Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#708845
babakos έγραψε:Tα TP-Link Deco M4 και (πολύ περισσότερο ) τα Μ9 είναι άριστα προιόντα. Aν υπάρχει και δυνατότητα συνδεσής τους με ethernet backhawl τότε πραγματικά πετάνε..
Ένα μειονέκτημα έχουν στο ethernet backhaul, δεν συνεργάζονται πάντα καλά με switches εκτός tplink.

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#708855 Έκανα τη δοκιμή με το ssid που πρότεινε ο HF. Μπαίνω στο app του devolo και αλλάζω το ssid, δίνοντάς του το ssid που είχα στο deco. Για κάποια λεπτά εξαφανίστηκε το devolo και το app της φόρτισης του αυτοκινήτου (γι αυτό είχα πάρει το devolo) δεν έβλεπε τον φορτιστή (ο οποίος δουλεύει μόνο σε τοπικό δίκτυο). Αφού είχα αρχίσει να ψάχνω τρόπο να κάνω reset το devolo, δοκιμάζω να το μεταφέρω σε άλλο δωμάτιο (ήταν στο ίδιο δωμάτιο με το deco) και τώρα, ως εκ θαύματος, βλέπω ένα μόνο δίκτυο (αντί για δύο) και δουλεύουν όλα (sonoff, φορτιστής αυτοκινήτου, κλπ). Τι παίχτηκε; Ήθελε το χρόνο του ή μήπως το devolo έκανε παρεμβολές στο deco (και τούμπαλιν) όντας στο ίδιο δωμάτιο; Τώρα να δοκιμάσω να επαναφέρω το deco στα 5GHz ή θα χάσω το sonoff; Μια δοκιμή θα μας πείσει...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#708902 Ενεργοποίησα στο deco και τα 5GHz και το sonoff συνεχίζει κανονικά. Ή συνδέθηκε στο devolo ή δεν το ενοχλεί άπαξ και συνδέθηκε; Όπως και να 'χει, τώρα όλα λειτουργούν, χωρίς να χρειάζεται να αλλάζω σύνδεση κάθε φορά που θέλω να φορτίσω το αυτοκίνητο. Και μάλιστα τώρα έχει καλύτερη κάλυψη όλο το σπίτι, μιας και καμία συσκευή δεν παραπονιέται για χαμηλό σήμα :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#708921 Το Sonoff συνδέθηκε στα 2.4 όλα αυτά δεν παίζουν στα 5GHz και ουσιαστικά δεν ενοχλείται αν είναι ανοιχτό ή κλειστό το δίκτυο στα 5GHz. Αυτό που έγινε στην περίπτωσή σου ήταν κάποια συσκευές να μην είχαν σύνδεση όταν έκλεισες τα 5GHz, πιθανόν και τα ίδια τα Deco. Γενικώς, σε τέτοιες περιπτώσεις, μια επανεκκίνηση συνήθως βοηθάει να βρουν το νέο configuration.
Όπως και να 'χει, αφού έλυσες το πρόβλημά σου, όλα καλά!
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#713906 Για βασική χρήση σε κάμερα ασφαλείας, εδώ είμαστε;
Ψάχνω κάτι οικονομικό με δυνατότητα ανίχνευσης κίνησης και βλέπω ότι τρεντάρουν πολύ xiaomi και tp link στις τιμές 20-50€.
Θα χρειαστώ μάλλον 1 εσωτερική και 1 εξωτερική για αρχή και το βασικό είναι η ευκολία χρήσης (μεγάλο + τα ελληνικά στο app)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#713908 H Xiaomi δεν έχει ελληνική γλώσσα, άρα την ξεχνάς. TP-link πιο πιθανό να έχει. Επίσης, δες και την Sonoff, νομίζω η εφαρμογή Ewelink έχει ελληνικά.
Επίσης, μια άλλη λύση είναι κάμερες που παίζουν στο οικοσύστημα της Tuya που παίζει και στα ελληνικά. Σε Tuya παίζουν και της Blitzwolf, γιατί η δική της εφαρμογή είναι λίγο χάλια, με μετάφραση από Google Translate.
Θέλεις αγορά από Ελλάδα;
Τέλος, η εξωτερική, θα είναι εκτεθειμένη σε βροχή; Άρα θέλεις ΙΡ66;
Άβαταρ μέλους
By dimik
#713912 Ρίξε μια ματιά στα Tp link Tapo, δεν ξέρω για ελληνικά αλλά πήρα μια για τον πιτσιρικά και δουλεύει άψογα, έχει ωραίο κι εύκολο app και γενικά πολύ VFM, βγάζει και εσωτερικού και εξωτερικού χώρου wireless.

Σηκώνει και tapo μπριζες, λάμπες κλπ αν θες να ασχοληθείς παραπάνω με σενάρια κοκ.

< >
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#713916
Anonymous Founder έγραψε:Θέλεις αγορά από Ελλάδα;
Τέλος, η εξωτερική, θα είναι εκτεθειμένη σε βροχή; Άρα θέλεις ΙΡ66;

Αγορά από Ελλάδα κυρίως, εκτός και αν παίζει καμια προσφορά με μεγάλη διαφορά στην τιμή και αξίζει.
Η εξωτερική δεν χρειάζεται ip66, κάτω από στέγαστρο θα μπει.
Συνεχόμενη καταγραφή δεν χρειάζεται, μόνο να μπορείς να βλέπεις Online και να καταγράφει όταν εντοπίσει δραστηριότητα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#713964
vasilis έγραψε:...Συνεχόμενη καταγραφή δεν χρειάζεται, μόνο να μπορείς να βλέπεις Online και να καταγράφει όταν εντοπίσει δραστηριότητα.
Κάτι που πρέπει να σκεφτείς/ξεκαθαρίσεις/αποδεχτείς είναι το πού/ποιος θα το καταγράφει και πού θα τα σώζει και τί πρόσβαση θα έχεις.
Δηλαδή αν το καταγράφει σε ενσωματωμένη αφαιρούμενη κάρτα μνήμης ή/ ή και σε κάποιο cloud της εταιρείας κάτι για το οποίο πιθανότατα να χρειάζεσαι συνδρομή.
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#713978 Δεν το έχω ψάξει ακόμη γιατί θα προορίζεται για βασική χρήση. Κάρτα SD βλέπω έχουν σχεδόν όλες. Αν υπάρχει κάποιο δωρεάν cloud, έστω κ με κάποιους περιορισμούς, θα προτιμηθεί. Με συνδρομή ούτε κατά διάνοια
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#713980 Έχοντας αυτή την στιγμή Xiaomi, TP-Link Tapo και EzViz, προτείνω ασυζητητί την EzVIz.
Πανεύκολη εγκατάσταση, πολύ γρήγορη εφαρμογή.
Πήρα τελευταία την TP-Link Tapo C310 για εξωτερικό χώρο (επειδή είχε καλά σχόλια) και το μετάνιωσα. Όταν βλέπω real time κάνει σπασίματα η εικόνα, ενώ αν δοκιμάσω να χρησιμοποιήσω το μικρόφωνο κρασάρει. Επίσης η εφαρμογή θέλει λίγο περισσότερο χρόνο για να συνδεθεί στην κάμερα.
Μιλάμε για εξωτερική κάμερα με δύο κεραίες και τοποθέτηση ακριβώς έξω από το δωμάτιο που υπάρχει το router.

Αντίστοιχα η EzViz που έχω, είναι εσωτερικού χώρου (μία των 30€), την έχω τοποθετήσει στο μπαλκόνι, μεσολαβούν τρεις τοίχοι και δουλεύει άψογα και απροβλημάτιστα!

Με έχει εκνευρίσει τόσο η TP-Link που σκέφτομαι να αγοράσω την αντίστοιχη της EzViz που μου την βγάζει προσφορά το Public αυτό το ΣΚ στα 40€ (αν και στο skroutz την έχουν και άλλοι πλέον σε αυτή την τιμή).
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#713985
axel12p έγραψε:
Αντίστοιχα η EzViz που έχω, είναι εσωτερικού χώρου (μία των 30€), την έχω τοποθετήσει στο μπαλκόνι, μεσολαβούν τρεις τοίχοι και δουλεύει άψογα και απροβλημάτιστα!


Λογικά είναι η mini O (cv206)

Έχω 4 , επιβεβαιώνω πως λειτουργούν απροβληματιστα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#714024
vasilis έγραψε:... Αν υπάρχει κάποιο δωρεάν cloud, έστω κ με κάποιους περιορισμούς, θα προτιμηθεί. Με συνδρομή ούτε κατά διάνοια
Αυτό είναι
βασικό κριτήριο και κανένας δεν αναφέρεται σε αυτό. Βασικά τι μπορεί να κάνει η κάμερα χωρίς συνδρομή.
- γράφει-σώζει στην κάρτα της και μπορείς να το δεις μετά; Χωρίς να βγάλεις την κάρτα; Αν την βγάλεις μπορείς να μεταφέρεις σώσεις ό,τι θέλεις στον υπολογσιστή σου;
- υπάρχει κάποια με δωρεάν cloud (για πάντα όχι για 7, 14 ή 30 μέρες);
- μπορεί να γράψει-σώσει στον υπολογιστή σου; σαν να στήσεις δικό σου cloud;