Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#690851
glf έγραψε:Έχω πάρει δύο sonoff πρίζες εξωτερικής τοποθέτησης ip65 για έξω. Τις έχω έτοιμες tasmotized, φέτος λέω να τις βάλω για φώτα στην αυλή


Είναι σημαντικό το όφελος του φλασαρίσματος; Σε αναμονή των δικών μου sonoff σκέφτομαι αν αξίζει τον κόπο να τα φλασάρω (συνυπολογίζοντας και τον χρόνο που ΔΕΝ διαθέτω...) η να τα αφήσω "μαμα" :hmmm:

Βασικά αν πετάξω ένα hass.io στο pi που κάθεται θα συνεργαστεί εύκολα με τα μαμα ή θα ήταν καλό να είναι φλασαρισμένα;
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
#690857
Anonymous Founder έγραψε:Δεν έχεις χρόνο και παρόλα αυτά θέλεις να ασχοληθείς με hass.io;;
Ξανασκέψου το, γιατί αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί.


+1 :lol:
Άβαταρ μέλους
By glf
#690880 Και μαμά νομίζω θα τα δει το HASS. Αν δε ξέρεις τι σου δίνει, δε χρειάζεται (ακόμα) το tasmota.
Εγώ το βάζω για ενιαίο έλεγχο χωρίς το κινέζικο cloud και για να βάζω επιπλέον αισθητήρες σε απλά sonoff.
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#691030
glf έγραψε:Και μαμά νομίζω θα τα δει το HASS. Αν δε ξέρεις τι σου δίνει, δε χρειάζεται (ακόμα) το tasmota.
Εγώ το βάζω για ενιαίο έλεγχο χωρίς το κινέζικο cloud και για να βάζω επιπλέον αισθητήρες σε απλά sonoff.

Αυτό με καίει βασικά, να μην εξαρτώμαι από το να δουλεύει κάποιος σερβερ κάπου στον κόσμο για να ανοιγοκλείνω τα φώτα μου :lol:

Anonymous Founder έγραψε:Δεν έχεις χρόνο και παρόλα αυτά θέλεις να ασχοληθείς με hass.io;;
Ξανασκέψου το, γιατί αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί.

:lol: :lol: :lol:

Η Κυρά είναι ψημένη ΚΑΙ για τους αυτοματισμούς ΚΑΙ για την ανεξαρτητοποίηση από ξένα clouds οπότε τουλάχιστον για την αρχική εγκατάσταση θα ζοριστεί λίγο αλλά θα μπορέσω να το κάνω (μαλλον :ninja: ).
Από κει και πέρα αν εγκατασταθεί και ρυθμιστεί στα βασικά κατ'αρχήν μετά θα μπορώ να ξεκλέβω κάποια ώρα στη δουλειά να σκαλίζω τα παρακάτω. Στο σπίτι ζορίζομαι να καθίσω αλλά πιστεύω ότι τα πλεονεκτήματα είναι αρκετά για να αφιερώσω όσο χρόνο είναι. :hmmm: Το hardware υπάρχει έτσι κι αλλιώς, το θέμα είναι να είναι σχετικά απλή η προσθήκη των συσκευών (που θα γίνει σιγά σιγά έτσι κι αλλιώς, δεν θα αυτοματοποιήσω με τη μια ολόκληρη 2οροφη μεζονέτα)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#691034 Αν θέλεις την γνώμη μου, χρειάζεσαι καταρχάς ένα πλάνο με το τι θα αυτοματοποιήσεις και τι θα χρησιμοποιήσεις. Το Home Assistant θα έρθει στο τέλος. Δεν γίνεται να ξεκινήσεις από αυτό, γιατί θα απογοητευτείς. Εγώ πέρυσι που ξεκίνησα, το είχα στήσει (κι ακόμη κάπου έχω το vhdk ) σε ένα VM στο laptop της δουλειάς, για να κάνω δοκιμές. Επειδή στην δουλειά ΔΕΝ είχα χρόνο, στο σπίτι ΔΕΝ είχα χρόνο, κατέληξα στο εξής απλό: προς το παρόν, δουλεύω μόνον ό,τι βλέπει σωστά η Alexa γιατί λειτουργεί ουσιαστικά ως Integrator των υπολοίπων. Δηλαδή, μπορεί να έχω Legrand, Yeelight, Broadlink, Xiaomi συσκευές, αλλά τελικά αφού η Alexa τις βλέπει όλες, δεν είναι τόσο απαραίτητο το HA. Φυσικά, αν βρω το χρόνο θα το κάνω κάποια στιγμή, κυρίως για να μπορώ να αυτοματοποιήσω τα πάντα εύκολα, πχ μου έχει μείνει μια κουρτίνα-ρομαν που μου σπάει τα νεύρα να την ανεβοκατεβάζω γιατί είναι σε άβολο σημείο, ενώ και οι κουρτίνες μου δεν έχουν περάσει ακόμη στην Alexa, γιατί ως γνωστόν η Xiaomi παίζει το πουλάκι της το ξένο το ξενιτεμένο το κινέζικο!
Τώρα, εγώ έκανα ένα θεμελιώδες λάθος: δεν φρόντισα να έχω ουδέτερο ακόμη και στους πιο άσχετους διακόπτες, αλλά και αυτό δεν θα ήταν αρκετό. Θέλεις ΚΑΙ ουδέτερο, αλλά ΚΑΙ φάση που δεν περνάει από διακόπτη. Κοινώς, θέλεις να στήσεις λίγο διαφορετικά τα καλώδιά σου. Αυτό, σε κάποιο βάψιμο στο μέλλον, θα το λύσω: θ'ανοίξω όλα τα κουτιά ψηλά (τα μπουάτ) και θα κατεβάσω ό,τι χρειάζομαι ώστε να γίνεται σωστά. Και φυσικά, θα κάνω ένα σωστό σχεδιασμό από πριν.
Όλο το παραπάνω, μπορεί να μοιάζει σε κάποιους υπερρβολικό, αλλά είναι απλώς τα προβλήματα των early adopters. Στο μέλλον τα σπίτια θα λειτουργούν έτσι, γιατί θα γλιτώνεις και τους πολλούς διακόπτες.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#694629
Dimitris_P έγραψε:Έχω παραγγείλει από τα Χριστούγεννα άλλες 3 πρίζες BlitzWolf® BW-SHP6 Pro 15A 3450W Metering αλλά ακόμα δεν τις έχει στείλει γιατί για κάποιο λόγο τους τελείωσαν αφού είχα παραγγείλει.

Μπήκα πάλι στο banggood και είδα τυχαία ότι έχει βγει νεότερο μοντέλο
https://www.banggood.com/BlitzWolf-BW-S ... rehouse=CN

Ούτε αυτό είναι in stock, οπότε σκέφτομαι να ακυρώσω τις άλλες και να παραγγείλω αυτές που είναι πιο καινούργιες


Τελικά όντως παρήγγειλα τότε δύο SHP10 οι οποίες ήρθαν προχθές. Το πρώτο μέρος που δοκίμασα ήταν η καφετιέρα, εκεί που η άλλη βάραγε alerts λόγω του συνεχούς έντονου φορτίου, και δείχνει να μην μασάει αυτή.

Αισθητικά είναι ένα κλικ μεγαλύτερη γκουμούτσα από την SHP6 και δεν έχει αυτό το ωραίο κυκλικό LED. Η ένδειξη LED είναι πάνω στον διακόπτη που ανοιγοκλείνει.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#694989 Κάθε μήνα ο θερμοστάτης του σπιτιού μου μού στέλνει ένα report. Ενδιαφέρον έχει ο Φεβρουάριος, που είχε κάποιες κρύες μέρες. Πέρα από τα διάφορα "μοντέρνα" και έξυπνα (ή "έξυπνα"), το ενδιαφέρον είναι ο αριθμός των συνολικών ωρών που έδινε εντολή στην θέρμανση. 71 ώρες, που σημαίνει πως ο λέβητας άναβε κατά μέσο όρο για λιγότερο από 3 ώρες κάθε μέρα (2.5 για την ακρίβεια).
Εικόνα

Όπως θα δείτε και παραπάνω, υπάρχει περιθώριο και για βελτίωση όπως λέει, αλλά δεν νομίζω πως θέλω να χάσω σε άνεση.
Γενικώς, θεωρώ πολύ καλά νούμερα τα παραπάνω, για ένα διαμπερές διαμέρισμα ανοιχτό πανταχόθεν ενώ ένα επιπλέον επιβαρυντικό είναι πως κάτω από την κουζίνα μας υπάρχει ανοιχτός ημιυπαίθριος (τα πιο κάτω διαμερίσματα είναι μικρότερα σε τετραγωνικά).
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#695005 Εχτές μου τη βαρεαε και έκανα ένα hard reset στο τηλ .μετά το στήσιμο ξανακατεβασα την εφαρμογη mi home ... Τώρα δεν μπορώ να σεταρω ξανά τις λάμπες μου...ότι προσπάθεια έκανα πήγε στο Βροντο

sony
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#695006 Σε τι σερβερ; Δοκίμασε επίσης να συνδεθείς με το τηλέφωνό σου στα 2.4Ghz και όχι στα 5Ghz.
Ποιες λάμπες έχεις; Xiaomi ή Yeelight; Η τελευταία λειτουργεί πολύ καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#695007 Xiaomi έχω ...
Ενώ ξεκινάει η διαδικασία και τη βρίσκει στο τελευταίο βήμα που λέει πως να την ονομάσω η να διαλέξω κατηγορία πχ υπνοδωμάτιο σαλόνι κλπ ενώ τα κάνω μετά δεν υπαρχεο στο απλικεισον ...τεσπά θα ξαναδοκιμάσω
Σέρβερ τι να βάλω ?
sony
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#695008 Δοκιμάζεις μία ευρωπαϊκό και μία Mainland China. Επίσης, αν έχεις κατεβάσει κάποια σπασμένη έκδοση του Mi Home, βγάλτην και κατέβασε την κανονική από το store.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#695010
Anonymous Founder έγραψε:Δοκιμάζεις μία ευρωπαϊκό και μία Mainland China. Επίσης, αν έχεις κατεβάσει κάποια σπασμένη έκδοση του Mi Home, βγάλτην και κατέβασε την κανονική από το store.
Οκ ...η εφαρμογή είναι από το στορ

sony