Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#650394
Geo f1 έγραψε:Κορωνοϊός: 19 τα νέα κρούσματα, «εισαγόμενα» από το Κατάρ τα 12

Τα 12 από τα κρούσματα αφορούν ταξιδιώτες που αφίχθηκαν με πτήση από τη Ντόχα - Προσωρινή αναστολή πτήσεων από το Κατάρ - Σε καραντίνα οι 91 επιβάτες της πτήσης - Οι εθνικότητες των κρουσμάτων


Καλως τα παιδια!!
https://www.protothema.gr/greece/articl ... aio-24oro/
Από τη μία λες ευτυχώς που τους κάνανε τεστ και που ήρθαν πριν τις 15 Ιουνίου

Από την άλλη, 2-3 τέτοια ακόμα να γίνουν και βλέπω να τα ξανακλείνουν όλα και όσοι είμαστε έξω και θέλουμε να έρθουμε, να μένουμε με την όρεξη

Εκεί στη Ντόχα άραγε έχουν πρωτόκολλα ή στα τέτοια τους;


< Pro Max >
Άβαταρ μέλους
By mirage
#650395 Πρωτόκολλα έχουν αλλα το Κατάρ ειναι hotspot χειροτερο και απο την Ιταλία.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#650401 εχω την εντυπωση οτι ολοι αυτοι δεν ξεκινησαν απο το Καταρ,απλα περασαν τρανζιτ απο εκει.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#650412 Τράνζιτ ήταν λογικά:
https://www.euro2day.gr/news/highlights ... eriko.html
Η ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία
Στη χθεσινή πτήση της Qatar Airlines, από την Ντόχα προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», βρέθηκαν 12 θετικά δείγματα κατόπιν της διενέργειας του προβλεπόμενου ελέγχου για τη νόσο Covid-19 που πραγματοποιήθηκε στους 91 επιβαίνοντες από τα υγειονομικά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Εννέα (9) από τους θετικούς επιβάτες είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο (2) Έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα (1) άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#650426
Νίκος Παππάς έγραψε:
elteo έγραψε:Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τουρισμός φέτος καπουτ.

Αν θελουν τουρισμο φετος να δωσουν απο 2Κ σε καθε οικογενεια να πανε διακοπες. Αφου τελικα εμεις πρεπει να σωσουμε την παρτιδα ( πατριδα, οπως το παρει κανεις ), ας βοηθησει το κρατος.
Οπως και τις επιχειρησεις που δεν ανοιξαν ακομα, αυτες που ζοριζονται, κλπ. Καποια στιγμη πρεπει να σκεφτουν τους πολλους και πως στηριζοντας την κοινωνια μειωνουν τα προβληματα και την δυστυχια.

Πριν καποιος πει για λεφτοδεντρα κλπ χαρωπα, να θυμισω οτι "καλυτερα το προλαμβανειν παρα το θεραπευειν" και οχι μονο καλυτερα αλλα κοστιζει και λιγοτερο.

Αλλιως η κριση θα μας καταπιει ολους.


ΥΓ. Τα 800€ δωθηκαν και βοηθησαν κοσμο. Τα 534€ τωρα θα τα παρουν οσοι ηταν κλειστοι τον Μαιο, οι αλλοι που ανοιξαν στις 4, 11, 18/5, χεστηκαν στο ταληρο βλεπεις. :lol: :lol:



"κάνουν τα αδύνατα δυνατά να μη ρίξουν λεφτά στην εσωτερική αγορά, να μη δώσουν σοβαρα επιδόματα, να μη στηρίξουν τους μικρομεσαίους. Τα κάνουν όλα αυτά γτ θεωρούν ότι τα λεφτά είναι για τους μεγάλους παίκτες που τυχαίνει να είναι και κολλητοί τους. Αλλά κάτι πρέπει να φάμε κ εμείς οι μικρομεσαίοι. Οποτε σου λέει ας ανοίξουμε τον τουρισμό, θα πεθάνουν και μερικοί τι να γίνει. Αλλά δε βγαίνει ρε παιδιά, δε βγαίνει. Και η πραγματική οικονομία, οι κανονικοί άνθρωποι θα πληρώσουν το μάρμαρο. Αλλά τι περίμεναν από αυτή την αγέλη λύκων;"
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#650428 Διαβάσαμε και πως δε θέλουν (υπό την έννοια ότι μπορούν και δε θέλουν) να μοιράσουν γκαφρά στους μικρομεσαίους, που αποτελούν μερίδα της εκλ. βάσης τους, οι λαϊκοδεξιοί του διπλασιασμού του κράτους.

Μάλιστα.
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#650429 δεν τους νοιάζει. πληρώσανε τα μέσα για να ελέγχουν. φτάνει.

μαλιστα.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#650430
junior gt έγραψε:Γενικώς πιστεύω με 10 νέα καταγεγραμμενα κρούσματα την ημέρα, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη στη Ελλάδα.
Και πάντα με το σκεπτικό ότι αυτά τα κρούσματα βλέπουν λίγο πιο πίσω χρονικά. Δηλαδή μια βδομάδα περίπου.
Ακόμα και να αρθουν λίγο οι περιορισμοί πχ lock down, κάποια μαγαζιά με περιορισμούς, παραλίες, ακόμα και φαγαδικα δε βλεπω πώς μπορεί να γίνει το μπαμ.
Γενικά δηλαδή στην Ελλάδα δεν κυκλοφορεί κορονοιος και αν κυκλοφορεί με κάποια στοιχειώδη μέτρα δεν μπορεί να υπάρχει τρελή διάδοση.
Το πρόβλημα θα είναι αφ ενός μη γίνει κάνα μπαμ σε μαζικές δομές όπως φυλακές, γηροκομεία, πρόσφυγες και βέβαια σχολεία και εκκλησίες (που είναι κλειστοί χώροι και με μεγάλη συγκέντρωση 'δυσκολων' ανθρώπων) και αφ ετέρου μη μας έρθει απ έξω.
Ο μεγάλος κίνδυνος 2ου κύματος για μένα είναι τα εισαγόμενα κρούσματα. Όταν δηλαδή θα ανοίξουν τα αεροδρόμια και θα έρχεται κόσμος απ'εξω για τουρισμό ( το πιο επικίνδυνο γιατί θα είναι και σε μέρη που και υποδομές δεν υπάρχουν και πιο μεγάλη συγκέντρωση θα υπάρχει), αλλά και για επαγγελματικού λόγους.


Τα λέγαμε τα γράφαμε που λέει και μια ψυχή :lol: :lol: :lol: εδώ και ένα μήνα.
Ήδη αρχίσαμε και ευτυχώς ακόμα το πρωτόκολλο λέει 'έλεγχοι'.
Φανταστείτε όταν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα μπαίνουν στη χώρα χωρίς ουσιαστικά ελέγχους...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#650498
dimviii έγραψε:εχετε υποψιν σας,οτι τα ιδια πανω κατω, μου ειπαν 2-3 πελατες μου στη Κρητη σημερα. :(
υπαρχει τελικα μεγαλο ακροατηριο για σαχλαμαρες.


Χθες είχα τέτοια κουβέντα.

- Στάνταρ όλο αυτό το πράγμα είναι φτιαχτό για να κερδίσουν λεφτά.
- Ποιοί;
- Έλα τώρα...
- Εδώ είμαι, ποιοί είναι αυτοί όμως που κερδίζουν λεφτά, γιατί εμένα μου φαίνεται πως όλοι έχουν χάσει άπειρα.
- ...

Δεν υπάρχει σωτηρία.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#650560 Είναι το πατσαβούρι που είχε βγάλει το πρωτοσέλιδο για τα αγέννητα παιδιά. Alt-right εν Ελλάδι
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#650781 Τα κρούσματα της Ξάνθης πάνω στα πομακοχώρια που βρίσκονται in the middle of nowhere απομονωμένα πάνω στα βουνά μάλλον οφείλονται στο λαθρεμπόριο με τη Βουλγαρία. Περνάνε αβέρτα και χωρίς έλεγχο μέσα από δύσβατα και αφύλαχτα περάσματα. Όπως στα πομακοχώρια του Έβρου οπου αρκετά σπίτια ομοιάζουν με βίλες ενώ το καλλιεργήσιμο έδαφος αντιστοιχεί σε 2 στρέμματα ανα κάτοικο και το υπόλοιπο είναι δάσος ή πέτρα.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#651043 Κορωνοϊός: 97 κρούσματα το τελευταίο 4ήμερο - Δύο νέοι θάνατοι

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 97 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσιευμένη έκθεση επιτήρησης (την Πέμπτη 4 Ιουνίου). Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από τα νέα κρούσματα, τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό, και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

link
Άβαταρ μέλους
By bebes
#651059
Scotch έγραψε:Κορωνοϊός: 97 κρούσματα το τελευταίο 4ήμερο - Δύο νέοι θάνατοι

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 97 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσιευμένη έκθεση επιτήρησης (την Πέμπτη 4 Ιουνίου). Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από τα νέα κρούσματα, τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό, και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

link

Απο τη μια έχουμε αυτό, απο την άλλη
Ιταλία: 65 θάνατοι και 280 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

και καπάκι:
Αποδυναμώνεται και γίνεται λιγότερο θανατηφόρος ο κορωνοϊός
«Σήμερα είναι σαφές ότι η νόσος Covid-19 είναι διαφορετική», υποστηρίζουν γιατροί στην Ιταλία.

https://www.euro2day.gr/news/world/arti ... f8k3BGQPeU

Αντε να βγάλουμε άκρη... :dizzy: