Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By 224v
#700622 Όχι, γιατί το σταμάτησαν, το πρότζεκτ για μια άλλη λύση. Τα αξεσουάρ που έχει όμως είναι πολύ βολικά. Έχει πολύ καλή ποιότητα αλλά θέλει πολύ μνήμη!!!. Με 500 giga flash memory, γράφει 27 λεπτά μόνο.!??

< Note >
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#701101 Σκέφτομαι να κάνω τα εξής λόγω της προσφοράς που παίζει σε ορισμένες canon μηχανές:
1) Αγορά EOS RP Με τον EF Αντάπτορα πακέτο με έναν EF 50αρη f1.8 STM συνολικό κόστος 1.128€
2) Πώληση των 18-55mm VR της D3500 μου και του 35αρη F1.8 της για κανένα €150αρι οι δύο.

Κρατάω την D3500 με τον 70-300mm για λήψεις τηλεφακού (λόγω του APSC αισθητήρα "βολεύουν" τα 300mm, για να πάρω κάτι παρόμοιο σε full frame πρέπει να δώ φακούς άνω του χιλιάρικου πάνω από 400mm).
Επίσης μένει κ ένας πεντακάθαρος Zenit 105mm f3.5 με αντάπτορα f-mount (κάνει φόκους και στο άπειρο) ο οποίος με ef adapter θα δουλεύει αντίστοιχα και στην RP υποθέτω.

Θεωρώ πως έτσι περνάω σε κάτι σαφώς ανώτερο και πιο σύγχρονο με σχετικά γήινο κόστος (με τα πάρε δώσε ίσως και κάτω από το χιλιάρικο) και μου μένει και η πρώτη μου μηχανή για όποτε αποζητώ την πάντα ξεχωριστή αισθητική του τηλεφακού.
Γνώμες/εντυπώσεις για την RP ή γενικά για το βήμα που σκέφτομαι να κάνω?
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#703310 Όπως έλεγα...
Γιατί να πας στη GoPro?

Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#703455 Παίδες SOS ερώτηση:

Θέλω να αγοράσω ένα light box για να βγάλω φωτογραφίες τα προϊόντα μου. Και θέλω μάλιστα να φωτογραφίσω όλη τη συσκευασία με διαστάσεις ενός κυλίνδρου 17εκ διάμετρο και 25εκ ύψος.

Έχω καταλήξει στα παρακάτω

1) 40 x 40 cm
https://www.gadgetistas.gr/gadget/categ ... czItYyJ9XQ

2) 60 χ 60 cm
https://www.ideahellas.gr/product/puluz ... czItYyJ9XQ

Με δεδομένο την διάσταση του βάζου γλειφιτζουριών που θέλω να βγάλω και έπειτα θέλω να φωτογραφίζω και τεμάχια, τι πρέπει να επιλέξω;
Το 40άρι θα μου κάνει ή πρέπει να ανέβω στο 60άρι; ή πρέπει να πάω σε ακόμη μεγαλύτερο όπως το 80άρι που βγαίνει αυτό το μοντέλο;
Άβαταρ μέλους
By Zorz
Giuseppe Busso έγραψε:Με δεδομένο την διάσταση του βάζου γλειφιτζουριών που θέλω να βγάλω και έπειτα θέλω να φωτογραφίζω και τεμάχια, τι πρέπει να επιλέξω;
Το 40άρι θα μου κάνει ή πρέπει να ανέβω στο 60άρι; ή πρέπει να πάω σε ακόμη μεγαλύτερο όπως το 80άρι που βγαίνει αυτό το μοντέλο;

Θα σου πρότεινα το 60άρι. Το σκεπτικό μου είναι ότι με το 40άρι, το πάνω άκρο του βάζου θα είναι υπερβολικά κοντά στα φώτα κι επειδή το κουτί αυτό έχει απλώς 2 λωρίδες led στην οροφή, μπορεί να δεις διαφορές στην έκθεση ανάμεσα στο πάνω και το κάτω μέρους του βάζου. Το κουτί έχει και προαιρετικό diffuser, το οποίο όμως θα τρώει λίγο ακόμα από το ωφέλιμο ύψος αν το εγκαταστήσεις μέσα.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Zorz έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:Με δεδομένο την διάσταση του βάζου γλειφιτζουριών που θέλω να βγάλω και έπειτα θέλω να φωτογραφίζω και τεμάχια, τι πρέπει να επιλέξω;

Θα σου πρότεινα το 60άρι. Το σκεπτικό μου είναι ότι με το 40άρι, το πάνω άκρο του βάζου θα είναι υπερβολικά κοντά στα φώτα κι επειδή το κουτί αυτό έχει απλώς 2 λωρίδες led στην οροφή, μπορεί να δεις διαφορές στην έκθεση ανάμεσα στο πάνω και το κάτω μέρους του βάζου. Το κουτί έχει και προαιρετικό diffuser, το οποίο όμως θα τρώει λίγο ακόμα από το ωφέλιμο ύψος αν το εγκαταστήσεις μέσα.

Πήρα τελικά το 60άρι, αλλά μάλλον αύριο θα το επιστρέψω για να πάρω το 40άρι.
Μου είναι πολύ μεγάλο. :oops:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#703603 Είσαι σίγουρος ότι σου είναι μεγάλο το 60άρι;

Το 40άρι μου φαίνεται πολύ οριακό για το μέγεθος των προϊόντων που θέλεις να φωτογραφίσεις.
Το κουτί έχει άνοιγμα μικρότερο από το ύψος του, ενώ λογικά η φωτογραφία του προϊόντος σου θέλεις να έχει και ένα περιθώριο τριγύρω, ώστε να μπορείς να κόψεις κλπ. Επίσης, την φωτογραφία θα την βγάζεις ευθεία ή έχοντας την μηχανή με μία κλίση προς τα κάτω;
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
axel12p έγραψε:Είσαι σίγουρος ότι σου είναι μεγάλο το 60άρι;

Το 40άρι μου φαίνεται πολύ οριακό για το μέγεθος των προϊόντων που θέλεις να φωτογραφίσεις.
Το κουτί έχει άνοιγμα μικρότερο από το ύψος του, ενώ λογικά η φωτογραφία του προϊόντος σου θέλεις να έχει και ένα περιθώριο τριγύρω, ώστε να μπορείς να κόψεις κλπ. Επίσης, την φωτογραφία θα την βγάζεις ευθεία ή έχοντας την μηχανή με μία κλίση προς τα κάτω;

Όχι δεν είμαι.

Και βλέποντας διάφορα βίντεο και σε συνδυασμό με όσα λες, όσο περνάει η ώρα, μάλλον σωστό μέγεθος επέλεξα.

Έβγαλα λίγες πρόχειρες φώτο. Κυριολεκτικά στο πόδι γιατί σήμερα είχα μια τρελή μέρα.

Δες τη φωτογραφία χωρίς κροπάρισμα και με:

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Το κρατάω ή να πάω στο 40cm;
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#703634 Εγώ θα το κρατούσα για να είμαι πιο άνετος με τις λήψεις μου (π.χ. να τραβήξεις και υπό γωνία όπως στην τελευταία).
Δες επίσης, αν μπορείς να έχεις πιο καμπυλωτή την λευκή επιφάνεια που πατάει το προϊόν και συνεχίζει προς τα πάνω, ώστε να μην σου κάνει γωνιά και σου δημιουργεί αυτή την έντονη σκίαση!
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#703650 Busso, δεν χάνεις το παραμικρό με τον έξτρα χώρο, ίσα ίσα σου δίνει όπως ειπώθηκε ευελιξία σε γωνίες και σε μέγεθος προϊόντων που μπορείς να φωτογραφίσεις, εννοείται κρατάς το μεγαλύτερο.

+1 σε axel12p για τη γωνία.

Πειραματίσου με φωτισμό, γωνίες, πρόσεχε τις αντανακλάσεις και αργά ή γρήγορα θα βρεις θέση στην οποία τα προϊόντα θα φαίνονται άψογα.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#703737 Παίδες ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Τελικά πήγα και το άλλαξα με το 40άρι γιατί με δυσκόλευε στη χρήση.

Σίγουρα βλέποντας το 40άρι κατάλαβα ότι με το 60άρι έχεις μεγαλύτερο βάθος και περιθώριο για φωτογραφίες αλλά δεν είμαι επαγγελματίας φωτογράφος. Θέλω απλά να βγάλω κάποιες φωτογραφίες τις συσκευασίες και έπειτα να το χρησιμοποιήσω για ξεχωριστά τεμάχια που είναι πολύ πιο μικρά σε όγκο.

Πολύ πρόχειρα κάποιες φωτογραφίες.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Και εδώ μια συσκευασία σε 2 διαφορετικές γωνίες

Εικόνα

Εικόνα

Μπορώ ακόμη να κάνω και πάλι αλλαγή με το 60άρι.
Πείτε τη γνώμη σας.

Ξαναλέω τι θέλω. Θέλω να βγάλω κάποιες καλές φωτογραφίες την κυλινδρική συσκευασία σε όλους τους κωδικούς που βγάζω και έπειτα το photo box θα το χρησιμοποιώ απλά για τεμάχια.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#703744 Γνώμη μου, στο 40αρι, ειδικά στην πρώτη φωτογραφία η συσκευασία φαίνεται κάπως "παραμορφωμένη" λόγω του μικρότερου χώρου = πιο κοντά το κινητό για να βγει η φωτογραφία και λόγω του ό,τι δεν είναι ξεκάθαρο / ρεαλιστικό το separation από το background επειδή είναι πολύ κοντά στο αντικείμενο που φωτογραφίζεις.

Χάνεις σε ευελιξία για crop, χάνεις σε οπτικές γωνίες..Αν το ήθελες μόνο για τεμάχια θα ήταν ιδανικό, αλλά νομίζω για τον κύλινδρο θα πήγαινα στο μεγαλύτερο.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#703747 Εικόνα

Σωκράτη έτσι είναι η κανονική λήψη.
Πως το βλέπεις; μπορεί να βγει κάτι σχετικά καλό;
Αν ναι, με βολεύει να κρατήσω αυτό όπως εξήγησα.