Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#52186 Αφυγραντήρας: υπάρχει εμπειρία σε συγκεκριμένο μοντέλο;
Βλέπω κάτι πολύ κάτω από 100αρικο.
Λένε τίποτις ή είναι του πεταματού;
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#52190 Αν τον θες για ΠΟΛΥ απλή χρήση, χωρίς πολλές δυνατότητες και φυσικά για λίγα -ελάχιστα- τ.μ., τότε ναι. Αλλιώς θα σου πρότεινα να κοιτάξεις τουλάχιστον στα διπλάσια χρήματα, για να έχεις (α) σοβαρή χωρητικότητα (με δυνατότητα drainage), (β) αυτοματισμούς, (γ) κάλυψη αρκετών τ.μ., (δ) γρήγορη και αθόρυβη λειτουργία.

Κατέχω από Philco και Delonghi, κάνουν καλή δουλειά και οι δύο.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#52720 Ψάχνω για φούρνο μικροκυμάτων.

Μιας και δεν έχω ιδέα, τι προτείνετε; Όχι τόσο από άποψη μάρκας, αλλά από χαρακτηριστικά.
Άβαταρ μέλους
By mirage
EDDIE_147 έγραψε:Αφυγραντήρας: υπάρχει εμπειρία σε συγκεκριμένο μοντέλο;
Καπου εχει γραψει ο dimitrisB πολλα πραγματα!

Sent from Corsair's brick
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
mirage έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:Αφυγραντήρας: υπάρχει εμπειρία ....
Καπου εχει γραψει ο dimitrisB πολλα πραγματα!

:s_no
Να μην κλέβουμε και τον κόπο των άλλων ! :lol:
Λοιπόν, ο axel12p στο τοπικό "Μαστορέματα" έχει γράψει χρήσιμες πληροφορίες περί αφυγραντήρων, απο εδώ => viewtopic.php?f=9&t=143&start=120#p50370 και μετά. :)
Άβαταρ μέλους
By JBT
CARυοθραύστης έγραψε:Ψάχνω για φούρνο μικροκυμάτων.

Μιας και δεν έχω ιδέα, τι προτείνετε; Όχι τόσο από άποψη μάρκας, αλλά από χαρακτηριστικά.

α......π :s_bye
Άβαταρ μέλους
By Pitt
EDDIE_147 έγραψε:Αφυγραντήρας: υπάρχει εμπειρία σε συγκεκριμένο μοντέλο;

Πρίν από ένα δίμηνο αποφάσισα να αγοράσω έναν αφυγραντήρα και έκανα την ίδια περίπου ερώτηση. Μετά από πολύ ψάξιμο, διάβασμα κριτικών κλπ είχα καταλήξει στον MEACO 20L Platinum. Πρίν από λίγες μέρες, o axel12p είχε αναφέρει κάτι για αφυγραντήρα, ρώτησα κάποια πράγματα και να είναι καλά ο άνθρωπος έγραψε αρκετά.

Πριν από μια βδομάδα πάω στον κουμπάρο μου που έχει ίσως το πιο παλιό μαγαζί με ηλεκτρικά στην πόλη και του λέω ότι θέλω το συγκεκριμένο μοντέλο. "Άσε τις μ@λακίες και πάρε αυτόν" μου λέει και μου δείχνει έναν Midea MDDG-20DEN3-QA3. "Ρε συ, αυτόν δεν τον ξέρει ούτε αυτός που τον φτιάχνει" του λέω. "Καλά, πάρ’ τον σπίτι, δούλεψέ τον και αν σου κάνει τον κρατάς, αλλιώς έλα να πάρεις όποιον θέλεις." Αφού κάθισα και έβαλα μπρός καμιά δεκαριά μοντέλα που είχε ανοιχτά για να ακούσω τον θόρυβο που κάνουν και να δω τις λειτουργίες τους, πήρα αυτόν που μου είχε προτείνει, (ή καλύτερα επιβάλλει). Μετά από μια εβδομάδα λειτουργίας, έχω να πώ ότι πρόκειται για πολύ καλή περίπτωση. Έχει όλα όσα ήθελα και σε τιμή μισή από αυτόν που επρόκειτο να αγοράσω.

Ο θόρυβός του είναι στα ίδια επίπεδα με τους άλλους. Το μοτέρ του συμπυκνωτή δεν ακούγεται καθόλου και κατάλαβα ότι δούλευε από το ρεύμα που τραβούσε. Όταν σταματούσε, ο θόρυβος παρέμενε ο ίδιος και προερχόταν φυσικά από την φτερωτή. Κάνει λίγο περισσότερο θόρυβο από έναν ανεμιστήρα και αρκετά λιγότερο από τον ιονιστή Delonghi DAP130 στην μεγάλη του σκάλα.

Έχει υγροστάτη και σταματάει τελείως (και η φτερωτή) όταν η σχετική υγρασία φτάσει στο ποσοστό που έχουμε ρυθμίσει. Σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος ξεκινά την λειτουργία του με τις ρυθμίσεις που είχε. Αυτό (μαζί με τον ανεκτό θόρυβο) ήταν από τα πολύ βασικά που ήθελα να έχει ο αφυγραντήρας, γιατί θέλω να τον δουλεύω κυρίως με το νυκτερινό.

Επειδή στις οδηγίες του έγραφε ότι κατά την πρώτη χρήση θα πρέπει να το αφήσω να δουλεύει για 24 ώρες, τον έκλεισα σε ένα δωμάτιο 12μ2 με θερμοκρασία 17ο C και σχετική υγρασία 78%. Τον έβαλα μπρός στις 12:00πμ και τον άφησα να δουλεύει έως το απόγευμα 18:00μμ (18 ώρες) που γύρισα από την δουλειά. Είχα ρυθμίσει την υγρασία στο 35% και είχα απενεργοποιημένο το turbo mode. Όταν γύρισα η συσκευή δούλευε, η σχετική υγρασία ήταν στο 36% και το δοχείο είχε σχεδόν γεμίσει με νερό. Στις 18 ώρες κατανάλωσε 4,31Kwh, και η ισχύς του κυμάνθηκε από 2.0W (Min) έως 275W (Max), αρκετά κάτω από τα 400W rated.

Σχετικά με τις δυνατότητες που υποτίθεται ότι έχουν οι αφυγραντήρες, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλοι οι κατασκευαστές μας δουλεύουν, αφού χαρακτηρίζουν τις συσκευές τους με δυνατότητες που έχουν σε συνθήκες σχεδόν εξωπραγματικές. Σου λέει ο άλλος πχ 20L/24h και νομίζεις ότι αν τον αφήσεις στο σαλόνι σου, θα βαρεθείς να πετάς νερό με τους κουβάδες. Αμ δε... Τα 20 λίτρα τα μαζεύει όταν η θερμοκρασία είναι σταθερή στους 30ο C και η ατμόσφαιρα σχεδόν κεκορεσμένη από υδρατμούς (Rh=95%).

Φχαριστώ πολύ... Έτσι και με απόχη την μαζεύω... Άσε που κάτω από τέτοιες συνθήκες θα έχεις δύσπνοια και κινδυνεύεις να τα κακαρώσεις...

Εν κατακλείδι, μια χαρά συσκευή είναι και έχω ακριβώς όσα ήθελα. Αν θα μου αντέξει λίγο ή πολύ δεν ξέρω, αλλά το κόστος της σε σύγκριση με άλλες είναι τέτοιο που και να χαλάσει, αγοράζω μια ίδια και θα μου βγεί και φθηνότερα!

Ελπίζω να βοήθησα. :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#54611 Επειδή η θέση που είναι για την εξαγωγή του σωλήνα απορροφητήρα εμποδίζει το κρεμαστό ντουλάπι μου είπαν για τη λύση απορροφητήρα ενεργού άνθρακα. Είναι δοκιμασμένη λύση ; Διαφορετικά αναγκάζομαι να πάω σε γωνιακό ντουλάπι και έτσι ψιλοχαλάει το εικαστικό στήσιμο της κουζίνας.

Επίσης αν είναι να πάω σε ενεργό άνθρακα πώς να κλείσω την τρύπα του σωλήνα;
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#54635 Σας μερσώ απεριόριστα όλους όσους συμμεριστήκατε τον πόνο μου χριστουγεννιάτικα και να μη με πρήζει η μάνα μου που θέλει να τον πάρει τον ρημαδοαφυγραντήρα.

:s_bye :s_bye :s_bye :s_bye :s_bye
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Dimitris_P έγραψε:Επειδή η θέση που είναι για την εξαγωγή του σωλήνα απορροφητήρα εμποδίζει το κρεμαστό ντουλάπι μου είπαν για τη λύση απορροφητήρα ενεργού άνθρακα. Είναι δοκιμασμένη λύση ; Διαφορετικά αναγκάζομαι να πάω σε γωνιακό ντουλάπι και έτσι ψιλοχαλάει το εικαστικό στήσιμο της κουζίνας.

Επίσης αν είναι να πάω σε ενεργό άνθρακα πώς να κλείσω την τρύπα του σωλήνα;

Η μονη εμπειρια που εχω απο τετοιο απορροφητηρα ειναι απο σπιτι φιλου, με TOTL απορροφητηρα Miele. Δεν ενθουσιαστηκα. Οταν μαγειρευουν πχ φακες ανοιγουν και το παραθυρο :(
Αν εχεις ξεχωριστη κουζινα με πορτα, (και την κλεινεις κιολας) ισως να ειναι OK.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#54659 Βασικα δε δουλεύει. Τοσο απλο. Και εχω δει υλοποιησεις απο φτηνους μεχρι πολυ ακριβούς.
Άβαταρ μέλους
By dimitris
#54680 Εμείς έχουμε, σε σάλοκουζινα. το διαμέρισμα έχει χωριστο σύστημα εξαερισμου, αλλα με σχετικά χαμηλή παροχή. Η απόδοση του αποροφητηρα ενεργού άνθρακα δεν ειναι επαρκής, σε βαθμό που να αποφεύγουμε να φτιάχνουμε φαγητά που μυρίζουν έντονα. Πιθανώς αν η κουζίνα ήταν χωριστό δωμάτιο το πρόβλημα θα ήταν μικρότερο. Νομιζω όμως οτι η λογική του αποροφητηρα ενεργού άνθρακα ειναι να χρησιμοποιείται σε χώρο που έχει κάποιας μορφής αερισμο.
Άβαταρ μέλους
By j.marr
CARυοθραύστης έγραψε:
CARυοθραύστης έγραψε:Ψάχνω για φούρνο μικροκυμάτων.

α......π :s_bye

Πιο άχρηστη συσκευή EVER.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#54690 Μάλιστα, οπότε καλύτερα να πάω με τον κλασσικό τρόπο (μπουρί κλπ) + γωνιακό για να περάσει από κει διαφορετικά θα πρέπει να κατεβάσω 5-10 πόντους τα κρεμαστά για να μην υπάρχει θέμα μετά όμως θα έχω θέμα με το ύψος αν θέλω να βάλω εστίες φ/α.

BTW τι πρέπει να κοιτάω στις εστίες (είτε ηλεκτρικές, είτε φ/α, δεν έχω κατασταλλάξει ακόμη). Πχ για ΦΑ κοιτάω περισσότερο την εμφάνιση πχ http://www.tsampas.gr/product/12920/tek ... E%AD%CE%BF και http://www.tsampas.gr/product/5789/neff ... E%B9%CE%BF , είναι κάτι άλλο που πρέπει να έχω υπόψιν; Επίσης πρέπει κάθε φορά που λείπω να θυμάμαι να κλείνω την παροχή ΦΑ;
Άβαταρ μέλους
By trident1971
mirage έγραψε:Βασικα δε δουλεύει. Τοσο απλο. Και εχω δει υλοποιησεις απο φτηνους μεχρι πολυ ακριβούς.

dimitris έγραψε:Εμείς έχουμε, σε σάλοκουζινα. το διαμέρισμα έχει χωριστο σύστημα εξαερισμου, αλλα με σχετικά χαμηλή παροχή. Η απόδοση του αποροφητηρα ενεργού άνθρακα δεν ειναι επαρκής, σε βαθμό που να αποφεύγουμε να φτιάχνουμε φαγητά που μυρίζουν έντονα. Πιθανώς αν η κουζίνα ήταν χωριστό δωμάτιο το πρόβλημα θα ήταν μικρότερο. Νομιζω όμως οτι η λογική του αποροφητηρα ενεργού άνθρακα ειναι να χρησιμοποιείται σε χώρο που έχει κάποιας μορφής αερισμο.

Nομιζα πως ημουν η Κασσανδρα με τα κακα μαντατα...
Αυτος που εχω δει εγω ειναι πιο ακριβος απο αρκετα αυτοκινητα που κυκλοφορουν στο δρομο. Κριμα. :(

Μαλλον δεν την γλυτωνει την αντιαισθητικη παρεμβαση ο dimitris_p :(