Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By RXristos
#471584 Μπουσε καλοριζικο. Ισως το ομορφοτερο μικρομεσαίο οταν μιλαμε για την εκδοση FR. Επειδη εχω τον προηγουμενο 18αρι στο Α3 μου, απο καταναλωση που βρισκεσαι μεχρι στιγμής; Αυτοι οι 18ριδες αληθευει οτι εχουν και μπεκ εμμεσου ψεκασμου σε συνδυασμο με του άμεσου; Καδενα η ιμαντα; Καλα και ασφαλή χιλιόμετρα!!

< >
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
RXristos έγραψε:Μπουσε καλοριζικο. Ισως το ομορφοτερο μικρομεσαίο οταν μιλαμε για την εκδοση FR. Επειδη εχω τον προηγουμενο 18αρι στο Α3 μου, απο καταναλωση που βρισκεσαι μεχρι στιγμής; Αυτοι οι 18ριδες αληθευει οτι εχουν και μπεκ εμμεσου ψεκασμου σε συνδυασμο με του άμεσου; Καδενα η ιμαντα; Καλα και ασφαλή χιλιόμετρα!!

< >

Χρήστο σε ευχαριστώ πολύ. Το FR είναι πολύ καλή περίπτωση, πολύ αμάξι στα λεφτά του.

Έχω γράψει κάποια στοιχεία της κατανάλωσης στο ανάλογο τόπικ αλλά στα μεταφέρω εδώ:

1ο γέμισμα

Giuseppe Busso έγραψε:Seat Leon FR 1.8 180hp

504 χιλιόμετρα με 43.89 λίτρα 100σταρας.
Στη διαίρεση βγαίνει 8.7lt/100km.
Στο αμάξι έγραφε 8.5.

3.5lt/100km κάτω σε σχέση με την Alfa Romeo.

2ο γέμισμα

Giuseppe Busso έγραψε:Δεύτερο γέμισμα σήμερα στο ντεπόζιτο.

Specs:

- Leon FR 1.8 180ps
- 225/40/18
- 50lt ντεπόζιτο
- γέμισα 100άρα BP με τιμή 1.709 και πήρε 45.64 λίτρα
- με διαίρεση βγαίνει 9.35 lt/100km
- στο infotainment έγραφε 9.4 lt/100km όπως θα δείτε παρακάτω

Εικόνα

Εικόνα

Οδεύω προς το 3ο γέμισμα από βδομάδα. Έχω διανύσει πάνω από 1400 χλμ στο οδόμετρο.
Η κατανάλωση σ'αυτό το ντεπόζιτο είναι στα 9.5 lt/100km και έχω ανεβάσει ρυθμούς κανονικά, κάνω τα ανοίγματά μου. Όχι κόφτες, αλλά στις 5-6Κ rpm.

Φοράει τελευταίας γενιάς 1.8 με κωδική ονομασία CJSA (CJSB είναι η κωδική ονομασία του ίδιου κινητήρα αλλά με DSG7 κιβώτιο).
Euro 6 (δεν θυμάμαι αν είναι euro6b προδιαγραφών).
138g CO2/km
Είναι και έμμεσου και άμεσου ψεκασμού.
Έχει ιμάντα χρονισμού και όχι καδένα.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.
Ανταποδίδω καλή χρονιά με υγεία και πολλά ασφαλή χιλιόμετρα! :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By RXristos
#471803 Ευχαριστω για τις πληροφορίες! Απ'οτι βλεπω σε καταναλωση είναι στα ίδια περίπου για την ωρα. Πρέπει να εχεις πιο βαρύ ποδι αλλα και ακομα δεν εχει στρώσει. Λογικά θα πέσει...
Το οτι ειναι και εμμεσου και αμεσου ψεκασμού νομιζω είναι η σημαντικοτερη αναβαθμιση ακομα και απο τα επιπλεον αλογα. Δεν θα εχεις τα σημαντικα προβλήματα που δημιουργούν οι επικαθισεις στις βαλβίδες! Επίσης η ύπαρξη ιμάντα θα κανει και πιο ομαλή την λειτουργία του κινητηρα σε σχεση με την καδενα που τον κάνει πολυ τραχύ στο άκουσμα...

< >
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
RXristos έγραψε:Ευχαριστω για τις πληροφορίες! Απ'οτι βλεπω σε καταναλωση είναι στα ίδια περίπου για την ωρα. Πρέπει να εχεις πιο βαρύ ποδι αλλα και ακομα δεν εχει στρώσει. Λογικά θα πέσει...
Το οτι ειναι και εμμεσου και αμεσου ψεκασμού νομιζω είναι η σημαντικοτερη αναβαθμιση ακομα και απο τα επιπλεον αλογα. Δεν θα εχεις τα σημαντικα προβλήματα που δημιουργούν οι επικαθισεις στις βαλβίδες! Επίσης η ύπαρξη ιμάντα θα κανει και πιο ομαλή την λειτουργία του κινητηρα σε σχεση με την καδενα που τον κάνει πολυ τραχύ στο άκουσμα...

< >

Είναι η γλύκα της δύναμης. :inlove:
Η κατανάλωση μπορεί να ανέβει κι άλλο, αλλά θα είναι αδικαιόλογητη γιατί θα έχει συμβεί με λανθασμένο στυλ οδήγησης. Αν ήμουν 20άρης, θα είχα σίγουρα 1-2 lt/100km επιπλέον.

Μπορεί όμως και να πέσει και αυτό είναι το ζουμί της υπόθεσης. Το αμάξι με στρωτή οδήγηση, όχι απαραίτητα αργή, δύναται να ρίξει την κατανάλωση και αυτό με χαροποιεί ιδιαιτέρως.

Ο κινητήρας δε, είναι απολαυστικά γεμάτος ΠΑΝΤΟΥ. Είναι το ατού αυτού του αυτοκινήτου.
Μετά είναι τα full LED που προσφέρουν μοναδική εμπειρία χρήσης. Όσο πιο σκοτεινά, τόσο πιο καλά.

Γενικά πολύ ικανοποιημένος, τηρουμένων των χρημάτων που έδωσα.
Άβαταρ μέλους
By RXristos
#471947 Αν δεν μας ξεσκιζε η φορολογία το fr 2.0tdi θα ηταν ισως η επικρατεστερη επιλογη μου γιατι κανω πλεον πολλα χλμ τον χρόνο! Τρομερό value for money βεβαια με οποιονδηποτε κινητήρα το leon. Να παει καποιος στο 1.4 δεν νομιζω οτι θα κερδισει και τιποτα σε καταναλωση, οποτε η χρυση τομη ειναι ο 18αρης.... Σε σκεψεις μας έβαλες!!

< >
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso

Τι γαμάτο αυτό το 4κίνητο Ateca FR;
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#472640 Το οποίο Ateca τελικώς δεν περπατάει καθόλου στην Ελλάδα. Ενώ είχε αρκετές προοπτικές..

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Focusman91 έγραψε:Το οποίο Ateca τελικώς δεν περπατάει καθόλου στην Ελλάδα. Ενώ είχε αρκετές προοπτικές..

< Note >

Τσιμπημένη τιμή. Νομίζω το αδελφό Skoda Karoq είναι πιο φθηνό, αλλά δεν έχει τον σπορτίφ χαρακτήρα του Ateca.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#472839 Ήρθε mail
Αγαπητέ SEAT ιδιοκτήτη,
Θέλουμε να σας συγχαρούμε και να σας ευχαριστήσουμε για μία ακόμη φορά που επιλέξατε ένα μοντέλο SEAT. Στην SEAT, είμαστε δεσμευμένοι να τηρούμε ένα άριστο επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών και να βελτιώνουμε διαρκώς κάθε πλευρά της διαδικασίας πώλησης.

Για να το επιτύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε την ανταπόκρισή σας. Έτσι, σας ζητάμε να μας αφιερώσετε μερικά λεπτά από το χρόνο σας για να συμπληρώσετε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο αναφορικά με την εμπειρία αγοράς και παράδοσης από τον εξουσιοδοτημένο διανομέα SEAT που επιλέξατε.

Σας παρακαλούμε να μοιραστείτε την άποψή σας μαζί μας.

Πατήστε εδώ για να ανοίξει η φόρμα.

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο που αφιερώσατε για να συμπληρώσετε αυτή την έρευνα και σας ευχόμαστε να ευχαριστηθείτε την οδήγηση του δικού σας SEAT.

SEAT

Όταν σέβεσαι τον πελάτη
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#472845 Νομιζω μας το χαν στειλει και μας αυτο για το Ford. Στο QQ οχι. (Μαλλον ειχαν καταλαβει και οι ίδιοι οτι εκεινη η αγορα ηταν η βιαστικοτερη που θα χε γινει εβερ :lol: )
Άβαταρ μέλους
By cosneo
#472850 Έχω τουλάχιστον 10 εταιρίες, βασικά αντιπροσωπίες υπόψιν μου που το κάνουν. Το τελευταίο mail που έλαβα ήταν ευχαριστηριο και μόνο από επίσκεψη σε αντιπροσωπία. Δεν χρειάστηκε να φύγω με ολοκαίνουριο ... Yaris από εκεί!
Στα δύσκολα "ο μη γενοιτο" φαίνεται ο σεβασμός στον πελάτη.
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#472854 Α ναι. Και καθε φορα που εφευγα απ το σερβις της αντιπροσωπειας της Ξανθης, με παιρνανε τηλεφωνο να με ρωτησουν πως ηταν η εξυπηρετηση.
Επισης πριν κανα μηνα με ειχαν παρει τηλεφωνο να με ρωτησουν αν μ αρεσε το Ibiza που ειχα οδηγησει στην Αυτοκινηση.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#472858 Είχε ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσα.
Εντύπωση μου έκανε που στο τέλος είχε επιλογή αν θέλω να φαίνονται οι παρατηρήσεις μου και αν θέλω να φαίνεται το όνομά μου. (επέλεξα να είναι ορατά)
Άβαταρ μέλους
By markvag
#472860 Ε, καλά... και η citroen hellas με πήρε τηλέφωνο για να με ρωτήσει πόσο ευχαριστημένος έμεινα από τις υπηρεσίες της και μου έστειλε και σχετική φόρμα... :lol: :lol:

Το είδα πόσο σέβονται τον πελάτη τους και αυτοί. Καθόλου. Απάντησα καταλλήλως στις ερωτήσεις βέβαια... :twisted: