Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#633024 Αν δεν βγουν τα επίσημα νούμερα είναι άτοπο να μιλάμε για συντριπτική πλειοψηφία. Πως να το κάνουμε, το taxisnet έχει στοιχεία (από που άραγε;) με σχετικά μικρό δείγμα.

Κατά τα αλλά πάλι μερικοί έχουν την ανάγκη να το παίξουν έξυπνοι. Ίσως γιατί δεν είναι μετρήσιμο μέγεθος και μπορούν να αισθάνονται καλά με τους εαυτούς τους :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#633223
Asimov έγραψε:https://www.kathimerini.gr/1069082/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/eisfores-220-eyrw-gia-to-90-twn-mh-mis8wtwn


Το 90% είναι η συντριπτική πλειοψηφία ή μήπως το σύνολο του δείγματος δεν είναι αρκετά αντιπροσωπευτικό; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#633237
elteo έγραψε:και τα 220 imo είναι πάρα πολλά για την σύνταξη που δίδεται και τις παροχές υγείας.


Σκέψου ότι αυτές οι παροχές δίνονται με τις υπάρχουσες εισφορές.

Τώρα αναλογίσου τι παροχές θα δίνονται με την μείωση που θα φέρει αυτό το νομοσχέδιο.


Μην μου αναφέρεις μόνο τους ιδιώτες, γιατί τους είδαμε πως αντιμετωπίζουν μία πραγματική ανάγκη... :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By otso
#636804 καπου πηρε το ματι μου για 25% εκπτωση σε οποιον πληρωνει εμπροθεσμα τις εισφορες ισχυει; η ειναι δημοσιογραφικες μαλακιες και ραδιο αρβυλα , εχετε δει κατι ; εχουν αναρτησει τιποτα ;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#636981
otso έγραψε:ισχυει αλλα απο ποτε ; αν πληρωσω σημερα; δεν βλεπω πουθενα καμμια εκπτωση .


Ισχύει μόνον για όσους υπάγονται σε ΚΑΔ που εντάσσονται στα μέτρα για τις πληγείσες επιχειρήσεις, όχι για όλους.
Άβαταρ μέλους
By thanasisr16
#639485 Εγώ πριν λίγο που μπήκα στη σελίδα του εφκα,μου έδειχνε το ποσό προ έκπτωσης και μετά έκπτωσης 25% που ισχύει εάν το πληρώσω μεχρι 10/4
Άβαταρ μέλους
By Serf
#639587 Έχει αλλάξει κάποιος τον τελευταίο καιρό από μισθωτός σε μη-μισθωτός; Πόσο καιρό έκανε να εμφανιστεί με τη νέα του ιδιότητα στο https://www.efka.gov.gr/el/asphalismeno ... alismenoys ; Ειδικά στο "Εισφορές Μη Μισθωτών ΕΦΚΑ".
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#665973 Παρουσιάστηκαν σήμερα ορισμένες λεπτομέρειες του νέου κεφαλαιοποιητικού συστήματος που θέλει να φέρει η κυβέρνηση για τους νέους ασφαλισμένους.

Ποιοι εργαζόμενοι θα μπουν στο νέο σύστημα επικουρικής σύνταξης
Το σουηδικό μοντέλο βρίσκεται στο μικροσκόπιο του υπουργείου Εργασίας. Ποιοι από τους ήδη εργαζόμενους θα μπουν στο νέο σύστημα. Τι «αποκάλυψε» ο υφυπουργός Πάνος Τσακλόγλου για το πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό.

https://www.euro2day.gr/news/economy/ar ... pikoy.html

Το ζουμί είναι εδώ:

τον πυρήνα της κυβερνητικής πρότασης που επεξεργάζεται ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου βρίσκεται ένα νέο, δημόσιο επικουρικό ταμείο, που θα λειτουργεί με βάση το κεφαλαιοποιητικό σύστημα, χωρίς να αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και η ύπαρξη μιας μίνιμουμ εξασφάλισης του αρχικού κεφαλαίου, υπό την μορφή εγγύησης από το κράτος. Καθώς το σύστημα παραμένει στο πλαίσιο της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, κάλυψη θα υπάρχει άλλωστε, τόσο για τον κίνδυνο θανάτου όσο και αναπηρίας.

Ο πρώτος πυλώνας -η κύρια σύνταξη- θα παραμένει αμιγώς διανεμητικός. Συμπληρωματικά, με…μπούσουλα το σουηδικό μοντέλο τόσο ως προς τη δομή όσο και ως προς τη διαδικασία διαλόγου που ακολουθήθηκε προκειμένου το νέο σύστημα να ψηφιστεί από το 80% του κοινοβουλίου της χώρας, θα δημιουργηθεί για τους νέους εργαζόμενους ένας ατομικός «κουμπαράς», όπου οι επικουρικές τους εισφορές, της τάξης του 6%, θα αθροίζονται, θα τοκίζονται και θα επενδύονται.

Στο τραπέζι της συζήτησης βρίσκεται πρόταση ώστε τη διαχείριση να μπορούν να ασκούν και ιδιώτες, υπό την αιγίδα του δημόσιου επικουρικού φορέα. Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να επιλέγουν χαρτοφυλάκια διαβαθμισμένου επενδυτικού κινδύνου, που δυνητικά θα αλλάζει με βάση και την ηλικία των ασφαλισμένων (υψηλότερο επενδυτικό ρίσκο για τους νεότερους, χαμηλότερο για τους μεγαλύτερους σε ηλικία). Αρχικά και χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί η δυνατότητα επένδυσης των κεφαλαίων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με πληροφορίες θα επιδιωχθεί η στήριξη της εγχώριας αγοράς χρήματος και κεφαλαίου.


Ο κ. Τσακλόγλου παραδέχθηκε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της πρότασης που επεξεργάζεται στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να τεθεί σε εξαντλητικό διάλογο με τους φορείς και την κοινωνία πριν πάρει τον δρόμο για τη Βουλή, εντός του 2021, είναι το λεγόμενο «κόστος μετάβασης». Το γεγονός δηλαδή ότι μια γενιά θα πρέπει να πληρώσει δύο φορές.

Βάσει των πρώτων υπολογισμών, το κόστος για την πρώτη 10ετία εκτιμάται σε περίπου 1 δισ. ευρώ, χωρίς σε αυτό να υπολογίζονται και οι ήδη ασφαλισμένοι που θα επιλέξουν εθελοντικά το νέο ταμείο. Σωρευτικά, σε επίπεδο 50 ετών, ανάλογα με τις παραδοχές και τις επιμέρους επιλογές που δεν έχουν «κλειδώσει», το κόστος υπολογίζεται μεταξύ 35 και 55 δισ. ευρώ.
:help: :help: :help:
Χθες, ο κ. Τσακλόγλου άνοιξε λίγο τα χαρτιά του, επισημαίνοντας ότι αυτό θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί α) από το λεγόμενο «μέρισμα της ανάπτυξης», ήτοι την αύξηση των διαθέσιμων πόρων που θα προκύψει από την αύξηση των επενδύσεων, του ρυθμού ανάπτυξης και του ποσοστού απασχόλησης, β) τον ήδη σχηματισμένο «κουμπαρά» αλληλεγγύης των γενεών - ΑΚΑΓΕ αλλά και γ) από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Κοινώς, για να καταφέρουν να βάλουν χέρι οι ιδιώτες, θα πρέπει να πληρωθεί από το δημόσιο κάνα 50άρι δις. Μια χαρά το κόβω, πολύ ωραία σκέψη. Α, και αν τα πράγματα πάνε στραβά, πάλι θα εγγυάται το Δημόσιο. Πώς αλλιώς; Φαντάζομαι δεν περιμένετε να δουλέψουν οι ιδιώτες με ρίσκο;
:s_laughat :s_sarcastic

Έχετε δει τους όρους που βάζουν την η 5τία οι ιδιώτες διαχειριστές συνταξιοδοτικών; Είχαν έρθει και σε μένα κάποιοι και μόνον που δεν έβαλα τα γέλια. Τους είπα παιδιά, πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά, αλλά όπως το βλέπω, για 5 χρόνια, παίζει να έχω ή μηδενική απόδοση ή και να μπω και μέσα. Τα 2 πρώτα χρόνια, εννοείται πως με έβαζαν μέσα με τα έξοδα που χρέωναν. Καλύτερα και ασφαλέστερα να τα έχεις σε προθεσμιακές.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#666032 ερώτηση :
υπάλληλος μισθωτός με πλήρη απασχόληση κ ένσημα κανονικά τα τελευταία 2 χρόνια και ταυτόχρονα για ένα 6μηνο παράλληλη απασχόληση γιατί έχει βιβλία ατομικής επιχείρησης , εάν του γίνει απόλυση από την μισθωτή εργασία του , δικαιούται ταμείο ανεργίας; :hmmm: