Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#597156 Ανοίγω τοπικό που ενδιαφέρει νομίζω αρκετούς (μεταξύ αυτών και την αφεντιά μου) για να καλύψουμε την επανάσταση του Smart Home (που μαζί με το Internet of Things-IoT) θα αλλάξει πολλά στην καθημερινότητά μας.
Εδώ, θα μεταφερθούν από τους mods και οι σχετικές δημοσιεύσεις που βρίσκονται σε άλλα θέματα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#597165 Ξεκινάω εγώ με απάντηση στην ερώτηση του sargus σε άλλο τοπικό:
sargus έγραψε:Έχω κάτι τραγικά φωτιστικά στο σπίτι και σκέφτομαι σιγά σιγά να τα αλλάξω. Μιλάω για ενιαίο χώρο με 3 φωτιστικά (κουζίνα, σαλόνι, τραπεζαρία σύνολο 38 τμ.)
Θέλω να μεταβω σε έξυπνα φωτιστικά στιλ xiaomi που έχουν dimmer τα χειρίζεσαι από κινητό και ίσως αλλάζουν και χρώμα;
Τι παίζει με αυτά; Χρησιμοποιεί κανείς; Αξίζει παραγγελία από Κίνα ή παίρνουμε από εδώ;
(Είμαι στο σωστό θέμα;)

Υπάρχουν δύο δρόμοι: να αγοράσεις όλο το φωτιστικό, ή ν' αγοράσεις έξυπνες λάμπες για τα υπάρχοντα φωτιστικά. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι το ίδιο ή και καλύτερο. Αναλόγως αν σου αρέσουν τα φωτιστικά σου υποθέτω.
Εγώ έχω δοκιμάσει διάφορες λύσεις της Yeelight την οποία την προτείνω με χίλια. Ανήκει στο οικοσύστημα της Xiaomi. Τι έχω:
-Yeelight YLDP02YL E27 9W RGBW
Εικόνα
https://www.banggood.com/Yeelight-YLDP0 ... ehouse=USA
-Yeelight YLDP06YL E26 E27 10W RGBW
Εικόνα
https://www.banggood.com/Yeelight-YLDP0 ... rehouse=CN

H πρώτη είναι φθηνότερη κατά λίγα ευρώ και πιο αδύναμη κατά 1W, αλλά παράγει και λιγότερο φως (600lm vs 800lm). Τις έχω και τις δύο, προτείνω την δεύτερη μόνον και μόνον γιατί είναι πιο δυνατή.
Υπάρχει και το παρακάτω Remote Control. Μην ξεγελαστείς όπως εγώ, αυτό ΔΕΝ ελέγχει τις απλές λάμπες, γιατί οι λάμπες υποστηρίζουν μόνον Wi-Fi. Αυτό είναι Bluetooth και υποστηρίζει μόνον τα φωτιστικά της Yeelight.
Εικόνα
https://www.banggood.com/Yeelight-Remot ... rehouse=CN

Όταν λέμε φωτιστικά, υπάρχουν διάφορα, που τα περισσότερα είναι απλές απλίκες. Αισθητικά δεν λένε κάτι τρομερό... Με μια διαφορά:
https://www.gearbest.com/pendant-light/ ... id=1433363
Εικόνα
:inlove: :inlove: :inlove:
Αγόρασα ένα και μου άρεσε τόσο που παρήγγειλα άλλο ένα ίδιο!
:s_biggrin

Αυτό, είναι λευκό σε αποχρώσεις από κίτρινο μέχρι κατάλευκο, ενώ το χρώμα που βλέπεται είναι γιατί έχει και backlit φωτισμό, που επιλέγεις εσύ το χρώμα του! :inlove:
Επίσης, ελέγχεται και με το remote control (το αγοράζεις χωριστά).

Τέλος, έχω αγοράσει και την αντίστοιχη αδιάβροχη λεντοταινία RGΒ, πάλι της Yeelight.
Yeelight YLDD04YL DC24V 2M Smart APP RGB LED Strip
Εικόνα
https://www.banggood.com/Yeelight-YLDD0 ... rehouse=CN

Όλα τα παραπάνω, παίζουν είτε με την εφαρμογή της Yeelight:
https://play.google.com/store/apps/deta ... erry&hl=en
είτε με αυτήν της Xiaomi:
https://play.google.com/store/apps/deta ... home&hl=en

Υπόψιν, αν και αυτό δεν αφορά τις λάμπες, η τελευταία για να υποστηρίζει τα πάντα, καλό είναι να δηλωθεί σαν region στην Κίνα. Πχ το παρακάτω, μόνον έτσι δουλεύει:
Xiaomi Universal Smart Remote Control
Εικόνα
https://www.gearbest.com/home-appliance ... id=1433363
:s_blush

Ρωτήστε ό,τι θέλετε. Εγώ μόλις ξεκίνησα το ψάξιμο και έχω πολλά να μάθω. Τις λάμπες του σπιτιού θα τις αλλάξω όλες με Smart. Θα βγάλουν τα λεφτά τους μόνον από την οικονομία που κάνουν. Σκεφτείτε πως ένα δωμάτιο φωτίζεται πλήρως με 10W. :thumbsup:

Θα σας κρατώ ενήμερους, έχω αγοράσει και άλλα πραγματάκια και περιμένω για δοκιμή... Το remote control το πήρα για να ελέγξω τα κλιματιστικά οπότε να μπορώ να τα ανοίγω πριν μπω στο σπίτι αυτόματα.
Όσο για το αυτόματο, ο βασιλιάς είναι το IFTTT, αλλά μόλις ξεκίνησα να το μαθαίνω.
https://play.google.com/store/apps/deta ... fttt&hl=en
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#597170 Μια λαμπα 800 lumens τι να φωτισει στο δωματιο;

Εβαλα 5 απλες LED λαμπες Ε14 στο σαλονι των 520 lm και σκεφτομαι να τις αλλαξω με 806 lm γιατι το φως δεν ειναι και τοσο δυνατο ωρες ωρες.

Η δε εξυπνη λαμπα που πηρα περσι που βγαζει και αυτη 800lm δεν φωτιζει ιδιαιτερα καλα ακομα και στο λευκο. Αλλα για χρωματιστα εφε καλη ειναι
https://www.skroutz.gr/s/13808218/TP-LI ... LB130.html
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#597171 Δεν ξέρω τι έχουν οι λάμπες σου, εγώ πάντως με αυτήν των 10W στο τέρμα δυνατό μια χαρά φως έχω. Εσύ δηλαδή έχεις 2500 lumen στο σαλόνι και δεν σου φτάνουν; :dizzy:
(Nα δεχτώ πως ιδανικά θέλεις λίγο πάνω από 1000 lumen για ένα δωμάτιο)
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#597172
Anonymous Founder έγραψε:Δεν ξέρω τι έχουν οι λάμπες σου, εγώ πάντως με αυτήν των 10W στο τέρμα δυνατό μια χαρά φως έχω. Εσύ δηλαδή έχεις 2500 lumen στο σαλόνι και δεν σου φτάνουν; :dizzy:

Ναι. Ο λογος βεβαια ειναι οτι δεν εχω πανελ αλλα λαμπες και το φως τους απλωνεται σφαιρικα. Οταν εχω θεμα η κοσμο στο σπιτι αναβω και το δευτερο φωτιστικο του σαλονιου και εχω αλλα 2500 lm και βλεπω μια χαρα τοτε :lol: :lol:

Ας πουμε το φωτιστικο που εβαλες για την τραπεζαρια εχει 1800 lm αλλα πρεπει να αρκουν γιατι κατευθυνει το φως προς τα κατω
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#597173 Δεν ξέρω, εμένα μου φάνηκε πολύ δυνατό, κάτι δεν πάει καλά. Συνήθως την βγάζουμε μόνον με ένα πλαινό φωτιστικό που έχει την πιο αδύναμη με τα 600 lumen και αυτή όχι στο τέρμα. Βέβαια, εμείς δεν αγαπάμε το πολύ έντονο φως... Αλλά τα νούμερα που μου λες, μου φαίνονται κάπως... τρομακτικά!
:x
Άβαταρ μέλους
By corsair
#597176
Νίκος Παππάς έγραψε:Μια λαμπα 800 lumens τι να φωτισει στο δωματιο;

Εβαλα 5 απλες LED λαμπες Ε14 στο σαλονι των 520 lm και σκεφτομαι να τις αλλαξω με 806 lm γιατι το φως δεν ειναι και τοσο δυνατο ωρες ωρες.


:dizzy: :help:

Κάτι κάνεις λάθος! Δεν παιζει να εχεις 2500 lumen και να μην ειναι ικανοποιητικος ο φωτισμος... εκτος πια και αν εχεις καποιο τεραστιο σαλονι. Σε καθε περιπτωση μάλλον εχεις κάψει τους φωτουποδοχεις σου :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#597178 Με έβαλε ο μπαγάσας και έψαξα. Πχ στο ΙΚΕΑ, που πουλάει απλούς LED λαμπτήρες, τα lumens που δηλώνει είναι παρόμοια:
Για Ε14 , 600 lumens:
https://www.ikea.gr/proioda/fotismos/la ... /00388831/
και για Ε27 που είναι το μεγάλο ντουί που έχουν τα μονά φωτιστικά, είναι 1000 lumen:
https://www.ikea.gr/proioda/fotismos/la ... /00365735/
Άρα, τα 2500 lumen που χρειάζεται ο Νίκος μάλλον σημαίνουν πως είναι μεγάλος άπλας και έχει τεράστιο σαλόνι! :s_omg

:s_crazy :s_wacko
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#597179
corsair έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Μια λαμπα 800 lumens τι να φωτισει στο δωματιο;

Εβαλα 5 απλες LED λαμπες Ε14 στο σαλονι των 520 lm και σκεφτομαι να τις αλλαξω με 806 lm γιατι το φως δεν ειναι και τοσο δυνατο ωρες ωρες.


:dizzy: :help:

Κάτι κάνεις λάθος! Δεν παιζει να εχεις 2500 lumen και να μην ειναι ικανοποιητικος ο φωτισμος... εκτος πια και αν εχεις καποιο τεραστιο σαλονι. Σε καθε περιπτωση μάλλον εχεις κάψει τους φωτουποδοχεις σου :lol:


:lol: Βλεπω ακομα και βλεπω καλα. Ακομα και νυχτα :shifty:

Εδω λοιπον ερχομαστε στο Νο1 ζητημα για εμενα. Τα lumens που γραφουν οι λαμπες ειναι ετσι; Ειναι σωστα;

Αλλα αυτη η κουβεντα καλυτερα να γινει στο καταλληλο τοπικο
viewtopic.php?f=9&t=1686&p=589928#p589928


Εδω ειναι για εξυπνο σπιτι
Άβαταρ μέλους
By dimik
#597182 Στην σαλοτραπεζαρια έχω 2 φωτιστικά με 6 και 8 Ε14, επειδή το να αγοράσεις έξυπνες λάμπες σε τέτοιες περιπτώσεις είναι κομματάκι ασύμφορο πήρα Philips Led καμία 500ρια+ lumen και για να φωτιστει ο χώρος πρέπει να ανάψουν και τα 2 φωτιστικά, για το θέμα του smart θα πάω αναγκαστικά σε εφαρμογή στους διακόπτες.
Σε υπνοδωμάτια κλπ που είναι μικροί χώροι 1000 lumen είναι αρκετά αν και έχω δωμάτιο με φωτιστικό 4x800 lumen που γίνεται η νύχτα μέρα.

Λάμπες xiaomi έχω φέρει μερικές που είχα στο διαμέρισμα αλλά δεν τις έβαλα καν παρόλο που έχω κι άλλα πράγματα του οικοσύστηματος της. Με κούρασαν λίγο οι σπαστικές εφαρμογές της, τις οποίες δεν ξέρω βέβαια αν βελτίωσαν καθόλου.

Το καλύτερο σύστημα που έχω βάλει πάντως μέχρι στιγμής είναι για τον θερμοσίφωνα, το οποίο έφτιαξαν και πουλάνε 2 ντόπια παιδιά από όσο έμαθα.

http://www.hotwatercontrol.com/gr/

Με 170 ευρώ συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης ανάβεις τον θερμοσίφωνα από παντού και έχει μέχρι και scheduling να ανάβει μέρες και ώρες που θες, επίσης δείχνει ανά πάσα στιγμή θερμοκρασία νερού και φτάνει μαξ στους 70 βαθμούς αντί 90.
Ψιλοαχρειαστο το καλοκαίρι αλλά τον χειμώνα μας έβγαλε ασπροποσωπους.

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#597193 Ωπ γαμάτο. Λέει όμως ότι απαιτείται καλό wifi στον θερμοστάτη ο οποίος είναι στο θερμοσίφωνο άρα στην ταράτσα άρα φεξε μου και γλίστρησα
Άβαταρ μέλους
By sargus
#597195 Ωραίος ο HF!!
Εγώ προσανατολιζομαι σε φωτιστικά και όχι σε λάμπες.
Κάτι σε αυτό το στυλ:
https://m.gearbest.com/flush-ceiling-li ... 08020.html
Καμία πρόταση;
Πώς ορίζουμε ρε παιδιά την έξυπνη λάμπα/φωτιστικό; Αυτή που απλά ελέγχεται μέσω WiFi; ή πρέπει να πληροί και κάποια άλλη προϋπόθεση;
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#597198 Εχω παντού στο σπιτι έξυπνες λάμπες , δεν ξέρω lumen και τέτοια γιατι είμαι τυφλοπόντικας , μου αρέσει ο ambient φωτισμός και όλα υπολειτουργούν ούτε στο 50%
Ξεκίνησα με τις lightify της osram , μετά πήρα και philips hue, τελικά μπήκανε και Xiomi yeelight
Όποτε αναγκαστικά ανέλαβε η Alexa τη διαχείριση γιατι δεν μπορώ να ανοίγω όλα τα apps
Επιπλέον εχω δυο sonoff για κάποια φωτιστικά, φώτα κήπου lightify και αρκετές ledο ταινίες που έχουνε πολυ ωραία απόδοση .
Επίθεσης εχω βάλει και παντζουρια που τα χειρίζεσαι πάλι κεντρικά (sorry) και συναγερμό σπιτιού που παίζει μέσω Ίντερνετ, εχει και κάμερα εσωτερικού χώρου
Εχω δοκιμάσει και αλλά connected devices όπως πχ aroma diffuser η κάτι αλλά μικρότερα αλλά οκ ειναι λίγο υπερβολή και σπάνια τα χειρίζομαι απο την Alexa
Οταν πάω διακοπές , η γειτόνισα την πρώτη χρόνια είχε παραξενευτεί αλλά της εξήγησα τι παίζει και ησύχασε :-)
Άβαταρ μέλους
By dimik
#597201
Dimitris_P έγραψε:Ωπ γαμάτο. Λέει όμως ότι απαιτείται καλό wifi στον θερμοστάτη ο οποίος είναι στο θερμοσίφωνο άρα στην ταράτσα άρα φεξε μου και γλίστρησα
Στον διακόπτη τους που είναι μια πρίζα με οθόνη αφής θέλει WiFi.
Αντικαθιστουν τον διακόπτη του θερμοσίφωνα με αυτό και μετά με το SN το ενώνεις στο app.

Στον θερμοσίφωνα βάζουν έναν 2ο θερμοστάτη δικό τους που κρατάει τους 70 βαθμούς και είναι μια επιπλέον ασφάλεια καθώς ο εργοστασιακός συνεχίζει να υπάρχει.

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#597220 Σούπερ, πιο πολύ μ'αρέσει η ιδέα του προγραμματισμού, ειδικά τον χειμώνα με τις περίεργες ώρες νυχτερινού ωραρίου ΔΕΗ. πχ αν θες να κάνεις μπάνιο όταν επιστρέψεις να το έχεις ρυθμίσει να κάψει λίγο το μεσημέρι, και αν θες να κάνεις το πρωί να το έχεις ρυθμίσει το βράδυ χωρίς να χρειαστεί να σηκώνεσαι! Στα υπόψιν (υπάρχει κανά known bug ? )