Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#562074 Δυστυχώς δεν έχω εμπειρία από το καινούριο Duster, το είδα μόνον στην αντιπροσωπεία και δεν το οδήγησα. Από αυτό που είδα, είναι σαφώς βελτιωμένο εκεί που πονούσε το παλιό, δηλαδή στο εσωτερικό και αναμένω αυτό να φαίνεται και στο δρόμο με καλύτερη ποιότητα κύλισης.
Θεωρώ πως κανένα άλλο δεν προσεγγίζει καλύτερα τα θέλω σου σε αυτή την τιμή και έχεις καινούριο αμάξι με εγγύηση 5 χρόνια.
Αυτό νομίζω θα ήταν μια χαρά για την σύζυγο γι' αρχή κι εσύ μπορείς να βολευτείς με κάποιο Fiesta που είναι πραγματικά καλό στο δρόμο.
Πάνω σε αυτό, υποθέτω πως αν κάνεις την πατέντα για ΦΙΧ πετρέλαιο που σου προτάθηκε παραπάνω, θα μπορείς να εκπίπτεις τα καύσιμα (και τον ΦΠΑ αυτών). Βέβαια, θα έχεις διθέσιο όχημα, αλλά σίγουρα μιλάμε για μεγάλη οικονομία (ειδικά αν και τα δύο οχήματα καίνε πετρέλαιο... :s_blush ).
Άβαταρ μέλους
By tzoumerkiotis
#562092 Η εγγύσηση στο duster μπορεί να είναι 5ετής αλλά άν θυμάμαι σωστά έχει όριο τα 50-60.000 χλμ, κοινώς 2 χρόνια χρήσης και νομίζω μόνο η πεζό με έξτρα 200 € σου έφτανε το όριο τα 100.000χλμ.
Τα έξοδα μετακίνησης ( βενζίνες , διόδια ) , με όποιον συνάδελφο μίλησα τα περνάμε όλοι ( όχι το ΦΠΑ ). Το ΦΙΧ ναι μεν μου μειώνει το κόστος κίνησης δραματικά, αλλά μου κάνει μόνο το πάντα 4Χ4 και κυρίως οικογένεια κάνω θα πηγαινει τις φυσιολατρικές εκδρομές με την κλούβα;;;;;
Πολλά leon πρωην leasing, η σύζηγος όμως είναι κάθετη στο αισθητικό του θέματος, εγώ επιφυλακτικός με τη γερμανική καταγωγή του.... θα δούμε.
Το fiesta όπως το θέλω ( st line ) παράλογα ακριβό , άμα αναγκαστώ να φτάσω εκεί για χαμηλό θα κοιτάξω μάλλον αλφα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#562099 Για το Sandero λέει 5 χρόνια ή 100.000 χλμ, οπότε υποθέτω και για το Duster θα ισχύει το ίδιο:
https://www.dacia.gr/default.asp?pid=22&noID=3
Με το νέο Dacia Sandero, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα. Διαθέτει 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση (ή 100.000 χλμ.), 3 χρόνια Οδική Βοήθεια και χαμηλό κόστος συντήρησης.
Άβαταρ μέλους
By tzoumerkiotis
#562104 Νομίζω ότι δεν ισχύει για το duster ,
τα της οδικής βοήθειας τα θυμάμαι , επέκταση εγγύησης σε χιλιόμετρα αν δεν κάνω λάθος δεν γίνεται.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#562107 Μόνον αν ρωτήσεις στα κεντρικά μπορείς να είσαι σίγουρος. Θα ξαναπώ πάντως πως στην θέση σου θα εξαντλούσα κάθε άλλη δυνατότητα, πριν πάρω μεταχειρισμένο diesel τα οποία στην συντριπτική τους πλειοψηφία θα είναι από leasing.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#562110 Γκάμα Dacia: Ποιότητα και αξιοπιστία με ΔΩΡΟ 5ετή Εργοστασιακή Εγγύηση

H TEOREN MOTORS ειδικά για τους νέους πελάτες Dacia και για όλα τα μοντέλα της γκάμας, σας κάνει ΔΩΡΟ 5 Χρόνια Εργοστασιακή Εγγύηση.

:rtfm: :rtfm: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#562112 Έχω χάσει λίγο το tracking σε ότι αφορά το τελικό budget αλλά διακρίνω ένα πόθο (και λογικό :lol: ) για Alfa. Βλέπω υπάρχουν κάτι τέτοιες περιπτώσεις που για 16Κ νομίζω παίρνεις πολύ αμάξι.

https://www.car.gr/18837944-alfa-romeo-giulietta-1-6-jtdm-2-120hp-super
Άβαταρ μέλους
By red_monster
tzoumerkiotis έγραψε:Η εγγύσηση στο duster μπορεί να είναι 5ετής αλλά άν θυμάμαι σωστά έχει όριο τα 50-60.000 χλμ, κοινώς 2 χρόνια χρήσης και νομίζω μόνο η πεζό με έξτρα 200 € σου έφτανε το όριο τα 100.000χλμ.
Τα έξοδα μετακίνησης ( βενζίνες , διόδια ) , με όποιον συνάδελφο μίλησα τα περνάμε όλοι ( όχι το ΦΠΑ ). Το ΦΙΧ ναι μεν μου μειώνει το κόστος κίνησης δραματικά, αλλά μου κάνει μόνο το πάντα 4Χ4 και κυρίως οικογένεια κάνω θα πηγαινει τις φυσιολατρικές εκδρομές με την κλούβα;;;;;
Πολλά leon πρωην leasing, η σύζηγος όμως είναι κάθετη στο αισθητικό του θέματος, εγώ επιφυλακτικός με τη γερμανική καταγωγή του.... θα δούμε.
Το fiesta όπως το θέλω ( st line ) παράλογα ακριβό , άμα αναγκαστώ να φτάσω εκεί για χαμηλό θα κοιτάξω μάλλον αλφα.

Να έχεις υπόψη σου ότι δεν είναι σωστό να περνάς όλο το έξοδο. Παλιά ήταν ένα ποςοστο, πλέον θαρρω πως έχει καταργηθεί. Σε πιθανό έλεγχο είναι σχεδόν σίγουρο ότι αν δεν στο πετάξουν όλο έξω σίγουρα θα σου πετάξουν ένα μέρος του. (Και είναι λογικό καθότι σε όχημα που δεν είναι επαγγελματικό δεν μπορείς να κανείς σαφή διαχωρισμό των δαπανών )
Άβαταρ μέλους
By tzoumerkiotis
red_monster έγραψε:Να έχεις υπόψη σου ότι δεν είναι σωστό να περνάς όλο το έξοδο. Παλιά ήταν ένα ποςοστο, πλέον θαρρω πως έχει καταργηθεί. Σε πιθανό έλεγχο είναι σχεδόν σίγουρο ότι αν δεν στο πετάξουν όλο έξω σίγουρα θα σου πετάξουν ένα μέρος του. (Και είναι λογικό καθότι σε όχημα που δεν είναι επαγγελματικό δεν μπορείς να κανείς σαφή διαχωρισμό των δαπανών )

Έχεις δίκιο το γνωρίζω, εγώ τουλάχιστον έχω και παραστατικά να δικαιολογήσω επαγγελματικές μετακινήσεις, συνάδελφοι στηρίζονται μόνο στις αποδείξεις , αλλά είναι ένα ρίσκο που δε γίνεται να μη το πάρεις.
Θα επιμείνω λίγο για την εγγύηση του duster, ότι έχει όριο χλμ, έτσι θυμάμαι τουλάχιστον. Τελική τιμή του εδώ αντιπροσώπου ήταν 19.890 το sportive ( με μεταλλικό) και κάπου 22 η επόμενη, η οποία έχει full led (επέμενε παρά τη δυσπιστία μου) , 4 κάμερες και κάτι άλλα εξωτερικά διακοσμητικά.
Deleted User 1 έγραψε:Έχω χάσει λίγο το tracking σε ότι αφορά το τελικό budget αλλά διακρίνω ένα πόθο (και λογικό :lol: ) για Alfa. Βλέπω υπάρχουν κάτι τέτοιες περιπτώσεις που για 16Κ νομίζω παίρνεις πολύ αμάξι.

https://www.car.gr/18837944-alfa-romeo-giulietta-1-6-jtdm-2-120hp-super

Για όποιον δεν έχει βυθιστεί ακόμα στο χάος μου :( , άμεσα διαθέσιμο budget 30.000, θα σπάσει σε 2 , 10 - 20 για αγορά μικρομεσαίου και SUV, το ένα τρώει από το ποσό του άλλου. "Χθες¨ κιόλας θα έπρεπε να είχε αγοραστεί το μικρομεσαίο γιατί το matiz είναι επικίνδυνο στα νέα καθήκοντα που θα αναλάβει εντός μηνός (πολλά χλμ σε αυτοκινητόδρομο)... Το ποσό του SUV όσο περνάει ο χρόνος μπορεί να αυξηθεί, η αποταμίευση για κάτι που θα με καλύψει δε με πειράζει.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#562225 https://www.4troxoi.gr/odigoyme/dokimes ... -115-ippon
Γνωριμία του Duster από τους 4Τ. Πάντως σε ότι αφορά την εγγύηση, επειδή το προηγούμενο το έχει συγγενής , ήταν 5χρόνια και 100.000χλμ, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι.
Άβαταρ μέλους
By markvag
tzoumerkiotis έγραψε:Θα επιμείνω λίγο για την εγγύηση του duster, ότι έχει όριο χλμ, έτσι θυμάμαι τουλάχιστον.

Η εγγύηση της dacia έχει όριο 100Κ χλμ. Κάπου το είχα δει στο site, αλλά δεν το βρίσκω τώρα... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By tzoumerkiotis
#563289 Ανταπόκριση από το μαγικό κόσμο των μαντράδων...(πάω γυρεύοντας το ξέρω)
Για όσους δε γνωρίζουν , ο μαντράς αγοράζει συνήθως με κλειστά τα μάτια έναν ικανό αριθμό για να γεμίσει την αυτοκινητάμαξα από μια ή δύο μάντρες.Για το λόγο αυτό και πετυχαίνει καλύτερες τιμές ,αναλόγως του οχήματος, από τις αναγραφόμενες στο ιντερνετ και για αυτό πετυχαίνεις και ψιλο αντιεμπορικά αυτοκίνητα καμιά φορά στη μάντρα.Υπάρχουν βέβαια και οι άλλοι οι οποίοι αγοράζουν στοχευμένα τα μαζεύουν κάπου και περιμένουν τη νταλίκα, κοστίζει πιο πολύ βέβαια για τον ίδιο.
Τα euro4 ( δεν κοιτάω προσωπικά) είναι ασύμφορα στον εκτελωνισμό και αν βρεθεί κάποιο που σου φαίνεται λογική η τιμή του στην ελλάδα , έχει σιγουρα γυρίσει όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση 2 - 3 φορές και αγοράστηκε σε τιμές σκραπ. Στα 5 το κόστος στα μικρομεσσαία είναι 500-1000€ αναλόγως έκδοσης , εξοπλισμού και γνωριμιών του εκτελωνιστή. Ο μαντράς πάει να βγάλει κάπου 2.000 (φιλική τιμή όπως μου είπαν) - 3.000 € σε κάθε αυτοκίνητο έτσι ώστε να έχει σεβαστό κέρδος και να πληρώσει το κόστος μετακίνησης και τυχόν συνεργάτη εκεί ή λοιπά λαδώματα....
Όλα τα τυχόν ελλατώματα , μπορούν να μακιγιαριστούν ( κάποιος μου είπε ότι η εμβάπτιση σε υγρό φρένων κάνει θαύματα για λίγο καιρό στη βαλβίδα EGR, αλήθειες ,ψέμματα , άγνωστο), συνήθως αποφεύγουν τα τρακαρισμένα γιατί οι περισσότεροι καταναλωτές πάνε με φαναρτζή πια....
Το αλάτι είναι λίγο αστικός μύθος, άλλωστε και από προσωπική πείρα, εδώ στην Ήπειρο τόσα χρόνια έχουν φάει αρκετό αλάτι τα οχήματά μου χωρίς να προσέχω μετά τον καθαρισμό τους και πρόβλημα δεν έχω βρει.
Η ερώτηση μετά από όλα αυτά είναι έχει χρησιμοποιήσει κανείς Autodna; το κόστος είναι μικρό βλέπω, αποτελέσματα δίνει;;;
Άβαταρ μέλους
By markvag
#563299 Για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ένα σχόλιο... Ένα καλό μεταχειρισμένο από Γερμανία έχει τιμές λίγο χαμηλότερες απ' ότι ένα αντίστοιχο εδώ (με μία πολύ πρόχειρη αναζήτηση στο mobile.de). Το εισαγόμενο μεταχειρισμένο συνήθως πωλείται φθηνότερα απ' ότι το έχον ταμπέλα "Ελ αντιπροσωπείας". Άρα, για να βγάλει ο μαντράς τα 2-3 χιλιάρικα (για να βγάλει ένα κέρδος και να καλύψει και τα έξοδά του, συν εκτελωνισμούς και δασμούς) και να το πουλήσει φθηνότερα απ' ότι το αντίστοιχο εγχώριο, καταλαβαίνουμε όλοι πως δεν θα διαλέξει από το πάνω ράφι... Σε ένα μοντέλο που κοίταξα είχε τιμές από 2,5 χιλιάρικα, μέχρι 8-9 χιλιάρικα. Καταλαβαίνουμε από που θα είναι τα εισαγωγής μεταχειρισμένα και σε τι κατάσταση πιστεύω... Υπάρχουν ΠΡΟΦΑΝΩΣ εξαιρέσεις, αλλά άντε βρες...
Άβαταρ μέλους
By tzoumerkiotis
markvag έγραψε: Υπάρχουν ΠΡΟΦΑΝΩΣ εξαιρέσεις, αλλά άντε βρες...

Σε αυτό στάθηκα "τυχερός¨, πολύ συγγενικό πρόσωπο είναι συνταξιούχος αντιπρόσωπος (πλήρης μονάδα, συνεργεία κ.λπ.) , μπορεί να μην πρόλαβε την παράνοια της εισαγωγής αλλά είναι στον ευρύτερο χώρο.
Έτσι για το αμάξι της συζήγου (χιλιομετροφάγο μικρομεσσαίο), και επειδή οι καλές περιπτώσεις ΔΕΝ βγαίνουν πολλές φορές στο car αλλά και γιατί η πρόταση μου προς τη σύζηγο "πάρε το ΚΤΕΛ μέχρι να βρεθεί κάτι πραγματικά αξιόλογο¨ αποτέλεσε ήδη αιτία κρεβατομουρμούρας, πιέζομαι να αποφασίσω μεταξύ των κάτωθι:
1) Peugeot 308 iii, diesel 90αρι (2014), κάπου στα 110.000, τελείως γυμνό, (ψιλοαδιάφορο, αλλά ...) 9.000 (κάτι θα κατεβάσει λέει), ελληνικής αντιπροσωπείας, είναι Αθήνα, φοβάμαι ότι δε θα το προλάβω να πάω να το δώ, είναι η πρώτη μου επιλογή.
2)Megane iii (2014), dci 110 , εισαγωγής , ο μαντράς αποτελεί γνωστό και λοιπά και λοιπά... Έχει 150.000, είναι φουλ από εξοπλισμό ,θα εξεταστεί εξονυχιστικά, κλείνουμε στα 8.000€, έχει και σετ χειμερινών ,οπότε η διαφορά με το πεζό ανεβαίνει λίγο. Θα εξεταστεί μάλλον αύριο.
Και τα δύο εκτός αγγελιών.
Ο εν λόγω συγγενής "πιέζει" να βγάλω από το μυαλό μου το τι γράφει το κοντέρ (διαβεβαιώνει όμως ότι δε θα πέσουμε θύματα γυρίσμτος χλμ.) ,αλλά να δώ τη συνολική εικόνα του αυτοκινήτου, επίσης μετά από έρευνα δική του , ο o dci της renault , παρουσιάζει αξιοσημείωτη αντοχή και σε μέτρια πετρέλαια και γενικότερα συντήρηση , ενώ δεν υπάρχουν πια θέματα με ηλεκτρονικές κάρτες στο μεγκαν. Πολύ καλή αξιοπιστία και το 308. Κόστος συντήρησης , αμελητέα πιο φθηνό το renault, όλες οι εργασίες "μόνοι" μας.
Το διαγνωστικό των παραπάνω θα δείξει μπούκωμα dpf;; Τα μπεκ μπορούν να ελεγχθούν από κάπως (συμπίεση :hmmm: ),
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#563354 Μεταξύ των δύο, εμένα μου φαίνεται καλύτερη επιλογή το Renault. Κανένα από τα δύο δεν μου φαίνεται πραγματικά καλή περίπτωση πάντως, αφού είναι αρκετά φορτωμένα με χιλιόμετρα και ταλαιπωρία, θέλει πολλή προσοχή για να αποφύγεται ενδεχόμενο λεμόνι.
:help: