Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Nettos
#528684 Και η μητέρα μου στην ιδια ηλικία πανω κάτω αντιμετώπισε τον καρκίνο του μαστού. Πάνε 7 χρονια περιπου απο τότε και σήμερα έχει αναρρώσει πλήρως.

Ήταν σε προχωρημένο στάδιο και τελικα έκανε μαστεκτομη και αφαίρεση 13 λεμφαδένων απο τη περιοχή της μασχαλης."Οι αφαίρεση λεμφαδένων μπορει να δημιουργήσει και προβλημα στην κίνηση του χεριου- ώμου".

Αν και αρχικα πήγαμε στο θεαγένειο, καταλήξαμε στη γενικη κλινικη για τη μαστεκτομή. Κυρίως λόγω του γιατρού που εμπιστευτήκαμε περισσότερο.

Οι χημειοθεραπείες έγιναν στο Παπαγεωργίου όπως και η πλαστική για αποκατάσταση του στήθους (πριν 2 χρονια).Ολα με επιτυχία ευτυχώς. Εύχομαι την ιδια τυχη να έχουν όλοι.

Στο δια ταυτα αυτό που έχω συμπεράνει είναι οτι το κυριότερο είναι ο γιατρός και όχι το που εργαζεται. Στο δημοσιο γενικα εαν και υπάρχουν και καλοί γιατροί σε περίπτωση που πρέπει να κινηθείς άμεσα, μπορεί αυτό να μην ειναι εφικτο λόγω συνθηκών.

Την μητερα μου επισης την βοηθησε παρα πολυ το port που της εμφύτεψαν και δεν χρειαζόταν κάθε φορά να την "τρυπάνε" για της χημειοθεραπείες και γενικότερα για οποιαδήποτε χορήγηση. Το port ειναι ενα σωληνάκι τιτανίου το οποιο εμφυτεύουν στον ασθενη και το αφαιρούν με το τέλος της θεραπείας. Ειναι προαιρετικό και λιγο ακριβό (περιπου 1000€) αλλα αξίζει εαν η θεραπεία θα έχει μακρά διάρκεια.

Τελευταίο και σημαντικότερο, ειναι να φροντίζει το περιβάλλον του ασθενή, να υπάρχει ενα κάλο κλιμα ωστε ψυχολογικά να μην καταρρεύσει ο ασθενης.

Εύχομαι περαστικά και όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#528685 Nettos, ειλικρινά χαίρομαι για την μητέρα σου!!!

Η δική μου μητέρα, με μεταστατικό μελάνωμα, σώθηκε χάρη στα δημόσια νοσοκομεία. Πριν 30 χρόνια βέβαια, αλλά επειδή όσο μπορώ ακολουθώ και βοηθώ την Β' Χειρουργική (πλαστική) του Γ. Παπανικολάου, μόνο ευχές έχω για αυτό το Τμήμα!!! Πήγε και στο Λονδίνο, της είπε τότε ο Δρ Φούτζιλας να πάει στον Δρ. Χατζηπουλίδη. Ο Δημήτριος Χαζηπουλίδης τότε ήταν Επιμελητής Β΄, συνταξιοδοτήθηκε ως Δντης της Κλινικής!!! Όλοι οι γιατροί, Αγγλία-Αμερική-Ελλάδα, έλεγαν ότι ήταν τελειωμένη περίπτωση, 36 χρονών γυναίκα!!! Όμως ο ΔΡ Χ''Πουλίδης είπε ότι θα την αναλάβει. Όχι μόνον τεράστιος επιστήμονας, αλλά και τεράστιος άνθρωπος. Τον συναντώ ακόμα και σήμερα σε συνεργεία (έχει Rover και βρισκόμαστε σε γνωστό Rover-συνεργείο, αυτός με το 440i του, εγώ με Disco μου). "Έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω" λέει ακόμα και σήμερα ο γίγαντας!!! "Είναι καλά η μάνα σου φίλε μου μικρέ;". Άνθρωπος που τον βλέπεις και νιώθεις τόσο μικρός μπροστά του!!! Και μετά απλά σε αγκαλιάζει... :s_cry
Άβαταρ μέλους
By nEK
#528690 Αχεπα και Παπαγεωργιου.
Η μανα μου προ δεκαετιας με ca παχεως εθεραπευθει μετα απο χειρουργειο και μετεπειτα χημειοθεραπεια ( με πεταλουδα) εναντι της πεθερας μου τωρα που παλευει με ca γεννητικων, και κανει ακτινοθεραπειες και ελαχιστες χημειοθεραπειες που τις κατεστρεψαν τις φλεβες, κυριως λογω τρυπηματως.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#528809 O καρκίνος είναι γενική έννοια. Πολλές μορφές, πολλά στάδια, πολλές διαφορετικής βαρύτητας μορφές. Οι συγκρίσεις είναι εντελώς αδύνατες εκτός αν αναφέραμε επίσημη σταδιοποίηση. Και πάλι διαφέρει ο άνθρωπος ή ψυχολογία του οι αντοχές του κλπ.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#528867 Ειναι επικινδυνο να γραφονται πραματα απο ασχετους που εχουν αποψη για τα παντα.
Εγω δεν γνωριζω εαν ειναι καλυτερα τα ιδιωτικα ή τα δημοσια αν και γνωριζω οτι οι γιατροι ακολουθουν καποια πρωτοκολλα.
Και οταν ειχε ο πατερας μου καρκινο δεν μπηκα σε αυτοκινητιστικο φορουμ να ρωτησω που να τον παω για να παρω απαντηση απο καποιον που ηταν λεει αξιωματικος καποτε. :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By DAP
#528869 Φιλε ιταλακια για πολλα θεματα συν τα της υγειας ρωταμε φιλους που μπορει να εχουν περασει παρομοια προβληματα και εχουν να μας πουν δυο κουβεντες.Ετσι και εδω οποιος θελει να βοηθησει μπορει να γραψει τη γνωμη του και δεν εξεταζουμε το επαγγελμα του για να τον αφησουμε να μιλησει.Νομιζω οτι εχεις καποια κακια πειρα και εγραψες το παραπανω...... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#528871 Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική όμως και σε κάθε μέρος υπάρχουν διαφορετικοί γιατροί
Άβαταρ μέλους
By italakias
DAP έγραψε:Φιλε ιταλακια για πολλα θεματα συν τα της υγειας ρωταμε φιλους που μπορει να εχουν περασει παρομοια προβληματα και εχουν να μας πουν δυο κουβεντες.Ετσι και εδω οποιος θελει να βοηθησει μπορει να γραψει τη γνωμη του και δεν εξεταζουμε το επαγγελμα του για να τον αφησουμε να μιλησει.Νομιζω οτι εχεις καποια κακια πειρα και εγραψες το παραπανω...... :hmmm:

Μα δεν γινεται με τις μπουρδολογιες του καθενα.
Ποιος ειναι αυτος που απορριπτει τα ιδιωτικα νοσοκομεια;
Ειναι καποιος ογκολογος που καταληγει σε αυτο συμπερασμα απο την εμπειρια του;
Υπαρχει καποια στατιστικη αναλυση που αποδεικνυει οτι στα δημοσια ειναι καλυτερα;
Εγω σαν χειριστης ΜΕ μπορω να εχω σοβαρη αποψη για το θεμα; :lol:
Αρα απο την στιγμη που εισαι ακαταλληλος για να εχεις αποψη δεν μπορει να λες στον αλλον οτι ξερεις μην την πας σε ιδιωτικο.
Κυριε |λογοκρισία| για συγκεκριμενη μορφη καρκινου μπορει να υπαρχει καποιο ιδιωτικο καλυτερο ή καποιο δημοσιο.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
italakias έγραψε:Ειναι επικινδυνο να γραφονται πραματα απο ασχετους που εχουν αποψη για τα παντα.
Εγω δεν γνωριζω εαν ειναι καλυτερα τα ιδιωτικα ή τα δημοσια αν και γνωριζω οτι οι γιατροι ακολουθουν καποια πρωτοκολλα.
Και οταν ειχε ο πατερας μου καρκινο δεν μπηκα σε αυτοκινητιστικο φορουμ να ρωτησω που να τον παω για να παρω απαντηση απο καποιον που ηταν λεει αξιωματικος καποτε. :dizzy:

Επειδή για μένα γράφηκε αυτό, προφανώς, η εμπειρία που κατέθεσα δεν είχε να κάνει με την ιδιότητά μου. Θα μπορούσα να είμαι άνεργος ή οτιδήποτε άλλο, αλλά και πάλι τα ίδια θα έγραφα, αφού αυτά βίωσα. Τώρα αν αρέσουν ή όχι, δεν με ενδιαφέρει!!! Οι ειδικοί μπορούν να τα κρίνουν (έχουμε αρκετούς γιατρούς εδώ μέσα άλλωστε και μάλιστα και έναν δερματολόγο). Αυτή ήταν η εμπειρία με την μητέρα μου τότε και την κατέθεσα. Όταν εγχειρίστηκα εγώ, για κάτι πολύ πιο απλό, επέλεξα τον Κυανό Σταυρό (ιδιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης), επειδή η εγχείρηση αυτή δεν ήταν μεν επικίνδυνη, αλλά η διαδικασία που έκαναν στα Δημόσια Νοσοκομεία ήταν ΠΟΛΥ επώδυνη (ουσιαστικά με ακρωτηριασμό και με περίοδο αποθεραπείας άνω των 6 μηνών). Διάλεξα λοιπόν κάτι πολύ ανώτερο-νεώτερο (θεωρητικά) από άποψη μεθόδου, αλλά τελικά τον ακρωτηριασμό δεν τον απέφυγα, αν και μόνον στο 1/5 αυτού που θα είχα υποστεί υπό άλλες συνθήκες. Ο πόνος όμως ήταν ο ίδιος. Για δύο (2) μήνες χοροπηδούσα ωσάν τον Ινδιάνο... :vava:

ΥΓ: Αξκος δεν είσαι ποτέ "κάποτε". Αν δεν σου αφαιρεθεί ο Τίτλος και ο Βαθμός (από Στρατοδικείο από την στιγμή που σου απονεμήθηκαν μέσω ΦΕΚ), παραμένεις στις Τάξεις των Ελλήνων Αξιωματικών, μέχρι να αποβιώσεις, οπότε και διαγράφεσαι. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By 224v
#528898 Ευχαριστώ παιδιά .με βάθους καρδιάς για τις πληροφορίες, και Συμφωνώ για την ποιότητα των δημοσίων νοσοκομείων. Η μητέρα μου το 82 έκανε μαστεκτομή, και έζησε αλλά 25 χρονια.. μέχρι τα 98!!!. Υπήρχε ο Γκαρας τοτε στην Αθηνα που λένε οτι είχε κόψει τα μισά βυζια στην Αθηνα, αλλά οι ασθενείς ζούσαν μετα χωρίς επιπλοκές.
Τώρα βέβαια έχουν εξελιχθεί τα πραγματα αλλά και τα προβλήματα σε μερικές περιπτωσεις. Εδώ γνωστή που πρεπει να κοιμάται με το χερι σε έκταση λόγω προβλήματος μετα την εγχειρηση, όπως λέτε κάθε περιπτωση είναι ξεχωριστή, όμως στο στάδιο που πρεπει να ξεκινήσεις τη διαδικασία πρεπει να διαλέξεις σωστούς ανθρώπους.
Της ειπαν στάδιο 1, καλό φυσικά αυτό αλλά τώρα μέσα στην τούρλα του Αυγούστου της λέει ο μεγαλος γιατρός, έλα να στην κανει ο βοηθός μου γιατί εγώ θα είμαι διακοπές και θα έρθω Σεπτέμβριο!!!. Ε και??? Ας παει 4 μέρες μετά, όμως την πριζοσανε για γρήγορα. . να κανουν την επέμβαση, = χρήμα. Υπάρχει ενα διαγνωστικό στη Αθηνα που σου λέει με το νι και με το σίγμα τι εχεις και τι πρεπει να κάνεις, ώστε να μην πελαγοδρομισεις. Ελπίζω να το συμβουλευτεί.
Η εγχείρηση δεν με φοβίζει, το μετα είναι το θέμα.. Στην Αθηνα υπάρχει τώρα και το Αγ. Ανάργυροι, καταπληκτικές υποδομές σαν κτήριο και ομάδες γιατρων, που λειτουργούν με το πνεύμα που ανέφερε ο Δίας... δλδ το καθήκον τους
Ευχαριστώ για τις ευχές και τις πληροφορίες και παλι...

.
Άβαταρ μέλους
By soch
#528928 Έχει τύχει σε κάποιον να αντιμετωπίσει κεφαλόπονο οργασμού;
Η μαγνητική εγκεφάλου δεν ανέδειξε κάποιο εύρημα (ευτυχώς) αλλά το πρόβλημα παραμένει.
Την τελευταία φορά έκανα 24 ώρες να συνέλθω.
Μη γελάτε, είναι σοβαρό :p
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#528929 Μην το ψάχνεις άλλο. Το πρώτο που θα σου προτείνουν θα είναι να σταματήσεις να βλέπεις ΑΕΚ

Περαστικά!

< >
Άβαταρ μέλους
By mousatos
soch έγραψε:Μη γελάτε, είναι σοβαρό :p

Καμπανάκι για ξεκούραση .
Άβαταρ μέλους
By g8777
#528931 Long shot αλλά μήπως είσαι Ταϊλάνδη; Είχα ακριβώς το ίδιο θέμα, με το που γύρισα σταμάτησαν όλα.
Άβαταρ μέλους
By soch
Scotch έγραψε:Μην το ψάχνεις άλλο. Το πρώτο που θα σου προτείνουν θα είναι να σταματήσεις να βλέπεις ΑΕΚ
Περαστικά!
< >

xaxaxa λες ε; Το αυριανό πάντως δεν το χάνω με τίποτα.
Σε ευχαριστώ, ελπίζω με την ξεκούραση να επανέλθω.
mousatos έγραψε:Καμπανάκι για ξεκούραση .

Δεν βλέπω κάτι άλλο να μπορώ να κάνω. Ξεκούραση και υπομονή
g8777 έγραψε:Long shot αλλά μήπως είσαι Ταϊλάνδη; Είχα ακριβώς το ίδιο θέμα, με το που γύρισα σταμάτησαν όλα.

Μαρούσι είμαι, στη δουλειά. Σχετίζεται με το μέρος που είναι κάποιος; Δεν έχω βρει σχετική αναφορά.