Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Dimitris_P έγραψε:Ακύρωσα το sonoff γιατί ήταν υπερβολή γι'αυτό που ήθελα.

Το ιδανικό θα ήταν να έβρισκα 2 ταινίες x 1m με ένα ρεύμα όμως.

Είδα ότι υπάρχουν usb 2 x 0.50cm πχ https://www.skroutz.gr/s/24774437/%CE%9 ... x50cm.html

Εγώ θέλω όμως 2x1m και δεν βρίσκω. Μόνο 4x0.50. Με κάτι τέτοιο θα έκανα δουλειά αν συνδέσω 2-2 μαζί;
https://gadgetmou.com/product/set-usb-t ... v/?lang=el

Ή να πάρω την πρώτη την έτοιμη και να κολλήσω προέκταση αλλά δεν ξέρω αν θα την υποστηρίξει το ρεύμα;

Τελικά πήρα αυτήν εδώ
https://www.skroutz.gr/s/24313001/%CE%A ... x50cm.html

Μια χαρά είναι, έχω ήδη βάλει στην μία πλευρά τις 2 50cm ταινίες και παίζουν, δυστυχώς δεν φτάνουν τα καλωδιάκια προέκτασης για να βάλω τα άλλα δύο και στην άλλη ράγα.
Οπότε παρήγγειλα αυτά τα δύο
https://www.banggood.com/1_2M-4-Pin-Ext ... 58499.html
https://www.banggood.com/10X-White-4pin ... rehouse=CN

Ψάχνω τα παραπάνω και σ'ελληνικό μαγαζί μπας και τελειώνω πιο γρήγορα.
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
Νίκος Παππάς έγραψε:Ταινια led με τηλεχειρισμο, προφανως rgb που να μην καιγεται καθε 6 μηνες και να μην κοστιζει ενα νεφρο εχετε;
Με εχει φαει ο μικρος να του βαλω στο δωματιο το καλοκαιρι που θα το βαψω. Θελει λεει να μπει στο κενο μεταξυ γυψινου και τοιχου, γυρω γυρω :vava:

Έχω βάλει εγώ περίπου 25 μέτρα στον κρυφό φωτισμό που έχω στο σαλόνι.
Με τους μετασχηματιστές και τον τηλεχειρισμό κόστισαν περίπου 250€.
Είχε και φθηνότερες αλλά διάλεξα κάτι πιο ποιοτικό να μην καίγεται συνέχεια.
Δεν βρήκα όμως rgb+white, οπότε έβαλα μόνο λευκή.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Andreasdik έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Ταινια led με τηλεχειρισμο, προφανως rgb που να μην καιγεται καθε 6 μηνες και να μην κοστιζει ενα νεφρο εχετε;
Με εχει φαει ο μικρος να του βαλω στο δωματιο το καλοκαιρι που θα το βαψω. Θελει λεει να μπει στο κενο μεταξυ γυψινου και τοιχου, γυρω γυρω :vava:

Έχω βάλει εγώ περίπου 25 μέτρα στον κρυφό φωτισμό που έχω στο σαλόνι.
Με τους μετασχηματιστές και τον τηλεχειρισμό κόστισαν περίπου 250€.
Είχε και φθηνότερες αλλά διάλεξα κάτι πιο ποιοτικό να μην καίγεται συνέχεια.
Δεν βρήκα όμως rgb+white, οπότε έβαλα μόνο λευκή.

Ανδρεα σε ευχαριστω αλλα το RGB ειναι αδιαπραγματευτο και casus γκρινιας :lol:
Θελει RGB επισης σε ποντικι, πληκτρολογιο, κουτι υπολογιστη, μνημες :help: , καρτα γραφικων :omg: ,μεχρι και την καρεκλα :lipsealed: .

Ηθελε και να βαψει ανθρακι το δωματιο αλλα ξεκουμπωσε το κατανα η μανα του :ninja: και εγινε γκρι ανοιχτο :lol:
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#688808 Είναι να κάνω μια συνολική αλλαγή στις λάμπες του σπιτιού (έχει αλογόνου) και έχω σημειώσει τα εξής:

-> Σαλόνι (x2) και Υπνοδωμάτια (x1): Osram 10W, 1060l/2700K
-> Μπάνιο: 2x Osram 5W, 470l/4000K
-> Χολ: Osram 5W, 1060l/2700K
-> Κουζίνα: 3x Osram GU10 5W και κυκλική φθορίου

Η φθορίου κάνει για λίγο αυτό το χαρακτηριστικό διακεκομμένο άναμμα πριν στρώσει, κανα δύο δευτερόλεπτα. Είναι θέμα παλαιότητας ή τύπου? Αν το δεύτερο, υπάρχει άλλος τύπος για αντικατάσταση όπως γίνεται σε αλογόνοι/led?

Όποιος έχει σχόλια για την επάρκεια στα: μάρκα / Lumen-Βατ / χρώμα, ας δώσει. Τα έχω βγάλει με ό,τι έχω διαβάσει/ακούσει.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#688821 Το χωλ είναι πολύ μεγάλο; Γιατί ίσως δεν χρειάζεται τόσο δυνατή λάμπα.
Η λάμπα φθορισμού χρησιμοποιεί ένα balast για να λειτουργήσει. Γι'αυτό και αρχικά τρεμοπαίζει. Υπάρχουν λάμπες LED προς αντικατάσταση των συμβατικών φθορισμού, σε κάποιες πρέπει να ξηλώσεις το balast, σε άλλες όχι. Πρέπει να δεις τι λάμπα ακριβώς έχεις για να δεις τι παίζει με LED.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#688850 Ωπ, έκανα λάθος, 5W/470l είναι του χολ.
Α, δεν ήξερα ότι βγαίνει και σε led η κυκλική! Θα τις δω. Απροπό, να πάω άραγε σε ψυχρό γι' αυτην που είναι η κεντρική της κουζίνας ή θα τυφλώνει? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#688913 Δεν βλέπω το λόγο για τόσο ψυχρό λευκό, το 4000Κ είναι μια χαρά. Αν ήταν dimmable θα σου έλεγα ΟΚ, γιατί όχι, αλλά από την στιγμή που μέρα - νύχτα θα είναι το ίδιο, το 4000Κ είναι πιο σωστό, το άλλο θα κουράσει φοβάμαι.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#688978 :s_thumbsup
Είχα τη σκέψη επειδή διάβασα πως σε σημεια της κουζίνας, επειδή θέλεις προσοχή σε λεπτομέρειες, χρειάζεται έντονο άσπρο >4000Κ. Ίσως φωτιστικό πάγκου.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
egobrain έγραψε::s_thumbsup
Είχα τη σκέψη επειδή διάβασα πως σε σημεια της κουζίνας, επειδή θέλεις προσοχή σε λεπτομέρειες, χρειάζεται έντονο άσπρο >4000Κ. Ίσως φωτιστικό πάγκου.

Αλλαξα τα φωτα κατω απο τα ντουλαπια στην κουζινα με λεντ Τ8 στα 2.700Κ και "εγενετω φως"! Τα 4.000Κ τα θεωρω "σκληρα" για χωρο σπιτιου. Για χωρο εργασιας επειδη σε βαζει λιγο στην τσιτα ισως, αν και στο μαγαζι για να βλεπω σωστα τις αποχρωσεις εχει 3.000Κ γιατι δεν βρηκα 2.700Κ οταν αλλαξα λαμπες.
Ειμαι οπαδος του ζεστου γλυκου φωτος και οχι του σκληρου λευκου, οπως καταλαβες
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
Anonymous Founder έγραψε:Το χωλ είναι πολύ μεγάλο; Γιατί ίσως δεν χρειάζεται τόσο δυνατή λάμπα.
Η λάμπα φθορισμού χρησιμοποιεί ένα balast για να λειτουργήσει. Γι'αυτό και αρχικά τρεμοπαίζει. Υπάρχουν λάμπες LED προς αντικατάσταση των συμβατικών φθορισμού, σε κάποιες πρέπει να ξηλώσεις το balast, σε άλλες όχι. Πρέπει να δεις τι λάμπα ακριβώς έχεις για να δεις τι παίζει με LED.

Σε κάποιες τέτοιες που είχα πάρει, είχαν μέσα dummy ballast για να μην χαλάσει το κύκλωμα του φωτιστικού και ΑΝ θελεις να επιστρέψεις σε κανονική φθορισμού να βαλεις πίσω τα κανονικά.

Γενικά όπου είχαμε φθορισμού έκανε μετατροπή ο ηλεκτρολόγος στο φωτιστικό και αφαίρεσε εντελώς τα ballast για να βαζουμε μόνο led.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#689018 Δεν ξέρω αν φαίνεται στην φώτο, στην κουζίνα είναι ψυχρό λευκό, στην τραπεζαρία θερμό. Εικόνα

Τα φωτιστικά είναι smart και dimmable και μπορούν να παίξουν σε μεγάλο εύρος λευκού, αλλά στην κουζίνα το λευκό βολεύει και είναι και πιο δυνατό και βλέπεις. Ακόμη και το βράδυ, δεν το γυρίζω σε θερμό, παρόλο που είναι απλώς μια εντολή στην Alexa.
Άβαταρ μέλους
By dimik
stavrosg έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Το χωλ είναι πολύ μεγάλο; Γιατί ίσως δεν χρειάζεται τόσο δυνατή λάμπα.

Σε κάποιες τέτοιες που είχα πάρει, είχαν μέσα dummy ballast για να μην χαλάσει το κύκλωμα του φωτιστικού και ΑΝ θελεις να επιστρέψεις σε κανονική φθορισμού να βαλεις πίσω τα κανονικά.

Γενικά όπου είχαμε φθορισμού έκανε μετατροπή ο ηλεκτρολόγος στο φωτιστικό και αφαίρεσε εντελώς τα ballast για να βαζουμε μόνο led.

Το ίδιο έκανα κι εγώ στην δουλειά, έφερα τον ηλεκτρολόγο και έκανε μετατροπή όλα τα Τ8 αφαιρώντας το ballast.

Μετά κανόνισα και άλλαξε καμιά 200ρια τετράγωνα φωτιστικά οροφής με 4x φθορισμού το καθένα +ballast με led panel 6000K.
Χειρουργειο έγινε

Είχα κάνει μια ψευτομελετη για να δικαιολογήσω το budget και έβγαινε μείωση γύρω στις 2000 ευρώ τον μήνα στον λογαριασμό.

< >
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Anonymous Founder έγραψε:Δεν ξέρω αν φαίνεται στην φώτο, στην κουζίνα είναι ψυχρό λευκό, στην τραπεζαρία θερμό.

Φαινεται η διαφορα στο χρωμα!

Αυτη την τσαχπινια με το πρασινο στο ταβανι πως την εκανες? Λεντοταινια στην πανω μερια της λαμπας?