Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Morx
drdino έγραψε:Έχεις θερμαινόμενους καθρέπτες;

Ειναι η εκδοση trend.
Θερμαινομενοι οχι, ηλεκτρικα ρυθμιζομενοι και αναδιπλουμενοι ναι.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#482829 λαθος ποστ
Άβαταρ μέλους
By drdino
#482831 Κρίμα, αλλά δεν πτοούμαστε. Μπορείς να καταλάβεις αν όταν κάνει ό,τι κάνει το πίσω θερμαινόμενο τζάμι είναι αναμμένο; Ο ευκολότερος τρόπος είναι να συγκρίνεις την θερμοκρασία του με το πλαϊνό τζάμι με την ανάστροφη του χεριού.
Άβαταρ μέλους
By Morx
#482834 Οταν αναβει βεντιλατερ και ανεβαινει η καταναλωση στα 0,8lt/h ενω βρισκομαι σταματημενος, το πισω τζαμι ειναι κρυο. Οπως επισης και ο επιλογεας απο την κονσολα φυσικα.
Το τσεκαρα, οπως επισης και αν ειναι αναμενο το A/C ή ο ανεμιστηρας του καλοριφερ.
Δοκιμασα και με σβηστα φωτα (τα εχω στο auto)...
Δοκιμασα να δωσω στο τερμα ζεστο το καλοριφερ με τερμα ανεμιστηρα, αλλα εμεινα σταματημενος κανα 5λεπτο και το βεντιλατερ απτοητο εδινε πονο οπως και η καταναλωση εν στασει που ανεβηκε στα 1,2lt/h !! :lol:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#482835 O επιλογέας σβηστός θα ήταν έτσι κι αλλιώς. Ρωτάω γιατί πολλοί κατασκευαστές ανάβουν ό,τι φορτία μπορούν όταν κάνει regen (πίσω αντίσταση, καθρέπτες κλπ) για να αυξήσουν το φορτίο στον κινητήρα.
Άβαταρ μέλους
By Morx
#482844 Δεν παρατηρησα κατι τετοιο. Μου φαινεται παραλογο να κανει regen 2 φορες στο τεποζιτο (550 με 700χλμ αυτονομια με το λιγοτερο 70% πολη).
Περισσοτερο για να ξερω αν κανω κατι λαθος καθως απο μικρο "συγχρονο" ντιζελ με μικροσκοπικη τουρμπινα, δεν εχω προηγουμενη εμπειρια.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#482859 Aν τα καυσαέρια δεν περάσουν τους 500c με την οδήγηση ώστε να γίνει παθητική αναγέννηση τότε γίνεται ενεργητική αναγέννηση ψεκάζοντας μεγαλύτερη ποσότητα πετρελαίου ώστε να ανέβει η θερμοκρασία των καυσαερίων πάνω από τους 500c, υπάρχουν αισθητήρες που διαβάζουν διαφορική πίεση στο dpf και ανάλογα ενεργεί η ECU .
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#482942 Άλλαξε βενζινά !! Τον τελευταίο χρόνο άλλαξα και είδα το φως μου. Από εκεί που τύχαινε να κάνει και 2 αναγεννήσεις ανα τεπόζιτο , ειδικά τώρα τελευταία κάνει 2 φορές το 4μηνο?
1 φορά στα 3.000 χλμ ας πούμε. Και δουλεύει πολύ πιο στρωτά .
Άβαταρ μέλους
By fot
#482976 Μουσατε εννοείς για αναγέννηση με λαμπάκι ετσι;

Γιατί γίνονται και κρυφές αναγεννήσεις που το καταλαβαίνεις οταν αφήνεις το γκάζι και κυλάει το αυτοκίνητο αλλά η κατανάλωση δεν είναι 0λτ/100. Επίσης νιώθεις ότι το μοτέρ δουλεύει ζορισμένα.

< >
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#482985 όχι, εννοώ αυτές που τις καταλαβαίνεις από το ανεβασμένο ρελαντί και τη στιγμιαία κατανάλωση !!
Άβαταρ μέλους
By Dodger
elteo έγραψε:Η χαρά της οδήγησης βλέπω τα diesel. :lol:

:lol:

Κάποιος έγραψε εδώ πριν λίγες μέρες πως για να γίνει αναγέννηση θέλει τέρμα γκάζι, ισχύει;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#483008 εγω δεν εχω παρει ειδηση να εχει κανει ποτε αναγεννηση παντως :hmmm: .Μηπως παιζει ρολο που λογω των συχνων ταξιδιων παει πολυ συχνα για μεγαλα διαστηματα με τερμα γκαζι?
Άβαταρ μέλους
By dimviii
elteo έγραψε:Η χαρά της οδήγησης βλέπω τα diesel. :lol:

η τερατωδη ροπη εχει και τα προβληματακια της. :shifty: