Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
dimik έγραψε:
QsisVTS έγραψε:dimik αυτό που είναι forensic ποια είναι η φάση του ακριβώς; τι κάνει; :hmmm:

Κοίτα αγοράστηκε για σκοπούς forensics, δηλαδή απλοποιημένα, να χώνεις μέσα images δίσκων και να κάνεις ανάλυση για το αν είχε κάποιος πρόσβαση στα δεδομένα, αν υπήρχε κάποιο malware που υπέκλεπτε δεδομένα ή έδινε πρόσβαση κοκ. Για αυτό και έχει μέχρι και tape drive.

Τελικά θα καταλήξει να χρησιμοποιείται για σκοπούς penetration testing, red teaming, να σπάει hashes, passwords κλπ κλπ.

Μισό. Εργάζεσαι στον τομέα του InfoSec ή το κάνετε για να δοκιμάσετε τους servers σας;
Άβαταρ μέλους
By dimik
QsisVTS έγραψε:να ρωτήσω αυτό λέει ότι έχει υδρόψυξη, έχει κάποια γνωστή all in one του εμπορίου ή custom?

τα φανάκια πάντως είναι λίγο καγκουριά, όχι ότι εγώ θα το έκανα πολύ διαφορετικά, αλλά όπως και να το κάνουμε τα led είναι καγκουριές :lol:

θυμάμαι εσύ είσαι με το μεγαλο haf , μάλλον για αυτό σε τράβηξε αυτό το μηχάνημα και στη δουλειά :lol:

Εικόνα

Corsair υδρόψυξη του εμπορίου έχει. :iconcool:
Δεν το διάλεξα εγώ το μηχάνημα δυστυχώς....για μένα μια χαζομάρα και μισή είναι αλλά έχει ενδιαφέρον το τι πουλάει ο κόσμος σε τέτοιες τιμές :lol:

xenos έγραψε:
dimik έγραψε:Εργαλείο της δουλειάς είναι

--- Τι OS έχει; Ποια tools θα τρέχουν εκεί;

Kali Linux, από tools άλλο τίποτα, όχι μόνο τα OS embedded.

Dimitris_P έγραψε:
Μισό. Εργάζεσαι στον τομέα του InfoSec ή το κάνετε για να δοκιμάσετε τους servers σας;

Έχουμε τμήμα infosec-cybersec με το οποίο ως ΙΤ είμαστε σε "στενή" συνεργασία. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
dimik έγραψε:Mας βγήκε ένα 15ρι :lipsealed:

GeoF1 beat that :shifty:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ArrowsFA1 έγραψε:
Wagner669 έγραψε:Αναλογα τι θελεις να κανεις, τι θελεις να ξοδεψεις, ποσους δισκους θελεις να βαλεις.
Επισης, μπορεις να περιμενεις τις γιορτες, να δεις μηπως παιξει καμια προσφορα

1 ή 2 δίσκους. Budget συζητήσιμο αναλόγως δυνατοτήτων, 150-300 €.
Θέλω να έχω απομακρυσμένη πρόσβαση προφανώς.
Ει δυνατόν ελάχιστο θόρυβο/κατανάλωση.
Άλλα μπλιμπλίκια συζητήσιμα/καλοδεχούμενα.

Αρα παμε σε κουτακι με δυο δισκους, γιατι τα μοντελα με ενα δισκο ειναι πεταμε λεφτα.
Τρεις οι πρωτασεις μου, με τα αναλυτικα τους στοιχεια στη σελιδα της Synology και τις τιμες τους στο σκρουτζ.γρ

ΜΗ οικονομικη λυση που κανει τα παντα, καλυτερα απο τις υπολοιπες προτασεις και θα κρατησει απροβληματιστα για αρκετα χρονια και εχει δυνατοτητα επεκτασης.

Synology DS718+ από 445 €

Intel Celeron J3455 Quad Core 1.5 με 2.3 GHz
2 GB DDR3L παιρνει επισημα μεχρ 6GB και ανεπισημα μεχρι 8GB DDR3L
2 hot-swapable HDD μπορει να δουλεψει με εξωτερικη μοναδα επεκτεσης με 7 δισκους
2 LAN ports (Link Aggregation / Failover support)
3 θηρες USB 3.0
4K Transcoding 2 channel, 30 FPS @ 4K (4096 x 2160), H.264 (AVC)/H.265 (HEVC)
Καταναλωση 20.1 W (Access) και 9.1 W (HDD Hibernation)
Εγγυηση 3 χρονια

Νορμαλ λυση κοντα αλλα πανω απο το budget, η οποια θα δουλεψει απροβληματιστα για αρκετα χρονια

Synology DiskStation DS218+ από 335 €

Ειναι περιπου σαν το προηγουμενο στο κομματι του hardware, χωρις δυνατοτητα συνδεσης με εξωτερικη μοναδα επεκτεσης δισκων

Intel Celeron J3355 Dual Core 2.0 με 2.5 GHz
2 GB DDR3L παιρνει επισημα μεχρ 6GB και ανεπισημα μεχρι 8GB DDR3L
2 hot-swapable HDD ΔΕΝ μπορει να δουλεψει με εξωτερικη μοναδα επεκτεσης
1 LAN port
3 θηρες USB 3.0
4K Transcoding 2 channel, 30 FPS @ 4K (4096 x 2160), H.264 (AVC)/H.265 (HEVC)
Καταναλωση 17.23 W (Access) και 5.4 W (HDD Hibernation)
Εγγυηση 2 χρονια

Οικονομικη λυση, μεσα στο budget που θα δουλεψει απροβληματιστα μεχρι να μαθεις το λειτουργικο συστημα της Synology (DSM), τις εφαρμογες που εχει, τις δυνατοτητες που εχει και να καταλαβεις οτι επρεπε να πας σε μεγαλυτερο μοντελο :lol:

Synology DiskStation DS218 από 259 €

Realtek RTD1296 Quad Core 1.4 GHz
2 GB DDR4
2 hot-swapable HDD ΔΕΝ μπορει να δουλεψει με εξωτερικη μοναδα επεκτεσης
1 LAN port
2 θηρες USB 3.0
1 θηρα USB 2.0
4K Transcoding 1 channel, 60 FPS @ 4K (4096 x 2160), H.265 (HEVC)
Καταναλωση 14.99 W (Access) 5.78 W (HDD Hibernation)
Εγγυηση 2 χρονια

Εγω θα περιμενα μεχρι τις γιορτες, να δω μηπως γινει καμια προσφορα πουθενα
Επισης θα πηγαινα στο DS218+ γιατι πρεπει να φυγει το DS216se που εχω και να παρω που να βγαλει αλλα τρια με τεσσερα χρονια χωρις να ασχολουμαι
Αν ειχα λεφτα για πεταμα θα πηγαινα στο 718+ ή πολλα λεφτα για πεταμα, σε μοντελο με 4-5 δισκους

αυτα :)
Άβαταρ μέλους
By otso
#544514 https://www.skroutz.gr/s/15158853/Corsa ... EC-05.html
Αυτα τα καινουργια κουτια δεν παιρνουν πια cd; Δηλαδη το ξεχναω; ειναι καποιες περιπτωσεις που χρειαζεται τι κανω;

Απο μνημη θελω μια των 8gb με σκοπο να βαλω αλλη μια ιδια αργοτερα
αυτη; https://www.skroutz.gr/s/14478409/Hyper ... FR2-8.html
η αυτη με cas 16;https://www.skroutz.gr/s/10108917/G-Skill-Ripjaws-V-8GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16S-8GVKB.html

η αυτη;https://www.skroutz.gr/s/9470608/G-Skill-Aegis-8GB-DDR4-3000MHz-F4-3000C16S-8GISB.html
Τελευταία επεξεργασία από otso και 23 Οκτ 2018, 16:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#544520 γενικά πλέον δεν χρησιμοποιεί ο κόσμος δισκάκια, αλλά αν θες φυσικά και υπάρχουν πάρα πολλά κουτιά ακόμα που έχουν θέσεις

οι κατασκευαστές ακολουθούν απλά τις τάσεις
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
#544521 Synology Recap

Αυτο που κοιταω ΕΓΩ για το επομενο "μικρο" DS που θελω να παρω Δεκεμβριο/Ιανουαριο μερια

Intel CPU dual core ή quad core
Γιατι ειναι καλυτεροι απο τις υπολοιπες επιλογες και εχουν καλυτερο 4K transcoding
USB 3.0 γιατι πλεον το USB2 ειναι ξεπερασμενο και ολοι οι δισκοι και στικακια που εχω ειναι USB3/3.1
Hot-swappable HDD γιατι χρειαστηκε να αλλαξω εναν δισκο και βαρεθηκα τη ζωη μου
Upgradeable RAM γιατι επισημα παιρνει 2+4GB DDR3 χωρις να χανεις εγγυηση και την τεχνικη υποστηριξη της Synology
Αναπισημα μπορεις να βαλεις 4+4GB DDR3 RAM και αν εχεις λεφτα για πεταμα 8+8GB DDR3 RAM (χανεις την εγγυηση και την τεχνικη υποστηριξη της Synology)

Θα ηθελα 2 Gigabit LAN
Θα ηθελα να εχει τη δυνατοτητα να παρει +5 HDD Expansion Unit

Θα ηθελα να ειχα λεφτα για πεταμα και να παω εξ αρχης σε 4δισκο ή 5δισκο μοντελο με 4 Gigabit LAN, 2x1TB SSD CACHE και 16GB RAM etc για να στησω Win7 virtual machine εκει και να μην τα χω σε κανονικο PC
Τελευταία επεξεργασία από Wagner669 και 23 Οκτ 2018, 16:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By melos86
otso έγραψε:https://www.skroutz.gr/s/15158853/Corsair-Carbide-SPEC-05.html
Αυτα τα καινουργια κουτια δεν παιρνουν πια cd; Δηλαδη το ξεχναω; ειναι καποιες περιπτωσεις που χρειαζεται τι κανω;

Ποιες? :hmmm:
Φανταζομαι θα σε καλυψουν λυσεις τυπου usb cd/dvd drive!
Άβαταρ μέλους
By drdino
Wagner669 έγραψε:Synology Recap

...

Εγώ τελικά αναβαθμίστηκα σε 218+ προ καιρού. Μεγάλη διαφορά με το 215j, όπως είναι αναμενόμενο.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#544534 Τι να πω τώρα εγώ με το 918+ που, εδώ και 10 μήνες, (σχεδόν) το μόνο που έχω κάνει είναι να βάλω 3 δίσκους μέσα και να κάνω backup το onedrive και το dropbox μου :tomato: (με τις κάμερες δεν έχω βρει άκρη, αλλά μάλλον φταίνε αυτές :lol: , όπως επίσης με το γενικό backup δεν έχω καταλήξει τι πρέπει να κάνω)
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
drdino έγραψε:
Wagner669 έγραψε:Synology Recap

...

Εγώ τελικά αναβαθμίστηκα σε 218+ προ καιρού. Μεγάλη διαφορά με το 215j, όπως είναι αναμενόμενο.

Κ εγω για εκει με βλεπω, με +4GB RAM upgrade

Το δοκιμασα με 2x 1TB SSD Samsung EVO RAID 0 και 2x 8GB και γαμουσε
Drive, Office, Moments, CloudSync, Mail Server κτλ πηγαιναν το κωλο τους

ΔΕΝ ηταν να μπει καπου αυτο και RAM kai SSD πηγαιναν αλλου
....απλα δεν ειχαμε τι να κανουμε

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
Scotch έγραψε:Τι να πω τώρα εγώ με το 918+ που, εδώ και 10 μήνες, (σχεδόν) το μόνο που έχω κάνει είναι να βάλω 3 δίσκους μέσα και να κάνω backup το onedrive και το dropbox μου :tomato: (με τις κάμερες δεν έχω βρει άκρη, αλλά μάλλον φταίνε αυτές :lol: , όπως επίσης με το γενικό backup δεν έχω καταλήξει τι πρέπει να κάνω)

Εσυ με το 918+ το πολυ-πολυ να βαλεις καμια RAM παραπανω

Για τις καμερες δεν μπορω να σε βοηθησω, αλλα αν μου εξηγησεις τι εννοεις "γενικό backup" I might point you to the right direction :s_cool

Επισης, λυσεις ΣΕ ΠΟΛΛΑ προβληματα και ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ αποριες που εχεις, εχουν απαντηθει καπου στο youtube, αν ψαχτεις λιγο, θα τα βρεις ολα.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#544544 Wagner ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες για το synology. Θα περιμένω λίγο μήπως βγει κάτι καλό σε Ελλάδα ή εξωτερικό μέχρι τις γιορτές, αλλά νομίζω ότι όταν εξαντληθεί ο χώρος στο cloud, η καλύτερη λύση είναι να φτιάξω το δικό μου συννεφάκι παρά να πληρώνω για τις υπηρεσίες τρίτων. Μάλλον για το 218+ με βλέπω...

Να ερωτήσω τι εξυπηρετεί να έχουν 2 LAN θύρες;
Επίσης υπάρχουν αντίστοιχες συσκευές που να έχουν wifi capability για σύνδεση με το ρουτερ; όχι ότι με καίει αλλά είμαι περίεργος.

τέλος έχετε δει αν σε κινητά εφαρμογές όπως gmail κλπ έχουν κάποιο integration με την εφαρμογή του synology όπως πχ. με του ντροπμποξ? δηλ. γραφεις ένα mail, θες να επισυνάψεις κάτι....μπορείς κατευθείαν να μπεις στο NAS και να το κάνεις όπως θα γινόταν από το dropbox ή ζητάμε πολλά προς το παρόν;
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
ArrowsFA1 έγραψε:Wagner ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες για το synology. Θα περιμένω λίγο μήπως βγει κάτι καλό σε Ελλάδα ή εξωτερικό μέχρι τις γιορτές, αλλά νομίζω ότι όταν εξαντληθεί ο χώρος στο cloud, η καλύτερη λύση είναι να φτιάξω το δικό μου συννεφάκι παρά να πληρώνω για τις υπηρεσίες τρίτων. Μάλλον για το 218+ με βλέπω...

Να ερωτήσω τι εξυπηρετεί να έχουν 2 LAN θύρες;
Επίσης υπάρχουν αντίστοιχες συσκευές που να έχουν wifi capability για σύνδεση με το ρουτερ; όχι ότι με καίει αλλά είμαι περίεργος.

τέλος έχετε δει αν σε κινητά εφαρμογές όπως gmail κλπ έχουν κάποιο integration με την εφαρμογή του synology όπως πχ. με του ντροπμποξ? δηλ. γραφεις ένα mail, θες να επισυνάψεις κάτι....μπορείς κατευθείαν να μπεις στο NAS και να το κάνεις όπως θα γινόταν από το dropbox ή ζητάμε πολλά προς το παρόν;

218+ ειναι μια πολυ καλη λυση!

Σε τι εξυπηρετεί να έχουν 2 LAN θύρες;
Ειναι για Link aggregation, οπου τις χρησημοποιει ταυτοχρονα για καλυτερες ταχυτητες και
Link Failover οπου αν πεσει η μια συνδεση, γυριζει αυτοματα στην αλλη

Υπάρχουν αντίστοιχες συσκευές που να έχουν wifi capability
Οχι, αλλα -απ οσο θυμαμαι- ΟΛΑ τα DS εχουν USB, στο οποιο αν κουμπωσεις ενα συμβατοUSB-WiFi adapter το αναγνωριζουν και το χρησημοποιουν οπως ενα PC
ή μπορεις να το κανεις Access Point, στο οποιο θα συνδεονται συσκευες για να βγουν στο ιντερνετ

Επισης στο USB μπορεις να συνδεσεις
Ενα USB-4G/LTE stick, το οποιο αν πεσει η συνδεση των LAN θα χρησημοποιησει αυτοματα για να βγαινει στο ιντερνετ
Ενα UPS (συμβατο) το οποιο αν πεσει το ρευμα, θα δωσει το σημα στο Disk Station να ξεκινησει διαδηκασια Shut Down

Εφαρμογες σε κινητα και ταμπλετ
Υπαρχουν αρκετες εφαρμογες για iOS και Android συσκευες που καλυπτουν τις λειτουργιες των DiskStations
Αυτο που λες, γινεται μεσα απο τις εφαρμογες Synology File και εφραμογης Drive, τις οποιες ανοιγεις, βρισκεις το αρχειο που θες να στειλεις και το στελνεις απευθειας απο κει

Η καλύτερη λύση είναι να φτιάξω το δικό μου συννεφάκι
Με το Synology Drive μπορεις να κανεις αυτο ακριβως. Να φτιαξεις δικο σου cloud drive στο οποιο θα χεις προσβαση μεσω της εφραμογης Drive

Επισης υπαρχει εφαρμογη Cloud Sync, στην οποια περνας τα στοιχεια απο τους λογαριασμους cloud που ηδη εχεις και τους κανει backup στο DS σου
Άβαταρ μέλους
By gakost
ArrowsFA1 έγραψε:αλλά νομίζω ότι όταν εξαντληθεί ο χώρος στο cloud, η καλύτερη λύση είναι να φτιάξω το δικό μου συννεφάκι παρά να πληρώνω για τις υπηρεσίες τρίτων.

Αν έχεις πολλά αρχεία που τα χρησιμοποιείς εκτός δικτύου του NAS σου να ξέρεις θα περιμένεις γιατί περιορίζεσαι από το uplink της σύνδεσης σου. Το αντίθετο σκέψου από το να ανεβάζεις κάτι στο dropbox πχ