Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#566406 Έλα ρε υπάρχει μοντέλο της Renault που δεν έχει χαυλιόδοντες για led? Πώς τους ξέφυγε?

Η συζήτηση ξεκινάει να παίρνει το μονοπάτι "γιατί ο κόσμος να πάρει suv ενώ το station και το mpv κάνει την ίδια δουλειά?" που το βλέπω εδώ, και τώρα τελευταία και στο fb.

Όταν τελειώσει η μόδα με τα suv και ξαναερθουν τα station στη μόδα, θα λέμε "ο κόσμος γιατί αγοράζει νεκροφόρες???".

Όταν τελειώσει η μόδα με τις νεκροφόρες και έρθουν πάλι τα mpv (όπως πριν δέκα χρόνια που έχει γεμίσει ο τόπος c max & s max) θα λεμε "γιατί ο κόσμος αγοράζει λεωφορεία?"

< Note >
Άβαταρ μέλους
By markvag
#566407 Ή κάποια καινούρια κατηγορία...

Ή θα έρθουν τα ηλεκτροκίνητα, αυτόνομα on-demand που θα νοικιάζεις ένα αμάξι μόνο για όσο το χρησιμοποιείς και μετά θα πηγαίνει μόνο του στον επόμενο. :lol:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#566411 Ο κόσμος πολύ καλά κάνει και ακολουθάει τη μόδα που αντίστοιχα γυρίζει κάθε τόσο και θα ξαναφέρει στο προσκήνιο τα sedan, τα station, τα 3θ χατς, τα roadster και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.

Το θέμα είναι πως γίνεται να είναι τόσο ψηλά στα κριτήριά σου η οικονομία σε κτήση και χρήση (λέγε με έλλ καταναλωτή) και να κοιτάς έτσι τυφλά suv. Προφανώς και αντιλαμβάνομαι το υποκειμενικό του θέματος μιας και ο καθένας αξιολογεί με το δικό του τρόπο αλλά και πάλι δε μου βγαίνουν οι επιλογές που βλέπω βάσει πωλήσεων.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#566416 Σου προξενεί εντύπωση η αδιαφορία του Έλληνα για την οικονομία (επειδή διαλέγει 3008 αντί για 308, που το ένα θα κάψει 12 ευρώ (στα 100 χιλιόμετρα) στο μποτιλιάρισμα και το άλλο 13, κλάιν δηλαδή) αλλά σνομπάρεις όσους διαλαλούν το Up CNG (που καίει 3 ευρώ) ή την Octavia CNG που πάει Αθήνα-Θεσσαλονίκη με 16-17 ευρώ.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Deleted User 1 έγραψε:
Το θέμα είναι πως γίνεται να είναι τόσο ψηλά στα κριτήριά σου η οικονομία σε κτήση και χρήση (λέγε με έλλ καταναλωτή) και να κοιτάς έτσι τυφλά suv. Προφανώς και αντιλαμβάνομαι το υποκειμενικό του θέματος μιας και ο καθένας αξιολογεί με το δικό του τρόπο αλλά και πάλι δε μου βγαίνουν οι επιλογές που βλέπω βάσει πωλήσεων.

Μαλλον δεν ειναι τελικα.

Καποιος ειχε πει οτι "ο κοσμος ειναι διατεθειμενος να χαλασει πολλα χρηματα για να κανει οικονομια" και το βλεπουμε.

Αυτος που εχει αναγκες φορτωματος και 4μελη οικογενεια και δεν τον βολευει το Λεον, ισως του κανει η Οκταβια. Παει και κοιταει τα Ατεκα/ Καροκ/ Κοντιακ τα οποια κοστιζουν χιλιαρικα παραπανω και μετα ψαχνει στα φορουμ να βρει πιο εχει 1 λιτρο μικροτερη καταναλωση να το παρει :lol: :lol: ( Ολα απο το ιδιο γκρουπ για να μην χωρανε οπαδικα )
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Dimsabas έγραψε:Σου προξενεί εντύπωση η αδιαφορία του Έλληνα για την οικονομία (επειδή διαλέγει 3008 αντί για 308, που το ένα θα κάψει 12 ευρώ (στα 100 χιλιόμετρα) στο μποτιλιάρισμα και το άλλο 13, κλάιν δηλαδή) αλλά σνομπάρεις όσους διαλαλούν το Up CNG (που καίει 3 ευρώ) ή την Octavia CNG που πάει Αθήνα-Θεσσαλονίκη με 16-17 ευρώ.

Και αν σου τελειώσει το καύσιμο στην διαδρομή, τον ήπιες! :lipsealed:
Το ΦΑ έχει γίνει το νέο Αγιο Δισκοπότηρο; :help:
Αν ήταν τόσο απλό το πράγμα, φαντάζομαι σε ταξί δεν θα βλέπαμε κάτι άλλο. Κι όμως, ακόμη και εκεί, κυριαρχεί το Octavia diesel. Γιατί άραγε;
Άβαταρ μέλους
By drdino
#566425 Μην ξεχνάμε και τις δεξαμενές που κάνουν μπαμ.

Πηγη:
https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic ... 1#p3273531
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#566427 Δεν τον ήπιες καθόλου, συνεχίζεις με τη βενζίνη σου, τα 50 λίτρα της Octavia. Απορώ πώς δε γνωρίζεις ότι όλα αυτά τα μοντέλα καίνε ΚΑΙ βενζίνη.

Στα ταξί, ήδη έχουν πολλαπλασιαστεί τα Octavia CNG. Δεν έχω στοιχεία από πωλήσεις καινούριων αλλά σου λέω τι βλέπω εκεί έξω. Ενδεχομένως να έχουν ήδη ξεπεράσει τα πετρέλαια σε πωλήσεις καινούριων.

Επίσης, μιλάμε για ανθρώπους αρτηριοσκληρωτικούς, δες πόσα αστικά ταξί είναι αυτόματα. Και δε μιλάμε απλώς για άνεση, μιλάμε ότι οι άνθρωποι παθαίνουν προβλήματα υγείας εξαιτίας αυτής της προσκόλλησης στον συμπλέκτη.

ΥΓ. Έχει πλάκα ο αντίλογος με ΕΝΑ μόνο επιχείρημα και μόνο άναρθρες κραυγές. Και δεν εξετάζω καν ότι το επιχείρημα αυτό δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:Αν ήταν τόσο απλό το πράγμα, φαντάζομαι σε ταξί δεν θα βλέπαμε κάτι άλλο. Κι όμως, ακόμη και εκεί, κυριαρχεί το Octavia diesel. Γιατί άραγε;

Η αλήθεια είναι πως σε καινούρια ταξί παίζει πολύ δυνατά το group VW με τα CNG του. Εάν κάνεις άπειρα χλμ, ακόμα και ένα 10% οικονομία σε κόστος καυσίμου μέτράει... (που είναι περισσότερο)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Dimsabas έγραψε:Δεν τον ήπιες καθόλου, συνεχίζεις με τη βενζίνη σου, τα 50 λίτρα της Octavia. Απορώ πώς δε γνωρίζεις ότι όλα αυτά τα μοντέλα καίνε ΚΑΙ βενζίνη.

Στα ταξί, ήδη έχουν πολλαπλασιαστεί τα Octavia CNG. Δεν έχω στοιχεία από πωλήσεις καινούριων αλλά σου λέω τι βλέπω εκεί έξω. Ενδεχομένως να έχουν ήδη ξεπεράσει τα πετρέλαια σε πωλήσεις καινούριων.

Επίσης, μιλάμε για ανθρώπους αρτηριοσκληρωτικούς, δες πόσα αστικά ταξί είναι αυτόματα. Και δε μιλάμε απλώς για άνεση, μιλάμε ότι οι άνθρωποι παθαίνουν προβλήματα υγείας εξαιτίας αυτής της προσκόλλησης στον συμπλέκτη.

ΥΓ. Έχει πλάκα ο αντίλογος με ΕΝΑ μόνο επιχείρημα και μόνο άναρθρες κραυγές. Και δεν εξετάζω καν ότι το επιχείρημα αυτό δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Προφανώς και δεν γνωρίζω την χωρητικότητα σε βενζίνη της Octavia, αλλα υποθέτω πως το αγοράζεις το συγκεκριμένο για να κινείσαι με ΦΑ, όχι με βενζίνη, μιας και στόχος είναι η οικονομία σωστά; Και αν κάποιος πάει αντί για Θεσσαλονίκη πχ Κοζάνη, τότε σίγουρα θα πρέπει να γυρίσει Αθήνα με βενζίνη, αφού δεν θα βρει πρατήριο.

Τώρα, για τα ταξί, εγώ δυστυχώς δεν βλέπω CNG, παρόλο που ειλικρινά πολύ θα το ήθελα. Βλέπω κυρίως Octavia και κυρίως diesel, και τα παλιότερα εξ αυτών βγάζουν απίστευτη κάπνα που με πνίγει! Παραδόξως, τα Mercedes E που φέρνουν μεταχειρισμένα από Γερμανία, δεν τα έχω δει ποτέ να καπνίζουν...
:s_dunno

Όσο για το σασμάν, δεν φταίει κανείς άλλος παρά η αναξιοπιστία των αυτόματων σασμάν. Είχα μιλήσει κάποτε με κάμποσους ταξιτζήδες στα Γιάννενα που είχαν κάνει το λάθος να πάρουν DSG αυτόματο. Τους είχε αλλάξει τα φώτα και πολλοί τα μετέτρεψαν σε χειροκίνητα.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#566434 Τα χουμε ξαναπεί. Το αέριο είναι της πλάκας ιστορία. Μπορεί να εξυπηρετήσει πολύ συγκεκριμένες ανάγκες (πχ ΜΜΜ) και από κει και πέρα έχει μόνο μειονεκτήματα. Τώρα όποιος θέλει να παραμυθιάζεται με τις 3-4 επιλογές για αέριο ας το κάνει.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#566436 Όποιος βολεύεται με τα πρατήρια που υπάρχουν σήμερα (γιατί πολλά ακούμε για νέα πρατήρια αλλά λίγα βλέπουμε) και τον απασχολεί το οικονομικό θέμα, πρέπει να εξετάζει το φυσικό αέριο πολύ σοβαρά.
Όποιος ΔΕ βολεύεται, θα είναι χαζός να επιλέξει κάτι τέτοιο.
Αν ζει στην Αθήνα και πάει 2 φορές το χρόνο στην Κοζάνη, δε θα πάθει τίποτα να κάψει και βενζίνη αυτές τις δύο φορές. Θα χρεωθεί 50 ευρώ επιπλέον σε σχέση με το να είχε πετρέλαιο και θα έχει γλιτώσει 1.000.

Τα ταξί Octavia CNG ξεχωρίζουν από ένα αυτοκόλλητο κάτω δεξιά κι είναι πολλά πλέον. Αν κάποιος έχει στοιχεία νέων πωλήσεων ταξί (μιας και το ΦΑ τώρα ανοίγει τα φτερά του στη χώρα μας), ας τα βάλει.

Φίλος έχει το Up CNG. Μποτιλιαρίζεται καθημερινά στο ποτάμι κι η μέση κατανάλωσή του είναι (εδώ και 70+ χιλιάδες χιλιόμετρα) στα 2,6 ΕΥΡΩ στα 100. Αυτή είναι οικονομία.
Εσύ Λευτέρη θες να ξεφορτωθείς την 120 επειδή καίει 12,5 λίτρα (18+ ευρώ, για να μην ξεχνιόμαστε), να χάσεις ένα πραγματικά αξιόλογο αυτοκίνητο, να χρεωθείς κι από πάνω για να πάρεις C3 βενζίνης (ουάου, θα πέσεις στα 11). Γιατί δε δίνεις τα ίδια χρήματα για ένα Polo που θα καίει 3,5; Τουλάχιστον να υπάρχει όντως σημαντική διαφορά, να πιάσει τόπο η θυσία.

(Δεν το λέω προσωπικά διότι δεν ξέρω πού μένεις κι αν σε βολεύουν τα πρατήρια. Αλλά είναι φοβερό να γίνονται κινήσεις με στόχο την οικονομία και να αγνοείται το φυσικό αέριο).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#566437 Εγώ είμαι ο . και όχι ο Λευτέρης και δεν κοιτάζω ν' αλλάξω την 1 για οικονομία. Είναι ουσιαστικά το τελευταίο πράγμα που κοιτάω. Η αλλαγή θα γίνει (όταν γίνει) για την άνεση και την πρακτικότητα (αυτόματο, περισσότερες πόρτες).
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#566438 Ο φίλος με το UP όμως, έχει...UP. Τι να συζητήσουμε από κει και πέρα...

Είπαμε 4-5 επιλογές όλες κι όλες και αυτές με άπειρους περιορισμούς. Εγώ που θέλω 300 άλογα τι σκατά να πάρω για αέριο? Ο άλλος που θέλει οικογενειακό για 4-5 νοματαίους τι θα πάρει? Δε βγαίνει η άσκηση λέμε κι ας σου βγάζει και ευρώ από την εξάτμιση.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#566441 https://www.autotriti.gr/data/news/prev ... 171262.asp

Εδω μεσα λεει οτι οι δεξαμενες φυσικου αεριου χωρουν 14 κιλα και επαρκουν για 400 χλμ ενω το ρεζερβουαρ βενζινης χωρα 50 λιτρα τα οποια επαρκουν για αλλα 900 :lol:

Συνολικα δηλαδη 1300 χλμ :lol: :lol:

το κακο ειναι οτι μειωνουν τον χωρο αποσκευων κατα 105 λιτρα και πλεον εχει 275 λιτρα κατι που σιγουρα δεν βολευει οικογενειαρχες

Συμφωνα με τα παραπανω θες καθε 250 χλμ να βαζεις αεριο ( γιατι αν υπολογιστηκε η καταναλωση του στις συνθηκες που το ρεζερβουαρ βενζινης φτανει για 900 χλμ, λογικο να καιει παραπανω στο μποτιλιαρισμα ) , αρα πρεπει να ειναι πολυ κοντα σου το πρατηριο.

Επισης κανεις δεν λεει ποσο το κοστος ελεγχου των δεξαμενων, τι συντηρηση θελουν, καθε ποτε αλλαζονται , αν σκουριαζουν η αν κανουν "μπουμ"

Κατι μου λεει οτι μπορει να μην κανεις και τοση οικονομια τελικα :hmmm: