκουν στις κοινωνικά προστατευόμενες ομαδες.
4. Πολλές φιλοζωικές κανουν ιδιες δρασεις με ιδιο κοστος.

Αντίστοιχο ειναι το θεμα των στειρώσεων στο οποιο επισεις ο νομος το αντιμετωπίζει το θεμα "δογματικά" και μονοπαντα ( οσο κι αν κατα 80% "το παει σωστά") εχωντας "αδιαφορησει" για τους ερασιτεχνες ΑΛΛΑ ΔΗΛΩΝΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ Κ.Ο.Ε. εκτροφείς. Αυτος ειναι ενας τελειως διαφορετικός "κλειστός" μικρόκοσμος ο όποιος και δεν επειρεαζει το θεμα "αδεσποτα"....
( το "δηλωμενους στον Κ.Ο.Ε. ειναι το ακρως συμαντικό που τους διαφοροποιει απο εσενα κι εμενα που εχουμε ενα ας πουμε μαλτεζακι και το ζευγαρώνουμε καθε 3 και λιγο να μαζευουμε 300αρια απο τα 600αρια και τα 800αρια που εχουν - γιατί αραγε - τα "επισημα ερασιτεχνικής εκτροφής"... το αυτό και για κυνηγόσκυλα και παει λεγοντας)...
κι αν δε βρουμε να τα δώσουμε, δε μαμιεται τα παραταμε "καπου"....
Άβαταρ μέλους
By fokion
#711810 ΥΓ. Ξαναλεω οτι ο μονος ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΟΜΙΜΟΣ τροπος να αποδειξετε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ οτι αυτος ειναι ο σκυλος σας, ειναι τα στοιχεία τα δικα σας και τους τσιπ στη Βαση Δεδομενων του ΥΠΑΝ.
1000 φωτογραφίες να φερετε και 100 μαρτυρες....
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#711829 Μα εκτός αν το τσιπάκι το βάλεις μόνος σου τότε εφόσον θα το βάλει κτηνίατρος θα έπρεπε όλα να είναι δηλωμένα στο μητρώο που λες ότι υπάρχει. Τι έχασα;
Άβαταρ μέλους
By mirage
#711831 Εδω υπάρχει αυτος ο οργανισμός "Amicus" https://www.amicus.ch/Account/Login (και αντίστοιχος για γάτες και λοιπά κατοικιδια αλλα εδώ η εγγραφή και το τσιπαρισμα δεν ειναι υποχρεωτικά). Το τσιπαρισμα ειναι υποχρεωτικό και κάθε φορά που το σκυλί πηγαίνει στον κτηνίατρο ελέγχεται πως το ζώο εχει τσιπ. Οι νόμοι που αφορούν την ευημερία των κατοικίδιων ειναι πολύ αυστηροί, πρακτικά δεν μπορείς να φέρεις ζώο με κομμένα αυτιά κλπ στην Ελβετία ακομα και αν ζούσες σε άλλη χώρα που αυτο επιτρεπόταν, και δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον κτηνίατρο να κανει τα κλειστα μάτια στο θεμα αυτό. Ακομα και αν το εκανε μπροστά στον πελάτη ειμαι σιγουρος πως θα ακολουθούσε καταγγελία.
Αλλα ας ξαναγυρίσουμε στο θέμα καταγραφής κατοικίδιου. Ολα τα σκυλια ειναι λοιπόν τσιπαρισμενα και δηλωμένα στην αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου, συνήθως Δημοτική αστυνομία, η οποία και φροντίζει τα στοιχεία που ειναι δηλωμένα στην βάση δεδομένων της Amicus να ειναι σωστά.
Σκάνερ εχουν ολοι οι κτηνίατροι, τα καταφύγια ζώων και αρκετα έως παρα πολλά περιπολικά της αστυνομίας. Αλλα ακομα και αν δεν έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό το χαμένο ζώο καταλήγει πάντα σε κάποιο καταφυγιο ή κτηνίατρο που υπάρχει πάντα ο κατάλληλος εξοπλισμός.
Ο εξοπλισμός και η διατήρηση της βάσης δεδομένων φυσικα δεν ειναι δωρεάν οποτε γι αυτο και άλλους λόγους, οπως πχ σημεία με σακούλες και κάδους παντού, κάθε ιδιοκτήτης σκύλου πληρώνει έναν ετήσιο φόρο στον Δήμο/κοινότητα κατοικίας. Το ποσο εξαρτάται από τον τόπο διαμονής, αφού το εισπράττει ο Δημος/Κοινότητα, αλλα ειναι περίπου 100 ευρώ το χρόνο.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#711846 Υπάρχουν και κομμένα αυτιά για ιατρικους λόγους.

πχ το ένα από τα 2 dogo argentino φίλου ματωνε συνέχεια τα αυτιά του σε σημείο ο κτηνίατρος να του προτείνει κόψιμο. Για κάποιο λόγο ήταν πολύ ευαίσθητα και νόμιζες ότι ήταν έτοιμα να σχιστουν μόνα τους. Ήμουν μπροστά όταν το πρότεινε ο κτηνίατρος και αρνήθηκε φυσικά για διάφορους λόγους.

Σε ότι αφορά το κόστος κλπ.
Εδώ ναι μεν κάθε Δήμος έχει ένα ετήσιο τέλος για κατοχή σκύλου αλλά ισχύει το εξής παράδοξο, δεν σου στέλνουν λογαριασμό ή ειδοποίηση, πρέπει μόνος σου να το θυμάσαι κάθε χρόνο και να πηγαίνεις στα γραφεία της σχετικής δημοτικής υπηρεσίας να πληρώνεις.
Φυσικά αυτά τα χρήματα κάνεις δεν ξέρει που πηγαίνουν και σίγουρα δεν κάνουν κάτι σχετικά με τα ζώα. Διπλανός Δήμος άνοιξε πρόσφατα πάρκο μόνο για σκύλους ΑΛΛΑ με ωράριο λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας


Την πρώτη χρονιά τον δήλωσα με το χαρτί του κτηνίατρου τον αριθμό τσιπ και πλήρωσα κανονικά, από τότε δεν ξαπαπατησα. Αν θέλουν ας μου στείλουν ειδοποίηση να πληρώσω ηλεκτρόνικα πολύ ευχαρίστως.

< >
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#711852 Για ιατρικους λογους δεν το συζηταμε ρε φιλε. Και ανθρωποι κοβουν χερια/ποδια/οργανα για το καλο τους.

Μιλαμε για τους ψυχανωμαλους που ακρωτηριαζουν τα ζωακια και με το μικρο μυαλουδακι τους νομιζουν οτι τα ομορφαινουν ΓΤΧΚΤΠΤους :rant:
Άβαταρ μέλους
By fokion
#711857
sknipper έγραψε:Μα εκτός αν το τσιπάκι το βάλεις μόνος σου τότε εφόσον θα το βάλει κτηνίατρος θα έπρεπε όλα να είναι δηλωμένα στο μητρώο που λες ότι υπάρχει. Τι έχασα;


οτι οι κτηνιατροι καλα καλα δε τσεκαρουν καν αν εχει τσιπακι ο σκυλος που μπαινει στο "μαγαζι"... ειδικά αν δεν ειναι τακτικός πελάτης... Ασε δε που κανονικά, ακομα και σε τακτικό πελατη καλο ειναι να τσεκαρεις οτι λειτουργει και δινει το νουμερο, καθοτι κατι κινεζικα της κακιας ωρας μετα απο 1 - 2 χρονια σταματαγαν να λειτουργουν, ΑΝ λειτουργουσαν απο την πρωτη στιγμη ( εχουν τυχει και τα 2 σε εμενα προσωπικά - οχ στα δικά μου σκυλια)
Ποσο δε να "υποχρεωσει" το "πελατη" να βαλει εκει και τωρα... κι αν επιμενει θα παει ( ο πελατης ) στον "διπλα"....

Γι αυτο ειπα και πιο πριν, ποιος ελεγχει και ποιος ελεγχει τον ελεγχοντα...

Προσωπικά δεν τα εχω τσιπαρει και τα 5 για να ειμαι σύννομος ( οκ ειναι ενα μπονους ) ... τα εχω βαλει - κυρίως - για να φαινεται οτι ειναι δικά μου αν χαθούν...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#714635 Λέω να πάρω ένα cooling mat να μην ταλαιπωρείται με τις ζέστες όταν είναι μόνη της

https://www.skroutz.gr/s/23724855/Recor ... variations

Απ'ότι διάβασα αυτά "φορτίζουν" βάζοντάς τα στο ψυγείο

Βλέπω ότι υπάρχει και με τζελ
https://www.forpets.gr/skylos/ajesouar/ ... y-77x63cm/