Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#585597 πάντως μετά το 10% της κυβέρνησης δεν ακούστηκε κιχ για πρόωρες εκλογές. η διαφορά κράτους και κρατιδίου ;
Άβαταρ μέλους
By mirage
#585600 Κιχ ακούγονται εδω και καιρό απλα στην παρούσα φαση κανενα απο τα 2 μεγαλα κόμματα δεν θέλει εκλογές. Το καθένα εχει τους δικούς του λόγους.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#585757
mousatos έγραψε:πάντως μετά το 10% της κυβέρνησης δεν ακούστηκε κιχ για πρόωρες εκλογές. η διαφορά κράτους και κρατιδίου ;


Η διαφορά είναι ότι στην Ελλάδα ήταν να γίνουν εκλογές έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή μέχρι το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο. Η ΝΔ εννοείται ότι ακόμα και 1 ψήφο παραπάνω να έπαιρνε από το Συριζα, θα άρχιζε αμέσως τα "Εκλογές τώρα, η κυβέρνηση δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση κλπ" όπως κάνουν όλες οι αντιπολιτεύσεις (τα ίδια έλεγε και ο Τσίπρας μετά τις εκλογές του '14) σε ανάλογη περίπτωση, τίποτα περίεργο εδώ.

Αντίθετα στο νησί, η βουλή έχει θητεία μέχρι το Μάρτιο του 2022. Η πληροφόρηση σου πάσχει λιγάκι, γιατί η αντιπολίτευση επιμένει (επίσης εντελώς αναμενόμενα) για εθνικές εκλογές εδώ και τώρα. Επίσης, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έχουμε εκλογές μέχρι τον Οκτώβριο έτσι κι αλλιώς, επειδή ο κυβερνητικός συνασπισμός στη βουλή έχει ισχνή πλειοψηφία (4 βουλευτές). Αρκούν λοιπόν μόλις 2 βουλευτές είτε να αποσκιρτήσουν, είτε να ψηφίσουν εναντίον της κυβέρνησης τους σε ενδεχόμενη πρόταση μομφής για να πέσει η κυβέρνηση. Και ο υπουργός Οικονομικών είπε ανοιχτά ότι θα το κάνει αν ο/η επόμενος πρωθυπουργός το πάει για έξοδο χωρίς συμφωνία.

Πάμε στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών λοιπόν, που κανονικά δεν έπρεπε να διεξαχθούν καν:

Εικόνα

Αναμενόμενα, το Brexit party βγήκε πρώτο με άνετη διαφορά. Δεν είναι καν κόμμα (με τη στενή έννοια του όρου) αλλά προσωπικό όχημα του Farage. Οπότε πήρε σχεδόν όλες τις ψήφους του UKIP από το 2014, και αρκετούς συντηρητικούς. To UKIP με τη σειρά του εξαφανίστηκε, αφού πολιτικά είναι πλέον κάπου μεταξύ Βελόπουλου και ΧΑ. Οι υποψήφιοι του ήταν ένα μάτσο από τελειωμένους ισλαμοφοβικούς, shitposters και edgelords από το Youtube, μεταξύ αυτών ένας καραγκιόζηςπου έκανε πλάκα για το αν θα βίαζε ή όχι μια βουλευτή του Labour.

2ο κόμμα οι LibDems που τάχθηκαν ανοιχτά κατά του brexit και πήραν ψήφους από Tories και Labour. 3ο κόμμα Labour, και είναι θαύμα που δεν τα πήγαν ακόμα χειρότερα αφού πληρώνουν την αναποφασιστικότητα της ηγεσίας τους σχετικά με το Brexit. Χαρακτηριστικό ότι στη Σκωτία δεν έβγαλαν ούτε 1 έστω ευρωβουλευτή. Οι Πράσινοι κεφαλαιοποίησαν την ανοιχτά φιλοευρωπαϊκή τους στάση και το ζήτημα του περιβάλλοντος.

Οι Tories είχαν το χειρότερο αποτέλεσμα στην ιστορία τους (μιλάμε από το 1830κάτι και έπειτα). :twisted: Δεν βγήκαν πρώτοι ούτε σε 1 περιφέρεια, και δεν μπήκαν καν στον κόπο να κάνουν την οποιαδήποτε προεκλογική εκστρατεία (με τι μούτρα άλλωστε). Είτε είναι κάποιος υπέρ, είτε κατά του Brexit, δεν είχε βασικά κανένα λόγο να ψηφίσει Tories αυτή τη φορά αφού τα έκαναν σαν τα μούτρα τους. Στη Σκωτία το SNP αύξησε ακόμα περισσότερο τα ποσοστά του και έστειλε 3 από τους 6 ευρωβουλευτές.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το άθροισμα των κομμάτων ανοιχτά υπέρ Brexit (χωρίς καν συμφωνία), ήτοι Brexit Party + UKIP είναι αισθητά μικρότερο από το άθροισμα των ανοιχτά κατά Brexit κομμάτων (LibDems, Greens, SNP, Plaid Cymru στην Ουαλία).
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#585764
Zorz έγραψε:Η πληροφόρηση σου πάσχει λιγάκι, γιατί η αντιπολίτευση επιμένει (επίσης εντελώς αναμενόμενα) για εθνικές εκλογές εδώ και τώρα.

BBC και DW έχουμε στην πόλη αλλά τόσους μήνες δεν άκουσα κάτι για πρόωρες . Βέβαια δεν παρακολουθώ και φανατικά, μάλλον έχασα επεισόδια

Zorz έγραψε:Πάμε στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών λοιπόν, που κανονικά δεν έπρεπε να διεξαχθούν καν:

Ίσως έπρεπε να διεξαχθούν για να δούν τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος και να αποφύγουν έτσι το 2ο δημοψήφισμα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#585771
mousatos έγραψε: και να αποφύγουν έτσι το 2ο δημοψήφισμα.


Το οποίο και δεν βλέπω να αποφεύγουν. Και μάλλον πολλοί ΔΕΝ θέλουν να το αποφύγουν... :hmmm: Απλά δεν θέλουν να το παραδεχτούν... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#585969 Το θέμα μπορεί να δημιουργήθηκε στις φιλοευρωπαικές περιοχές όχι για κάποιον ύποπτο λόγο όπως αφήνεται να εννοηθεί αλλά απλά και μόνο επειδή εκεί είναι οι Ευρωπαίοι που με την ψήφο τους θα κάνουν την περιοχή φιλοευρωπαική. Εφόσον λόγω brexit δεν αναμενόντουσαν ευρωεκλογές, οι εκλογές αυτές ήταν κάπως της τελευταίας στιγμής δεν βρίσκω απίθανο να μην προλάβαν να προετοιμαστούν.
Πάντως η γυναίκα μου δεν έλαβε τίποτα.

Νομίζω ότι πρέπει να περάσει ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα 6 μηνών μέχρι να ξανατεθεί θέμα επιστοσύνης; Ή κάτι έχω μπερδέψει;

Η γυναίκα μου σήμερα κρατήθηκε για δεύτερη φορά στον έλεγχο διαβατηρίων. Πριν από μήνες έκανε αίτηση στην πορεία προς αγγλοποίηση 2η ή 3η για κάποια δικαιολογία που απορρίφθηκε και από τότε φαίνεται την έχουν σημαδέψει και όποτε περνάει έλεγχο τη σταματάνε και της κάνουν ανάκριση. Τα έχουν κάνει πολύ μπάχαλο, κανένας δεν ξέρει τι ισχύει. Τα τηλέφωνα που υποτίθεται εξυπηρετούν δεν τα σηκώνει κανένας και υπάρχουν πολλές κατηγορίες αιτήσεων αλλά για το πιο απλό, είμαι Ευρωπαίος και ζω στην χώρα εδώ και χρόνια δεν υπάρχει.
Ο ένας από τους 10-12 υποψήφιους πρωθυπουργούς λέει ότι θα κάνει αυτόματη την υπηκοότητα για όσους Ευρωπαίους ζούσαν στη χώρα όταν έγινε η δημοσκόπηση.
Άβαταρ μέλους
By pierce21
#585970
Άβαταρ μέλους
By markvag
#585987
sknipper έγραψε:Νομίζω ότι πρέπει να περάσει ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα 6 μηνών μέχρι να ξανατεθεί θέμα επιστοσύνης;


Αυτό ισχύει στην Ελλάδα. Στο νησί δεν ξέρω τι παίζει...

sknipper έγραψε: Τα έχουν κάνει πολύ μπάχαλο, κανένας δεν ξέρει τι ισχύει.


Αυτό είναι το μόνο σίγουρο... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By taxidiwtis
#585999
sknipper έγραψε:
Η γυναίκα μου σήμερα κρατήθηκε για δεύτερη φορά στον έλεγχο διαβατηρίων. Πριν από μήνες έκανε αίτηση στην πορεία προς αγγλοποίηση 2η ή 3η για κάποια δικαιολογία που απορρίφθηκε και από τότε φαίνεται την έχουν σημαδέψει και όποτε περνάει έλεγχο τη σταματάνε και της κάνουν ανάκριση. Τα έχουν κάνει πολύ μπάχαλο, κανένας δεν ξέρει τι ισχύει. Τα τηλέφωνα που υποτίθεται εξυπηρετούν δεν τα σηκώνει κανένας και υπάρχουν πολλές κατηγορίες αιτήσεων αλλά για το πιο απλό, είμαι Ευρωπαίος και ζω στην χώρα εδώ και χρόνια δεν υπάρχει.
Ο ένας από τους 10-12 υποψήφιους πρωθυπουργούς λέει ότι θα κάνει αυτόματη την υπηκοότητα για όσους Ευρωπαίους ζούσαν στη χώρα όταν έγινε η δημοσκόπηση.


Η Γυναικα σου ειχε μαζι το ελληνικο διαβατηριο ;
Παντως αν ειχε διαβατηριο και ειχει αυτο το μπλεξιμο , φανταζομαι τι θα γινοταν αν απλως ταξιδευε με την ταυτοτητα της .
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#589015 Εικόνα

Την περασμένη βδομάδα, ο Farage πήγε στο νούμερο 10 για να παραδώσει -ως stunt- τη παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας ζητώντας μια θέση στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ:

Εικόνα

Υπάρχουν όμως μερικά θεματάκια εδώ πέρα.

1ον, δεν υπάρχει κανείς μέσα, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Η May έχει ήδη παραιτηθεί από την αρχηγία του κόμματος και είναι ουσιαστικά υπηρεσιακή πρωθυπουργός.
2ον, ο Farage δεν έχει κάποια θεσμική ιδιότητα, πέρα από το ότι είναι αρχηγός της ευρωκοινοβουλευτικής του ομάδας. Δεν εκπροσωπεί τη χώρα επίσημα, πέρα από το ρόλο του ευρωβουλευτή. Οπότε θα ξαναπάει στο Στρασβούργο (όπως έκανε τα τελευταία 20 χρόνια) και θα πληρώνεται μέχρι τον Οκτώβριο.
3ον, η ΕΕ έχει επανειλλημένα επισημάνει ότι οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν. Έτσι κι αλλιώς και να ήθελαν, δεν προλαβαίνουν να κάνουν κάτι ουσιαστικό μέσα σε 4 μήνες ενώ τα έξυναν εδώ και 3 χρόνια.
4ον και χειρότερο: η θέση του είναι υπέρ του σκληρού brexit χωρίς συμφωνία. Σε αυτή τη περίπτωση, απλά δεν υπάρχει κάτι για διαπραγματευτείς. :lol: Απλά κάθεσαι στα αυγά σου, κάνεις μονομερώς ό,τι προετοιμασίες μπορείς, και στις 31/10 απλά λες αντίο. Αυτό είναι το εξ'ορισμού αποτέλεσμα, δεν χρειάζεται διαπραγμάτευση γι αυτό. :s_empathy

Όσο για τις διαπραγματεύσεις, βγήκε πρόσφατα αυτό το βελγικό ντοκυμαντέρ που δείχνει τη πορεία των συμβάντων από μέσα, από τη πλευρά της ομάδας του Guy Verhofstadt (που εκπροσωπεί το ευρωκοινοβούλιο, ενώ ο κύριος συνομιλητής ήταν ο Barnier εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου):





Πραγματικά μου κάνει εντύπωση που άφησαν κάμερες μέσα, και που επέτρεψαν να βγει το ντοκυμαντέρ τόσο σύντομα. Συνήθως είναι πράγματα που θάβονται στα απόρρητα για 30+ χρόνια. Προφανώς και δεν περιμένω να αφιερώσει κανείς εδώ 2 ώρες για να το δει, αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον για να δούμε από μέσα πώς λειτουργούν τα θεσμικά όργανα (και σε αρκετές περιπτώσεις τα ίδια άτομα) που μπλέξαμε κι εμείς, και αποκαλούμε με το νεφελώδες "θεσμοί", "εταίροι", "τρόικα" κλπ. :iconcool:

Επίσης έχει και petrolhead ενδιαφέρον, ο Verhofstadt τρέχει με ιστορική Aston Martin στο Silverstone, κάνει autocross κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#589471 Ξεχάστε το Σουρβάιβορ και συντονιστείτε όλοι στο υπερθέαμα του καλοκαιριού, το reality shitshow που θα σας καθηλώσει στους δέκτες σας. Ένα υπερθέαμα ανθρωποφαγίας και κοπρολαγνείας για όλη την οικογένεια με έπαθλο το μέλλον μιας ολόκληρης χώρας. 10 υποψήφιοι, 1 καρέκλα. Ποιός θα μείνει όρθιος τελευταίος; Ποιός θα πάρει στα χέρια του το τιμόνι;

Ποιός θέλει να γίνει πρωθυπουργός;


Εικόνα

Η κούρσα διαδοχής της Τερέζας ξεκίνησε κι επίσημα τη προηγούμενη Δευτέρα. Οι τελικές υποψηφιότητες (ήταν παραπάνω αλλά τελευταία στιγμή μερικοί κιότεψαν) ήταν από τους παραπάνω 10. Η διαδικασία έχει ως εξής: γίνονται διαδοχικές ψηφοφορίες ανάμεσα στους 313 βουλευτές των συντηρητικών όπου οι τελευταίοι (που χρειάζεται να συγκεντρώσουν ένα διαδοχικά αυξανόμενο κατώφλι ψήφων) κόβονται, μέχρι να μείνουν 2. Η επιλογή ανάμεσα στους τελευταίους 2 θα γίνει μέσω ψηφοφορίας των περίπου 160000 εγγεγραμμένων μελών του κόμματος. Που είναι κάθε άλλο παρά αντιπροσωπευτικό δείγμα της χώρας, όταν η πλειονότητα τους ζει στη νοτιοανατολική Αγγλία, είναι ως επί το πλείστον λευκοί και έχουν μέση ηλικία ...57 ετών.

Δεν θα σπαταλήσω το χρόνο σας με τα ονόματα και τα βιογραφικά τους, αλλά συνοπτικά η επιλογή είναι ανάμεσα στον ηλίθιο, τον πανηλίθιο και τον πανηλθιότατο. Πραγματικά είναι ένα απίστευτο αμάλγαμα ανίκανων κρετίνων. Πάρ' τον έναν και χτύπα τον άλλον. :lipsealed: :s_whiteflag

Το φαβορί -με μεγάλη διαφορά- είναι ο Boris Johnson, ή αλλιώς ο Trump από τα Lidl. Πράγματι, στη 1η ψηφοφορία βγήκε πρώτος με μεγάλη διαφορά. Απομένουν οι παρακάτω 6, με τις επόμενες 2 ψηφοφορία αυτή την εβδομάδα:

Εικόνα

ο νέος αρχηγός του κόμματος και πρωθυπουργός θα βγει στα τέλη Ιουλίου, οπότε φάγαμε σιγά σιγά το καλοκαίρι. Φυσικά όποιος και να βγει, θα έχει να αντιμετωπίσει τα ίδια ακριβώς αριθμητικά προβλήματα στη Βουλή και τη προθεσμία του Οκτωβρίου να πλησιάζει με τη χώρα διχασμένη και απροετοίμαστη, αλλά δεν γαμιέται, για μια καρέκλα ζούνε όλοι. :iconcool: Σε επόμενο ποστάκι, σύνοψη των εξωπραγματικών υποσχέσεων τους.