Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#714617
HighFidelity έγραψε:Είδαμε πριν λίγες μέρες στο Netflix το Birth of the Cool, μια ταινία που αφορά την ιστορία του Miles Davis.
Εικόνα
https://www.imdb.com/title/tt1305619/
https://www.netflix.com/gr-en/title/80227122

Την έβαλε η γυναίκα μου για να την χαζέψει και κυρίως να καταλάβει γιατί μου αρέσει τόσο ο Miles. Εγώ στην αρχή είπα πως είμαι κουρασμένος και δεν παίζει ν'αντέξω να την δω. Τελικά την είδαμε όλη μονορούφι, τόσο καλή ήταν. Δεν είχε τα πάντα, και σε κάποια θα ήθελα και λίγη παραπάνω πληροφορία, αλλά μετά θα ξέφευγε σε διάρκεια και θα κούραζε.
Πραγματικά, αξίζει για όσους τους αρέσει η μουσική , θα την απολαύσετε!
:metalo:


Εμένα απ την άλλη μου φάνηκε απλά μια περιγραφική ταινία χωρίς να εμβαθύνει ιδιαίτερα. Σαν τύπου ανασκόπηση της ζωής του.
Που απο μόνο του σαν θέμα ειναι ασύλληπτο, ο τυπάς ήταν μια μηχανή παραγωγής μουσικής μεχρι τα βαθειά του γεράματα. Μου θύμισε πικάσο η φάση του
Άβαταρ μέλους
By HighFidelity
#714624 Καλά, βαθιά γεράματα δεν το λες, πέθανε σχετικά νέος. Αλλά το ίδιο δεν λέμε; Δεν εμβάθυνε πολύ, αλλά πόσα να χωρέσεις χώρος να κουράσεις;
Μετά θα έπρεπε να κάνεις σειρά όχι ταινία.
Δεν υπάρχει άλλος σαν τον Miles, o τύπος ήταν ασύλληπτος, δεν παρήγαγε μόνον μουσική, αλλά από την μπάντα του πέρασαν οι πάντες (πχ Coltrane, Aderley), ενώ πάρα πολλοί κατόπιν μεγάλοι ξεκίνησαν χάρη σ'αυτόν επίσης (Herbie Hankook, κλπ).
Επιμένω πάντως πως η ταινία ήταν πολύ καλή γιατί βλεπόταν ευχάριστα απ' όλους, και όχι μόνον τους φανατικούς (κι εγώ στην πρώτη κατηγορία εντάσσομαι προφανώς).
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#719170

:metalo: :metalo: :metalo: :metalo: :metalo:

Μου πήρε isame 18' για να συνειδητοποιήσω ότι αυτή η μουτσούνα ΔΕΝ είναι ο Παύλος Κοντογιαννίδης.
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#719510 Είδα Father και Druk.
Στο πρώτο ο Anthony Hopkins, δίνει ένα ρεσιτάλ ερμηνείας που σπάνια βλέπουμε στο σινεμά. Με δράμα, χιούμορ, σαρκασμό, ειρωνία. Καταπιάνεται με το πολύ σημαντικό θέμα της άνοιας στους ηλικιωμένους και το προσεγγίζει με τα μάτια του ασθενή. Δείτε το ανεπιφύλακτα!

Το Druk έχει θέμα τον αλκοολισμό και η δική του προσέγγιση γίνεται Μ ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Κορυφαίες ερμηνείες και από τους 4 πρωταγωνιστές και με υπογραφή Vinterberg. Ο Σκανδιναβικός κινηματογράφος έχει μια άλλη γοητεία.

don't panic