Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#56372 μόνος με ρυθμούς 90 - 100 χμ/ω κοντερίσια κάνω το θεσ/νίκη - ν. μουδανιά σε αυτό το κρύο με 6.4 - 6.6 λτ/100 χλμ. Δεν πιάνω τα επίπεδα sirion της γυναίκας, πόσο μάλλον του πατρός του fiat panda II, αλλά είμαι αρκετά ικανοποιημένος.

Άλλαξα κ το θερμοστάτη κ αμήν, επιτέλους έχω ζέστη στα πόδια μου! -2 έγραφε το θερμόμετρο σήμερα!
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#56397 Ερώτηση... Η κατανάλωση τώρα με το πολύ κρύο, έχει πέσει. Κάτι περισσότερο από 1λτ/100χλμ
Είναι μόνο ο καιρός ή και το βενζινάδικο που άλλαξα;
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#56399 Ταξιδάκι αστραπή σήμερα έως Βουλγαρία και πίσω , σύνολο 400 χλμ πήγαινε-έλα.
Κατανάλωση περίπου μισό ρεζερβουάρ ήτοι 21-22 λίτρα ντίζελ .
Η μέση κατανάλωση στο trip παρέμεινε στο 4.8 αλλά δεν το έχω πειράξει εδώ και 19.000 χλμ , λογικά σήμερα ήταν πάνω από 5 λίτρα.
Μέση ταχύτητα επιστροφής 85 χλμ/ώρα σύμφωνα με το trip ( + τελωνείο μέσα).
Μόνο 4-5 με περάσανε στο δρόμο , οι 2 από αυτούς συνέχισαν με αυτοκτονικές προσπεράσεις :x .
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
kyr80 έγραψε:Ερώτηση... Η κατανάλωση τώρα με το πολύ κρύο, έχει πέσει. Κάτι περισσότερο από 1λτ/100χλμ

Αναλογα το αυτοκινητο, γενικα με το κρυο αυξανεται η καταναλωση... Εξαρταται το αυτοκινητο σε ποια θερμοκρασια δουλευει πιο οικονομικα... Π.χ. το δικο μου δουλευει στους 20-24 βαθμους.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
kyr80 έγραψε:Ερώτηση... Η κατανάλωση τώρα με το πολύ κρύο, έχει πέσει. Κάτι περισσότερο από 1λτ/100χλμ

μάλλον το 2ο;

εμένα την καλυτερη κατανάλωση την έχει γράψει το φιέστα οταν ειχε 40 βαθμούς έξω :inlove:
Άβαταρ μέλους
By spyros.s
#56466 Δεν ξέρω τι λέτε εσείς για χαμηλές καταναλώσεις τελευταία, όμως το σιβικάκι μου τον τελευταίο μήνα κάνει ρεκόρ αρνητικής κατανάλωσης...με το ζόρι το κρατάω κάτω από 10! Βέβαια διανύω μικρές αποστάσεις καθημερινά και μάλιστα με κρύο μοτέρ(5 χλμ η μεγαλύτερη σε αστικές και μάλιστα εορταστικές συνθήκες) όμως το καλοκαίρι για την ίδια διαδρομή έκαιγε 2 λίτρα λιγότερο! Ίσως να το επιβαρύνουν και τα 70κ που έχει πλέον δίχως ρύθμιση στις βαλβίδες του vtec όμως το άφησα συνειδητά να γίνει το καλοκαίρι στο ετήσιο σέρβις!
Άβαταρ μέλους
By rocsta

Aν δουλεύει σε μικρές διαδρομές, καίει παραπάνω μιας και κάνει περισσότερο χρόνο να φτάσει σε θερμοκρασία λειτουργίας.
Για να δεις διαφορά 1+λίτρο μόνο από βενζινάδικο, έπρεπε να κλέβει αρκετά (και κλέφτης και βλάκας).
Τελευταία επεξεργασία από rocsta και 30 Δεκ 2014, 11:36, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#56496 Μάλιστα.... Πως γίνεται αυτό ρε γμτ; Δεν είναι ότι έβαζε αέρα. Η κατανάλωση του Trip Computer, συμφωνούσε 100% με τα λίτρα που έβαζα.
Άλλαξα μια φορά κατά τύχη βενζινάδικο, και έβαλα στις ίδιας μάρκας λίγο πιο κάτω. Και αμέσως είδα διαφορά στην κατανάλωση. Πάλι το φουλάρω όπως πριν, πάλι το trip 100% συμφωνεί, αλλά κατανάλωση μικρότερη. 'Εχω πέσει κάτω από 10λτ/100χλμ ενώ ξεπερνούσα τα 11λτ/100χλμ.
Το μόνο που μπορώ να υποθέσω, είναι ότι η vpower στο πρώτο ίσως και να μην ήταν τόσο power!!!

ΑΝ όντως υπάρχει φωτιά και όχι μόνο καπνός, τότε γκρεμίζεται και ο μύθος ότι τα εταιρικά δεν κάνουν μαμουνιές :x
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#56525 όπως σωστά ειπώθηκε, όταν κάνει κρύο καίει κατά κανόνα περισσότερο λόγω αφενός περισσότερο χρόνο να έρθει σε θερμοκρασία λειτουργίας και αφετέρου λόγω πυκνότερου αέρα...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#56540 Γιατί έχω την εντύπωση ότι στο κρύο, και με πυκνότερο αέρα= περισσότερο οξυγόνο, πρέπει να καίει λιγότερο(δουλεύει πιο στεγνά);

Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
kyr80 έγραψε:Γιατί έχω την εντύπωση ότι στο κρύο, και με πυκνότερο αέρα= περισσότερο οξυγόνο, πρέπει να καίει λιγότερο(δουλεύει πιο στεγνά);

Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Κάνεις λάθος όσον αφορά στα σύγχρονα (>'91) αυτοκίνητα, καθώς δεν έχει σημασία αν έχεις λίγο ή πολύ οξυγόνο στην εισαγωγή, εφόσον οι χάρτες λένε ποιο είναι το target AFR, τόσο θα είναι ότι και να κάνεις εσύ. Άρα σε closed loop (δηλαδή cruising, που είναι το 95% του χρόνου), αλλαγές δεν υπάρχουν.

Αυτό που μπορεί να συμβεί -και εξαρτάται από το τι είδους οδηγός είσαι- είναι ότι επειδή έχεις περισσότερο οξυγόνο, το αυτοκίνητο αποδίδει καλύτερα, άρα αν είσαι "οικονομικός" οδηγός μπορείς να το πας με λιγότερες σαλ ή και με μια ταχύτητα πάνω, τα οποία προφανώς βελτιώνουν την κατανάλωση. Από την άλλη, αν είσαι "επιθετικός" οδηγός, αυτό σε τσιγκλάει να το πας πιο γρήγορα :s_devil

Επί του γενικότερου θέματος της κατανάλωσης, εγώ τι να πω....μόνο του 206 πλέον μετράω (~9-9,5 αναλόγως), το CX7 έχει καβαλήσει προ πολλού το 15αρι και οδεύει σταθερά προς το 16.... :roll:
Άβαταρ μέλους
By famas
#56563 0,15€, δλδ. 15 σεντς του ευρώ ανά χιλιόμετρο πως το βλέπετε σαν αποζημίωση για τη χρήση αυτοκινήτου; Μιλάμε για μέχρι 60-70 χιλιόμετρα...
Άβαταρ μέλους
By red_monster
famas έγραψε:0,15€, δλδ. 15 σεντς του ευρώ ανά χιλιόμετρο πως το βλέπετε σαν αποζημίωση για τη χρήση αυτοκινήτου; Μιλάμε για μέχρι 60-70 χιλιόμετρα...

ξεκάθαρα λίγα