Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
giannik1977 έγραψε: το terminal 5 του heathrow.

Για μένα απαράδεκτο, όπως απαράδεκτο και το φαστ τρακ που κανονικά θα έπρεπε να λέγεται φάστερ τρακ (δαν), μπατ....
Το καλύτερο από τα μεγάλα, ΙΜΗΟ, είναι το Changi Term.3 στη Σιγκαπούρη, από πλευράς πρακτικότητας και μαγαζιών, βεβαια και μόνο γιατί πάντοτε είμαι στη φτηνή κλάση και δεν έχω πρόσβαση στα επιπλέον facilities της κάθε εταιρίας.
Και στα Εμιράτα είναι εντυπωσιακά λόγω χλιδής (ιδιώς στο dubai, στο abu dabi μοιάζει με καμπινέ).
Το χειρότερο ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ για εμένα το Fraport (χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα).

Σχετικά με το να στέκεσαι νωρίς στην ουρά, δεν είναι πάντοτε κακή ιδέα ειδικά αν πας Ασία όπου η μέση Κινέζα συνήθως έχει χειραποσκευή μεγαλύτερη από το μπόι της.
Στην Etihad πάντως μόνο μου έχει τύχει να σε βάζουν να τοποθετήσεις τη χειραποσκευή σε ειδικό καλάθι με τις στάνταρ διαστάσεις και στη ζυγίζουν (και πολύ καλά κάνουν ΙΜΗΟ ώστε να μην έχει νόημα να κάθεσαι όρθιος). Και ναι, αν δε χωράει είτε πλερώνεις είτε στην παίρνουν κάτω...
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
#53201 Τώρα που το σκέφτομαι, όμως, το καλύτερο τελικά είναι το Μακεδονία, γιατί είτε πάω με όρεξη είτε γυρίζω χορτάτος! :inlove:
Χρήσιμο θα ήταν να μας πουν αυτοί που ξέρουν καλύτερα ποια είναι τα πιο ασφαλή (πχ να έχουν καλές υποδομές, ILS και τέτοια ή εύκολη προσέγγιση).
Άβαταρ μέλους
By nass
#53210 Συμφωνώ για Changi και Dubai :thumbsup: (ΒTW έχετε πάει ποτέ Terminal 2 στο DXB ? :svivhaha: :tomato: )
Βραβείο αθλιότερου αεροδρομίου στον κόσμο: DOH (το παλιό) :s_crazy :s_mad
Ρε παιδιά T5 ? Μα T5 ? :dizzy: Το πιο δυσλειτουργικό terminal (μαζί με ολόκληρο το FRA :thumbsdown: ) της Ευρώπης :help:
Από το Queens Terminal στο LHR (πνευματικό μου παιδί :inlove: ) έχει κανείς εντυπώσεις ?

Το ATH είναι κρύο, συμφωνώ, αλλά εξαιρετικά λειτουργικό! (κόπια το MUC οι Γερμαναράδες :lol: ) Το αλλάζουν τώρα να είναι open gates (δηλ. να μην εξαφανίζεσαι στο gate αλλά να 'ναι το security πριν το duty free, πολύ σωστό!)

Σχετικά με τις χειραποσκευές: σπανιότατα τσεκάρω αποσκευή οπότε καλό είναι να μπαίνω νωρίς για να βάζω την (κανονικών διαστάσεων για αεροπλάνο) χειραποσκευή μου σε περίπτωση που το αεροπλάνο είναι γεμάτο οπότε δε βρίσκεις με τίποτα αν μπεις τελευταίος. Αν δεν είναι γεμάτο τότε προφανώς τελευταίος!
Το backpack είναι ΟΚ θεωρείται "τσάντα μεταφοράς υπολογιστή" (ΟΚ όχι και διαστάσεων ορειβατικού :) )
Εκεί που όλοι θα είχαν πρόβλημα είναι στο βάρος αφού όλα μαζί πρέπει να είναι 7 (ή άντε 10) κιλά.
20 λεπτά πριν στο gate (web check-in + fast lane) είναι καλά ? :lol: Εγερση στις 06:30 για πτήση στις 08:00 :superman:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#53221 ε εντάξει απλά το Τ5 μου φάνηκε πιο φανταχτερό από τα άλλα.. :innocent:

Πάντως θα ήθελα να βρεθώ και σε αεροδρόμια τύπου Σιγκαπούρης , Χονγκ Κονγκ κ.λ.π :hmmm:
Έχει πετάξει κανείς με Asiana?
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
nass έγραψε:Εκεί που όλοι θα είχαν πρόβλημα είναι στο βάρος αφού όλα μαζί πρέπει να είναι 7 (ή άντε 10) κιλά.
20 λεπτά πριν στο gate (web check-in + fast lane) είναι καλά ? :lol: Εγερση στις 06:30 για πτήση στις 08:00 :superman:

Με ΒΑ (δεν τη γουστάρω) και United για Αμερική μας άφηναν 23κιλά τεραστίων διαστάσεων για χειραποσκευή αλλά γράφουν ότι πρέπει να μπορείς να τη σηκώσεις μόνος σου!!! :svivhaha:

Ντόχα, έχω πάει, με την κατάρ, σε ένα που ήταν εντελώς τετράγωνο και είχε πολλή σκόνη (παλιό ήταν τώρα, καινούργιο, θα σε γελάσω, χμμμ), αλλά ούτως ή άλλως μετά από λίγο (και ειδικά μετά από 20 ώρες ταξίδι) νομίζω ότι όλα σου φαίνονται ίδια...
Το ΕλΒεν είναι σαν ένα καλό περιφεριακό αεροδρόμιο μιας μεγάλης πόλης του εξωερικού. Μικρό αλλά πολύ καθαρό ΙΜΗΟ...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Nikos! έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:Από πρόσφατο ταξίδι μου δημιουργήθηκε η απορία του πόσο άχρηστο είναι το priority boarding.

Σε όλες τις πτήσεις που έκανα παρατήρησα ότι οι έχοντες priority boarding (γιατί γιαπόμουτρα συνήθως) περίμεναν όρθιοι... (αυτό δεν το κατάλαβα γιατί) την ίδια ώρα που εγώ + κάποιοι άλλοι κατσαπλιάδες καθόμασταν και περιμέναμε ανετότατα... για να μπούμε τελευταίοι.

Δεν είδα κάποιο όφελος χρονικά πέραν του ότι κάθεσαι περισσότερη ώρα (μέχρι να μπουν οι κατσαπλιάδες) στα άβολα αεροπορικά απ' ότι στα άνετα του αεροδρομίου. :lol: :lol:

Παραλείπω κάτι;

Αν μπεις τελευταίος και βρεις θέση για τη χειραποσκευή σου εκεί που κάθεσαι, σφύρα μου. :lol:

Αυτό μου έχει τύχει μια φορά επειδή η κυρία που καθόταν στην ίδια σειρά με μένα είχε 3 χειραποσκευές (μιλάω για 2010) και απλά ήρθε η αεροσυνοδός και πήρε κάποια πράγματα σε διπλανό ντουλάπι.
Ίσα ίσα που αποφεύγω να βάζω πράγματα πρώτος ειδικά αν έχω μαζί μου κάτι εύθραυστο (πχ laptop ή ακόμα χειρότερα κανά μπουκάλι ποτό αγορασμένο από το αεροδρόμιο) γιατί δεν ξέρω τι |λογοκρισία| και με ποιο τρόπο μπορεί να φορτώσει ο επόμενος.

Γενικά υπάρχει κόσμος που κόβει φλέβες και εκστασιάζεται με gadgets τύπου "βάζω πόδι κάτω από προφυλακτήρα και ανοίγει το πορτ μπαγκάζ" ("ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΖΟΥΣΑ ΠΡΙΝ! ΒΡΗΚΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΟΥ!"), οπότε και το priority boarding θα έχει τους φανατικούς τους πιστούς.

Απλά εμένα μου φάνηκε άχρηστο.

ΥΓ: Γενικά η φάση με τις χειραποσκευές είναι ΓΤΠ.
Σχεδόν σε όλες τις πτήσεις που έχω κάνει τα τελευταία χρόνια, υπάρχει ανακοίνωση αν θέλει κάποιος να δώσει τζάμπα τη χειραποσκευή του για cargo.
ΥΓ2: Η κυρία που ανέφερα παραπάνω στο τσακ δεν κατέβηκε τη σκάλα με κλωτσές γιατί κουβάλαγε μέχρι και κανονική βαλίτσα και είχε ένα ύφος "μα καλά ολόκληρο αεροπλάνο και δεν μπορώ να πάρω την προίκα μου"...
Άβαταρ μέλους
By gianik
#53245 Γνωριζω περιπτωση που ενας χρηστης καιτοι το αεροπλανο ειναι ετοιμο να μπει στον διαδρομο για απογειωση κλεβει 1.000€ απο χειραποσκευη που ηταν πανω απ το καθισμα του...Ολοι πισω και ο εν λογω βραχιολακια...:grin:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
corsair έγραψε:Εγω θα πω και για τα χρυσα βατομουρα, και μεσα σε αυτά σιγουρα θα εβαζα το Ελευθεριος Βενιζέλος. Αχαρο και κρυο αεροδρομιο. Me no like.

Μου λείπει: Ελληνικο :s_sorry

Χρυσό βατόμουρο για εμένα το Malpensa. Το έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές αλλά δεν νομίζω ποτέ να συνηθίσω την ασχήμια του.

Και εμένα μου λείπει το Ελληνικό. Και το 118.100 που ακούγαμε καμπάνα... :(
Άβαταρ μέλους
By gakost
#53260 Εγώ πάλι δεν συμπαθώ κανένα από τα "μεγάλα" αεροδρόμια, πολύ φασαρία και ταλαιπωρία και για τα ψώνια σιγά, πέρασαν οι εποχές που έβαζες τον γνωστό να σου φέρει κάτι από το αεροδρόμιο πλέον με το ιντερνετ έρχεται ότι θες στην πόρτα σου και δεν το κουβαλάς. Σαν εμπειρία οκ καλά είναι να τα δεις μια φορά πχ να μπεις το τρενάκι στο ντουμπάι ή ακόμη και στο στανστεντ αλλά καταντάει κουραστικό. Απείρως βολικότερα τα μικρά περιφερειακά αεροδρόμια.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#53261 Τι μου θυμισες τωρα Χρηστο...Μεγαλωσα Τερψιθεα , απο το σπιτι μου σχεδον φαινοταν ο διαδρομος προσγειωσης , ο ηχος των αεροπλανων (τον ειχαμε συνηθισει τοσα χρονια) σε μαγευε..
Άβαταρ μέλους
By cabala10
The U.S. Federal Aviation Administration grounded the entire 787 fleet temporarily - the first time the agency had given such an order for a line of aircraft since 1979 - due to lithium ion batteries.

http://ow.ly/G7zYs
Άβαταρ μέλους
By corsair
cabala10 έγραψε:
The U.S. Federal Aviation Administration grounded the entire 787 fleet temporarily - the first time the agency had given such an order for a line of aircraft since 1979 - due to lithium ion batteries.

http://ow.ly/G7zYs

Άβαταρ μέλους
By xenos
#53330 Καλά, μπες τελευταίος σε Α380 και θα κάνεις 50 ώρες να φτάσεις στη θέση σου. Δεν ξέρω γιατί αλλά επικρατεί μία σύγχυση/αναμπουμπούλα μέχρι να αποφασίσουν όλοι να κάτσουν. :x

Dubai πολύ καλό, doha από τα χειρότερα! Το δικό μας είναι καλό σχετικά. Και FRA ολόιδιο στο πιο μεγάλο. :inlove: