Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
#70601
αεροζολ έγραψε: Επισης με ποιο τροπο θα μας σουταρουν απο την ευρωζωνη (πληζ με λινκ σε επισημα κειμενα που περιγραφουν τις προϋποθεσεις για το σουταρισμα μιας χωρας απο την ευρωζωνη).


Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Το είπε και ο Ντράγκι. (Το ξέρω ότι το ξέρεις :lol: )
Μ αρέσει πάντως που από χτες φάνηκε ξεκάθαρα τι σόι φρούτα έχει το ξεροπόταμο. Σάπια....
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#70602 Δεν ξερω ποιον θα πρεπει να φοβομαστε περισσοτερο παντως...

Εναν πρωθυπουργο που με τοσα προβληματα στην χωρα του ευαγγελιζεται την αναπτυξη; η εναν πρωθυπουργο που αναγνωριζει τα προβληματα της χωρας του και τα λεει (ανεργια,αυξηση χρεους κλπ)

Ο πρωτος βεβαια βγηκε κ ειπε οτι τα πηγε στις εκλογες περιφημα παρ οτι εχασε 8.5%.

Ποιον θεωρειτε πιο επικινδυνο;
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
#70606
Mercyful_Fate έγραψε:
αεροζολ έγραψε:
Mercyful_Fate έγραψε:
αεροζολ έγραψε:
Με γουγλαρισμα στα γρηγορα :

«Τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου δείχνουν ότι οι συσσωρευμένες βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο τον Σεπτέμβριο ήταν 76,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Από το ποσό αυτό, τα 73,2 δισεκατομμύρια ευρώ είχαν ήδη καταστεί ληξιπρόθεσμα μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου.

Μόνο στα τελωνεία τα ανείσπρακτα φτάνουν στα 4 δισ. ευρώ. » http://www.naftemporiki.gr/finance/story/890118/ekriksi-stis-aneispraktes-ofeiles-tou-dimosiou-sti-dietia-2012-2014



«Στα 11 δισ. ευρώ ανέρχονται τα οφειλόμενα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ 437 είναι οι επιχειρήσεις που έχουν οφειλές άνω του ενός εκατ. ευρώ και εξ αυτών μόνον 21 έχουν κηρύξει πτώχευση.Τα στοιχεία αυτά παρέθεσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολούθησης του Ασφαλιστικού, διευκρινίζοντας επιπλέον ότι τα 6,2 δισ. ευρώ οφείλονται στο ΙΚΑ, τα 3,7 δισ. ευρώ στον ΟΑΕΕ
και το υπόλοιπο ποσό προς τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία» http://www.inewsgr.com/89/sta-11-dis-oi-aneispraktes-ofeiles-epicheiriseon.htm


Εχεις κολλημα με το "στειρα αντιπαραθεση" ? Δεν εχω καταλογισει εγω σε σενα " στειρα αντιπαραθεση" (δεν εχω ασχοληθει καθολου με το ειδος της αντιπαραθεσης σου). Εσυ μου εχεις καταλογισει.

Θα προτιμούσα κάποιες αναφορές από επίσημα έγγραφα του προϋπολογισμού (όπως το παραπάνω που παρέθεσα), παρά από άρθρα εφημερίδας.


Αμα θες μπορεις να αμφισβητεις τα στοιχεια που αναφερονται (εκτος απο τα συγκεκριμενα λινκ και σε καμια δεκαρια αλλα σαϊτς οκονομικων και πολιτικων εφημεριδων) ως στοιχεια που παρουσιασε ο υπουργος οικονομικων στη Βουλη. Αμα θες μπορεις να κινηθεις και νομικα εναντιον τους για παρουσιαση ψευδων στοιχειων . Αλλα,πληζ, μη μου λες τις προτιμησεις σου γιατι μου ειναι εντελως αδιαφορες.

Σου παρουσιάζω πίνακα και νούμερα από επίσημο έγγραφο του Χαρδούβελη για τον προϋπολογισμό, και μου αντιπαραθέτεις άρθρα και δηλώσεις σε εφημερίδες. :slap:
Και εκτός των άλλων, αντιμετοπίζεις αλαζονικά τους συνομιλητές σου χωρίς να έχεις να προσφέρεις κάτι ουσιώδες. :s_whiteflag Ψηφοφόρος και κόμμα, ίδιος κώδικας συμπεριφοράς θα έλεγα... :whistlink:


Με οσους εχουν ειλικρινη προθεση για συζητηση , συζηταω κανονικοτατα. Με τους υπολοιπους οχι.

Αν σου φαινεται οτι σε αντιμετωπιζω αλαζονικα (και χωρις να εχω να προσφερω κατι) , μη συζητας μαζι μου. Απλο ειναι. Αλλωστε εσυ ξεκινησες την μεταξυ μας συζητηση , οχι εγω.
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
#70608
bibendum έγραψε:Δεν ξερω ποιον θα πρεπει να φοβομαστε περισσοτερο παντως...

Εναν πρωθυπουργο που με τοσα προβληματα στην χωρα του ευαγγελιζεται την αναπτυξη; η εναν πρωθυπουργο που αναγνωριζει τα προβληματα της χωρας του και τα λεει (ανεργια,αυξηση χρεους κλπ)

Ο πρωτος βεβαια βγηκε κ ειπε οτι τα πηγε στις εκλογες περιφημα παρ οτι εχασε 8.5%.

Ποιον θεωρειτε πιο επικινδυνο;


Tον κομπλεξικό που καθόταν σπίτι του 8 χρόνια με ψυχολογικά γιατί έκλεισε το ψιλικατζίδικο Πόλαν. Ο οποίος λιβανιζόταν ασύστολα από τις τότε λάιφ στάιλ κωλοφυλλάδες όταν ως φέρελπις σαραντάρης γκρέμιζε το δεινόσαυρο Μητσοτάκη. Ο ίδιος που έλεγε τον τωρινό του αντίπαλο σαραντάρη, πρόεδρο του δεκαπενταμελούς και της πενταήμερης και συμφωνούσαν οι κωλοφυλλάδες (όχι οι λάιφ στάιλ, αυτές ψόφησαν μαζί με τον Κωστόπουλο :lol: ) ξεχνώντας βέβαια πως ο αναρχοάπλυτος πήρε και αυτός ψιλικατζίδικο το έκανε S/M σε χρόνο dt και του τη φόρεσε μέχρι τις αμυγδαλές. Άλλο αν αυτός πουλάει το στόρυ πως απλώς τους τον ακουμπήσανε.
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#70611
criuser έγραψε:Προφανώς το κενό δημιουργείται από το γεγονός ότι απαιτούνται υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα . Ετσι προφανώς δεν μπορούμε να αναπτυχθούμε με 3-5 % ετησίως που ζητάνε .

Η ουάσιγκτον πόστ , προχτές ζήτησε από τους Γερμανούς να μάθουν την ιστορία τους και ότι το 1953 , η φτωχή Ελλάδα συναίνεσε στο κούρεμα του χρέους τους κατά 50 % και το σημαντικότερο που δεν το ήξερα , ότι το υπόλοιπο θα πληρωνόταν από τις εξαγωγές και όχι από τον εσωτερικό προυπολογισμό .

Αν διαβάσεις τη συμφωνία του 1953 για το χρέος της Γερμανίας, θα δεις ότι δεν υπήρξε κανένα γερμανικό οικονομικό θαύμα.
Πριν καν αρχίσουν να παράγουν, τους είχαν εξασφαλίσει πελάτες και αγορές.
http://www.econ.yale.edu/growth_pdf/cdp880.pdf
Υπάρχει και σε περίληψη.
Τελευταία επεξεργασία από Panosss και 31 Ιαν 2015, 12:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#70612
BEAMS έγραψε:Άλλο αν αυτός πουλάει το στόρυ πως απλώς τους τον ακουμπήσανε.

όχι ρε.
Απλώς είναι το μοντέλο [του] ανάπτυξης της ελλάδας, εφαρμοσμένο στο κόμμα του :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#70615 Να και μαζεμενα καποια στοιχεια περι μπαρουτοκαπνισμενου Νταισελμπλουμ που εσπευσαν να υπερασπισουν ολοι οι δεξιουληδες στα social media

http://www.kathimerini.gr/484332/articl ... iselmploym
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#70620 Αν η κυβέρνηση με σταθερό λόγο και επιχειρήματα καταφέρει να πείσει ξένες κυβερνήσεις και τους λαούς τους για την κατάφωρη αδικία προς την Ελληνική κοινωνία που έφεραν τα μέτρα τα οποία αφορούσαν αποκλειστικά την Ελίτ της Ελλάδας και την σπέκουλα με τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων που έκαναν οι ξένες τράπεζες και για την τρικλοποδιά του κουρέματος που φαλίρισε τα ταμεία, τότε θα ακολουθήσει μια χιονοστοιβάδα εξελίξεων στην Ελλάδα και μέσα στην Ευρώπη που τα πρώτα θύματα θα είναι η Μέρκελ και ο Σόϊμπλε και οι επικεφαλής των οργανισμών στις Βρυξέλλες, το θέμα είναι να καταφέρει να γυρίσει την κακή εικόνα που έχτισαν τα ΜΜΕ εδώ και έξω για την Ελλάδα. Ήδη άρχισαν να ακούγονται κάποιες φωνές για το δίκηο μας.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#70622
bibendum έγραψε:Να και μαζεμενα καποια στοιχεια περι μπαρουτοκαπνισμενου Νταισελμπλουμ που εσπευσαν να υπερασπισουν ολοι οι δεξιουληδες στα social media

http://www.kathimerini.gr/484332/articl ... iselmploym


Το ζήτημα μας εδώ βεβαια δεν ειναι το να συμφωνήσουμε εμείς μεταξύ μας για το ανεπαρκες βιογραφικό του Ντάισελμπλουμ ή για το αν η Τρόικα είναι παράνομη και να αλληλοσυγχαιρόμαστε.

Το μεγάλο στοίχημα είναι να έχουμε τα διεθνή ερείσματα για κάτι τέτοιο(κοινώς lobbying) και να προσπαθήσουμε να πείσουμε με ένα τεκμηριωμένο Βusiness plan.

Επειδή όμως αυτά προϋποθέτουν πρωτίστως αποτελέσματα που να ΔΕΙΧΝΟΥΝ προς την κατεύθυνση αυτή, μήπως θα ήταν καλό να μην αρχίσουν οι εξαγγελίες αμέσως;
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#70627 Δεν δηλωσε κανενας χαρα ουτε πανηγυρισε καποιος.

Απεναντιας εσπευσαν πολλοι και εδω μεσα και σε ολα τα social media να τεθουν υπερ του σπουδαιου Νταισελμπλουμ και να υποβαθμισουν τον δικο μας.
Άβαταρ μέλους
By otso
#70628
Mercyful_Fate έγραψε:
kubiak έγραψε:Άσχετο πράγμα έψαχνα και δες που κατέληξα:

Η παρακάτω φωτογραφία τραβήχτηκε (από ότι έγραψε κάποιος σε άλλο forum), στις 10 Ιουλίου 2013:

Εικόνα

Εδώ είναι όλο το ζουμί :rtfm:

Εικόνα

:s_roses


κορη του φωτοπουλου;
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
#70630
Hellenic tifosi έγραψε:
bibendum έγραψε:Να και μαζεμενα καποια στοιχεια περι μπαρουτοκαπνισμενου Νταισελμπλουμ που εσπευσαν να υπερασπισουν ολοι οι δεξιουληδες στα social media

http://www.kathimerini.gr/484332/articl ... iselmploym


Το ζήτημα μας εδώ βεβαια δεν ειναι το να συμφωνήσουμε εμείς μεταξύ μας για το ανεπαρκες βιογραφικό του Ντάισελμπλουμ ή για το αν η Τρόικα είναι παράνομη και να αλληλοσυγχαιρόμαστε.

Το μεγάλο στοίχημα είναι να έχουμε τα διεθνή ερείσματα για κάτι τέτοιο(κοινώς lobbying) και να προσπαθήσουμε να πείσουμε με ένα τεκμηριωμένο Βusiness plan.

Επειδή όμως αυτά προϋποθέτουν πρωτίστως αποτελέσματα που να ΔΕΙΧΝΟΥΝ προς την κατεύθυνση αυτή, μήπως θα ήταν καλό να μην αρχίσουν οι εξαγγελίες αμέσως;


Ότι έχουν ένα σχέδιο είναι φανερό. Σε αντίθεση με το τσίρκο το προηγούμενο που δεν είχε απολύτως τίποτα να πει ή να κάνει και κατέφευγε σε μπούρδες τύπου μίλησα με το θεό και με παρέπεμψε στην παναγία.
Το αν το σχέδιο είναι το καταλληλότερο θα φανεί επίσης. Συμφωνούμε φαντάζομαι πως μεταξύ ενός σχεδίου και της επικοινωνίας με το υπερπέραν, είναι καλύτερο το όποιο σχέδιο.
Αυτό που δείχνει πως πάει να γίνει και μάλιστα γρηγορότερα από το αν θα βρεθεί λύση με εταίρους και λοιπές εταίρες, είναι η διάλυση των πολιτικών χώρων οι οποίοι είχαν πάρει και καλά τον πατριωτισμό εργολαβία σε αυτά εδώ τα μέρη. Το διαφήμιζαν μάλιστα και σε όλους τους τόνους. Για άλλη μια φορά βέβαια επιβεβαιώθηκε ο Τζόνσον που έλεγε εκείνο το ωραίο για τον πατριωτισμό και τα καθάρματα.