Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
italakias έγραψε:Φευγουν κομματια επειδη το τρωει η υγρασια και η κλεισουρα .
Μπα, έχει ένα μεγάλο και ένα μικρό παράθυρο. Υγρασία 45-55% μετρημένη.
Άβαταρ μέλους
By otso
fokion έγραψε:Να πω κι εγω την ενδυναμη κοτσανα κου.....

εχοντας ενα ταβανι με εμφανες μπετό ηταν πρακτικά αδυνατο να βαφτει με ρολό...
Πηρα λοιπον ενα απο αυτα τα ηλεκτρικά πιστόλια βαφής τυπου https://www.e-shop.gr/antallaktiko-pist ... qsQAvD_BwE

και..... εβαψα τα παντα.... δεν εμεινε τρυπουλα σκαψιμο προεξοχή αβαφτη.....
και χωρις ζορι....
μετά το δοκιμασα και σε "σαγρε" τοιχοιο.... επίσεις.....
απλώς μια ιδεα...

σωστος ετσι βαφεται και ο χωριατικος σοβας .
Άβαταρ μέλους
By bebes
saxon_747 έγραψε:@pro , η αλήθεια είναι ότι από τους τοίχους φεύγουν κομματάκια με αποτέλεσμα ο χώρος να είναι συνεχώς βρώμικος. Το ίδιο και με το πάτωμα που, στην κατάσταση που είναι, δεν σκουπίζεται, δεν σφουγγαριζεται.

τέτοιο ιδιο τοιχο εχουμε στο υπόγειο της πολυκατοικιας.
Εχω μια αποθηκη εκει και όντως ειναι πρόβλημα τα κομματακια που φεύγουν κατα καιρους και λερωνουν τα ταφια.
Υπάρχουν κατι "χοντρομπογιες" για εξωτερικους χώρους που είναι και κάπως ελαστομερείς (δεν ξερω αν το απέδωσα σωστα) και μαζεύουν λίγο την κατάσταση.

Επίσης, αν αποφασίσεις για γυψοσανίδα, σκέψου οτι θα είναι πολύ δύσκολο να τοποθετήσεις ράφια στον τοίχο και γενικά βαρια αναρτώμενα αντικείμενα
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#622107 saxon ποιό είναι το πλάτος του χωρίσματος; Σε αντίστοιχη περίπτωση που ήταν γύρω στα 3μ είχα βάλει μια ωραιότατη κουρτίνα που υπάρχει ακόμα μετά από ~10 χρόνια
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#622122 :lol:
Δε με αφήνετε να αγιάσω όμως! :oops:

Με όσα έγραψε και ο bebes, σαν να μην φταίει η υγρασία και τόσο γα την αποσάθρωση του σαγρότοιχου ! :oops:
Όποιος έχει "πιάσει" με τα χέρια του τέτοιο χοντρο-ΣΑΓΡΕ σοβά που μας έδειξε στις φωτό ο saxon, θα ήξερε ότι, τουλάχιστον τα σημεία που "περιβάλουν" την κάθε ακανόνιστη "τρύπα " ή "υπερυψωμένη" επιφάνεια της τοιχοποιίας, τρίβονται ακόμα και με ελαφρά πίεση του δάχτυλου στο σημείο, οπότε φεύγουν κομματάκια όσο πχ : μία φακή.
Κι αυτό γιατί ΚΥΡΙΩΣ στα συγκεκριμένα σημεία, υπάρχουν μικρο-χιλιοστά "κούφιας" επιφάνειας κάτω απ΄την παρακείμενη ή υπερκείμενη .
Υπάρχει και ο ψιλο-ΣΑΓΡΕ σοβάς, που δεν έχει τρύπες αλλά είναι μια άγρια επιφάνεια, πολύ πιό συμπαγής που δεν τρίβεται.
A, και που είστε: Όσοι βέβαια (και δικαίως λέτε ότι) δεν ξέρω τι μπορεί να ξέρετε κλπ, όπως ΟΜΩΣ και εσείς για εμένα, ας βάλω ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΩ και πάλι μία φωτό απ΄τον εξ. τοίχο στο δικό μου σπίτι, με το συγκεκριμένο ψιλο-σαγρέ σοβά, ως ένδειξη ότι- τουλάχιστον- αντιλαμβάνομαι, για τι μιλάμε.
Εικόνα
Όσο για τα ράφια και το πρόβλημα στήριξης λόγω γυψοσανίδας, αν πρόκειται για βαριά αντικείμενα, τοποθετεί "αυτόνομα" που πατάνε στο δάπεδο και στηρίζονται (πχ: τύπου Dexion), ενώ θα μπορούσαν να αποτελέσουν όντως με κάποιο "περίτεχνο τρόπο", το διαχωριστικό του δωματίου.
Αν τοποθετηθούν ελαφριά αντικείμενα, κατασκευάζει ράφια γυψοσανίδας, που τα συμπεριλαμβάνει στην κατασκευή, με κόστος βέβαια τριπλάσιο εκείνου των Dexion .

Απ΄τον ιντερνετικό καφενέ που είναι λοιπόν το κάθε φόρουμ και αυτή τη στιγμή σας γράφω,..... εβίβα παίδες !!! :s_coffee

ΥΓ : Ούτε το αλάθητο έχω, ούτε παντογνώστης είμαι, ούτε έχω τις καλύτερες και μοναδικές ιδέες στη διακόσμηση-διαμόρφωση ενός χώρου.
Εχω όμως μερικές διαφορετικές αρχές και απόψεις για τα γραφόμενα ως απαντήσεις στο φόρουμ και ειδικά, σε αυτό το τοπικό.
Με κυριότερη αυτήν που στοιχίζει (εντός και εκτός φόρουμ).... μέχρι και φιλίες: Δεν παπατζολογώ και πάντα ακριβολογώ! :s_wink
Άβαταρ μέλους
By otso
#622128 Εγω παντως τον σοβα που μας δειχνεις θα τον εσκαβα -εβγαζα με αεροπιστολα (δεν κανουν πολυ θορυβο) και θα εβαζα γκαναιτ αντι σοβα , με οψη γιαπι του 60 που ειναι της μοδος.
Αληθεια στον σεισμο του 99 πως τα πηγε το σπιτι;
Άβαταρ μέλους
By pro
#622172 Αυτός ο χοντροσαγρε σοβας, τρίβεται μέχρι να βρεις τούβλο/δοκαρι; Δλδ αν αν τριφτει, περαστεί με αστάρι και βαφεί θα συνεχίσει να τρίβεται ο τοίχος;

Άσπρο πάτο.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#622175 No problem.
Άλλωστε, για αυτό και δεν πρόσθεσα όροφο και προτίμησα την ανακαίνιση, αφού οι εκτιμήσεις 2-3 μηχανικών δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές.
Το υφιστάμενο κτίσμα και με δεδομένο ότι είναι πάνω σε βραχώδες έδαφος, δεν έχει ανάγκη πλήν τριχοειδών μικρορωγμών που εσωτερικά είχε εμφανίσει τότε (1999), κυρίως λόγω παλαιότητας τοιχοποιίας.
Αυτός ήταν και ένας απ΄τους λόγους, που η θερμομόνωση έγινε εσωτερικά , προτιμώντας να χάσω 5cm χώρων περιμετρικά, ώστε να μην εμφανίζονται τέτοιες φθορές, ενώ με τη νέα διαρρύθμιση, εσωτερικά δεν έμεινε ούτε ένας απο τους παλιούς τοίχους.
@ pro : Όχι, η εξωτερική του υφή είναι "λεπτεπίλεπτη" στη συμπεριφορά-χρήση. Αν περαστεί κάποιο ενισχυτικό-ειδικό υλικό, υποθέτω θα σκληρύνει.
Όμως , είναι πολύ δύσκολη η εφαρμογή με ρολό-πινέλο, λόγω του ανάγλυφου. Αν υπάρχει δυνατότητα λύσης εφαρμογής κατάλληλων υλικών με χρήση πιστολιού, δεν το γνωρίζω.
Άβαταρ μέλους
By pro
dimitrisB έγραψε:@ pro : Όχι, η εξωτερική του υφή είναι "λεπτεπίλεπτη" στη συμπεριφορά-χρήση. Αν περαστεί κάποιο ενισχυτικό-ειδικό υλικό, υποθέτω θα σκληρύνει.
Όμως , είναι πολύ δύσκολη η εφαρμογή με ρολό-πινέλο, λόγω του ανάγλυφου. Αν υπάρχει δυνατότητα λύσης εφαρμογής κατάλληλων υλικών με χρήση πιστολιού, δεν το γνωρίζω.

Ακριβώς. Άρα, με ένα ελαφρύ τρίψιμο με σπάτουλα ή και συρματόβουρτσα αν χρειαστεί, αστάρωμα και βάψιμο είσαι μια χαρά. Αυτό λέω εξαρχής. Το βάψιμο γίνεται εύκολα, είτε με ειδικά, πιο "μαλλιαρά" ρολά, είτε (αν χρειαστεί που δεν θα χρειαστεί) με κλασική, παλιακή βούρτσα. Να θυμίσω ότι παλιά "ασβεστώνανε" "πεταχτό" και συζητάμε αν βάφετε αυτός ο τοίχος?
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#622178 Οποισδήποτε τοίχος βάφεται. Και με πρόλαβες: Ο συγκεκριμένος , θέλει... μπατανόβουρτσα :lol:
Αλλά ο νοικοκύρης" του σπιτιού, δεν έδωσε την εντύπωση ότι επιθυμεί να τον βάψει.
Και επειδή "Δεν πολεμώ τα δεδομένα" , οι απαντήσεις μου στηρίζονται ΜΟΝΟ σε αυτά. :)
Άβαταρ μέλους
By otso
dimitrisB έγραψε:No problem.
Άλλωστε, για αυτό και δεν πρόσθεσα όροφο και προτίμησα την ανακαίνιση, αφού οι εκτιμήσεις 2-3 μηχανικών δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές.
Το υφιστάμενο κτίσμα και με δεδομένο ότι είναι πάνω σε βραχώδες έδαφος, δεν έχει ανάγκη πλήν τριχοειδών μικρορωγμών που εσωτερικά είχε εμφανίσει τότε (1999), κυρίως λόγω παλαιότητας τοιχοποιίας.
Αυτός ήταν και ένας απ΄τους λόγους, που η θερμομόνωση έγινε εσωτερικά , προτιμώντας να χάσω 5cm χώρων περιμετρικά, ώστε να μην εμφανίζονται τέτοιες φθορές, ενώ με τη νέα διαρρύθμιση, εσωτερικά δεν έμεινε ούτε ένας απο τους παλιούς τοίχους.
@ pro : Όχι, η εξωτερική του υφή είναι "λεπτεπίλεπτη" στη συμπεριφορά-χρήση. Αν περαστεί κάποιο ενισχυτικό-ειδικό υλικό, υποθέτω θα σκληρύνει.

Επειδη ειναι σε βραχο παιρνει ολη την ενταση του σεισμου , αντιθετα το χωμα λειτουργει σαν αποσβεστηρας .
Πω πω εγω δεν θα εμενα μεσα .
Άβαταρ μέλους
By pro
#622183 Εμένα ο νοικοκύρης μου έδωσε την εντύπωση ότι ψάχνεται, δεν ξέρει πολλά απο τέτοιου είδους θεματα και είπα να δώσω μια διαφορετική ιδέα.
Ο τοίχος βάφεται και χωρίς μπαντανόβουρτσα, με ακούρευτο ρολό (πιο μαλλιαρό). Το πατρικό μου είναι του 50 και έχει στην πρόσοψη το χαρακτηριστικό ανάγλυφο της περιόδου (το έκαναν με σφυράκι νομίζω). Μια χαρά βάφτηκε με ρολό, και οι ανωμαλίες που έχει είναι σαφώς πιο έντονες από τον τοίχο του φίλου.