Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By skous
#704753
sargus έγραψε:Καλησπέρα.
Λοιπόν, μια καινούργια Samsung που πήρα, συνδέεται με το κινητό μέσω κατοπτρισμού οθόνης (mirroring) και βλέπω στην TV τα βιντεάκια και τις φωτό εύκολα και γρήγορα και είναι πολύ βολικό.
Στο σαλόνι έχω μια παλιά LG που της έχω συνδέσει πάνω ένα μινι pc. Με ποιο τρόπο άραγε μπορώ να κάνω το ίδιο πράγμα (mirroring) μέσω του pc;
Δεν χρειάζεται να το κάνεις μέσω pc, μπορείς να τις βάλεις ένα mirocast η chromecast (αναλόγως τι θες να βλέπεις)


< >
Άβαταρ μέλους
By sargus
#704756
popolaros έγραψε:σε ποιο υψος τοποθετουμε βαση τηλεορασης?

δεδομενα : αποσταση 3.5-4 μετρα
μεγεθος τηλεορασης : 46ιντσες με προοπτικη για 55 (+)


Υποκειμενικό είναι αυτό. Όπου σου αρέσει.
Καλό είναι να τη βάλεις σε μια θέση όπου δε θα κάνει κάποια αφύσικη έκταση ο αυχένας σου για να βλέπεις. Ιδανικά δηλαδή να είναι το μέσο της τηλεόρασης στη φυσική ευθεία των ματιών σου.
Εγώ ας πούμε στο σαλόνι την έχω σε μια συνηθισμένη θέση ενώ στο υπνοδωμάτιο την έχω τέρμα ψηλά, κολλητά με το ταβάνι ώστε όταν είμαι ξαπλωμένος για ύπνο, να βλέπω κανονικά χωρίς να χρειάζεται να σηκώνω το κεφάλι.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#704781 Όπου σου αρέσει ή όπου έχεις συνηθίσει. Νομίζω το σωστό είναι αυτό που αναφέρθηκε, στο ύψος των ματιών σου όταν είσαι σε χαλαρή θέση/στάση αλλά βλέπω μερικούς να την βάζουν σε πολύ χαμηλό έπιπλο και άλλους σε ψηλό ή στον τοίχο ή πάνω από τζάκι. Αν λοιπόν έχεις συνηθίσει χαμηλά ή ψηλά και σου πω να την βάλεις αλλιώς ίσως να μη σου αρέσει.
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#708823 Λοιπόν, υπάρχει η εν λόγω κεραία στην οικοδομή όπου βγαίνει σε splitter και πηγαίνει σε όλα τα διαμερίσματα. Το θέμα είναι ότι κανένα δεν έχει αξιοπρεπές σήμα. Προσωπικά δεν καταφέρνω να πιάσω κανένα κανάλι degia.... μόνο τα περιφερειακά της πόλης.

Καμιά ιδέα για το τι πρέπει να κάνω;ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#708831 Αν μόνο διαιρείς ξανά και ξανά δεν μένει τίποτα. Δεν υπάρχει κανένας ενισχυτής πουθενά να πολλαπλασιάζει το σήμα πριν το διαιρέσεις;
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#708865 Pop σε παρόμοια περίπτωση πήρα μια εσωτερική κεραία με 20-30€ και ηρέμησα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#708866 Με το ψηφιακό σήμα ή βλέπεις ή όχι.
Αυτή την στιγμή βλέπω χωρίς κεραία η οποία έσπασε πρόπερσι από καταιγίδα. Το σήμα το πιανει το καλώδιο και είναι καμπάνα.

Όμως βλέπω ξεκολλημενες μονωτικες, όχι καλό για τυχόν υγρασία. Η οποία μπορεί να βραχυκυκλωσει τα κουτιά.

Στην θέση σου θα άλλαζα καλώδια, θα έβαζα ενισχυτή και έναν διακλαδωτη για όλες τις γραμμές.

Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#708869 Μήπως θέλει απλώς μια στροφή η κεραία στην σωστή κατεύθυνση;
Αλλιώς, κάποιο καλώδιο έχει φύγει σε κάποια σύνδεση. Παίρνεις θερμοσυστελλόμενα (και όχι μονωτική) και τα τερματίζεις όλα από την αρχή ή αν δεν το 'χεις φωνάζεις τεχνικό να το κάνει, αλλά να το κάνει σωστά.
Άβαταρ μέλους
By glf
#708875 Μια δοκιμή. Βγάζεις όλα τα καλώδια προς διαμερίσματα εκτός από ένα, πχ στο δικό σου διαμέρισμα. Αν ούτε έτσι πάρεις σωστή λήψη, τότε έχει θέμα η κεραία.

Και η ερώτηση πριν ισχύει. Που είναι ο ενισχυτής; για τόσες διαιρέσεις του σήματος, πρέπει να υπάρχει και ενίσχυση ΠΡΙΝ την πρώτη διαίρεση. Δλδ κοντά στην κεραία.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#708883 Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει ενισχυτής, απλά δεν φαίνεται στις φωτογραφίες!

Γιατί δεν έβαλαν απευθείας ένα διακλαδωτή με 8 εξόδους; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#708909
vasilis έγραψε:Pop σε παρόμοια περίπτωση πήρα μια εσωτερική κεραία με 20-30€ και ηρέμησα



δεν μπορω να το κανω δυστυχως
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#708910
glf έγραψε:Μια δοκιμή. Βγάζεις όλα τα καλώδια προς διαμερίσματα εκτός από ένα, πχ στο δικό σου διαμέρισμα. Αν ούτε έτσι πάρεις σωστή λήψη, τότε έχει θέμα η κεραία.

Και η ερώτηση πριν ισχύει. Που είναι ο ενισχυτής; για τόσες διαιρέσεις του σήματος, πρέπει να υπάρχει και ενίσχυση ΠΡΙΝ την πρώτη διαίρεση. Δλδ κοντά στην κεραία.



βρηκα ποιο ειναι το δικο μου καλωδιο. το θεμα ειναι οτι για να βαλω ενισχυτη, χρειαζομαι και ρευμα.... πραγμα δυσκολο :(

μαλλον θα καλεσω τεχνικο...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#708916 Δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένα θέμα. Είναι σίγουρα κάποιο πρόβλημα στην σύνδεση. Να προτείνω κάτι; Βρες μια μικρή τηλεόραση που θα μπορείς να την μεταφέρεις και τσέκαρε το σήμα σε κάθε διακλάδωση. Έτσι θα μπορείς να δεις σε ποιο σημείο υπάρχει το πρόβλημα.

Οι υπόλοιποι έχουν κι αυτοί πρόβλημα; Κι εμείς 5 διαμερίσματα είμαστε με κεντρική κεραία και εννοείται χωρίς ενισχυτή. Και αλλού θα πετύχεις και διπλάσια διαμερίσματα.