Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...

Θα κάνετε το εμβόλιο?

66
63%
20
19%
3
3%
4
4%
6
6%
6
6%
Άβαταρ μέλους
By GTS
#708813
mousatos έγραψε:Mon Dec 28, 2020 2:25 pm

https://www.petrolheads.gr/viewtopic.ph ... NA#p683115

sknipper έγραψε:To mRNA πάει και κολλάει-ενσωματώνεται στο γενετικό μας υλικό. οτιδήποτε μπαίνει εκεί μέσα μπορεί να επηρεάσει τα άλλα, δυνητικά. Αλλά ακόμα δεν ξέρουμε πως, δεν ξέρουμε το αν και το κατά πόσο αλλά σίγουρα δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Όχι δεν έχει να κάνει με βιολογία λυκείου, με βάση αυτήν θα είχατε δίκιο, πάω όμως αρκετά επίπεδα παραπάνω. Η ενημέρωσή μου και ανησυχία μου προέρχεται από τη γυναίκα μου, μοριακή βιολόγο, γενετίστρια και πανεπιστημιακό δάσκαλο σε γνωστό πανεπιστήμιο της αλλοδαπής (UCL) και αναγνωρισμένο ερευνητικό έργο στον γονιδιακό χώρο. Εκτός αν όλοι σας είστε ακόμα πιο ειδικοί και θεωρείτε ότι λέει βλακείες οπότε πάσο...
Το 95% είναι απλά μαθηματικά που προκύψαν ως εξής. 164 το κολλήσαν από τους 20-22000 που δεν εμβολιάστηκαν, και μόνο 5% του 164 από τους άλλους τόσους που εμβολιάστηκαν. Άρα 95% επιτυχία.... Αλλά πως αποφασίστηκε μετά από πόσο χρόνο να δούνε ποσοστά; Ποιος και γιατί αποφάσισε ότι θα μετρήσουμε όταν φτάσουμε στο 164 (γιατί έτσι έγινε, αποφασίσαν το 164 από πριν). Εσείς είσαστε ικανοποιημένοι από την "στατιστική" αυτή;;


Νομιζω τελικα το κουμπωσε παροτι τις σκεψεις που ειχε.
Άβαταρ μέλους
By St.Devote
#708833 Εκανα εχθές τη 2η δόση από το Pfizer.

Σε αντίθεση με την 1η δόση που ένοιωθα βαρύ το μπράτσο μου , στην 2η είχα έναν ένα ελαφρώς δυνατότερο πόνο επικεντρωμένο όμως σχεδόν αποκλειστικά στο σημείο του εμβολιασμού.

Ουτε δέκατα , ούτε κομμάρες. Ξύπνησα περδίκι και σήμερα έκανα κανονικότατα το ωράριο μου στο σχολείο.

Αι ντε και στα δικά σας οι ανεμβολίαστες

ΥΓ ... έκανα το Pfizer και τώρα πίνω Kaiser.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#708834 Νομίζω αυτό ήταν η αρχική μου δημοσίευση. Μετά από κάποιες αμφιβολίες επανήλθα με μεγαλύτερη ακρίβεια και εξηγήσεις για τον "κίνδυνο" που πρακτικά δεν ισχύει για τον καθένα από εμάς σαν μονάδα.

Λόγω μιας ανησυχίας με το ινδικό στέλεχος (και έχουμε πολλούς Ινδούς και πάρε δώσε με την Ινδία στην Αγγλία) επιταχύνουν τους εμβολιασμούς και την γυναίκα μου της αλλάξανε το ραντεβού και την φέρανε πιο νωρίς για τη δεύτερη δόση AZ. Ίσως και επειδή μάλλον η πρώτη δόση του ΑΖ δεν είναι τόσο αποτελεσματική.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#708835
Focusman91 έγραψε:Πολλοί φίλοι μου που είναι στην κατηγορία 25-29, σήμερα μπορούσαν να μπούνε στην πλατφόρμα και να κλείσουν ραντεβού. 2 μάλιστα κατάφεραν και έκλεισαν. Οι υπόλοιποι δεν έβρισκαν.
Bug του συστήματος ή σιωπηρά επεκτάθηκε προς τα κάτω το όριο?

< Note 8 >

Νομίζω πως ήταν σχετικό με τους εμβολιασμούς στα νησιά, που δίνει την δυνατότητα σε όλους να εμβολιαστούν λόγω τουρισμού.
Σε αφήνει να μπεις από 18 ετών και πάνω, αλλά διαθέσιμα ραντεβού δείχνει μόνο σε συγκεκριμένους νησιωτικούς Τ.Κ. και απ' ότι κατάλαβα μόνο με της J&J καθώς με 2-3 Τ.Κ. που έπαιξα, έκλεινε μονοδοσικό ραντεβού. Και στις 3 περιπτώσεις μάλιστα που δοκίμασα το αμεσότερο ραντεβού ηταν μεθαύριο την Παρασκευή :eat:
(Ομολογώ πως αν δεν ανακοινωθεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα κάποιο timetable για τους κάτω των 30, θα αποτελέσει σοβαρή σκέψη ένα σύντομο ταξιδάκι στο κοντινότερο νησί) :oops:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#708839
Focusman91 έγραψε:Πολλοί φίλοι μου που είναι στην κατηγορία 25-29, σήμερα μπορούσαν να μπούνε στην πλατφόρμα και να κλείσουν ραντεβού. 2 μάλιστα κατάφεραν και έκλεισαν. Οι υπόλοιποι δεν έβρισκαν.
Bug του συστήματος ή σιωπηρά επεκτάθηκε προς τα κάτω το όριο?

< Note 8 >
Άνοιξε σήμερα για τους 18-29 των νησιών που θα κάνουν j&j.
Προφανώς κάποιος έκανε |λογοκρισία| και άνοιξε το σύστημα για όλους για λίγο.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#708843 Δεν ήταν για λίγο, ακόμη και τώρα με βάζει εμένα.
Υποθέτω δεν είναι εφικτό να ανοίξεις τα ΑΜΚΑ μίας ηλικιακής ομάδας και από κει και μετά να κάνεις sorting με βάση την τοποθεσία, γιατί υπάρχουν παιδιά που είναι στα νησιά για σεζόν, φοιτητές που μπορεί κανονικά να κατοικούν αλλού αλλά αυτή την περίοδο να είναι στα νησιά κ.ο.κ.
Οπότε λογικά ανοιχτό θα παραμείνει, απλά με ραντεβού μόνο σε νησιωτικά εμβολιαστικά κέντρα.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#708936 Tελικά οι Αζενέκιοι που κάναμε 1η δόση και πλέον μπορούμε να μετατοπίσουμε τη 2η αρκετά, να το κάνουμε; Αυτά που διάβαζα στην αρχή έτειναν προς τις 12 βδομάδες για καλύτερη προστασία, αλλά τώρα βλέπω ροπή προς τις 8... Καμμιά ιδέα/λινκ;
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#708953 Λένε στις 8 για να αποκτήσει ο εμβολιασμένος συντομότερο το μέγιστο των αντισωμάτων, εγώ θα περιμένω στις 12 εβδομάδες για τη 2η δόση γιατί κατά τη δική μου άσχετη γνώμη περί τα ιατρικά θεωρώ ότι το εμβόλιο θα αφομοιωθεί περισσότερο η 1η δόση από τον οργανισμό ώτσε οι όποιες νέες παρενέργειαε αν υπάρξουν να είναι ηπιότερες, ίσως λάθος έκφραση και λάθος σκεπτικό αλλά ΟΚ, γιατί κάτι ψιλοφαγούρες μου έχουν μείνει στα χέρια και στο ένα πόδι.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#708958 Ανακοίνωσαν προχθές οτι οσοι νόσησαν θα κάνουν μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ομως ακόμα δεν εχει ενημερωθεί κανείς επίσημα, για να δουμε τι θα κάνουμε.

Σε "σύσκεψη" που ειχα με τους γιατρούς της οικογένειας, μου είπαν να κάνω ενα τεστ αντισωμάτων μεταξυ της 2ης και 3ης εβδομάδας του διαστήματος μεταξύ πρώτης και δευτερης δόσης (εκανα το pfizer), και αν ο τιτλος αντισωμάτων μου είναι υψηλός να μην κανω τη δεύτερη δόση.

Το θέμα ομως ειναι να είμαστε και "θεσμικά" σωστοί, ή κάνω λάθος;
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#708963
bebes έγραψε:Σε "σύσκεψη" που ειχα με τους γιατρούς της οικογένειας, μου είπαν να κάνω ενα τεστ αντισωμάτων μεταξυ της 2ης και 3ης εβδομάδας του διαστήματος μεταξύ πρώτης και δευτερης δόσης (εκανα το pfizer), και αν ο τιτλος αντισωμάτων μου είναι υψηλός να μην κανω τη δεύτερη δόση.

και πιστοποιητικό εμβολιασμού ποιος θα σου δώσει;

Ποιο είναι το αρνητικό στο να κάνεις ούτως ή άλλως και τη δεύτερη δόση;