Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#655517 Όποιος ενδιαφέρεται να διαβάσει για την οριακή τιμή συστήματος (ΟΤΣ) που εφαρμόζουν οι περισσότεροι εναλλακτικοί πάροχοι:
https://www.skiouraki.gr/ots/
Το άρθρο είναι αναλυτικό και εξηγεί γιατί πολλοί εν τέλει πληρώνουν παραπάνω από αυτό που υπολογίζουν.

Η ΔΕΗ δεν έχει ενεργοποιήσει τέτοια ρήτρα στην Χ.Τ (Χαμηλή Τάση). Δεν είναι τυχαίο επίσης το νούμερο των καταναλωτών που επιμένουν ακόμη σ'αυτήν, παρόλες τις τελευταίες αυξήσεις.
Επίσης εδώ γίνεται μια αναλυτική σύγκριση των διαφόρων παρόχων.
https://www.skiouraki.gr/fthino_revma/

Το λέω γιατί πολλοί πρήζουν @ με φθηνό ρεύμα, αλλά δεν είναι όσο φθηνό υπόσχονται. Μέσες άκρες πάντως πλέον όλοι καταλήγουν να είναι λίγο φθηνότεροι από την ΔΕΗ, τουλάχιστον τώρα που η ΟΤΣ δεν ενεργοποιείται.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#655560 Εγώ είμαι στην ΔΕΗ και δεν κουνιέμαι αν δεν σοβαρευτούν οι υπόλοιποι. Στην Φυσικό Αέριο Ελλάδος είμαι για το ΦΑ. Το γνωρίζω πως και οι δύο υποτίθεται προσφέρουν εκπτώσεις αν συνδυάσεις και τα δύο, αλλά απλώς δεν τους εμπιστεύομαι, όσο οι χρεώσεις δεν είναι ξεκάθαρες. Καλύτερα να πληρώνω μερικά ευρώ παραπάνω και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#655564 πριν από λίγο ανανέωσα τηλεφωνικά στην elpedison για έναν χρόνο με κλειδωμένη τιμή κιλοβατώρας ( έτσι μου είπε... αμφιβάλλω όμως :lol: ) στα 0,89 που με την έκπτωση συνέπειας πληρωμών κερδίζει μείωση -15% και πέφτει στα 0,70κάτι. Για να δούμε.
και πάγιο 1,5ε / μήνα .
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#663734 Ξεκίνησε η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου, με το καλώδιο μήκους 135 χλμ. να πέφτει στη θάλασσα! Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιακή διασύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος παγκοσμίως.
Η πρώτη θαλάσσια διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα, άλλωστε, αποτελεί τη μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιακή διασύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος παγκοσμίως και η πόντιση των υποβρύχιων καλωδίων πραγματοποιείται σε βάθος ως και 1.000 μέτρα, γεγονός που καθιστά το έργο, τη βαθύτερη υποβρύχια καλωδιακή διασύνδεση υψηλής τάσης με τριπολικό καλώδιο τεχνολογίας μόνωσης XLPE στον κόσμο.

Το καλώδιο θα τροφοδοτήσει την Κρήτη με καθαρό, φτηνό και αξιόπιστο ρεύμα από την ηπειρωτική χώρα. Το πλοίο που κάνει την πόντιση του καλωδίου ονομάζεται «Ιούλιος Βερν». Η εταιρεία που θα το ρίξει είναι η Prysmian, πρώην Pirelli, η μεγαλύτερη στον κόσμο σε αυτού του είδους τη δραστηριότητα.
https://www.gazzetta.gr/plus/koinwnia/a ... -kriti-kai
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#664404 Σκάνε κάτι 160ρια εκκαθαριστικοί και σκέφτομαι μήπως πω το αντίο στην ΔΕΗ :hmmm:
Και δεν κάνω καμιά τρελή χρήση, απλώς τώρα πολύ a/c το καλοκαίρι και πλυντήρια/στεγνωτήρια, 2 άτομα είμαστε.

Δεν ξέρω σε τι φάση εμπιστοσύνης είναι οι τρίτες εταιρείες :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By gianik
#664408 Εγω τις αποφεύγω... Πολλά μικρά γράμματα κυρίως όσον αφορά την αποδέσμευση κλπ..

.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#664409 Το πόσο ήρθε ο εκκαθαριστικός, δεν έχει καμία αξία. Δες πόσο πληρώνεις μέσα στο έτος. Αλλιώς συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια.
Στην παρούσα φάση, οι εναλλακτικοί πάροχοι, όλοι είναι λίγο φθηνότεροι από την ΔΕΗ. Βέβαια, αυτά όσο οι τιμές χοντρικής είναι χαμηλά. Το "κλειδωμένη τιμή κιλοβατώρας" το διαβάζω και γελάω. Γιατί αν δείτε το συμβόλαιο που υπογράφετε, αναιρείται από τον υπολογισμό της Οριακής Τιμής Συστήματος, που αλλάζει πλήρως την τιμολόγηση, αν ακριβύνει η χοντρική τιμή.
Άβαταρ μέλους
By dekouk
#664410 Πάνω από 7 χρόνια σε protergia k φέτος πήγα zenith για είναι μαζί με το αέριο.. Κανένα πρόβλημα. Σαν τις εταιρίες κινητών, κ η μετάβαση εύκολα. Μι μικρή διαφορά θα δεις όχι κ τρελές διαφορές

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#664429 Και εγώ αρκέτα χρόνια σε Elpedison και τώρα Φυσικό αέριο για συνδυασμένα ρεύμα + αέριο.
Όπως το λέει ο dekouk.
-45% στο ρεύμα έχω τώρα.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#664432 εμένα γμτ το φυσικό αέριο περνάει στον κάθετο δρόμο από το σπίτι και όχι στον δρόμο του σπιτιού (απόσταση 50μ).. :(
Άβαταρ μέλους
By Geralt
gianik έγραψε:εμένα γμτ το φυσικό αέριο περνάει στον κάθετο δρόμο από το σπίτι και όχι στον δρόμο του σπιτιού (απόσταση 50μ).. :(
Φίλε μου είχα το ίδιο θέμα. Περνούσε από τους δύο κάθετους και όχι από τον δικό μου
Από την εταιρεία φυσικού αερίου μου είχαν πει κατά λέξη "βρείτε εσείς 20.000-30.000 θερμίδες (δεν θυμάμαι το ακριβές νούμερο) στην γειτονιά και εμείς ερχόμαστε να σκάψουμε
Έτσι λοιπόν βγήκα στην γύρα, πόρτα πόρτα,μάζεψα υπογραφές στην αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και μόνο έτσι ήρθαν.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#664595 και εμένα το ίδιο μου είπαν... :hmmm:
θα βγω παγανιά στο στενό , έτσι και αλλιώς 4-5 σπίτια είμαστε και θα ρωτήσω..
Κάποιες εποχές πετυχαίνεις αν δεν κάνω λάθος και εκπτώσεις στην εργασία κλπ ή λέω μ@λακίες;;; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#667962 Νέο λογότυπο για την ΔΕΗ:
Εικόνα
Δείχνει χάλια σε σχέση με το προηγούμενο κατά την ταπεινή μου άποψη, θα μπορούσε να είναι το σήμα και για καφετέρια, πού ακριβώς προκύπτει πως αφορά ηλεκτρική ενέργεια και ρεύμα;
:s_hang
Ο κ. Στάσσης αναφερόμενος στο νέο λογότυπο, τόνισε ότι ουσιαστικά παρουσιάζεται η νέα ΔΕΗ η οποία κρατά τα καλύτερα στοιχεία από τη μακρά ιστορία της και σχεδιάζει το μέλλον της και μαζί και το μέλλον της χώρας. Η εταιρεία αλλάζει τη λειτουργία της, εξυγιαίνεται και γίνεται πιο σύγχρονη τόνισε.
https://www.capital.gr/epixeiriseis/348 ... atanalotes
:s_dunno

Μια τεράστια φούσκα κατά την ταπεινή μου γνώμη και δεν έχει να κάνει με καμία εξυγίανση, αλλά με το γεγονός της ανακοίνωσης της πώλησης του ΔΕΔΔΗΕ, που είναι 100% θυγατρική της ΔΕΗ. Πράγμα που φουσκώνει και την μετοχή της.
Αυτή την στιγμή, η ΔΕΗ ως παραγωγή αποδυναμώνεται, αφού θα παράγει όλο και λιγότερη ενέργεια, κλείνοντας τους λιγνίτες. Στην θέση τους θα μπουν φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες. Ούτε λόγος για ΦΑ, αυτό θα το αναλάβουν άλλοι (γεια σας κ. Μυτιλινέε μου, όλα καλά; :s_biggrin ).

Όσοι είχαν μετοχές, έχουν λόγο να χαίρονται πάντως. :s_blush