Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
#568648 Ναι, γενικα αυτο το ανθρακι (PLATINIUM GRAPHITE) ειναι πολυ ωραιο σε ολους τους συνδυασμους. Αλλα (α) στην Ελλαδα το δινουν διαθεσιμο μονο με την πορτοκαλι οροφη, ενω τα αλλα δυο οχι και (β) οι χρωματιστες οροφες εφαγαν ομαδικα ακυρο απο το γυναικομανι, δεν ξερω γιατι.

Εικόνα Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#568650 Εμένα μου αρέσει και με κόκκινη οροφή.
Η λαχανί είναι για Γερμανούς. Το φοράνε και σε κουστούμια.

Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#568693 Κι εγώ για την πορτοκαλί οροφή θα πήγαινα. Αλλά είπαν όχι.
Είπες στα γυναικόπαιδα ότι η μαύρη οροφή θα κάνει το αυτοκίνητο πιο ζεστό; Ότι θα καίγονται τα μπουτάκια τους όταν το έχουν αφήσει στον ήλιο και πάνε να κάτσουν.
Άβαταρ μέλους
By theo13
Anonymous Founder έγραψε:Πόσες δικαιολογίες χρειάζεσαι ακόμη για το συγκεκριμένο; Το κριτήριο είναι ο χώρος αποσκευών, ή μήπως όλα τα υπόλοιπα; :help:
+1
Το Focus είναι κλάσεις ανώτερο ενώ και το i30 είναι σαφώς καλύτερο.

.
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
kantoniou έγραψε:Kανω μια συνειδητη προσπαθεια να συμμαζευτω σε διαστασεις. Για τον λογο αυτο δεν ειδα (και δεν με ενδιαφερουν) τα μεσαια hatchback, i30, Astra, 308, Ceed κτλ, τα οποια ειναι πλεον στα ~4,30 και μερικα πλησιαζουν τα 4,42 του δικου μου STATION! (Astra, Tipo στα 4,37...

kantoniou έγραψε:Εχοντας φτασει σε αδιεξοδο, θα δω μερικα μεσαια hatchback, οσα εχουν τον μεγαλυτερο χωρο αποσκευων.
Δεν αντεχω να "ανοιξω" αυτην την κατηγορια και να τα δω ολα, καθως ουτε τα φτανω οικονομικα, ουτε τα θελω απο μηκος, ουτε μου αρεσουν εμφανισιακα. Απλα αν καποιο μου προσφερει διαφορα στους χωρους σε χαμηλη τιμη, να το δω μηπως καταληξω...

Εγραψα απο την αρχη για ποιους λογους δεν ηθελα μεσαιο hatchback. Τα ειδα ως εσχατη λυση, επειδη δεν εβρισκα κατι που να με ικανοποιει στα b-SUV (με οριο τα 18.000 €). Ειδα οτι εχουν πληρεστερα πακετα ασφαλειας στον στανταρντ εξοπλισμο. Και αποφασισα να παρω τον εξοπλισμο ασφαλειας των hatchback, αλλα σε πιο μικρο και ομορφο σκαφος, οπως απο την αρχη ηθελα, αυξανοντας φυσικα το μπατζετ στις ~20.000.
Βαρυνε πολυ στην επιλογη μου η χρηση του αυτοκινητου απο τα παιδια. Αν αποφασιζα μονος, θα επαιρνα ενα hatchback, χωρις να με νοιαζει πολυ η εξωτερικη εμφανιση και χωρις αισθητηρες, καμερες, lane assist κτλ. Μονο το ΑΕΒ θα ηθελα.
Εξηγησα στις τελευταιες σελιδες, σε συγκρισεις 1vs1, γιατι θεωρω καλυτερη επιλογη, με τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ κριτηρια, το Stonic και το Aircross, σε σχεση με το i30 και to Focus. Και εξηγησα τελος, γιατι μεταξυ των δυο SUV κατεληξα στο KIA.
Αυτα. :)
Άβαταρ μέλους
By elteo
#568741 Όλα αυτά τα συστήματα τα θες επειδή θα οδηγούν τα παιδιά σου; Εμείς πως επιβιώσαμε ήθελα να ήξερα. Νομίζω με το συμπαθειο ότι είσαι λιιιιγο υπερβολικός. Λογικό βέβαια ως πατέρας αλλά.....
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#568743 Κι εγώ τα θέλω τα συστήματα αυτά για τον εαυτό μου πάντως. Γιατί μπορεί να επιβιώσαμε μεν χωρίς αυτά, αλλά σίγουρα αυτά θα βοηθήσουν να συνεχίσουμε να επιβιώνουμε.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#568744 Όσο περισσότερα βάζεις εφησυχαζεις γιατί νομίζεις ότι θα σε σώσουν ως από μηχανής θεός. Βλέπε ατυχήματα με τα Τέσλα.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
elteo έγραψε:Όσο περισσότερα βάζεις εφησυχαζεις γιατί νομίζεις ότι θα σε σώσουν ως από μηχανής θεός. Βλέπε ατυχήματα με τα Τέσλα.
Έπιασες την ακραία περίπτωση τώρα και το γενικευσες. Στοιχεία για το πόσα ατυχήματα αποφευχθησαν δεν εχουμε, προσωπική μου εκτίμηση είναι πολύ πολύ περισσότερα.
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
#568748 1. Εργαζομαι σε μεγαλη ασφαλιστικη εταιρεια. Αυτα που βλεπουμε ειναι απιστευτα. Δεν υπαρχει μεγαλυτερη απειλη για τη ζωη ενος νεου ανθρωπου στην Ελλαδα απο το τροχαιο ατυχημα, ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ πιθανες πηγες κινδυνου.
2. Τα αυτοκινητα τα κραταμε πολλα χρονια, οποτε επιδιωκω να εχουν την (εκαστοτε) συγχρονη τεχνολογια, ετσι ωστε να μην "ξεπεραστουν" αμεσα.
3. Καλυτερα να εχουμε τα συστηματα και να μην τα χρειαστουμε, παρα να τα χρειαστουμε και να μην τα εχουμε.

Κατανοω φυσικα οτι τα συστηματα ασφαλειας δεν μπορουν να σε προστατευσουν σε καθε περιπτωση. Αλλα θελω να αισθανομαι οτι εκανα οτι περνουσε απο το χερι μου για την προστασια ολων μας και ειδικα των παιδιων. Το οτι εμεις δεν παθαμε κατι, δεν σημαινει τιποτα. Προσωπικα δυο ατυχηματα που προκαλεσα ως οδηγος (ευτυχως χωρις τραυματισμους και πριν πολλα χρονια), θα ειχαν αμφοτερα αποφευχθει, αν υπηρχε τοτε το αυτονομο φρεναρισμα και αλλο ενα αν ειχα blind spot warning. Το ιδιο και αλλα δυο στα οποιο με χτυπησαν χωρις να φταιω.

Για το οτι πρεπει να μην επαναπαυεσαι και να μην στηριζεσαι μονο στα συστηματα συμφωνω.
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#568751 Μπαίνεις τώρα σε μια λογική να απολογείσαι και που πήρες suv αντί hatchback και που θέλεις τα συστήματα ασφαλείας :vava:
Για εμένα καλά έκανες και στις δύο επιλογές, γιατί το έψαξες πολύ και δεν ήσουν προκατειλημμένος με κάτι, εξέτασες πολλά αυτοκίνητα, από 3 κατηγορίες και αποφάσισες τι σου ταιριάζει.
Και μ' άρεσαν πολύ και τα συγκριτικά excel που έφτιαχνες :)
Άβαταρ μέλους
By elteo
#568758 Πωπω πόσο άκυρος είσαι ρε adreasdik.... :thumbsdown: Συζήτηση κάνουμε. Μια χαρά απάντησε ο kantoniou και έτσι όπως το θέτει με βρίσκει σύμφωνο. Δεν είπα να μην υπάρχουν καθόλου εννοείται. Απλά είπα να μην τρελαινόμαστε και εφησυχαζουμε ως οδηγοί γιατί και αυτά δεν είναι τέλεια. Πχ αυτόματο φρενάρισμα.