sknipper έγραψε:Asimov έγραψε:Πάγος στην κατάψυξη σε ψυγείο no frost τι μπορεί να σημαίνει;Το no frost χαρακτηριστικό αφορά στο κυρίως ψυγείο και όχι στην κατάψυξη.
Έγινε απόψυξη και μετά από κάνα μήνα άρχισε να πιάνει πάλι
(ψυγείο liebherr, 15 ετών)
Στο ψυγείο που η ψύξη είναι από το πίσω τοίχωμα η ψύξη σταματάει και ο πάγος λιώνει γιατί το ψυγείο μέσα είναι στους 4-6 βαθμούς. Και ο λιωμένος πάγος κυλάει στο πίσω τοίχωμα και καταλήγει σε υδροορροή με τρύπα και φεύγει εκτός.
Αυτό δεν μπορεί να γίνει εύκολα στην κατάψυξη που ψύχεται και με φέτες οπότε ο πάγος δεν είναι μόνο πίσω αλλά παντού και η θερμοκρασία είναι στους -18°C. Ακόμα κι αν είχε αντιστασούλες για να θερμάνει τις σωληνώσεις και να λιώσει ο πάγος έχεις το θέμα του ότι ξοδεύεις σημαντική ενέργεια και θα χάσεις και αρκετή ψύξη. Και ό,τι έλιωνες θα ξαναπάγωνε κυλώντας πάνω στα παγωμένα πράματα μέχρι να βρει αποχέτευση να φύγει. Απλά δεν παίζει.
Φροντίζεις να μην ξεχνάς ανοιχτές τις πόρτες και σιγουρέψου ότι το λαστιχάκι είναι σε καλή κατάαταση και εφαρμόζει σωστά χωρίς διαρροές.
Επίσης αν έχεις αυξημένη υγρασία στην κουζίνα θα αυξηθεί και ο πάγος (ο αέρας που μπαίνει θα έχει πιο πολύ νερό που θα παγώνει).
Eμένα και στους -22 η κατάψυξη δεν έχει ίχνος πάγου...