Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#656978 Bροχή το απόγευμα και οι φωτογραφίες είναι με τον ηλιο να καιει το επομενο πρωι. Η 1η στο καπώ και η 2η στην ηλιοροφη. Το αυτοκίνητο είχε σκόνη απο 3 βδομαδες απλυτο.
ΕικόναΕικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#656987 Κεραμικό είναι ή κερί; Στο δικό μου έχει τύχει να βάλω το autoglym aqua wash, να έχει σκόνη ακινησίας και μετά από βροχή να έχει φύγει χωρίς στίγματα.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#656992 Κεραμικό είναι, αλλά θέλω να το βγάλω τωρα και να ξαναβάλω κερί, γιατι σαν να μου φαίνεται οτι με το κερί βγάζει περισσοτερη γυαλάδα το χρώμα. Με το κεραμικό σαν να είναι λίγο "φλατ".

< >
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#657009 Νομίζω ότι ισχύει το αντίθετο, αν μιλάμε για κερί και όχι sealant. Πάντως όσον αφορά τη γυαλαδα ακόμα και κερί από κερί διαφέρει. Το colinite που βάζω εγώ πχ δεν έχει και την καλύτερη γυαλαδα, το είχα διαβάσει και το διαπιστώνω κιόλας.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#657011 Εγώ διαφωνώ πάντως, το colli 915 είναι το καλύτερο που έχω χρησιμοποιήσει, σε συνδυασμό γυαλάδας-ανθεκτικότητας. Γι' αυτό στο είχα προτείνει κιόλας. Το 915 δεν έχεις; ή το 476;
Είναι τόσο ανθεκτικό, που πήγα να εφαρμόσω διαλυτικό νίτρου και δεν περνούσε από κάτω :lol:
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#658088 Θα ταν καλό πείραμα. :s_thumbsup Κάποια στιγμή πάντως θα ρθω για τα φανάρια γιατί όπως βλέπω δεν παίζει να ασχοληθώ. :lol:
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#658196 Δε σκέφτηκα πιο κατάλληλο τοπικ.
Υπάρχει τροπος να καθαρίσεις γρατσουνιές απο το τζαμακι του κοντέρ?
Είχε κάποια στιγμη χώμα επάνω απο διακοπές σε παραλίες κλπ και το εκανα μηχανικά με το χερι και έγινε σκατά....
Τριφτηκε το χώμα πανω.

< >
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#658631 Φέτος το καλοκαίρι είναι εμφανής μια θαμπάδα στο χρώμα του ουρανού του αυτοκινήτου, στην εμπρόσθια περιοχή αμέσως μετά το τελείωμα του παρμπρίζ, περίπου 10Χ25 εκατοστά επιφάνειας. Βέβαια το αυτοκίνητο είναι και 15 ετών, αλλά επειδή γενικά αφενός το πλένω πολύ σπάνια (οπότε ελάχιστες φορές αναλογικά έχει φάει χημικά καθαρισμού το χρώμα) αφετέρου δεν χρησιμοποιώ κουκούλα και δεν υπάρχουν σε άλλα επίφοβα σημεία (πχ καπώ) ανάλογες θαμπάδες, τείνω να πιστέψω ότι η εν λόγω θαμπάδα ίσως οφείλεται στο νερό καθαρισμού του παρμπρίζ από τα μπροστά πιτσιλιστίρια που ένα μέρος του φεύγει προς τον ουρανό του αυτοκινήτου, σε συνδυασμό βέβαια με την επιβάρυνση λόγω ηλιακής ακτινοβολίας.
Επειδή λοιπόν δεν αξίζει σε αυτή τη φάση τουλάχιστον να πήγαινα για βάψιμο ουρανού, υπάρχει περίπτωση με κάποια περιποίηση χρώματος (κερί ή τυχόν ειδικές ανάλογες ουσίες) να μειωθεί η θαμπάδα και κυρίως να προστατευτεί όσο γίνεται το βερνίκι και το χρώμα;
Αν έχετε ανάλογες εμπειρίες από επαγγελματίες του χώρου και ανάλογα υλικά, παρακαλώ για τα φώτα σας παιδιά.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#658632 Ακριβώς το ότι το πλένεις πολύ σπάνια ΕΙΝΑΙ ο λόγος που άρχισε να εμφανίζεται η οξείδωση στο βερνίκι. Τα άλλα που γράφεις είναι θεωρίες που δεν ισχύουν.
Θέλει γυάλισμα ή ντουκόχαρτο + γυάλισμα. Επειδή θα αδυνατίσει αρκετά απ' το γυάλισμα ομως, θέλει προστασία μετά. Αλλά αν πας κάπου να στο διορθώσουν, θα στα κάνουν όλα. Εφ' οσον δεν ασχολείσαι ποτέ, δεν υπάρχει λόγος να σου πει κανείς τι προϊόντα κλπ να χρησιμοποιήσεις. Πιο φθηνά θα σου βγει να το πας σε μάστορα.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#658641 Πιο φθηνά θα βγει να το βάψεις παρά να το πας για detailing. Οι detailers χρεώνουν τιμές πλαστικού χειρουργού.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#658644 Με αυτά που κάνουν και τον εξοπλισμό που χρειάζονται δεν διαφέρουν και πολύ από τους πλαστικούς χειρουργους όμως.

Το βάψιμο θα φαίνεται, ένα γενικό detailing θα έχει ομοιόμορφο αποτέλεσμα.




< >
Άβαταρ μέλους
By skous
#658697 Ρε παιδια εχει κανεις να προτείνει κανενα καλο μαγαζί που να κανει detailing απο Κατεχάκη και πιο ανατολικά; Γμ(οχι πιο πέρα απο Γέρακα..)

Διοτι μόνος δεν παίζει να το κάνω ποτέ.

Και με ΠΜ αν ειναι να μην κανουμε διαφήμιση.


< >