Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By fokion
#650270 Σωστό κι αυτο εχεις δικιο.....
Δυστυχως εχουν ακυρωθει υιοθεσίες απο αυτο το λογο οποτε ειναι καλό να το ξερουμε αν εχουμε καποια αλεργία.
Πιστεψτε με δεν υπαρχει χειρότερο για ενα ζωο να υοθετιθει για καποιο χρονικό διαστημα με σπιτι αγκαλιες κλπ και μετά να πρεπει να επιστραφει πισω..... :( :( :( :( :(
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#650273 Σ' εμένα εμφανίστηκε ξαφνικά, μετά από πολλές επισκέψεις (επί 2ετία) στα πεθερικά μου, που έχουν γάτα. Ξεκίνησε με ελαφρύ συνάχι (όσο ήμουν εκεί) και σιγά - σιγά προστέθηκαν φαγούρα και (το χειρότερο όλων) δύσπνοια. Έκτοτε περνώ μόνο απέξω :( ( :shifty: ) και προσέχω να μη βρεθώ σε χώρο που κυκλοφορεί γάτα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#650418 Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες, συμβουλές κλπ.
Ναι εκτός Ελλάδας, Αγγλία, εδώ ο κανονισμός είναι ευαγγέλιο (εδώ συνήθως το σπίτι δεν σου ανήκει, ανήκει στην ένωση ιδιοκτητών ή στον δούκα και το αγοράζεις για 99 ή όσα χρόνια πχ 999). Βέβαια κάνουμε τα στραβά μάτια σε πολλά (πχ απαγορεύεται το ξύλινο πάτωμα αλλά οι περισσότεροι έχουν βάλει και άλλα τέτοια).

Σχετικά με ταξίδι. Είδα ότι πληρώνουν εισιτήριο στο αεροπλάνο και υπάρχουν περιορισμοί στο πόσα ζώα θα είναι στην καμπίνα και μερικές εταιρείες δεν τα βάζουν καμπίνα. Αλλά υπάρχουν τίποτα ιδιαιτερότητες για ταξίδι από και προς Αγγλία (επειδή φημιζόταν για τη δυσκολία ειδικά για σκυλιά που ήθελαν καραντίνα κλπ).
mirage έγραψε:Εγώ πάντως θα έλεγα αντί να κοιτάτε για αγορά να ρίξετε μια ματιά σε κάποιο shelter και να επιλέξετε κάποιο αδέσποτο για υιοθεσία. Θα σας βοηθήσουν και στο τι χρειάζεται να αγοράσετε κλπ.
Για μένα must, με βάση τα όσα βλεπω απο φιλους γατοιδιοκτητες, ειναι κατι τετοιο https://www.amazon.co.uk/FEANDREA-Multi ... B076D1YFQJ
Φίλη εχει και κατι αντίστοιχο επειδη η γάτα δεν βγαίνει έξω από το σπίτι. https://www.amazon.co.uk/RCT-Cat-Climbi ... B082PGVYF7
Τα υπόλοιπα στα έγραψε ο fokion. Γενικά νομιζω οι γάτες είναι πιο ακριβες απο τα σκυλιά στο θεμα κτηνίατρος.
Συμφωνώ για το να πάρουμε από καταφύγιο ζώων αλλά όπως μου εξήγησε η πάνσοφη κόρη θέλουμε γάτα με pedigree ώστε να έχει σχετικά προβλεπόμενο χαρακτήρα και χαρακτηριστικά όπως να μην νιαουρίζει, να μην είναι αθλητικό και να μην θέλει έξω, να μην έχει ανάγκη από πολλές αγάπες ώστε να μπορεί να μένει μόνο του και να μην βγάζει πολύ τρίχα και να μην γίνει πολύ μεγάλο. Έτσι κατέληξε στην κοντότριχη βρεττανική γάτα (που λένε ότι ήταν ο Lucifer στην Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων). Τα λιγάκι μπασταρδεμένα είναι πιο ανθεκτικά και υγιή και θα κοιτάω μπας και βρεθεί κάτι αποδεκτό.
Από αξεσουάρ κλπ μην ανησυχείς, έχει μπει μόνη της στο Άμαζον κι έχει κάνει γατο-λίστα. Παιχνιδάκια, treats, φαγητό, μπωλάκια, πύργο/δέντρο, μέρος για τουαλέτα, μέρος για ύπνο, τσαντάκι μεταφοράς κλπ.
Ο φίλος της παραλαμβάνει σε 10 μέρες και θα πάμε να το δούμε σπίτι τους. Τότε αρχίζεις να βλέπεις τυχόν δυσκολίες που δεν περίμενες. Αν όλα πάνε καλά θα δρομολογήσουμε δικό μας. Παραγγελία τον Αύγουστο πριν πάμε διακοπές και παραλαβή όποτε είναι έτοιμο.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#650419
sknipper έγραψε: όπως να μην νιαουρίζει, να μην είναι αθλητικό και να μην θέλει έξω, να μην έχει ανάγκη από πολλές αγάπες ώστε να μπορεί να μένει μόνο του και να μην βγάζει πολύ τρίχα και να μην γίνει πολύ μεγάλο.



Εδώ είσαι:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#650420
NickTG έγραψε:
sknipper έγραψε: όπως να μην νιαουρίζει, να μην είναι αθλητικό και να μην θέλει έξω, να μην έχει ανάγκη από πολλές αγάπες ώστε να μπορεί να μένει μόνο του και να μην βγάζει πολύ τρίχα και να μην γίνει πολύ μεγάλο.



Εδώ είσαι:

Εικόνα


Σωστος!!!

Skipper παρε Bengal, που ειναι κατι σαν τα Τζακ Ρασελ, να κανει το σπιτι τσιρκο μεντρανο σε 2 μερες. :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#650422
NickTG έγραψε:
sknipper έγραψε: όπως να μην νιαουρίζει, να μην είναι αθλητικό και να μην θέλει έξω, να μην έχει ανάγκη από πολλές αγάπες ώστε να μπορεί να μένει μόνο του και να μην βγάζει πολύ τρίχα και να μην γίνει πολύ μεγάλο.

Εδώ είσαι:
Εικόνα
Σωστός. Κι εγώ αυτό τους είπα αφού θέλετε γάτα που να μην κάνει τίποτα και απλά να την χαιδεύετε πότε πότε πάρτε μια τέτοια, φτηνή σε αγορά και μηδενικά έξοδα, δεν λαλάει, δεν μαδάει, μπαίνει και πλυντήριο αν χρειαστεί, δεν πληρώνει εισιτήριο, δεν θέλει αξεσουάρ, δεν θέλει φαγητό ούτε κουβάλημα αυτού, δεν κάνει κακά, δεν έχει νύχια, όλα τα καλά τα έχει Για να δούμε πως θα τα καταφέρω.... :twisted:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#650549
drdino έγραψε:Νομίζω χρωστάει κι ο @Dimitris_P dog tax :rtfm:

Indeed :iconcool:

Εδώ και λίγες εβδομάδες γίναμε σκυλογονείς ενός ημίαιμου retriever που είναι κάπως έτσι (ενδεικτική φωτό, κανονική προσεχώς)

Είναι 2 χρονών, μεγάλωσε στους δρόμους και την πήραμε από καταφύγιο που την είχαν μαζέψει. Οπότε έχει κάνει τα εμβόλιά της, είναι στειρωμένη κλπ.

Τις πρώτες 2 εβδομάδες την είχαμε στα ώπα-ώπα, να διαλέξει τι φαγητό της αρέσει, χάδια κλπ μέχρι που μας είπε η εκπαιδεύτρια ώπα, δεν πάνε έτσι τα πράγματα θα σας κάνει ό,τι θέλει, και τώρα είναι σε φάση "περιορισμού προσοχής" για να μάθει τη θέση της στο σπίτι. Πού θα πάει, θα στρώσει χαρακτήρα :lol:

Ψιλοακούει (όχι πάντα ) σε μερικές εντολές όπως κάτσε και πάμε, όμως στις βόλτες είναι ζόρικη, ακόμα τραβάει.

Η ιστορία:
Από μικροί μεγαλώσαμε μ'ένα pointer, δεν το είχαμε μέσα στο σπίτι όμως. Ήμουν αρνητικός τόσα χρόνια στο να πάρουμε σκύλο, λόγω του ότι είναι μακροχρόνια δέσμευση, σε καθηλώνει και πολλά άλλα. Δε ξέρω κι εγώ πώς υπέκυψα :lol:

Είναι όμως γλύκα όταν σε κοιτάει με τις ματάρες της :inlove:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#650558 Μπράβο Μήτσο για το ότι πήρατε σκυλάκο από καταφύγιο.... :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#650974 @sknipper κουκλι!

Και δεν ξερω αν θα το παρετε απο εκτροφεα/φιλο/μαγαζι... αλλα αυτο το "μολις γινει 12 εβδομαδων" δειχνει καποια σοβαροτητα. Πολυ σημαντικο να απογαλακτιστουν τα μικρα απο τη μανα τους αργα/ομαλα και πολυ αισχος που βλεπεις κουταβια 2-3 εβδομαδων στις βιτρινες των μαγαζιων.

btw θα κανει γαματο τριχωμα. Οταν βλεπεις μικρο που ειναι τοσο μαλιαρο, οταν μεγαλωσει εχει την τελεια γουνα. Συνηθως τα μικρα γατακια ειναι κατσαπλιαρικα με λιγες τριχες...