Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#714514 To diesel θα το εισάγεις και θα το πληρώσεις μαζί με το κόστος διύλισης κλπ. Δεν πάω καν στο περιβαλλοντικό, που κανένα φίλτρο δεν θα λύσει.
Το υδρογόνο, θα το παράγεις από το υπερβάλλον των ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών. Επί της ουσίας, δωρεάν ενέργεια δηλαδή.
Προφανώς και έχεις κόστος για τις υποδομές αρχικά, αλλά σε 10 ή 20 χρόνια, θα έχεις πάρει τα λεφτά σου πίσω και δεν θα σερβίρεις και καρκίνο όλα αυτά τα χρόνια.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#714527 Αντιγράφω από το ΦουΜπού:

Κάτοχος του e208 εδώ και 7 μήνες στην έκδοση GT line θα σου πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Επίσης, ως κάτοχος premium diesel θα σου πω πως δεν θέλω πλέον καν να το οδηγώ. Οδηγώντας για κάποιες μέρες ηλεκτρικό αυτοκίνητο, όταν μπεις σε diesel νομίζεις ότι οδηγείς τρακτέρ, είναι τέτοια η διαφορά σε θόρυβο, κραδασμούς κτλ. Τώρα, κάποια πράγματα έχουν να κάνουν και με τη γενικότερη φιλοσοφία που έχει ο καθένας, το ηλεκτρικό ήρθε στην κατοχή μου σαν φυσική συνέχεια άλλων πραγμάτων, είχα βάλει πριν 7 χρόνια φωτοβολταϊκά στο σπίτι, εξασφάλισα δωρεάν καθαρή ενέργεια για το σπίτι μου αρχικά και τώρα για τις μετακινήσεις μου. Θεωρώ το e208 μια καλή επιλογή, δε θα σου πω αν είναι υπερτιμημένο ή όχι, θα σου πω όμως πως είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και ανταποκρίνεται απόλυτα στις προσδοκίες μου. Θα δεις τις ανάγκες σου, θα δεις τα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις και αποφάσισε ανάλογα.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#714528 Ωραίο το e208 δε λέω το είχα πάρει και για μια μέρα , αλλά οτι αμάξι και να πάρεις στους πρώτους 7 μήνες ενθουσιασμένος θα είσαι
Άβαταρ μέλους
By g8777
#714535 Εξασφαλισε δωρεαν καθαρη ενεργεια γραφει


ΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΜΑΣ ΠΑΛΙΟΦΟΥΣΤΑ


:s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By Vagnar
#714548 Το ενδιαφέρον είναι ότι ο αδμιε λέει ότι αυτή την στιγμή οι ΑΠΕ είναι το 4 % και το Φ.Α. το 65 % (και 17 % διασυνδέσεις)...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#714551 To ΦΑ ήταν πάμφθηνο μέχρι χθες, αλλά πλέον η τιμή του έχει φτάσει στα ύψη λόγω καλοκαιριού κλπ. Αλλά προφανώς επίσης, μόνον με ΑΠΕ, δεν μπορείς να πας πουθενά, χρειάζεται συνδυασμός πολλών παραγόντων για ν'αυξήσεις την χρήση τους. Το πρόβλημα είναι η αποθήκευση, καθώς ο αέρας είναι πλήρως στοχαστικός, ενώ και ο ήλιος, αν και πολύς στην Ελλάδα, είναι μόνον την μέρα. Επίσης, σε αιχμές ζήτησης, δεν μπορείς να παράγεις παραπάνω ενέργεια αν το χρειάζεσαι με ΑΠΕ. Ενώ μπορείς να βάλεις μια μονάδα ΦΑ εμπρός.
Άβαταρ μέλους
By glf
#714559
Vagnar έγραψε:Το ενδιαφέρον είναι ότι ο αδμιε λέει ότι αυτή την στιγμή οι ΑΠΕ είναι το 4 % και το Φ.Α. το 65 % (και 17 % διασυνδέσεις)...


Πηγή;

Γιατί εγώ είχα βάλει αυτό πριν λίγες μέρες σε άλλο θέμα.Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Vagnar
#714560
glf έγραψε:
Vagnar έγραψε:Το ενδιαφέρον είναι ότι ο αδμιε λέει ότι αυτή την στιγμή οι ΑΠΕ είναι το 4 % και το Φ.Α. το 65 % (και 17 % διασυνδέσεις)...


Πηγή;
...


Εικόνα

Από εδώ.
https://www.admie.gr/agora/statistika-agoras/kyrioi-deiktes-dashboard/paragogi-ana-kaysimo-isozygio-diasyndeseon
Άβαταρ μέλους
By glf
#714561 Α μιλάμε για στιγμιαία παραγωγή οκ. Ναι είμαστε η χαρά του φυσικού αερίου..
Προτιμώ πάντως τα aggregate data.
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#714563
Dimsabas έγραψε:Διαλιέχτε, με το κιλό!Εικόνα
Εισαγωγής Honda e??

< Note 8 >
Άβαταρ μέλους
By edmond
#714567 2 βδομάδες περνάω σχεδόν κάθε μέρα από εκεί και δεν έχω βρεί ευκαιρία να τα αποθανατίσω. Νομίζω 3 κομμάτια είναι(honda).
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#714606 Το πιο οδηγοκεντρικό Mini, σύμφωνα με τη Φαμπιάτου. Πολύ τιμητικό αυτό και μάλλον το καθιστά το πιο διασκεδαστικό ηλεκτρικό στην οδήγηση.
Ιδανικό για τον φραγκάτο που το θέλει για αστική χρήση. Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#714616 Η ενεργειακή μάχη απ τις μεγάλες πετρελαϊκές θα δωθεί στο υδρογόνο.
Προσωπικά ειμαι περίεργος να δώ τί διείσδυση θα εχει στις μεταφορές σε επίπεδο επιβατικών αυτοκινήτων.