Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By gianik
#665872 Διατάξεις για επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών και εκλογές υπηρεσιακών συμβουλίων χωρίς να κλείνουν τα σχολεία κατατέθηκε χθες βράδυ στη Βουλή νομοσχέδιο που περιλαμβάνει δύο διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με το άρθρο 10, ενισχύονται οι πιστώσεις για την πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, για την ομαλή λειτουργία εκπαιδευτικών δομών τη σχολική χρονιά 2020-2021, μέσω του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τα πρόσθετα κονδύλια αυτά είναι ύψους έως 118 εκ. ευρώ – επιπλέον των πρόσθετων κονδυλίων έως 200 εκ. ευρώ για προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού που προβλέφθηκαν με το Ν 4722/ΦΕΚ 177 Α’/15-9-2020. Τα κονδύλια αυτά προβλέφθηκαν για τη φετινή σχολική χρονιά, δεδομένων και των αυξημένων αναγκών λόγω του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το άρθρο 13, προβλέπεται οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων του εκπαιδευτικού προσωπικού και του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης να πραγματοποιούνται ημέρα Σάββατο (αντί για εργάσιμη ημέρα και ώρα), προκειμένου να μην διακόπτεται στο ελάχιστο η εκπαιδευτική λειτουργία και να μην αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα για ηλεκτρονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

newsit.gr

τι είναι αυτά ρε;;;;; :rant:
Άβαταρ μέλους
By Geo f1
#665898 Α και το αλλο το κλασικο θυμηθηκα. ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ :lol:
Ωραιες εποχες. Και μεις στο Γυμνασιο καπου το 1993 ειχαμε κατσει 1μιση μηνα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#665913 Ρε τι πλάκες ναι. Ποιος ανόητος ζητάει παραπάνω χρήματα για την παιδεία; :lol:
Για ποιο λόγο δηλαδή; Αρκετά δίνουμε ήδη. Όποιος θέλει να δώσει παραπάνω, να πάει σε ιδιωτικό.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#665923
Geo f1 έγραψε:Α και το αλλο το κλασικο θυμηθηκα. ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ :lol:
Ωραιες εποχες. Και μεις στο Γυμνασιο καπου το 1993 ειχαμε κατσει 1μιση μηνα


Δεν διευκρίνισες --> αρχή της χρονιάς ή στο τέλος;
#τσίφτη
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#665925 Φυσικά πριν την έναρξη της σεζόν τα γνωστά πλατιά στόματα έλεγαν "Αν κάνουν απεργία/κινητοποίηση για τον αριθμό των παιδιών ή για περισσότερες τάξεις και δασκάλους θα είμαι μαζί τους". :roll:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#665929 Που ακριβως ειναι το προβλημα σε προταση για παραπανω λεφτα και εκλογες Σαββατα?

Ειδικα το 2ο εχει αναφερθει εδω πολλες φορες.
Άβαταρ μέλους
By pro
#665931 Το πρόβλημα είναι ότι σε ένα θέμα που τα έχουν κάνει ρόιδο, πετάνε μια ασημαντότητα που απευθύνεται σε συγκεκριμένο ακροατήριο και νομίζουν ότι έκαναν βαθιές τομές. Επι της ουσίας η πλειοψηφία συμφωνεί για εκλογές τα Σάββατα, απλά αυτή τη στιγμή είναι σαν να δίνεις ντεπόν σε διασωληνωμένο με κόβιντ.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#665972 Αφού τα παιδιά της είπαν μπαμπά, μαμά, Κυριάκο.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#665995 Δυστυχώς μεσα στην κομματική παραζάλη τα σωστα αιτηματα χανονται.

ΠΧ στο σχολειο ( γυμνάσιο ) της κορης μου εχει καταληψη που μεσα σε ανεφικτα αιτηματα ( πχ 15 μαθητές οταν ειναι 23 στη ταξη δηλαδη το 12 θεσιο σχολειο θελει στην καλυτερη αλλες 8 με 10 αιθουσες να τοποθετηθούν που? ) χαθηκε το πιο βασικό, οτι εχουν μονο μια καθαρίστρια........

( ναι περιεργως εχουν και σχολικό γιατρό ή οπως λεγεται )

Τεσπα ακρη δε βγαινει γιατι αν τολμισεις να μιλησει ςμε τη γλωσσα της λογικής σου πετανε τη μπαλλα στην εξεδρα και καταληγεις να λες ρε δε πατε στο διαολο.....

Οταν μητερα παραδεχτηκε ευθαρσώς οτι πηγε το παιδί της 4 τα ξημερώματα ( γυμνασιο ξαναλεω) για να κλειδωσουν την πορτα.... ε οκ.... τι να λεμε τωρα..........

Δε τα βρισκω προφανως ολα ωραια ολα καλα.... αλλα οπως λεω παντα μεταξυ του ασπρου και του μαυρου υπαρχουν και οι 50 αποχρωσεις του γκρι.........
Άβαταρ μέλους
By fokion
#665996 επόμενη ερωτηση...

Απο την στιγμή που δεν εχουν εκλεγει 15μελή κλπ κλπ ποιος αποφασισε την (καθε) καταληψη??? εγινε συνελευση και ψηφοφορια οπως προβλεπεται??? ΟΕΟ???

κι ενα τελευταιο... το πιτσιρικι που γκρεμοτσακιστικε απο την οροφη - και ελπιζω να πανε ολα καλά - του σχολειου ποιός θα "πληρωσει το μαρμαρο"???