drdino έγραψε:To τυρί το βλέπετε, την φάκα όχι, έτσι; Εκτός αν νομίζετε πως όλες αυτές οι παροχές θα υπάρχουν ες αείΤα κράτη εισπράττουν σεβαστό κασέρι από τα αυτοκίνητα (τέλη, διόδια, φόροι, καύσιμα), από πού νομίζετε ότι θα τα πάρουν; Όταν έρθει αύξηση στις χρεώσεις του ρεύματος (και έχουμε τις ίδιες κουβέντες με την βενζίνη του στυλ μα το καύσιμο κοστίζει τόσο, γιατί εγώ πληρώνω χ+1 ευρώ) να δούμε τι θα λέμε...
Μαζί με χρεώσεις ανά χλμ κλπ κλπ.
Μα προφανώς και θα αυξηθεί το κόστος του ρεύματος. Αυτό είναι σίγουρο πως θα γίνει στην Ελλάδα και άμεσα, ούτως ή άλλως αυτή είναι η τάση εδώ και χρόνια, το ρεύμα κοστίζει όλο και ακριβότερα.
Εγώ όμως δεν απαντώ στο πόσο φθηνό θα είναι, σωστά; Απαντώ στο πόσο γρήγορα μπορεί να γίνει η μετάβαση. Η απάντηση είναι πολύ πιο γρήγορα απ' όσο κάποιοι λένε. Πάντα όμως χρειάζεται και η σχετική θέληση, που στην περίπτωση της Ευρώπης, είναι νομίζω αρκετά σαφής.
Τέλος, πέραν όλων των άλλων, θεωρώ πως η στροφή στα ηλεκτρικά, είναι κάτι πολύ καλό για το περιβάλλον και για εμάς τους ίδιους. Και ελπίζω να έρθει με την ολική απαγόρευση της χρήσης θερμικών μοτέρ για επαγγελματικούς λόγους. 9/10 θα μπορούσαν να γίνονται με ηλεκτρικά οχήματα. Από φορτηγά, μέχρι δίκυκλα.

Τα κράτη εισπράττουν σεβαστό κασέρι από τα αυτοκίνητα (τέλη, διόδια, φόροι, καύσιμα), από πού νομίζετε ότι θα τα πάρουν; Όταν έρθει αύξηση στις χρεώσεις του ρεύματος (και έχουμε τις ίδιες κουβέντες με την βενζίνη του στυλ μα το καύσιμο κοστίζει τόσο, γιατί εγώ πληρώνω χ+1 ευρώ) να δούμε τι θα λέμε...
Μαζί με χρεώσεις ανά χλμ κλπ κλπ.
), κτλ. Όχι πως δεν θα ήταν καλό. Τέλειο θα ήταν, από πολλές απόψεις (μειωμένο κόστος συντήρησης, λιγότερος χρόνος χαμένος με βλάβες - επισκευές, μικρότερο κόστος χρήσης - ζωής, όχι θόρυβος, όχι καυσαέρια - πχ εμείς λειτουργούμε ΜΕ με ΜΕΚ πετρελαιοκινητήρες μέσα σε σήραγγες...
, κτλ). Και φυσικά η κατανάλωση πετρελαίου για ένα τέτοιο μηχάνημα μπορεί να είναι και πάνω από 40lt/hr και συχνά δουλεύουν 24ωρο.