Για μοτοσικλέτες, σκούτερ και άλλα δίτροχα
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#710983 Ένα έχω να πω , πάρτε Ducati Multistrada V4 :ninja:

Βλέπω τη διαφήμιση παντού (YT, Motogp διαλείμματα,google ads) και είπα να το πω :lol:

ΥΓ dimik , 2 scooter έχω οδηγήσει εκτενώς, PCX 125 και pAprilia Scarabeo 300S , και τα 2 καλά ήταν για το κυβισμό τους , χωρίς να πιστεύω ότι το 300άρι είναι τοπ στη κατηγορία του , πάντα είναι εύκολα και χρήσιμα όταν θες μια εύκολη μετακίνηση απο Α-> Β , χωρίς πολλά πολλά. Απο μένα είναι ναι και εφόσον πάρεις καλοπούλητο μοντέλο, έτσι και δεν σου κάνει, το στέλνεις και δοκιμάζεις κάτι άλλο.

ΥΓ Nicktg , βγαίνει , λέγεται Ninja 650 :lol:
Το αντίπαλο δέος στο RS660 που θέλουμε να δούμε λογικά θα λέγεται R9 ? :lol:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#710985 Παιζει κανενα σκουτερ με καλο κρατημα? Ή ολα πασχουν λογω των μικρων τροχων? Και σορρυ αν ειναι εντελως ασχετη η ερωτηση μου!
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
georgetz έγραψε: Το αντίπαλο δέος στο RS660 που θέλουμε να δούμε λογικά θα λέγεται R9 ? :lol:

Μην φας, εχουμε γλαρο :shifty: :shifty:

:lol: :lol: :lol:

@George_Prix, οσα εχουν monoshock αναρτηση πισω
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#710989 Νικ , άμα πάει καλά εμπορικά το Απρίλια , πιστεύω οτι θα κινηθούν και οι Ιάπωνες ανάλογα , με το CBR650 να είναι σχετικά κοντά.
Μπορεί και όχι :s_biggrin

δηλαδή, αυτό διάστημα να βλέπεις σύγκριση με Ducati SuperSport 950 S είναι λίγο κάπως :lol:

ΥΓ πάρτε Multistrada V4 είπαμε ? :lol:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
georgetz έγραψε:ΥΓ Nicktg , βγαίνει , λέγεται Ninja 650 :lol:

Δεν τα λες και αντίστοιχα αυτά.
Νομίζω μια ματιά στα specs το δείχνει. :ninja:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#710991 Εικόνα
:inlove:
Εγω ο ερμος ενα τετοιο θελω , αλλα με τετοιο με βλεπω

Εικόνα

Το multi V4 γαμει αλλα 24Κ ρε φιλε. Πολλα τα λεφτα
Το χειροτερο δε ειναι οτι και το κοστος συντηρησης εχει παει στο θεο, ασχετως αν ειναι αραιοτερο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#711003 dimik, θα γίνω γραφικός, αλλά για την χρήση που περιγράφεις, αν δεν υπάρχει πρόβλημα πάρκινγκ, πας και με το αμάξι. Αν υπάρχει, πάρε ηλεκτρικό ποδήλατο. 10 χιλιόμετρα πήγαινε-έλα, είναι αστεία εύκολο με ποδήλατο και πιο διασκεδαστικό από το scooter.
Αν πάλι επιμένεις, ξανά για τέτοια χρήση δεν λέει κάτι μεγάλο σαν το Beverly, η κλασική Vespa θα είναι πιο ευχάριστη και πιο ευέλικτη.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
NickTG έγραψε:

το R7 με το Ninja 650 ? :hmmm:

σαφώς στα σπεκς δείχνει πιο ζμπορ το 7άρι αλλά όχι και κάτι δραματικό , σίγουρα όχι τόσο όσο το R7 moniker υπαινίσσεται και μάλλον είναι ιεροσυλία η χρήση του

να πούμε εδώ ότι σαν πλαίσιο το Ζ650 σε σχέση με το mt-07 (είμαι εντωμεταξύ ανάμεσα στα 2 :lol: ) , κατα τας γραφάς, είναι πιο καλό ενώ θεωρητικά στα σπεκ δεν δείχνουν ιδιαίτερες διαφορές άρα το Ninja θεωρητικά θα τα πάει λίγο καλύτερα απ'ότι δείχνουν προδιαγραφές του εκτιμώ.

Εκεί που χάνει , είναι στο δυναμόμετρο (5-8 ίππους σταθερά) και αποδιδόμενη ροπή , όχι τόσο μεγάλη διαφορά αλλά ξεκάθαρη παντού , είναι διαμάντι ο cp2 , πρακτικά αυτόν παίρνεις όταν αγοράζεις ΜΤ-07 , φαντάζομαι και τώρα στο R7
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#711024 dimik, θα κοιτούσα και κανά dct της Honda...
και "μονόγκαζο" είναι και μοτοσυκλέτα είναι.

Δε ξέρω αν Hornet θα πήγαινα σε σκουτερ...
Άβαταρ μέλους
By Govus
dimik έγραψε:Μιας και η εποχή των Κυριακάτικων εξορμήσεων σε πίστες και βουνά έχει προ πολλού παρέλθει και το καημένο χορνετακι κάθεται για όλο και μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα μου μπήκε η ιδέα, ή μάλλον μου την έβαλε φίλος μηχανικός, για αντικατάσταση με σκούτερ και συγκεκριμένα το νέο Beverly.
Δηλώνω άσχετος από σκούτερ και η λογική είναι καθημερινή χρήση χωρίς να χρειάζεται να φεύγω πλήρως αρματωμένος από το σπίτι, χωρίς να καίγομαι από την θερμοκρασία του κινητήρα στην κίνηση, χωρίς να παίζω με τον συμπλέκτη κοκ.
Δηλαδή ευκολία και οικονομία αντί των 10-11λτ/100 του αυτοκινήτου.
Οι σκουτεραδες τι άποψη έχετε;
Αν γίνει το βήμα θα γίνει αφού έρθει το νέο Beverly και δοκιμαστεί στην αντιπροσωπεία που δουλεύει ο φίλος για να μου πει αν είναι οκ ή υποφέρει κάπου.
Οικονομικά πάνω κάτω σαν ανταλλαγή θα είναι +-1000 ευρώ.
< >

Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω με τον Morx : για τέτοιες αποστάσεις παίρνεις κάτι σχετικά φτηνό και ελαφρύ. Το ποσό της ανταλλαγής πόσο περίπου βγαίνει (το συν/πλην ένα χιλιάρικο είναι λίγο ασαφές :oops: ) ;

(το νέο Beverly δεν μου αρέσει με τίποτα, ειδικά το κόνσεπτ με το φτερό και την πινακίδα στο πίσω μέρος του τροχού... :help: )
Άβαταρ μέλους
By dimik
#711063 Έχασα πολλές απαντήσεις :dizzy:

Νίκος Παππάς έγραψε:Δεκατέσσερα χρόνια κλείνω με το δικό μου και το έχει βαρεθεί η ψυχή μου.

Ναι είναι ευέλικτο, ναι καίει λίγο, ναι χωράει κάποια πράγματα αλλά δεν σε βάζει στην πριζα να κάνεις ουτε 100 μέτρα παραπάνω.

Αναρτήσεις δε, ξεχνάς ό,τι ξέρεις και θα νιώθεις όλες τις λακούβες. Ακόμα και αυτές που δεν ήξερες ότι υπάρχουν.

Όσο αφορά το αρματωμα, αν φορουσες στην μηχανή κράνος, γάντια, μπουφάν, μποτάκια, τα ίδια θα βάζεις και στο σκουτερ.
Για το παιδι σου.

Redmi Note 8 Pro

Κράνος, γάντια πάντα ναι, μπουφάν-μποτάκια εξαρτάται από τον καιρό τον λόγο και την απόσταση μετακίνησης, πχ δεν θα φορέσω για να πάω στο περίπτερο ή στο SM 3-4χλμ από το σπίτι

citastak έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Όσο αφορά το αρματωμα, αν φορουσες στην μηχανή κράνος, γάντια, μπουφάν, μποτάκια, τα ίδια θα βάζεις και στο σκουτερ.
Για το παιδι σου.

Redmi Note 8 Pro

Συμφωνώ σε όλα. Είναι πλέον, πολλές οι φορές που δεν καβαλάω και παίρνω αυτοκίνητο για αυτό το λόγο.

Στο ερώτημά σου, θα σκεφτόσουν μεταχειρισμένο beverly με 40-50 χιλ χλμ; Βρίσκω με 2-2,5 χιλιάρικα στο καρ για τις δουλειές του ποδαριού που λες και εσύ. Και κρατάς και τη μηχανή σου.

Δεν υπάρχει λόγος να την κρατήσω, τζάμπα θα πληρώνω για να κάθεται και να την οδηγάω 1-2 φορές τον χρόνο, δεν είναι δα και κανένα συλλεκτικό μοντέλο.

skous έγραψε:
Σε όλα ναι, αλλά αν βάλω στην συνάρτηση το μέρος που κατοικείς, ένα ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ απο εμένα σε μηχανές....

Οδηγώ 8-9 χρόνια μηχανή στην Κύπρο, έχω μάθει πλέον και "υπερασπίζομαι" την ακεραιότητα μου στον δρόμο.

georgetz έγραψε:
πάντα είναι εύκολα και χρήσιμα όταν θες μια εύκολη μετακίνηση απο Α-> Β , χωρίς πολλά πολλά. Απο μένα είναι ναι και εφόσον πάρεις καλοπούλητο μοντέλο, έτσι και δεν σου κάνει, το στέλνεις και δοκιμάζεις κάτι άλλο.

Αυτή είναι κι εμένα η λογική μου

Anonymous Founder έγραψε:dimik, θα γίνω γραφικός, αλλά για την χρήση που περιγράφεις, αν δεν υπάρχει πρόβλημα πάρκινγκ, πας και με το αμάξι. Αν υπάρχει, πάρε ηλεκτρικό ποδήλατο. 10 χιλιόμετρα πήγαινε-έλα, είναι αστεία εύκολο με ποδήλατο και πιο διασκεδαστικό από το scooter.
Αν πάλι επιμένεις, ξανά για τέτοια χρήση δεν λέει κάτι μεγάλο σαν το Beverly, η κλασική Vespa θα είναι πιο ευχάριστη και πιο ευέλικτη.

Δεν παίζει ούτε για αστείο, μιλάμε για κίνηση σε περιφερειακό με όριο 80-100χλμ/ω και σε λεωφόρους, συν οτι μένω σε προάστιο εκτός πόλης.

MIXOStsi έγραψε:dimik, θα κοιτούσα και κανά dct της Honda...
και "μονόγκαζο" είναι και μοτοσυκλέτα είναι.

Δε ξέρω αν Hornet θα πήγαινα σε σκουτερ...

DSG και στην μοτοσυκλέτα? :lol: Thanks but no thanks.
Πέρα από την πλάκα δεν χρειάζομαι τα έξοδα της μοτοσυκλέτα, θέλω άνεση και χώρους για να μην καίω το αυτοκίνητο πηγμένος στην κίνηση για μικρές αποστάσεις.

Govus έγραψε:
Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω με τον Morx : για τέτοιες αποστάσεις παίρνεις κάτι σχετικά φτηνό και ελαφρύ. Το ποσό της ανταλλαγής πόσο περίπου βγαίνει (το συν/πλην ένα χιλιάρικο είναι λίγο ασαφές :oops: ) ;

(το νέο Beverly δεν μου αρέσει με τίποτα, ειδικά το κόνσεπτ με το φτερό και την πινακίδα στο πίσω μέρος του τροχού... :help: )

Τα ποσά θα τα βρούμε, υπολογίζω να φύγει 4-4500€ το Hornet και μετά θα δω τι θα διαθέσω, δεν ξέρω αν θα γίνει ακόμα ανταλλαγή, το Beverly έρχεται σε κανέναν μήνα στο μαγαζί.
Δεν κολλάω με το Beverly, απλά το θεωρώ καλό και ευκολοπούλητο στο μέλλον, συν ότι θα το συντηρεί ο κολλητός μου.
Εμφανισιακά μου αρέσει το XMAX περισσότερο.

Υπάρχει βέβαια η λύση να πουλήσω Χορνετ και ένα από τα αυτοκίνητα για να πάρω ένα dieselακι να κάνω την δουλειά μου στο μισό ετήσιο κόστος :lol:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
georgetz έγραψε:
NickTG έγραψε:

το R7 με το Ninja 650 ? :hmmm:

σαφώς στα σπεκς δείχνει πιο ζμπορ το 7άρι αλλά όχι και κάτι δραματικό , σίγουρα όχι τόσο όσο το R7 moniker υπαινίσσεται και μάλλον είναι ιεροσυλία η χρήση του

να πούμε εδώ ότι σαν πλαίσιο το Ζ650 σε σχέση με το mt-07 (είμαι εντωμεταξύ ανάμεσα στα 2 :lol: ) , κατα τας γραφάς, είναι πιο καλό ενώ θεωρητικά στα σπεκ δεν δείχνουν ιδιαίτερες διαφορές άρα το Ninja θεωρητικά θα τα πάει λίγο καλύτερα απ'ότι δείχνουν προδιαγραφές του εκτιμώ.

Εκεί που χάνει , είναι στο δυναμόμετρο (5-8 ίππους σταθερά) και αποδιδόμενη ροπή , όχι τόσο μεγάλη διαφορά αλλά ξεκάθαρη παντού , είναι διαμάντι ο cp2 , πρακτικά αυτόν παίρνεις όταν αγοράζεις ΜΤ-07 , φαντάζομαι και τώρα στο R7

Θεωρώ πως τα τετραπιστονα, η πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση αλλά κυρίως η θέση οδήγησης τα διαχωρίζει αρκετά.
Άβαταρ μέλους
By glf
#711110 Εγώ είχα ένα KLE400 για πόλη και ταξίδι. Μια χαρά με βόλεψε. Μέχρι και ελαφρύ enduro έβγαζα.

Τώρα που μεγάλωσα έχω ενα Honda Dylan 125 scooter. Του χω και ολόκληρο ανεμοθωρακα και με βολεύει παρά πολύ.

Οκ θα ήθελα μια μηχανή για ταξίδι μια στο τόσο αλλά η καθημερινή μετακίνηση με σκούτερ με έχει βολεψει αφάνταστα. Παω πχ τη γυναίκα για ψώνια, παίρνω καμιά μικρή από το σχολείο...