Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

2
20%
0
N/A
3
30%
2
20%
0
N/A
0
N/A
1
10%
0
N/A
1
10%
0
N/A
1
10%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#578714 Hamilton και Vettel αντίστοιχα.
Για στρατηγική πλέον στη Ferrari δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε....
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#578826 Για την στρατηγικη ακομα δεν μπορω να καταλαβω τι τραγικο εκανε η Φερραρι την Κυριακη.

Ο Μποτας δειχνει αποφασισμενος φετος.ΑΛΛΑ
ο Χαμιλτον ανεβαζει ρυθμους μετα το καλοκαιρι.(Οπως ριχνει ρυθμους η Φερραρι τοτε) :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
Geo f1 έγραψε:Για την στρατηγικη ακομα δεν μπορω να καταλαβω τι τραγικο εκανε η Φερραρι την Κυριακη.

+1
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#578858 Εάν η νίκη εξαρτάται μόνο από το τι θα κάνεις με το που σβήσουν τα κόκκινα φώτα, τότε ναι, η Ferrari δεν είχε και πολλές επιλογές.

Αυτό όμως που έχω ξαναγράψει και οριακά θα γίνω γραφικός ξαναλέγοντας το, είναι ότι από μόνη της η Ferrari εγκλώβησε τον Leclerc στη στρατηγική της εκκίνησης με κίτρινα ελαστικά, κάτι το οποίο δεν έκανε σχεδόν κανένας οδηγός και από του υπόλοιπους που ξεκινούσαν εκτός δεκάδας και μπορούσαν να επιλέξουν.

Δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος για τον οποίο επέλεξαν διαφορετική στρατηγική για τον Leclerc στο Q2, από τη στιγμή που ήταν ταχύτερος σε όλα τα προηγούμενα sessions. Το γεγονός ότι έκανε έναν φανταστικό γύρο με τα κίτρινα (νομίζω πάνω από δευτερόλεπτο ταχύτερο του Vettel σε εκείνο το σημείο) και το ότι αμέσως μετά το στούκαρε, δείγμα ότι πίεζε και στον δεύτερό του γύρο, δείχνει ότι μάλλον δεν πήγαιναν για μπλόφα από τη Ferrari και ότι ήθελαν όντως να περάσουν και τους δύο οδηγούς με τα κίτρινα στο Q3, απλώς ο Vettel δεν μπορούσε να κάνει καλό χρόνο και τον ξαναέβγαλαν με κόκκινη.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια στο επεισοδιακό Baku, όλες οι προσομοιώσεις αγώνα, η χρήση και η γνώση αυτών των ελαστικών σε αυτήν την άσφαλτο και με αυτές τις θερμοκρασίες/συνθήκες, έκαναν όλους τους υπόλοιπους υπεύθυνους στρατηγικής των ομάδων να επιλέξουν να εκκινήσουν με την κόκκινη γόμα.

Όλους, εκτός της Ferrari. α και της Williams :tomato: :tomato: :tomato:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
Bayern7 έγραψε:
Geo f1 έγραψε:Για την στρατηγικη ακομα δεν μπορω να καταλαβω τι τραγικο εκανε η Φερραρι την Κυριακη.

+1

+1

Σε πίστα με υψηλή πιθανότητα safety car δε χαραμίζεις track position. Αν είχε βγει στο συμβάν Ρικ-Κβιατ τώρα θα λέγαμε για μαγική στρατηγική
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#578911 Nαι αλλά δεν ποντάρεις στο αν θα μπει safety car. Τέτοια στρατηγική οργανώνεις όταν ξέρεις και κανονίζεις εσύ πότε θα μπει safety :whistlink:
Η επιλογή κίτρινων ήταν λάθος καθώς ούτε να κυνηγήσει τους προπορευόμενους μπορούσε αλλά ούτε και να αυξήσει ή έστω να διατηρήσει απόσταση όταν βρέθηκε πρώτος. ''Εγκλωβίστηκε'' δε, με τα κίτρινα όταν δε μπορούσαν να τον τραβήξουν μέσα την ώρα που είχε τη μέγιστη δυνατή απόσταση από τον Μπότας (νομίζω 10sec) γιατί τα κόκκινα δε θα τον έβγαζαν μέχρι τέλους.
Απ όπου και να το πιάσεις ήταν λάθος. Δε θα έπεφτα από τα σύννεφα αν μου λέγανε ότι όλο αυτό το κάνανε για τον έχουν κινητό εμπόδιο για τις Μερκ ώστε να περάσει ο Φέττελ.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#578931 Ας το ξαναπούμε.

Από την στιγμή που το στούκαρε ο Λεκλέρκ δεν μπορείς να ξες τι είχαν στο μυαλό τους.
Δεν υπάρχει επιλογή κίτρινων, υπάρχει στούκα που αναιρεί κάθε στρατηγική.
Τέλος.

panos2171 έγραψε:Δε θα έπεφτα από τα σύννεφα αν μου λέγανε ότι όλο αυτό το κάνανε για τον έχουν κινητό εμπόδιο για τις Μερκ ώστε να περάσει ο Φέττελ.

Μα είναι προφανές ότι από ένα σημείο και μετά, έγινε αυτό το πράγμα.
Τώρα, ποιο ήταν αυτό το σημείο; Μάλλον όταν είδαν ότι δεν βγαίνει SC, γιατί δεν νομίζω να περίμεναν οι άλλοι να κάνουν 2 πιτς. Με τα δεδομένα που είχαν, θεωρώ ότι ήξεραν ότι ήταν 1 pit-stop race.
Όταν είδαν ότι δεν βγαίνει η έκπληξη, πήγαν να βοηθήσουν τον Φέτελ, μιας και ο Λεκλέρκ δε μπορούσε να διεκδικήσει τίποτα ουσιαστικά. Απόλυτα λογικό.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#578934 Στο φινάλε στην πράξη ο Λεκλέρκ έχασε 2 βαθμούς, με τον ταχύτερο γύρο, έναν. Με ορθόδοξη στρατηγική άντε να έβγαινε 4ος χωρίς δυνατότητα για late pit. 12 αντί για 11 που πήρε.

< >
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#578945 Και μια αντιστοιχα πολυ καλη αναλυση για την επιστημονικη προσεγγιση των Ferrari στρατετζιστ, εδω: http://www.espn.co.uk/f1/story/_/id/266 ... nsequences