Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Serf
#694046 Συνδέομαι (ως μη μισθωτός) στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ για να πληρώσω τις ασφαλιστικές κρατήσεις του Ιαν 2021. Κι ενώ βλέπω κάτω από το Ιστορικό Εισφορών απαίτηση για τον 01.2021, το ειδοποιητήριο στο πάνω μέρος της σελίδας αφορά τις κρατήσεις του Δεκ 2020. Το tricky της υπόθεσης: την Παρασκευή (26/2) λήγει η εμπρόθεσμη πληρωμή για τον 01.2021 :dizzy: :dizzy: :dizzy:

Βλέπω/κάνω κάτι λάθος;
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#694047 Δεν βλέπεις κατι λαθος, δεν ανέβηκαν ακομα τα ειδοποιητηρια για 01/2021. Πιθανώς οπως εγινε και το αντίστοιχο διαστημα του 2020 θα παραταθεί η προθεσμία πληρωμής τους.
Καλού κακού -αν βιάζεσαι- μη τα πληρώνεις με την παλια ταυτότητα πληρωμής (του 20) γιατί υπάρχει περίπτωση να εκδοθει νεα διαφορετική ταυτότητα πληρωμής για το 2021 οπως είχε γινει και περυσι.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#694085
Anonymous Founder έγραψε:Εννοώ αυτό που έγραψες: πως τα λεφτά σου τα καταθέτεις στο κράτος και το κράτος την διαχειρίζεται, και όχι κάποια ιδιωτική εταιρεία.

Δεν νομίζω ότι περιγράφεις την πλήρη εικόνα πάντως.

Πέραν του ότι "στο κράτος τα δίνεις", έχει μια διαφορετική έννοια όταν το κράτος έχει φτιάξει μια εταιρεία/ταμείο και τα επενδύει αυτά τα λεφτά με τους ίδιους όρους που τα επενδύει μια ιδιωτική εταιρεία, έξω παίζει πολύ και το σχήμα "για κάθε φοροαπαλλασόμενο 1€ βάζει και ο εργοδότης άλλο 1€" για ιδιωτική σύνταξη, οπότε το 1% απόδοση, είναι σχετικό.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#694087 Αυτό είναι διαφορετικό από αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Είχα την χαρά να έχω στην Ελλάδα μια τέτοια παροχή, στην οποία αν πλήρωνα παραπάνω, πλήρωνε και ο εργοδότης το ίδιο παραπάνω. Το είχα υπολογίσει και σύμφερε, παρόλο που είχε και φόρο. Αλλά χωρίς κάτι τέτοιο, ΔΕΝ συμφέρει.
Για την ακρίβεια, αν δεν δώσεις ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ μέρη φοροαπαλλαγή, ΔΕΝ συμφέρει.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#694133 Μαγκες που μπορω να δω αν ειμαι ΤΩΡΑ ασφαλισμενος ή αν εχει γινει διακοπη εργασιας;
Η βεβαιωση ενσημων του ικα λεει μεχρι το 2020.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#717161 Δεν ξέρω αν ταιριάζει πιο πολύ εδώ ή στα φορολογικά αλλά θα ρωτήσω.
Προσπαθώ να κάνω απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας σε προστατευόμενο μέλος μέσω της σελίδας του ΕΦΚΑ αλλά δεν με αφήνει γιατί δεν έχουμε κοινή περσινή φορολογική δήλωση, προφανώς θα προσθέσω εγώ αφού ο γάμος έγινε τώρα.
Έχει κανείς καμιά ιδέα στο αν πρέπει να μπω κάπου αλλού ή να πάω σε κάποιο γραφείο να φάω τη μέρα μου?
Άβαταρ μέλους
By Serf
#717171 https://www.efka.gov.gr/el/e-ephka-elek ... o-ranteboy

Δοκίμασε να υποβάλεις ηλεκτρονικά ερώτημα.

Εναλλακτικά ρώτα τηλεφωνικά τι ισχύει σε αυτή την περίπτωση:

https://www.efka.gov.gr/el/epikoinoniaΕικόνα

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Serf
#753494 Νωρίτερα το απόγευμα επισκέφτηκα τον οικογενειακό μου γιατρό με ραντεβού μέσω https://www.e-syntagografisi.gr/p-rv/p. Πριν λίγο με κάλεσε και με ενημέρωσε ότι κατά την ολοκλήρωση της καταχώρησης άυλης συνταγογράφησης έλαβε μήνυμα από το σύστημα ότι είμαι ανασφάλιστος και το σύστημα δεν αποδέχθηκε το ραντεβού μου (το οποίο έκλεισα μέσω https://www.e-syntagografisi.gr/p-rv/p).Το περίεργο είναι ότι έχω λάβει τις συνταγογραφήσεις τόσο μέσω email όσο και μέσω SMS! Στον γιατρό η πλατφόρμα δείχνει ότι μπορώ να εκτελέσω τα παραπεμπτικά μόνο σε δημόσιες δομές λόγω μη ασφάλισης... ενώ στις ειδοποιήσεις μέσω email αναφέρεται κανονικά η συμμετοχή μου σε περίπτωση που τα εκτελέσω σε ιδιωτικές δομές.

Στο https://www.idika.org.gr/EfkaServices/A ... board.aspx βλέπω ότι όντως είμαι ανασφάλιστος. Από την άλλη στο https://www.idika.org.gr/EfkaServices/A ... tions.aspx φαίνεται ότι μέχρι και 11ο 2021 όλες οι εισφορές έχουν εξοφληθεί! Έχω πληρώσει και 12ο 2021 & 1ο 2022, προφανώς χωρίς αντίστοιχη ενημέρωση των συστημάτων.

Έχετε ξανακούσει κάτι αντίστοιχο; Τι μπορεί να συμβαίνει; Ελληνική κρατική μηχανογράφηση; Σημαντικό: είμαι στην κατηγορία των αυτοαπασχολούμενων.
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#753509 Πέρσυ, προπερσυ ήσουν μισθωτός για κάποιο διάστημα;
Στην καρτέλα σου στον εφκα φαίνονται όλα πληρωμένα;
Ετεαεπ;
Άβαταρ μέλους
By Serf
#753511
vasilis έγραψε:Πέρσυ, προπερσυ ήσουν μισθωτός για κάποιο διάστημα;
Στην καρτέλα σου στον εφκα φαίνονται όλα πληρωμένα;
Ετεαεπ;
Ήμουν μισθωτός μέχρι και τον 1ο του 2020. Ύστερα άλλαξα σε αυτόοαπασχολούμενος.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#754365
Serf έγραψε:
vasilis έγραψε:Πέρσυ, προπερσυ ήσουν μισθωτός για κάποιο διάστημα;
Στην καρτέλα σου στον εφκα φαίνονται όλα πληρωμένα;
Ετεαεπ;
Ήμουν μισθωτός μέχρι και τον 1ο του 2020. Ύστερα άλλαξα σε αυτόοαπασχολούμενος.

< Note >
https://www.newsbreak.gr/ellada/305907/apisteyti-gkafa-efka-anasfalistoi-chiliades-giatroi-dikigoroi/