Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By gianik
Giuseppe Busso έγραψε:
gianik έγραψε:Εγω ομολογω οτι η ολη αυτη κατασταση ψυχολογικα με εχει downιασει παρα πολυ...
Δεν ξερω αν ειναι καλο να μπαινεις καθε λιγο κ λιγακι στο ιντερνετ κ να διαβαζεις για τον covid19...
Θα ηθελα τη γνωμη σσς επ αυτου... :(

Εδώ είναι η ουσία σε πολλά που βλέπουμε μέσω διαδικτύου αυτές τις μέρες. Δεν είμαι ειδικός ψυχολόγος αλλά κάποια βασικά τα ξέρουμε όλοι.
Ο άνθρωπος είναι περίεργο ων. Ενώ είναι το πιο αντιδραστικό, δηλαδή όταν πρέπει να βγει έξω, κάθεται στον καναπέ του και όταν του λένε οι επιστήμονες να κάτσει μέσα, αυτός βγαίνει έξω. Ταυτόχρονα έχει και τη μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα από όλα τα είδη της τροφικής αλυσίδας.

Δίνεται όμως εξήγηση στο γιατί ο καθένας αντιδρά διαφορετικά. Είναι η ψυχολογική αντίδραση του καθενός από όλη αυτή την "πίεση" που έχει επέλθει.
Δυστυχώς δεν διαφωνώ στο νταούνιασμα. Το έχω και εγώ, όπως και πολλοί άλλοι φαντάζομαι.
Αλλά όχι τόσο για τώρα, αλλά κυρίως για το τι θα αφήσει όλο αυτό στην "επόμενη ημέρα". Όσο το σκέφτομαι, με πιάνει :dizzy:

Χωρίς να θέλω να προτρέψω να κάνει το ίδιο κάποιος, χθες και προχθές, ήπια από ένα κουτάκι μπιρίτσα στο σπίτι και με χαλάρωσε και κοιμήθηκα στη 01:00 χωρίς να τραβήξω ξενύχτι. Ένα ποτηράκι σίγουρα χαλαρώνει.
Έχουμε πολλές μέρες ακόμη... :help:
Καλά δεν το συζητάμε.. Προφανώς ορισμένοι επαγγελματίες θα αντιμετωπίσουν το λουκέτο....κ αυτό για κάποιους είναι θέμα επιβίωσης..

Τεσπα, όσο μπορούμε όλοι ας βοηθήσουμε με τον τρόπο μας.. Ένας που δεν έχει τι να κάνει κ παιρνει το αμαξι του για βόλτα είναι εν δυνάμει υπαίτιος η θύμα τροχαίου.. Ας σταματήσουν οι άσκοπες μετακινήσεις.
Ψυχραιμία κ όσοι μπορούν ας φιλτράρουν τις ειδήσεις που πέφτουν ανά ριπες ..

Υ. Γ
Κ κάτι τελευταίο, ως γνωστόν στα πολιτικά δεν συμμετέχω καθόλου, αλλά από δω κ στο εξής όταν συζητάμε για ουρές στα σούπερ μάρκετ κλπ, να σκεφτόμαστε όταν κατακρίνουμε κάποιους που λόγω πολέμου πήραν τα βρέφη αγκαλιά κ έφυγαν για άλλες πατρίδες...

.
Άβαταρ μέλους
By drdino
Geo f1 έγραψε:Εικόνα
:s_thumbsup

Απόρρητο :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#633535 :lol: :lol: :lol:

πραγματικά τα ΜΜΕ... :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By Govus
#633537 Εδώ ο κόσμος καίγεται και οι ΕΛ εργοδότες στην κοσμάρα τους : μας "πρότειναν" απ' τη δουλειά, να έρχεται εναλλάξ μία μέρα ο ένας και μία ο άλλος, άραγε για πετύχουμε τι :hmmm: ;
Υπ' όψιν ότι δικαιούμαι άδειας ειδικού σκοπού, αλλά ήρθα κανονικά σαν καλό παιδάκι και σήμερα.
Τηλεργασία σε μαγαζάκια σαν το δικό μας αποκλείεται...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#633539 Και επανέρχομαι στο θέμα των εκκλησιών... Δείτε λίγο το προηγούμενο στην Ν. Κορέα. Ένας (1) φορέας, θεωρείται πως μόλυνε το 80% αυτών που ασθένησαν.
https://graphics.reuters.com/CHINA-HEAL ... ium=Social

Τον αποκαλούν, ο ασθενής Νο. 31. (Patient No. 31)

Άμεσο κλείσιμο μπας και σωθεί τίποτε.
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#633543 Στο φούρνο 1-2 άτομα έμπαιναν μέσα και 1-2 περίμεναν απο έξω.
Στη euromedica για να πάρω αποτελέσματα από άσχετες εξετάσεις, έβαζαν μέχρι 3 άτομα στην υποδοχή. Με το που έμπαινες έβαζες αντισηπτικό στα χέρια υποχρεωτικά και σου μετρούσαν και την θερμοκρασία με ανέπαφο θερμόμετρο.

Αυριο ή το πολύ μεθαύριο πρέπει να πάω σούπερ γιατι εχουν τελειώσει οι προμήθειες :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#633546 σμ Λιντλ στη Λ Δημοκρατιας δεν ειχε αυτες τις καρτες που μας εδειχναν το πρωι τα καναλια.Οποιος ηθελε εμπαινε.
Ολα τα μαγαζια ανοιχτα κανονικα.
Eurobank εμπαινε ενας ενας,ειχε και αντισηπτικο πριν το ταμειο.
Φουρνος παλι εμπαινε οποιος ηθελε.Στα φαρμακεια ειδα ατομα να περιμενουν εξω.
Απο σημερα καθησιο,τηλεφωνηθηκαμε χτες με την εργοδοτρια μου,και συμφωνησαμε να μην βγω.Κατι τηλεφωνα θα κανω για καποια ανοιχτα υπολοιπα πελατων ,και βλεπουμε.
Ο μικρος φροντιστηρια ιδιαιτερα στα μαθηματικα,και στον Πουκαμισα,μεσω σκαιπ.
Η :inlove: δουλευει κανονικα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#633547 btw κανά καλό ανέπαφο θερμόμετρο έχουμε υπόψιν;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#633550 Εμείς από σήμερα δουλεύουμε από το σπίτι, εντολή του εργοδότη. Αν χρειαστεί να πάμε στο γραφείο, μόνον μέχρι 2 άτομα συγχρόνως σε κάθε όροφο. Κάνανε και απολύμανση το ΣΚ.
Επίσης, οι γονείς μας μπήκαν και σε πιο αυστηρή καραντίνα, καθότι ομάδα υψηλού κινδύνου με χρόνια νοσήματα. Πλέον, δεν βλέπουν ούτε εμάς δηλαδή... Και αυτό, γίνεται για να προστατευθούν αυτοί εννοείται, όχι εμείς.

Δυσάρεστο, αλλά απαραίτητο, στην παρούσα φάση. Ο δικός μου φόβος είναι πως τα κρούσματα είναι πάρα πολλά και αυτή την στιγμή, υπάρχουν 100 άνθρωποι φορείς του ιού, που δεν γνωρίζουν πώς κόλλησαν τον ιό. Αυτό από μόνο του, είναι εξαιρετικά ανησυχητικό.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Anonymous Founder έγραψε:Εμείς από σήμερα δουλεύουμε από το σπίτι, εντολή του εργοδότη. Αν χρειαστεί να πάμε στο γραφείο, μόνον μέχρι 2 άτομα συγχρόνως σε κάθε όροφο. Κάνανε και απολύμανση το ΣΚ.
Επίσης, οι γονείς μας μπήκαν και σε πιο αυστηρή καραντίνα, καθότι ομάδα υψηλού κινδύνου με χρόνια νοσήματα. Πλέον, δεν βλέπουν ούτε εμάς δηλαδή... Και αυτό, γίνεται για να προστατευθούν αυτοί εννοείται, όχι εμείς.

Δυσάρεστο, αλλά απαραίτητο, στην παρούσα φάση. Ο δικός μου φόβος είναι πως τα κρούσματα είναι πάρα πολλά και αυτή την στιγμή, υπάρχουν 100 άνθρωποι φορείς του ιού, που δεν γνωρίζουν πώς κόλλησαν τον ιό. Αυτό από μόνο του, είναι εξαιρετικά ανησυχητικό.
Τι εννοείς 100? Τουλάχιστον 10 000 ειναι κρούσματα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
bujinkan έγραψε:Too good to be true?
https://cyclades24.gr/2020/03/oristiko- ... ekklisies/

Ας ελπίσουμε πως θα είναι αυτή η απόφασή τους. Αφού κανείς άλλος δεν τολμάει να κάνει το απαραίτητο, ας το κάνουν μόνοι τους. Θα έπρεπε να είχε γίνει αυτό εδώ και μέρες, όταν ταυτοποιήθηκαν οι φορείς από τους Άγιους Τόπους. Τώρα ήδη είναι αργά, αλλά έστω ας σώσουμε ό,τι μπορούμε.
bujinkan έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Εμείς από σήμερα δουλεύουμε από το σπίτι, εντολή του εργοδότη. Αν χρειαστεί να πάμε στο γραφείο, μόνον μέχρι 2 άτομα συγχρόνως σε κάθε όροφο. Κάνανε και απολύμανση το ΣΚ.

Τι εννοείς 100? Τουλάχιστον 10 000 ειναι κρούσματα

Εγώ μιλώ με τα μέχρις ώρας στοιχεία, για όσους έχουν ήδη ταυτοποιηθεί ως φορείς του ιού. Υπάρχουν 100 που δεν κατάφεραν να τους ιχνηλατήσουν προς τα πίσω. Αυτό δείχνει πως λογικά θα υπάρχουν πολλοί ακόμη που έχουν τον ιό και δεν γνωρίζουμε. Ούτε αυτοί θα γνωρίζουν πώς τον κόλλησαν...
Άβαταρ μέλους
By bill33
gianik έγραψε:Εγω ομολογω οτι η ολη αυτη κατασταση ψυχολογικα με εχει downιασει παρα πολυ...
Δεν ξερω αν ειναι καλο να μπαινεις καθε λιγο κ λιγακι στο ιντερνετ κ να διαβαζεις για τον covid19...
Θα ηθελα τη γνωμη σσς επ αυτου... :(

Μια απορία που εχω ειναι :
Πως γίνεται φετος στην Ελλαδα ,με τοσο κοσμο εμβολιασμενο ,υποτιθεται με ανοσια απο προηγουμενα ετη κ εχουμε >100 νεκρους απο την γριπη;
Πως εξηγείται αυτο;
Διοτι βλεπω ολοι ασχολούνται με τον covid κ καλα κανουν φυσικα αλλα κ η γριπη μια χαρα θερισε κ φετος... :hmmm:

Κάθε χρόνο η γρίπη είναι διαφορετική,λαμβάνουν στελέχη απο το νότιο ημισφαίριο το καλοκαίρι και βγάζουν το εμβόλιο για το βόρειο αλλά δεν είναι παντα αποτελεσματικό.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
MIXOStsi έγραψε:
εγώ λέω πάντως να πάω UK για κανα μήνα μέχρι να χαλαρώσει ο ντουνιάς...
πολύ ενδιαφέρουσα η τακτική της!

MIXOStsi έγραψε:ναι γιατί ο Τζονσον αποφασίζει... :lol:
έλεος και για το bold ρε συ...

δεν με ενδιαφερει εαν αποφασιζει ο Τζονσον ή ο Μπολτ.
Σχολιαζω την πρακτικη που θελουν να ακολουθησουν.
Τα λεμε και με σενα σε κανα μηνα,να δουμε εαν η τακτικη τους ειναι η σωστη ή λαθος.

MIXOStsi έγραψε:άντε...
νόσησε προσωπικό σε νοσοκομείο!? κανείς δεν το περίμενε... πρώτη φορά

ε ναι μωρε τι εγινε που ενα νοσοκομειο βγηκε εκτος,τοσα εχουμε,σιγα μην μας λειψουνε.
Τι εχουν σοβαρα περιστατικα μεσα? ε και τι εγινε πρωτη φορα ειναι?
τι δεν θα μπορεσει ενα τροχαιο να το εξυπηρετησει? σιγα πρωτη φορα ειναι?
τι δεν θα μπορεσει να εξυπηρετησει σε περιπτωση κρουσματων κορονοιου?
σιγα πρωτη φορα ειναι που θα πεθανει καποιος?
τι θα πανε τα κρουσματα αυτα σε διπλανης πολης νοσοκομειο,καιθα υπερφορτωσει το συστημα? σιγα πρωτη φορα ειναι?
ρε τι διαβαζουμε εδω μεσα.....Ελλαδα απο τις χωρες με τις λιγοτερες μεθ,και κλινες ανα κατοικο,και ο αλλος λεει δεν πειραζει που ενα νοσοκομειο ειναι εκτος,με τους γιατρους σε καραντινα,την στιγμη που περιμενουμε την κορυφωση του ιου...

και μιας και δεν ειναι προβλημα να κλεισει το οποιοδηποτε περιφερειακο νοσοκομειο...
δυο χωρια στη Κοζανη σε καραντινα.Αστυνομια στις εισοδους των χωριων.

https://www.newsit.gr/ellada/koronoios- ... n/2994743/