Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#677618
mirage έγραψε:Barbie τα mini irisbus που εξυπηρετούν 40 εκκλησιες και Ευαγγελιστρια.
Αν έχεις βρει κάτι στείλε να σου πω λεπτομέρειες αφού είμαι γέννημα θρεμα της συνοικίας.


Α, τα καρκινιάρικα κουβαδάκια!
ΟΚ, το κρατάω. Είναι ζηλευτή η συνοικία σου πάντως. Η μόνη ίσως σ' όλη την πόλη που πάνω στην αρχική ρυμοτομία δεν την βίασαν με καταστρεφτικούς συντελεστές δόμησης. Και κρατάει ακόμα την -σχετική- άνεση της παρά την αντιπαροχή. Κι εκείνη η θέα τα καλοκαιρινά βράδια απ' τη Χατζηγιαννάκη? Τι ομορφότερο? :)

Μου 'ρθε άλλο τώρα. Όπως είπε και ο axel, η ευκολία που έχεις όταν είσαι κοντά σε αρκετές γραμμές είναι σημαντική. Από 40 Εκκλησιές θέλει είτε 2 αστικά είτε αρκετό περπάτημα..

geo, δώσε αριθμό να δω αν νοικιάζεται τίποτα!
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#677619 Η Χαριλάου ψηλά - δηλ. Αναξιμάνδρου μετά την Πλαστήρα, προς Πυλαία, είναι ήσυχη γειτονιά με κατά κύριο λόγο κατοικίες και ελάχιστα μαγαζιά. Εκεί τα πράγματα είναι ήσυχα αλλά η συγκοινωνία μετριότατη (11 ή περπάτημα για Παπαναστασίου και 10).
Πιο χαμηλά (προς Παπαναστασίου-Καραμανλή) ή δυτικά (προς όρια Κ. Τούμπας) είναι πιο ζωντανή γειτονιά, με αυξημένη δυσκολία στο παρκάρισμα όμως.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#677629 Θα βάλω μια ενδεικτική αγγελία σήμερα-αύριο. Κανά δύο που θυμάμαι απο χθές που έβλεπα είναι κάτω απ' τη (νέα) Οσία Ξένη, δυτικά απ' το γήπεδο του Άρη προς Εγνατία. Κάπου εκεί έχει έναν πυρήνα πυκνά ρυμοτομημένο σαν σχάρα που φαίνεται να 'ναι στενόκωλος..
Επίσης, σε παρόμοιες τιμές, η σύγκριση Τούμπα-Χαριλάου ήταν πολύ υπέρ της δεύτερης. Πιο φροντισμένες κουζίνες, ντουλάπες, μπάνια.
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#677634 Χαριλάου ψηλά στην Αναξίμανδρου που είπαν και πιο πάνω είναι καλά. Εγώ που έψαχνα σπίτι το καλοκαίρι είδα.και εκεί μερικά, ωραία ήταν σαν περιοχή θύμιζε λίγο τηρουμένων των αναλογιών Καλαμαριά.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#677636 Όταν έψαχνα 40 εκκλησιές ήταν αίσχος όσον αφορά το VFM. Δεν ξέρω τώρα που έχει πτώση στο φοιτηταριό να συμφέρει η Ευαγγελίστρια, να έχεις έναν αέρα χωριού 10' με τα πόδια από την Καμάρα.

Επίσης και κάτω από Σόλωνος, Δελφών θα πήγαινα μόνο αν έχανα κάποιο στοίχημα, με εκβίαζε κανείς, μου έκαναν δώρο ένα σπίτι, κάτι τέτοιο.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#677640
Corto Maltese έγραψε:Επίσης και κάτω από Σόλωνος, Δελφών θα πήγαινα μόνο αν έχανα κάποιο στοίχημα, με εκβίαζε κανείς, μου έκαναν δώρο ένα σπίτι, κάτι τέτοιο.

Γιατί;
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#677644 Γιατί με τα δικά μου κριτήρια είναι αίσχος. Πιο πυκνοκατοικημένα από το κέντρο, δυσκολότερο παρκάρισμα από το κέντρο, μακρύτερα στο οτιδήποτε από το κέντρο.
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#677653 Μαρτίου χαμηλά (από Όλγας και κάτω) είναι δράμα από όλες τις απόψεις
Θόρυβος, καυσαερίο και φυσικά ανύπαρκτο πάρκινγκ
Μέχρι και Σοφούλη το έχω αφήσει μερικές φορές
True έχεις όλα τα μαγαζιά στα πόδια σου, από σούπερ μέχρι φαρμακείο αλλά πρόσωπικα εάν είχα επιλογή δεν θα εμένα ποτέ
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#677979 Λοιπον, ενδεικτικές περιπτώσεις:

Χαριλάου χαμηλά. Ανακαινισμένο. Ζητηματάκια: στενό μπάνιο, ανύπαρκτο μπαλκόνι, παλιά κουφώματα αλουμινίου.
https://www.spitogatos.gr/aggelia/2110443242

Περίπου Κληματαριά Τούμπας. Αξιοπρεπής κουζίνα.
https://www.spitogatos.gr/aggelia/2110002049

drdino έγραψε:Τι χρονικό ορίζοντα βάζεις στην μετακόμιση;

Ξέχασα να το απαντήσω.
Όσο αμεσότερα γίνεται. Σίγουρα, με όποιες θυσίες προκύψουν στα κριτήρια, μέσα στους επόμενους 2 μήνες.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#678011
mirage έγραψε:40 εκκλησίες δυσκολο στο budget σου αλλα θα άξιζε να κοιτάξεις. Και η έννοια της γειτονιάς υπάρχει σε μεγάλο βαθμό εκει ενώ τικαρει και ολα τα κουτάκια σου μαλλον. Ίσως με εξαίρεση το θεμα αστικό αν και ελπίζω οι Barbie να πάρουν ποδι σύντομα.
https://www.skai.gr/news/greece/thessaloniki-ekapsan-etairiko-aytokinito-stin-ano-poli

Το κεφάλαιο μάλλον δεν χωράει στην γειτονιά :(
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#678018
Geralt έγραψε:Μαρτίου χαμηλά (από Όλγας και κάτω) είναι δράμα από όλες τις απόψεις


είχα "γκόμενα" εκεί κατά το '06 '07.

Εμετός πραγματικά η υπόθεση / γειτονιά - παρκάρισμα - βιοτικό επίπεδο. Τώρα παίζει να είναι ακόμα χειρότερα :lol:
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#678023 Θα έλεγα ότι το ευρύτερο τετράγωνο (ή μάλλον τραπέζιο :lol: ) που οριοθετείται από Μαρτίου-Μακεδονίας-Βούλγαρη-Κρήτης δεν είναι τόσο τραγικό.
Από Κρήτης ή Όλγας και κάτω όπως και από Συνδίκα προς κέντρο είναι σαφώς χειρότερα.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#678024
Geralt έγραψε:Μαρτίου χαμηλά (από Όλγας και κάτω) είναι δράμα από όλες τις απόψεις
Θόρυβος, καυσαερίο και φυσικά ανύπαρκτο πάρκινγκ
Μέχρι και Σοφούλη το έχω αφήσει μερικές φορές
True έχεις όλα τα μαγαζιά στα πόδια σου, από σούπερ μέχρι φαρμακείο αλλά πρόσωπικα εάν είχα επιλογή δεν θα εμένα ποτέ

+1

Κάποτε δούλευα Όλγας με Μαρτίου. Λόγω μηχανής η έλλειψη πάρκινγκ δεν με άγγιζε, αλλά ενίοτε έπρεπε να πάρω το αμάξι --> κώλαση.

Μεταξύ Ανθέων και Μ. Αλεξάνδρου / Μαρίας Κάλλας έχει καλό ποιοτικά στοκ πολυκατοικιών, και αν έχεις πιλοτή ή είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις πάρκινκγ τότε είναι βιώσιμο να μείνεις εκεί. Επίσης με ποδήλατο είναι ρεαλιστική απόσταση για το κέντρο (3,5 Km μέχρι ΧΑΝΘ) και όλο ευθεία. Με αμάξι και χωρίς εξασφαλισμένο πάρκινγκ όμως, με τίποτα.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#678295 Καρντάσια η μπίλια έκατσε! (στο 36 κόκκινο) :thumbsup:
Περιοχή λίγο πιο κάτω απ' την Οσία Ξένη προς Εγνατία (οι Αρειανοί να στείλουν pm για ευχές!), πρόσφατα ανακαινισμένο δυάρι με όλα τα χαρακτηριστικά που είχα γράψει (κουζίνα άπλα, κουφώματα, αέριο, ασφαλείας κοκ), στον 1ο με άνετο μπαλκόνι. Από 400 δέχτηκαν σκόντο για 380€.
Μας σκάναρε η μεσίτρια και τελικά αποφάσισαν μεταξύ των επιλογών (στην ίδια τιμή) να μπούμε εμείς. Ίσως ήταν που της διάβασα 1-2 ποστάκια του g87777 για να σπάσει ο πάγος και αλεγράρισε? Ίσως.

Μερικά θεματάκια που μου μείναν απ' την πυνκή περίοδο αναζήτησης:
- Στην παρούσα φάση υπάρχει χώρος για παζάρι, έτσι κατάλαβα από σχόλια 3 μεσιτών που μίλησα. Άκουσα και για περιπτώσεις 450€ -> 400€.
- Για τα χαρακτηριστικά που λέω μπορεί κάποιος να βρει στην Αν. Σαλονίκη και στα 350€ αλλά συνήθως θα πρέπει να σφιχτεί σε κάποια απ' τα σημεία: παλιά κουφώματα, κάτω απ' τον 1ο όροφο, οπίσθια, μπάνια τυφλά ενάμιση τετραγωνικο κλπ.
- Αν γυρεύεις στα <400€, 3/5 διαμερίσματα είναι στον 1ο


Και μια απορία: Το γεγονός οτι υπάρχει τόσο μεγάλη απόκλιση στα πραγματικά τετραγωγικά σε σχέση με αυτά των αγγελιών, πέρα από αναμενόμενο φούσκωμα για τον ενοικιαστή, εξηγείται και από κάτι άλλο? Μετράνει πχ τα τετραγωγικά της πλάκας? Διαμερίσματα ίδια με το δικό μου στις αγγελίες ήταν +20-25τ.μ. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#678332 Με το καλό η μετακόμιση. Δίπλα στο πανσετάδικο θα είσαι τυχερέ!! Και εκεί από πάρκινγκ ζόρικα πρέπει να είναι πάντως.