Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#707883 Εμένα πάντως μια χαρά μου φαίνεται η αναδίπλωση σαν feature. Πχ το δικό μου χωράει στο χώρο αποσκευών επειδή αναδιπλώνει, αλλιώς θα ήθελα σχάρα. Προφανώς, όντας ένα απλό city e-bike δεν έχει και τόση αξία, αλλά σε κάποιον θα μπορούσε να ήταν χρήσιμο, πχ βάζεις το παιδικό ποδηλατάκι και το δικό σου και πάτε για ποδηλασία στο πάρκο, χωρίς σχάρες και μπάρες και άλλα τέτοια ταλαίπωρα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#707888 Προφανώς, και είναι και το βάρος πολύ μεγάλο. Γενικά άλλο τα 15 κιλά του δικού μου και άλλο τα 25 αυτού. Αλλά η εύκολη μεταφορά είναι συχνά το ζητούμενο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#708195 Άντε και το αναδίπλωσες, πάλι ογκώδες είναι, θέλεις μεγάλο πορτπαγκάζ. Και 25 κιλά +2-3 κιλά λάσπη που θα έχουν μαζέψει οι λαστιχάρες του να σε δώ να το βαζοβγάζεις...
Και χάνει και σε ακαμψία.... :iconcool: :innocent:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#708205
sknipper έγραψε:Άντε και το αναδίπλωσες, πάλι ογκώδες είναι, θέλεις μεγάλο πορτπαγκάζ. Και 25 κιλά +2-3 κιλά λάσπη που θα έχουν μαζέψει οι λαστιχάρες του να σε δώ να το βαζοβγάζεις...
Και χάνει και σε ακαμψία.... :iconcool: :innocent:


ογκωδες αντικειμενο πανω απο 20 κιλα δεν το λες και ευκολο στο βαλε βγαλε στο αμαξι
βαζω το πατινι πολλες φορες αν τυχει να παω καπου μακρυα η κανουμε car sharing με τη συζηγο , μαζι με τη σελα και παραφερναλια πρεπει να ειναι 20-22 ... ε ειναι λιγο μανικι
αν δε εχει κανεις αυτοκινητο με σκαλοπατι στο πορτμπαγκαζ πρεπει να ειναι πολυ πικρα
(πχ θυμαμαι το προηγουμενο μου αμαξι)
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#708878 Καινούργια ποδηλατική εμπειρία που θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Και είναι προς αποφυγή. Χαλαζοθύελλα.... Έφυγα από τη δουλειά εν γνώσει μου ότι θα βραχώ αλλά με την ελπίδα να προλάβω πριν βρέξει (όπως αναμενόταν). Δυστυχώς μέχρι να ξεκλειδώσω, βάλω φώτα, γάντια, καπέλο, κράνος κλπ ακούω τις βροντές. Μετά τα πρώτα 300 μέτρα πιάνει ο καλός χαμός. Σε 20 λεπτά έριξε λέει νερό για 2 μήνες. Απίστευτο θέαμα και θόρυβος και κατάσταση στο δρόμο. Οι δρόμοι έγιναν άσπροι, ήταν σαν να είχες υγρό μικρό γαρμπιλάκι. Σε ελαφρά ανηφορική λεωφόρο αισθάνθηκα σαν σολωμός, ήταν σαν να πηγαίνεις κόντρα σε ορμητικό ποτάμι με νερό και άσπρα μπιλάκια. Προσεχτικά φυσικά, ελάχιστα γλυστρήματα αλλά με το σορτσάκι τα μπουτάκια τα είδαν όλα, τσούζει το χαλαζάκι στο γυμνό δέρμα...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#710117 Ενδεχομένως να μπορέσω να πάρω το cube nuroad race μέσα στους επόμενους 2 μήνες.

Ίσως έρθουν 1-2 κομμάτια.

Το grail 7 της canyon σε L δεν υπάρχει ακόμη. Κατά καιρούς βγαίνει σε παραγγελία, αν το πετύχω θα ακυρώσω το cube και ίσως πάρω το canyon.

Θα δούμε.

Εν τω μεταξύ το 16άρι φαίνεται μικρό στον μεγάλο και δοκιμάσαμε το 20άρι της cube, το οποίο με τα 10 κιλά του φάνηκε μεγάλο και βαρύ. Από την άλλη το woom 20άρι ζυγίζει 7,7 κιλά, αισθητά λιγότερο και πολύ πιο άνετο.


< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#710286
PeterPan έγραψε:Ενδεχομένως να μπορέσω να πάρω το cube nuroad race μέσα στους επόμενους 2 μήνες.
Ίσως έρθουν 1-2 κομμάτια.
Το grail 7 της canyon σε L δεν υπάρχει ακόμη. Κατά καιρούς βγαίνει σε παραγγελία, αν το πετύχω θα ακυρώσω το cube και ίσως πάρω το canyon.
Θα δούμε.
Α, τόσο καλά... ακόμα συνεχίζονται οι μεγάλες ελλείψεις. Βασικά μελέτα τι θέλεις, τι δέχεσαι και μετά κάνε συστηματικό ψάξιμο και όποιο βρεις στο μέγεθός σου το χτυπάς. Ή περιμένεις μέχρι να βρεις αυτό που θέλεις περισσότερο.
Κι εμένα το Nuroad Race ήταν στη shortlist μου όπως και το Cube Cross Race Pro. Δείχνει καλό πακέτο.
PeterPan έγραψε:Εν τω μεταξύ το 16άρι φαίνεται μικρό στον μεγάλο και δοκιμάσαμε το 20άρι της cube, το οποίο με τα 10 κιλά του φάνηκε μεγάλο και βαρύ. Από την άλλη το woom 20άρι ζυγίζει 7,7 κιλά, αισθητά λιγότερο και πολύ πιο άνετο.

Πόσο χρονών είναι ο μεγάλος; Αν μπορεί πάρε το 20. Αλλά για 20άρι είναι πολλά τα 10 κιλά. Νομίζω τόσο ήταν και το specialized 20άρι της κόρης μου. Παρασύρθηκα από μάρκα και τιμή (και άρεσε το χρώμα στην κόρη), ήταν λάθος, ήταν κακοσχεδιασμένο με τεράστιο τιμόνι χαμηλά και σε τέτοια μικρά μεγέθη το βάρος παίζει σημαντικό ρόλο. Το προηγούμενό της ήταν 16άρι νομίζω 6,8 κιλά (Islabikes). Με ελαφρύ ποδήλατο τα παδιά τα βλέπεις και πετάνε. Το τωρινό 26άρι της κόρης είναι 8,8 κιλά (HOY). Να πας για το άλλο το woom που λες με 7,7 που είναι και Αυστριακό. Συνήθως αν είναι καλό πιάνει αρκετά και σαν μτχ. Ή το παίρνεις μτχ και το πουλας σχεδόν στα ίδια μετά από 2 χρόνια.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#711369 Τη βρίσκω

Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#711557 2 μήνες το πολεμικό στα χέρια μου έχω πάει καμία 10αρια φορές βουνό συν τις καθημερινές μετακινήσεις έχω γράψει 1000 χλμ . Ε καιρός ήταν να φάει το πρώτο μπάνιο συν γρασαρισμα . Η αλήθεια είναι ότι βαριόμουν αλλά τελικά μου πήρε μόνο 20 λεπτάκια .
Επίσης αγοράστηκε και ένα ροποκλειδο ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα

sony
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#711560
JimClark έγραψε:Τη βρίσκω


Πότε έγινε η διαδρομή; Χαρά στο κουράγιο σου, είναι μπόλικη ανηφόρα, το λέει η Περδικούλα σου.
Εγώ πάντως αν κάτι θα έκανα είναι MTB στην θέση σου. Αν μένεις κέντρο Γιάννενα, έχεις το δάσος κυριολεκτικά από πάνω σου. Ανεβαίνεις μια ανηφόρα (ζόρικη, αλλά είνα μία) και μετά έχει καταπληκτικά μονοπάτια μέσα στο δάσος. Το μόνο πρόβλημα, αν έχει βρέξει: θα γίνεις χάλια από την λάσπη. Και κρίνοντας από το βίντεό σου, βρέχει ακόμη στα Γιάννενα!
:s_crazy
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#711618 Αυτή είναι της Δευτέρας αν θυμάμαι καλά. Σήμερα ανέβηκα Μανολιάσα.

Δεν αλλάζω το ασφάλτινο ποδήλατο με τπτ

Ούτε μαουντεν, ούτε με μπαταρίες ούτε τπτ. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#714263 Ντροπή μου και αίσχος.... :oops:
1681χλμ και χωρίς να το έχω φουσκώσει ποτέ ούτε καν τσεκάρει πίεση από καινούργιο (27 Φεβ) αισθάνθηκα ότι πρέπει να είναι χαμηλά όταν σε μια πέτρα μου φάνηκε ότι μπορεί να ακούμπησα τη ζάντα (δηλαδή να συμπίεσα το λάστιχο τελείως, ευτυχώς χωρίς συνέπειες).
Και της κόρης το ποδήλατο σαν να είχε αρκετά ξεφούσκωτα λάστιχα με το χέρι. Οπότε μια και πρόσφατα αγόρασα και ωραίο μετρητή πίεσης της SKS (την καλύτερη τιμή είχε το Decathlon) ήταν ευκαιρία να δούμε τι ψάρια πιάνει.
Αναφέρω ότι μιλάμε για ελαστικό 40άρι με πολλά πολύ ρηχά καρουμπαλάκια 0,3mm (Schwalbe G-One Speed 40-622).

Και η ώραν της κρίσεως έφτασε (8 και 29 το πρωί λίγο πριν φύγει η κόρη για σχολείο με το ποδήλατο)
Και το εργαλείο ελειτούργησε και έδειξεν 22-25 εμπρός πίσω κι ας μη φαινόταν να σακουλιάζει ούτε ήταν και τόσο μαλακό στο χέρι. (της κόρης που είχε πάει 20 ήταν πολύ πιο μαλακό, αλλά άλλο μοντέλο πιο μαλακό και πιο άγριο και μόνο 33 πλάτος)
Και η τρόμπα εσυνδέθη και οι μύες μου συμπίεσαν τον αέρα και οι εύκαμπτες σωληνώσεις μετάφεραν αυτόν στο ελαστικό και οι πιέσεις ανήλθον στο 50-55 που με βάση διάφορες οδηγίες, μέγεθος ελαστικού και βάρους μου είναι λίγο πάνω από το προτεινόμενο σωστό.
Και ο υποφαινόμενος, ξέχειλος από αίσθηση ολοκλήρωσης και ικανοποίησης πλέον νιώθει μια ηρεμία και ασφάλεια.
Και ευπειθώς αναφέρει ότι θα ελέγχει τις πιέσεις στα ελαστικά του συχνότερα.
Αμήν.

Ποδηλάτες της συμφοράς, ρίχτε και καμιά ματιά στα δόλια τα λαστιχάκια σας πότε πότε.... :innocent:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#714266 Ημείς τα τσεκαρομεν συχνά διότι οδηγωμεν και αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα και γνωριζωμε οτι χάνουν σταδιακως πιεσην.
Δεν κατεβηκαμεν χθες εις την πολην...





Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#714322 50-50psi βάζω και στο πατίνι
Χθες που ήρθα από τη δουλειά το τσέκαρα γιατί κάτι ήθελε να μου πει στο δρομο… ήταν στα 20 πίσω …. Παίζει και να το φούσκωσα Μάρτιο τελευταία φορά